Σελίδα 8 από 23
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:16
από Cavaliere
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:28
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 18:24
Ερώτηση: Πώς συντηρούμε τα ντολμαδάκια; Στο λάδι;
Πάλι με το ξινό αν θέλεις να τα συντηρήσεις πολλές μέρες αλλά τα κάνει λίγο ξινά.
Δηλαδή τα καλύπτεις με την σάλτσα τους βάζεις λάδι να τα καλύψει και προσθέτεις ξινό σε σκόνη.
Μετά τα βάζεις συντήρηση.
Το ξινό δεν το ρίχνεις έτσι σκέτο κρατάς λίγο από το λάδι που θα βάλεις και το διαλύεις μέσα σε αυτό μετά το ρίχνεις μέσα στο δοχείο με τα ντολμαδάκια.
Υ.Γ
Όμως πάλι θέλουν ψυγείο.
Εννοείς κιτρικό οξύ σε σκόνη; Δεν το χρησιμοποιώ, γενικά. Τι είναι το ξινό;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:16
από waldorf
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:12
waldorf έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:10
Εσύ μάλλον δεν θα έβγαζες τίποτα.
Θα είχαν παραγγείλει από catering μπας και σώσουν ό,τι μπορούν.
Μια με λές σπάταλη που φτιάχνω τόσα ντολμαδάκια μια με λές τσιγκούνα αποφάσισε.
Αυτό πήγαινε στη φίλη μου τη Naida.
Αν πάλι βλέπεις και τον εαυτό σου εδώ`μέσα,κανένα πρόβλημα από`μένα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:16
από the comet the course the tail
waldorf έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:14
Οκ δίκιο έχεις.500 θα φτιάχναμε κι εμείς.
Μ η σου πω 624 για παν ενδεχόμενο.
τι πρόβλημα έχεις εσύ;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:21
από Αγις
ποπκορνια
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:28
από Niki
Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε , κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:33
από Αγις
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:28
Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε , κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
προπαντος αυτο...
ολοι μας χαρτογιακαδες στα διαμερισματα
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:41
από Naida
waldorf έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:10
Εσύ μάλλον δεν θα έβγαζες τίποτα.
Θα είχαν παραγγείλει από catering μπας και σώσουν ό,τι μπορούν.
Μπα δεν τα γούσταρω τα catering. Παραδοσιακά χωριαρικα πραγματα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:42
από Niki
Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
Αυτό είναι πλύση εγκεφάλου των εστιατορίων.
Όταν βάζει στα γεμιστά πατάτες δείχνει ότι θέλεις να τους χορτάσεις με πατάτες γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο.
Όταν βάζεις μεγάλα ζαρζαβατικά σημαίνει ότι δεν θέλεις να κάνεις κόπο ό κόπος είναι χρήμα.
Τα γεμιστά είναι μεγάλη ποικιλία ξεκινάνε από αυτά που είναι με ρύζι , αυτά που είναι με κιμάδες και ρύζι , αυτά που είναι με ψαρικά , καλαμαράκια με ρύζι μύδια με ρύζι γαρίδες με ρύζι , αυτά πού είναι με τυροκομικά πιπεριές γεμιστές με φέτα κ.λ.π.
Τώρα ή ποικιλία διαμορφώνεται ανάλογα με ζαρζαβατικό που χρησιμοποιείς και την γέμιση.
Η Μαρίκα η Μητσοτάκη χώρεσε σε μία μερίδα 40 διαφορετικά ντολμαδάκια.
40 διαφορετικά!
Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω αν και θα το ήθελα.
Σε μία μερίδα.
Εσείς έχετε πρόβλημα που μάθατε να τρώτε γεμιστά τις ντομάτες πιπεριές και πατάτες.
Η χώρα μας γεμιστά λέει άλλα πράγματα όχι αυτά που σερβίρουμε στους τουρίστες.
Εκτός αν είστε τουρίστες στην ίδια σας την χώρα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:45
από Cavaliere
Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:47
από Niki
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45
Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.
Δεν έγραψα πατάτα γεμιστή έγραψα πατάτες κυδωνάτες για να γεμίσει το πιάτο να χορτάσεις.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:50
από the comet the course the tail
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45
Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.
