!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Γάταρος έγραψε: 14 Αύγ 2022, 18:57 14 Αυγούστου σήμερα. Η δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο.

Εικόνα

Επίσης οι αρχηγοί των Επιτελείων που αρνήθηκαν να τον υπακούσουν, δεν καρατομήθηκαν, όπως οι υφιστάμενοί τους. Οργανωμένο από πριν δηλαδή.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:49
Beria έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:44 Η Ελλάδα του Αυγούστου του 1974 δεν είχε στρατό
Η Ελλάδα του Αυγούστου του 1974 ήταν στρατιωτικά ισχυρότερη από την Τουρκία λόγω των εξοπλισμών της χούντας κι αυτό το πλεονέκτημα ανατράπηκε από τη δημοκρατία.

Συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν ξέρεις
Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 είχε έναν στρατό παρατημένο
Και τον Αύγουστο του 1974 είχε έναν στρατό ηττημένο και ντροπιασμένο

Στο ξαναεγραψα πιο πάνω.
Υπήρχε μόνο μια λύση στην τραυματισμένη Ελλάδα του Αυγούστου, που οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί κρύβονταν και τα καράβια με τους εξορισμενους έφτανα στη Ραφήνα και όλοι έψαχναν εκδίκηση.

400 εκτελέσεις στο Γουδί, με συνοπτικές διαδικασίες. Δόγμα σοκ
Μόνο έτσι θα υπήρχε στρατιωτική διοίκηση μέσα σε ένα μήνα

Δεν γινόταν
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 16:10
axilmar έγραψε: 15 Αύγ 2022, 15:52
Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 15:51

Οι Κύπριοι δώσανε 95% ένωση στο δημοψήφισμα, χρόνια πριν το πραξικόπημα και την εισβολή.
Μάντεψε ποιος δεν την ήθελε.
Ποιος;
Ο Μακάριος φυσικά. Γιατί θα έχανε την παντοδυναμία του.
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:03
axilmar έγραψε: 15 Αύγ 2022, 15:52

Ποιος;
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".
Όποιος και να ήθελε ένωση, μεταξύ μπλακ μακ, αοράτου, andrews papandrews, μονομερής ανακήρυξη δ-ε-ν γ-ι-ν-ό-τ-α-ν.
Ο μπλακ μακ να είχε πάλι κουβικές ανησυχίες είναι κάτι που δεν το αποκλείει κανένας. Δεν αλλάζει τίποτα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Beria έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:01
Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:49
Beria έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:44 Η Ελλάδα του Αυγούστου του 1974 δεν είχε στρατό
Η Ελλάδα του Αυγούστου του 1974 ήταν στρατιωτικά ισχυρότερη από την Τουρκία λόγω των εξοπλισμών της χούντας κι αυτό το πλεονέκτημα ανατράπηκε από τη δημοκρατία.

Συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν ξέρεις
Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 είχε έναν στρατό παρατημένο
Και τον Αύγουστο του 1974 είχε έναν στρατό ηττημένο και ντροπιασμένο

Στο ξαναεγραψα πιο πάνω.
Υπήρχε μόνο μια λύση στην τραυματισμένη Ελλάδα του Αυγούστου, που οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί κρύβονταν και τα καράβια με τους εξορισμενους έφτανα στη Ραφήνα και όλοι έψαχναν εκδίκηση.

400 εκτελέσεις στο Γουδί, με συνοπτικές διαδικασίες. Δόγμα σοκ
Μόνο έτσι θα υπήρχε στρατιωτική διοίκηση μέσα σε ένα μήνα

Δεν γινόταν

Ουτε 2 φαντομ δεν εστειλε η δημοκρατια σαν υποστηριξη στους αγωνιστες που πολεμουσαν κατα του Αττιλα 2.

Συνεπως δεν υπαρχει καμια δικαιολογια.

Οι πολιτικοι γυρισαν για να αρμεξουν την κουταλα κι αφησαν τους Ελδυκαριους να πολεμανε μονοι τους.

