!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιταλική Πίτσα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Saranda

Re: Ιταλική Πίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saranda »

Ιταλικη κουζινα ειναι ωραισ αλλα δε χορτενει.
Μονο ελλαδα το φαι ειναι ωρεο και χορτενει αμα φασ.
Απο ελλαδα μονο Ισταπουλ εχει καλυτερα.
Ελλαδα Ιταλια Βελγιο Αγλια Γαλια Γερμανια εχω δουλεψει σε κουζινα, τουρκια οχι.
ελλαδα ειναι σουπερ το πιο καλο ανοτερο.
Keyser Soze

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Keyser Soze »

Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:02
Keyser Soze έγραψε: 30 Οκτ 2019, 14:35Μου μυρίζει επιρροή από Μέξικο και τις Tortillas που φτιάχνονται από άσπρο αλεύρι καλαμποκιού.
Tα τελευταία χρόνια δεν πολυτρώω καλαμποκίσια προϊόντα, δεν μου πολυαρέσει. Και η πίτσα μου αρέσει όπως γίνεται στην Ευρώπη, με τον κλασικό τρόπο. Η δε ζύμη των ναπολιτάνων σε φούρνο ξύλων, είναι το ιδανικό. Δεν ξέρω αν θα έτρωγα στα States τόσο συχνά πίτσα, όσο στην Ευρώπη, ας πούμε, στην Κίνα έτρωγα μόνο σε Ιταλούς, που τηρούσαν την κλασική συνταγή. Θα μου πεις, μεγάλωσες με ιταλική πίτσα; Σαφώς όχι, στην Ιταλία πήγα να ζήσω ως ενήλικος, εκεί έμαθα την αυθεντική. Ως παιδί έτρωγα τις πίτσες των ηλεκτρικών φούρνων με εξαίρεση κανένα ιταλικό ρεστωράν που είχε σωστό φούρνο και καλό πιτσαϊόλο. Θυμάσαι κείνη τη ζύμη την αφράτη, που έφερνε στο καναδικό στυλ; Ξέρεις ποιά λέω, αυτή σαν παντεσπάνι, παρά σαν ζυμάρι. Ε, φαντάσου τι έτρωγα μικρός. Όταν πρωτοπήγα Νάπολη, είπα, oh. Εδώ έχουμε άλλο προϊόν. Ξαναγύρισα στους Βένετους, και τους είπα είστε ξεφτίλες, καφέ και πίτσα απολαμβάνει κανείς κάτω, στους terroni.
Όταν πρωτοήρθαν Ελλαδα την δεκαετία των 80ς (Στην Β. Πελοπόννησο) είχαν μόνο Καναδικού τύπου εκεί που πηγαίναμε. Έμενα μου θύμιζε η ζύμη κάτι σαν "παχύς τραγανός λουκουμάς", λαδίλα με 8 εκατοστά πάχος τυρί από επάνω. Αυτή δεν λες.

Στην Νεα Υορκη μοιάζει κατά 80% με την ιταλική, λογικό αφού Ιταλοί μετανάστες το πρωτοεφτιαξαν .Και στην Αργεντινη έχω πετύχει καλή Ναπολιτανικη πίτσα(Και εκει τίγκα Ιταλους έχει, αλλα η ντόπια fugazzetta τους είναι για τα πανηγύρια, μοιάζει με Chicago deep dish). Όντως η Πιτσα στον Ιταλικο Βορρα ειναι μέτρια. Δοκίμασα μια χάλια τον Αυγουστο στην Βενετιά.Στην Ρώμη πέτυχα αρκετά καλή πίτσα στην περιοχή Quartiere III Pinciano που ήταν το ξενοδοχείο.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Saranda έγραψε: 31 Οκτ 2019, 11:18 Ιταλικη κουζινα ειναι ωραισ αλλα δε χορτενει.
Μονο ελλαδα το φαι ειναι ωρεο και χορτενει αμα φασ.
Απο ελλαδα μονο Ισταπουλ εχει καλυτερα.
Ελλαδα Ιταλια Βελγιο Αγλια Γαλια Γερμανια εχω δουλεψει σε κουζινα, τουρκια οχι.
ελλαδα ειναι σουπερ το πιο καλο ανοτερο.
η ιταλική κουζίνα είναι ωραία και δεν παχαίνει :D αν κρίνουμε απο τα σώματα των Ιταλών σε σχέση με των Ελλήνων και των Τούρκων
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Keyser Soze έγραψε: 31 Οκτ 2019, 12:16 Όντως η Πιτσα στον Ιταλικο Βορρα ειναι μέτρια.
ποια είναι η διαφορά; στα υλικά;
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

μην ακούς, έχω φάει π.χ. στο Βαρέζε φανταστική πίτσα. Έφερναν την βάση πιτσας καυτή απο το φουρνο και ένα βαζάκι με φρέσκια μοτσαρέλα για να ριξεις απο πάνω να λιώσει

https://www.piedigrottavarese.it/
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

dna replication έγραψε: 31 Οκτ 2019, 17:27 μην ακούς, έχω φάει π.χ. στο Βαρέζε φανταστική πίτσα. Έφερναν την βάση πιτσας καυτή απο το φουρνο και ένα βαζάκι με φρέσκια μοτσαρέλα για να ριξεις απο πάνω να λιώσει

https://www.piedigrottavarese.it/
Αφου δεν σας είπαν να κουβαλησετε και ξυλα για την φωτια, παλι καλα πύτε
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Keyser Soze έγραψε: 31 Οκτ 2019, 12:16Όταν πρωτοήρθαν Ελλαδα την δεκαετία των 80ς (Στην Β. Πελοπόννησο) είχαν μόνο Καναδικού τύπου εκεί που πηγαίναμε. Έμενα μου θύμιζε η ζύμη κάτι σαν "παχύς τραγανός λουκουμάς", λαδίλα με 8 εκατοστά πάχος τυρί από επάνω. Αυτή δεν λες.

