Εχμ, η παγκοσμιοποίηση ήταν η ιδέα των ΗΠΑνως ολιγαρχών , για να εισπράττουν έσοδα από χρηματοπιστωτικά αντί για παραγωγή, και να διατηρούν τεχνηέντως υψηλό επίπεδο ζωής στον πληθυσμό. Ε, ας θερίσουν αυτά που έσπειραν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, το πάρτυ τελείωσε.Αρίστος έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:47 Ουσιαστικα ο Τραμπ ειπε οτι αν νομιζετε οτι παγκοσμιοποιηση ειναι να πληρωνουν οι ΗΠΑ τα τρελλα εμπορικα πλεονασματα των αλλων κι αυτες να καθονται στην μπανανα και να κινδυνευουν με χρεωκοπια τοτε ψαξτε αλλου για μαλακες.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Liberation Day - Δασμαγεδδών
- Καραμελίτσα
Re: Liberation Day - Δασμαγεδδών
Z
- Καραμελίτσα
Από πολλές απόψεις, το τί έκανε τον Μάρτιο του 2025 είναι ψιλοαδιάφορο. Αν έχουμε αλλαγή υποδείγματος στην παγκόσμια οικονομία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί ισορροπία. Θα έχουμε πολλές δοκιμές και λάθος.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:52Αν δεν έκανε τίποτα θα ήταν σα να παραδίδεται στον Τραμπ.Ο Τραμπ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει υψηλούς δασμούς στα κινεζικα προϊόντα άσχετα αν οι Κινέζοι αντιδράσουν η αν κατσουν στην άκρη περιμένοντας τη μοίρα του;,παρ'το χαμπάρι.plebsareneeded έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:48Ειχε και αλλες επιλογες,όχι καλες, αλλα πιο τολμηρες και πιο οικονομικα ουσιαστικές απο αυτή που εκανε.
Μια επιλογη επισης (η καλυτερη) ηταν να μην κανει κατι. Να πει εμεις δεν θα αντιδρασουμε, θα συνεχισουμε αυτο που κανουμε και οταν θα ωριμασουν οι συνθηκες (i.e. θα εχει κλασει ο μεσος αμερικανος) τα ξαναλεμε. Δεν το εκανε... και κατα τη γνωμη μου λεει πολλα αυτο.
Z
Όταν βρίσκεσαι σε τεταρτογενή τομέα και μάλιστα με τέτοιο τεχνολογικό προβάδισμα που όλος ο κόσμος να εξαρτάται από σένα, είναι καθαρή αυτοκτονία να θέλεις να επιβάλεις δευτερογενή τομέα, ειδικά όταν βλάπτεις αυτό που έχεις. Σαν να θελήσει η Ελλάδα να φτιάξει πρωτογενή τομέα, ενώ έχει ξεφύγει από αυτό το στάδιο. Κι εδώ φυσικά υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι πρέπει να αυξήσουμε τον αγροτικό τομέα, ώστε να είμαστε αυτάρκεις σε κρέας κι αυτό θα μας σώσει. Τι να κάνουμε, τόσα καταλαβαίνουν…Green Dragon έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:08Α όχι, μην μου κάνεις εμένα τον Πόντιοsharp έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:51Πολύ καλή ιδέα να αφήσουν την υψηλή τεχνολογία σε άλλους και να αρχίσουν οι ίδιοι να φτιάχνουν κατσαβίδια. Να δούμε επί τέλους και την υπανάπτυξη στην πράξη, πώς δείχνει, τι επιπτώσεις έχει, όχι μόνον στην θεωρία.Green Dragon έγραψε: 10 Απρ 2025, 10:30 Το ζητούμενο για τους Αμερικάνους είναι να φτιάχνονται εκεί τα κατσαβίδια.