Για ποιο λογο νομιζεις δεν ανοιξε ποτε ο Φακελος της Κυπρου;

.
paotaris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paotaris »

Mην μαλωνετε, εχετε και οι 2 δικαιο,και η χουντα και η δημοκρατια προδωσαν την Κυπρο
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:09
Τελικώς, η Χούντα των Αθηνών, µε την ενεργό παρέµβαση του βασιλέως Κωνσταντίνου, υποχώρησε κατά κράτος. Δέχθηκε την απόσυρση της Μεραρχίας από το νησί. Ο Μακάριος είχε συµφωνήσει εξ αρχής µε την αποχώρηση της Μεραρχίας υπό τον όρο να εµφανιζόταν ως πρωτοβουλία που προερχόταν από την Αθήνα. Πιθανότατα ο Μακάριος έβλεπε µε ανησυχία τον απ’ ευθείας έλεγχο από το χουντικό καθεστώς της πιο καλά εξοπλισµένης στρατιωτικής δυνάµεως στα εδάφη της Κυπριακής Δηµοκρατίας. Εν αντιθέσει προς την ελληνική Χούντα, ο Μακάριος αρνήθηκε να διαλύσει την Εθνική Φρουρά. Η Τουρκία, έχοντας εξασφαλίσει την αποχώρηση της Μεραρχίας, δεν επέµεινε στην απαίτησή της. Στις αρχές του 1968 επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι τελευταίοι στρατιώτες της Μεραρχίας. Το χουντικό καθεστώς, αν και χαρακτηριζόταν από εθνικιστική ρητορεία, στην πράξη είχε απογυµνώσει το νησί από τη µόνη στρατιωτική δύναµη που θα απέτρεπε τυχόν τουρκική εισβολή. Η Τουρκία, αντιστοίχως, κατέληγε στο συµπέρασµα ότι η Ελλάδα δεν ήταν διατεθειµένη να προχωρήσει σε πόλεµο για την Κύπρο. Επιπλέον, είχε διασφαλίσει ότι τυχόν απόπειρα αποβάσεως στο νησί θα ήταν πολύ πιο εύκολη.
Όχι μόνο απέσυραν τη Μεραρχία, αλλά δέχτηκαν να διαλυθεί και η Εθνική Φρουρά, ώστε να μείνει η Κύπρος εντελώς απροστάτευτη απέναντι σε πιθανή εισβολή. Μιλάμε για τομάρια που κάνουν τους ζαίους να φαντάζουν Κολοκοτρώνηδες. :-?
Ο Μακάριος ενώ ήταν για ένα διάστημα φουλ ενωτικός μαζί με τον Γρίβα,άρχισε τον καρσιλαμα και ήθελε να αποτρέψει με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν την ένωση. Υπέγραψε και τις προδοτικές συμφωνίες της Ζυρίχης Λονδίνου .Ήθελε με κάθε τρόπο να φύγει η μεραρχία που υπήρχε για να μην έχει τον φόβο της ανατροπής.
Όπως και έγινε,με τα γνωστά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Αρίστος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:27 Ουτε 2 φαντομ δεν εστειλε η δημοκρατια σαν υποστηριξη στους αγωνιστες που πολεμουσαν κατα του Αττιλα 2.
Ποια φάντομ; Μα είχε η Ελλάδα τότε φάντομ, ένα όπλο που απέναντι στο καλύτερο αεροπλάνο της Τουρκίας ήταν σαν να συγκρίνουμε φεράρι με φιατάκι; Αποκλείεται η Ελλάδα να είχε αποκτήσει τέτοιο όπλο επί χούντας. Εμείς πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι ο στρατός ήταν διαλυμένος. Δεν πειράζει που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία, εμείς έτσι θα λέμε.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:35
Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:30 H χούντα (τουλάχιστον του Παπαδόπουλου) απέσυρε την Μεραρχία από την Κύπρο, αποδέχτηκε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις κατά την κρίση του 1968 και μιλούσε για ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Είναι αστείο να κατηγορούν οι χουντικοί τον οποιονδήποτε για εθνική μειοδοσία.
Όχι δεν είναι αστείο, Τραγωδία είναι.
Και το πχόρουμ τους ανέχεται να ψεύδονται ασυστόλως, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.
Αυτής ακριβώς της ελευθερίας που οι αγαπούλες τους αφαίρεσαν από όλους μας και θα το ξανακάνουν, αν κάτι στραβώσει!
.
Κυνηγάς το φρόνημα;
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα της Ελλάδος ότι απαγορεύεται να είναι κάποιος πατριώτης, εθνικιστής κτλ κτλ;
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα που να απαγορεύει κάποιον να είναι υπέρ της χούντας;
Αν υπάρχει θέλω να μου το δείξεις.
Άβαταρ μέλους
aljawn