ναι, το C₆H₈O₇ εννοεί. απλά την κόλλησες με τον όρο "κιτρικό οξύ" και δεν απαντάει.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:50
από Niki
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45
Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:51
από Niki
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:42
Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
Αυτό είναι πλύση εγκεφάλου των εστιατορίων.
Όταν βάζει στα γεμιστά πατάτες δείχνει ότι θέλεις να τους χορτάσεις με πατάτες γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο.
Όταν βάζεις μεγάλα ζαρζαβατικά σημαίνει ότι δεν θέλεις να κάνεις κόπο ό κόπος είναι χρήμα.
Τα γεμιστά είναι μεγάλη ποικιλία ξεκινάνε από αυτά που είναι με ρύζι , αυτά που είναι με κιμάδες και ρύζι , αυτά που είναι με ψαρικά , καλαμαράκια με ρύζι μύδια με ρύζι γαρίδες με ρύζι , αυτά πού είναι με τυροκομικά πιπεριές γεμιστές με φέτα κ.λ.π.
Τώρα ή ποικιλία διαμορφώνεται ανάλογα με ζαρζαβατικό που χρησιμοποιείς και την γέμιση.
Η
μακαρίτισσα η Μαρίκα η Μητσοτάκη

χώρεσε σε μία μερίδα 40 διαφορετικά ντολμαδάκια.
40 διαφορετικά!
Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω αν και θα το ήθελα.
Σε μία μερίδα.
Εσείς έχετε πρόβλημα που μάθατε να τρώτε γεμιστά τις ντομάτες πιπεριές και πατάτες.
Η χώρα μας γεμιστά λέει άλλα πράγματα όχι αυτά που σερβίρουμε στους τουρίστες.
Εκτός αν είστε τουρίστες στην ίδια σας την χώρα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:52
από Naida
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:42
Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
Αυτό είναι πλύση εγκεφάλου των εστιατορίων.
Όταν βάζει στα γεμιστά πατάτες δείχνει ότι θέλεις να τους χορτάσεις με πατάτες γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο.
Όταν βάζεις μεγάλα ζαρζαβατικά σημαίνει ότι δεν θέλεις να κάνεις κόπο ό κόπος είναι χρήμα.
Τα γεμιστά είναι μεγάλη ποικιλία ξεκινάνε από αυτά που είναι με ρύζι , αυτά που είναι με κιμάδες και ρύζι , αυτά που είναι με ψαρικά , καλαμαράκια με ρύζι μύδια με ρύζι γαρίδες με ρύζι , αυτά πού είναι με τυροκομικά πιπεριές γεμιστές με φέτα κ.λ.π.
Τώρα ή ποικιλία διαμορφώνεται ανάλογα με ζαρζαβατικό που χρησιμοποιείς και την γέμιση.
Η Μαρίκα η Μητσοτάκη χώρεσε σε μία μερίδα 40 διαφορετικά ντολμαδάκια.
40 διαφορετικά!
Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω αν και θα το ήθελα.
Σε μία μερίδα.
Εσείς έχετε πρόβλημα που μάθατε να τρώτε γεμιστά τις ντομάτες πιπεριές και πατάτες.
Η χώρα μας γεμιστά λέει άλλα πράγματα όχι αυτά που σερβίρουμε στους τουρίστες.
Εκτός αν είστε τουρίστες στην ίδια σας την χώρα.
Ποιους να θέλεις να χορτάσεις; Δεν είναι όλα θέμα τι θα σκεφτεί ο άλλος που θα δει το πιάτο με τα γεμιστά με πατάτες μέσα. Αλλά τι σ' αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι γαμαει η πατάτα στα γεμιστά. Να έχει ψηθεί μέσα στο ζουμάκι απο τη γέμιση. Μόνο που θέλει λίγο έξτρα αλατάκι. Επίσης η μελιτζάνα η φλασκα στα γεμιστά είναι μιαμ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 20:53
από Niki
the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:50
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45
Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.
ναι, το C₆H₈O₇ εννοεί. απλά την κόλλησες με τον όρο "κιτρικό οξύ" και δεν απαντάει.
Όχι απλά ήθελα να το βγάλω φωτογραφία αλλά το έβαλα σε βαζάκι το ανοικτό φακελάκι και έψαχνα κλειστό φακελάκι για να δει την συσκευασία.