Άσε που είμαι σίγουρος ότι φτιάχνουν κατσαβίδια ήδη, για τοπική χρήση τουλάχιστον. Δεν έχουν ανεργία οι ΗΠΑ, για να χρειάζονται τέτοιες λύσεις. Παρακμή και εκφυλισμό έχουν κι ο Τραμπ είναι το ζωντανό παράδειγμα αυτού του φαινομένου.![]()
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, που γκρινιάζει ο Τράμπας ότι δεν αγοράζουν οι Ευρωπαίοι, δεν θα το λύσει έτσι, γιατί δεν αγοράζουν επειδή δεν ξέρουν οι Αμερικανοί να τα πουλήσουν. Δεν κατανοούν ότι η Ευρώπη έχει άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα. Τόσες εξαγορές Ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έκαναν και όλες φαλήρισαν, δεν φταίνε τα αυτοκίνητα τους, οι μάνατζερς τους φταίνε. Το μοναδικό αυτοκίνητο που είχε επιτυχία στην Ευρώπη είναι το Τέσλα κι αυτό κατάφερε να το καταστρέψει σε λίγες εβδομάδες παρέα με τον "κολλητό" του.
Άσε που πλέον τα αυτοκίνητα δεν είναι θέμα κινητήρων και επιδόσεων, αλλά καλύτερης ψηφιακής τεχνολογίας, δηλ. πάλι γυρνάμε σε αυτό το οποίο ήδη κατέχουν και στο οποίο υπερέχουν οι Αμερικανοί, αλλά ο Τράμπας ήρθε για να το καταστρέψει.
Και εσύ πανηγυρίζεις για ποιό λόγο;Αρίστος έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:41dna replication έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:38 o Τραμπ αύξησε σε 145% τους δασμούς στην Κίνα,
κάπου καταντάει γελοίο(ς)
Απλα δεν θελει εμποριο με μια χωρα που ετησιως βαζει μεσα το εμπορικο ισοζυγιο των ΗΠΑ μισο τρις.
.
- Οργισμένος
eylogisonΔημοκράτης έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:35Lolmao mao έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:24κακώς βγήκες πριν από 20 μέρες.Δημοκράτης έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:21 Ok ξαναχωσα τα λεφτα μου στο χρηματιστήριο μετα απο 20 μερες που πήραν διακοπές
Ελπίζω ο ζαβος να μη τα ξεκωλιάσει παλι ολα το επόμενο 3μηνο
Αν δεν ειχα βγει τωρα θα ήμουν 20% κάτω
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
-
plebsareneeded
κάτι για την EU για οποιον ενδιαφέρεται μέρες που είναι
https://www.iss.europa.eu/publications/ ... ind-energy
https://www.euronews.com/my-europe/2024 ... -subsidies
https://www.iss.europa.eu/publications/ ... ind-energy
https://www.euronews.com/my-europe/2024 ... -subsidies
Η Εβραιοπη θα κάνει ότι ακριβως ότι της πουν οι ΗΠΑ και θα το δείτε
-
plebsareneeded
Αυτο νυχτόβιε πιστευω κι εγω.
Εδω άλλη μια αναλυση για τον αντικτυπο των ταριφς. Η αναλυση εγινε πολυ πριν την επιβολη των δασμων και συζηταει τρια σεναρια
https://www.eiu.com/n/the-impact-of-us- ... scenarios/
Εδω άλλη μια αναλυση για τον αντικτυπο των ταριφς. Η αναλυση εγινε πολυ πριν την επιβολη των δασμων και συζηταει τρια σεναρια
https://www.eiu.com/n/the-impact-of-us- ... scenarios/
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δεν είναι καθόλου αδιάφορο γιατί μέχρι να βρεθεί αυτή η ισορροπία κάθε κίνηση μετράει.Καραμελίτσα έγραψε: 10 Απρ 2025, 21:14Από πολλές απόψεις, το τί έκανε τον Μάρτιο του 2025 είναι ψιλοαδιάφορο. Αν έχουμε αλλαγή υποδείγματος στην παγκόσμια οικονομία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί ισορροπία. Θα έχουμε πολλές δοκιμές και λάθος.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:52Αν δεν έκανε τίποτα θα ήταν σα να παραδίδεται στον Τραμπ.Ο Τραμπ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει υψηλούς δασμούς στα κινεζικα προϊόντα άσχετα αν οι Κινέζοι αντιδράσουν η αν κατσουν στην άκρη περιμένοντας τη μοίρα του;,παρ'το χαμπάρι.plebsareneeded έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:48
Ειχε και αλλες επιλογες,όχι καλες, αλλα πιο τολμηρες και πιο οικονομικα ουσιαστικές απο αυτή που εκανε.