Στην Νεα Υορκη μοιάζει κατά 80% με την ιταλική, λογικό αφού Ιταλοί μετανάστες το πρωτοεφτιαξαν .Και στην Αργεντινη έχω πετύχει καλή Ναπολιτανικη πίτσα(Και εκει τίγκα Ιταλους έχει, αλλα η ντόπια fugazzetta τους είναι για τα πανηγύρια, μοιάζει με Chicago deep dish). Όντως η Πιτσα στον Ιταλικο Βορρα ειναι μέτρια. Δοκίμασα μια χάλια τον Αυγουστο στην Βενετιά.Στην Ρώμη πέτυχα αρκετά καλή πίτσα στην περιοχή Quartiere III Pinciano που ήταν το ξενοδοχείο.
Μπράβο, τη ζύμη σαν λουκουμά λέω. Κι επειδή όταν ήμουν μικρός δεν υπήρχε διανομή κατ΄οίκον, μας στέλναν οι μεγάλοι να φέρουμε πίτσες. Όσοι θυμούνται τον παλιό Πειραιά, θυμούνται το παλιό Στέκι Του Χατζή υπάρχει ακόμα αλλά με άλλο κόνσεπτ. Πίτσα και πεϊνιρλί, γεμάτο κάθε βράδυ, και δίπλα στο ταμείο κόσμος να πάρει πίτσα για το σπίτι. Ομορφιές.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2019, 10:38Εδω στο πχώρουμ, δε θυμάμαι ποιος, προσπαθούσε να φτιάξει ζύμη απο κουνουπίδι.
Ουγκ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

dna replication έγραψε: 31 Οκτ 2019, 11:10οι περισσότερες είναι καλυτερες απο την pizza hut και από τη Domino's που τρώει ο ΣΕ με τα παλιολάδια και απο την Pizza fan που κολάει η λίγδα στο λαιμό

Αν μιλάμε για πίτσα σε εκδοχή junk food η πίτσα Σακης με τη γλυκειά σάλτσα και με μια παχιά στρώση τυριού και άλλη μια αλλαντικών είναι καλή περίπτωση. Η αυτοκτονία του ιταλού πιτσαγιόλο
https://www.oneman.gr/keimena/diaskedas ... 88622.html

Εικόνα
Λοιπόν, αυτό λέει, είναι Σικάγο πίτσσα. Θα τη δοκίμαζες; Εγώ, όχι. Αυτό δεν είναι πίτσα, πούτσα είναι.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Πίτσα Σικάγο αυθεντική φτιάχνει ένας στην Ηλιούπολη. Νομίζω το λένε mr.pizza
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2019, 10:38

Εδω στο πχώρουμ, δε θυμάμαι ποιος, προσπαθούσε να φτιάξει ζύμη απο κουνουπίδι.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ δεν πιστεύω να είσαι εσύ :-?

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Otto Weininger έγραψε: 31 Οκτ 2019, 21:20
Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2019, 10:38

Εδω στο πχώρουμ, δε θυμάμαι ποιος, προσπαθούσε να φτιάξει ζύμη απο κουνουπίδι.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ δεν πιστεύω να είσαι εσύ :-?
γιατί ρε μλκες και γω σκέφτομαι να φτιάξω
@σατανικ δωσε τιπς
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Αυτός εδώ ο αρχίδας φτιάχνει πολύ καλή βέγκαν πίτσα, αλλά δεν δίνει την συνταγή https://mastinovegan.nl/#pizza

Από τα λίγα που έψαξα ονλάι ξεραίνεις το κουνουπίδι, το βάζεις στο μούλτι και μετά το μεταχειρίζεσαι σαν αλεύρι (σχεδόν). Αλλά πλέον το πουλάνε έτοιμο τριμμένο σε μαγαζιά βίκγαν (πανάκριβο βέβαια, δε συμφέρει)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Fluffy

αμα το ψησεις να φυγει η υγρασια;
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Ερμής έγραψε: 30 Οκτ 2019, 13:54
Cavaliere έγραψε: 30 Οκτ 2019, 13:41 L' artigiano είναι ελληνική αλυσσίδα, και ναι, δεν κάνει άσχημη πίτσα, καλή κάνει. Ο πατέρας μου του λέει, φτιάξε μία απ΄όλα και με σουτζούκι. Μεγαλεία.
Ποιος ρε; εδω ο δικός μου με ιταλίδα γυναίκα 40 χρόνια ακόμη θέλει κρέμα στην καρμπονάρα και ψωμί στην pasta.
Πολύ σωστός :+1: :003:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”