wooded glade έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:26
aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:03
Όποιος και να ήθελε ένωση, μεταξύ μπλακ μακ, αοράτου, andrews papandrews, μονομερής ανακήρυξη δ-ε-ν γ-ι-ν-ό-τ-α-ν.
Ο μπλακ μακ να είχε πάλι κουβικές ανησυχίες είναι κάτι που δεν το αποκλείει κανένας. Δεν αλλάζει τίποτα.
Έτερον, εκάτερον. Άλλο το θέλω ένωση, αλλά δε γίνεται, και άλλο το δε θέλω.
Αν ο Μακάριος ήθελε την ένωση, δε θα χρησιμοποιούσε το πάθομεν.
Συνεπώς, οποιαδήποτε πράξη του, θα πρέπει να κρίνεται από αυτή την σκοπιά.

Φυσικά, αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στους έλ καραγκιόζηδες, οι οποίοι υπήρξαν, με εξάντληση κάθε καλής προαίρεσης στην κρίση, χρήσιμοι ηλίθιοι.
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Juno έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:50
Γάταρος έγραψε: 14 Αύγ 2022, 18:57 14 Αυγούστου σήμερα. Η δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο.

Εικόνα

Επίσης οι αρχηγοί των Επιτελείων που αρνήθηκαν να τον υπακούσουν, δεν καρατομήθηκαν, όπως οι υφιστάμενοί τους. Οργανωμένο από πριν δηλαδή.
Οι Αρχηγοί του στρατού επί Ιωαννίδη,συνέχισαν και επί Καραμανλή.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58 Κυνηγάς το φρόνημα;
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα της Ελλάδος ότι απαγορεύεται να είναι κάποιος πατριώτης, εθνικιστής κτλ κτλ;
Αγόραρε, το Σύνταγμα συνολικά, αν το διαβάσεις απαγορεύει τη χούντα, δε χρειάζεται να το πει και κάπου συγκεκριμένα.
Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Φρόνημα είναι να μας πεις είμαι χουντάρα.-
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58
Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:35
Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:30 H χούντα (τουλάχιστον του Παπαδόπουλου) απέσυρε την Μεραρχία από την Κύπρο, αποδέχτηκε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις κατά την κρίση του 1968 και μιλούσε για ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Είναι αστείο να κατηγορούν οι χουντικοί τον οποιονδήποτε για εθνική μειοδοσία.
Όχι δεν είναι αστείο, Τραγωδία είναι.
Και το πχόρουμ τους ανέχεται να ψεύδονται ασυστόλως, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.
Αυτής ακριβώς της ελευθερίας που οι αγαπούλες τους αφαίρεσαν από όλους μας και θα το ξανακάνουν, αν κάτι στραβώσει!
.
Κυνηγάς το φρόνημα;
Οι πατριώτες δεν είναι χουντολάτρες.
Δεν έχετε θέση εσείς οι φασίστες στην Δημοκρατία. Την μισείτε και αν μπορέσετε θα την καταργήσετε.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:07
Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58 Κυνηγάς το φρόνημα;
Αγόραρε, το Σύνταγμα συνολικά, αν το διαβάσεις απαγορεύει τη χούντα, δε χρειάζεται να το πει και κάπου συγκεκριμένα.
Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Φρόνημα είναι να μας πεις είμαι χουντάρα.-
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
Αν αναφέρεσαι προσωπικά,δεν νομίζω να έχω γράψει πουθενά αν είμαι υπέρ ή όχι της χούντας.
Επίσης σε ότι έχω γράψει στο συγκεκριμένο θεμα και γενικά για το 1974,στα νηματα εδώ μέσα, ποτέ δεν έγραψα κάτι υπέρ της χούντας.
Και αν θες την άποψη μου για την χούντα,βρίσκω κάποια θετικά,αλλά μέχρι εκεί.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Ο εθνικισμός είναι μια εισαγόμενη δυτικόφραγκη ιδεολογία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα και ότι αυτή εκπροσωπεί στην ιστορία και στον πολιτισμό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”