Spiros252 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 10:29
Ερμής έγραψε: 18 Μάιος 2018, 22:28
Εκτός των άλλων μιλάμε για μια χώρα δύο ταχυτήτων, πράγμα που σημαίνει οτι το φτωχό τμήμα της χώρας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα μιας και δε θα μπορεί να προμηθεύεται το ίδιο εύκολα τα φτηνά είδη εισαγωγής που απαιτούνται.
Κάτσε τώρα, για να καταλάβω κι εγώ..
Δηλαδή το πρόβλημα ενός απλού υπαλλήλου στην Ελλάδα επί δραχμής ήταν το ότι δεν μπορούσε να αγοράσει εύκολα εισαγόμενα. Σωστά;
Τώρα δεν μπορεί να αγοράσει ούτε εισαγόμενα ούτε εγχώρια, επειδή τα εγχώρια είναι τόσο ακριβά ώστε δεν αφήνουν τίποτα να περισσέψει ώστε να αγοράσεις εισαγόμενο.
Εγώ θυμάμαι ότι επί δραχμής έφτανε και περίσσευε ο μισθός μου για φαγητό, τσιγάρα, λαϊκή, ρούχα (όχι εισαγόμενα

) και γενικά για τα είδη καθημερινότητας.
Ήθελα από την άλλη 2-3 μισθούς για να αγοράσω τον πρώτο μου υπολογιστή.
Μπορούσα όμως να τα μαζέψω!
Τώρα δε μπορούμε ούτε τους λογαριασμούς να πληρώσουμε με βασικό μισθό.
Σου ξαναλέω Σπύρο, η Ελλάδα μέχρι και τα τέλη του 90 είχε παραγωγή, μπορούσε να καλύψει πολλές περισσότερες ανάγκες της απο ότι τώρα.
Όσο για τα εισαγόμενα ήταν πανάκριβα. Η εγχώρια παραγωγή πλέον έχει καταστραφεί και σε αυτό δε φταίει το ευρώ, η καταστροφή ξεκίνησε πολύ πριν, όταν έπεισαν τον Έλληνα οτι δε χρειάζεται να δουλεύει αλλά μπορεί να ζει με δάνεια. Και εννοείται τα δάνεια ήρθαν αφού έμαθαν τον έλληνα οτι μπορεί να κερδίζει εκατομμύρια σε μια μέρα μέσω τζόγου(ΧΑΑ). Δε φταίει το ευρώ επίσης που έφυγαν όλες οι επιχειρήσεις εν καιρώ κρίσης απο την Ελλάδα, κανείς δεν έφυγε λόγω ευρώ αλλά λόγω φορολογικού, το να πιστεύει κάποιος οτι έφυγαν λόγω ευρώ είναι στην καλύτερη ηλίθιος(κακομοίρηδες δραχμολάγνοι, ανίδεοι) και στη χειρότερη επικίνδυνος(πολιτικοί με εκατομμύρια, αρπακτικά, καζάκηδες, κατσανέβας).
ναι τα μαζευες τα χρήματα αλλά μόλις συνειδητοποιούσες οτι τα έχεις μαζέψει, τότε καταλάβαινες οτι είχαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Αν θες τη γνώμη μου ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο μπήκαμε στο ευρώ, ήταν μεγάλο λάθος που δε περάσαμε περίοδο προσαρμογής.
Αυτό το λάθος θα είναι καταστροφικό στην χιλιοστή αν βγούμε.
Το ευρώ ευνοεί τη μέση και χαμηλή τάξη, η λεφτάδες έχουν τα χρήματα τους διασφαλισμένα είτε σε δολάριο, είτε σε ευρώ, είτε σε ελβετικό φράγκο