Μια επιλογη επισης (η καλυτερη) ηταν να μην κανει κατι. Να πει εμεις δεν θα αντιδρασουμε, θα συνεχισουμε αυτο που κανουμε και οταν θα ωριμασουν οι συνθηκες (i.e. θα εχει κλασει ο μεσος αμερικανος) τα ξαναλεμε. Δεν το εκανε... και κατα τη γνωμη μου λεει πολλα αυτο.
-
Δημοκράτης
Ευλογίαν γιατι το οτι ξαναγορασα τωρα μπορει να ειναι μαλακια και να συνεχιστιε η πτωση αλλα θα δούμεΟργισμένος έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:19eylogison
Τα δικά τους έπαθαν χειρότερα.GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:18ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:20Γενικά εικάζω πως στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τις διάφορες χώρες θα τεθεί το ζήτημα των σχέσεων αυτών με την Κίνα,έστω και παρασκήνια.Την ίδια στιγμή η Κίνα θα προσπαθεί να διατηρήσει η και να ενισχύσει τις σχέσεις της με αυτές τις χώρες.Θα δούμε ένα χοντρό παιχνίδι με γεωπολιτικές προεκτάσεις,πιθανόν κάποιες χώρες να εμπλακούν στη δίνη εσωτερικών η εξωτερικών συγκρούσεων.Καραμελίτσα έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:19
Ο στόχος πάντως είναι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τσιπάκια και γενικα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όχι κατσαβίδια και όχι ρουχισμός.
Ο εκβιασμός που θα επιχειρήσει να κάνει στις διαπραγματεύσεις είναι να μην αγοράζεις τεχνολογικά προϊόντα από Κίνα, αν θες να μας πουλάς ρούχα και κατσαβίδια.
Εγώ πιστεύω αυτό θα παιχτεί ανοιχτά. "Η με την Κίνα και ταρίφες ή με εμάς χωρίς ταρίφες. Είδατε τι έπαθαν τα χρηματιστήρια σας μόνο στην ανακοίνωση των ταριφων.".
Δείτε τι θέλει η κάθε μεριά και το σενάριο είναι ξεκάθαρο
ΗΠΑ
1) θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα από Ουκρανία
2) θέλουν να χαντακώσουν την Κίνα
3) θέλουν να αφαιμάξουν την ΕΕ ακόμα παραπάνω (πρόσφατα μολογάνε ότι εκβιάζουν για αγορά υδρογονανθράκων)
ΕΕ
1) θέλουν να ολοκληρώσουν τη διάδοση του γκαιυσμού και του γουόκ στην Ευρωπαική ήπειρο πάσει θυσία, σκοντάφτουν στη Ρωσία προς το παρόν
Η χρυσή τομή είναι παροχή βοήθειας με τη μορφή όπλων στην Ουκρανία από ΗΠΑ, συνέχιση του πολέμου μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της Ρωσίας όπως ελπίζουν, οικονομικό εμπάργκο σε Κίνα από ΕΕ για αντάλλαγμα και παράλληλα συνέχιση της αφαίμαξης από ΗΠΑ, όπως εισαγωγές LNG κτλ
Αυτό θα γίνει και θα το δείτε.
Το θέμα είναι η απάντηση της Κίνας.
ΗΠΑ
1) θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα από Ουκρανία
2) θέλουν να χαντακώσουν την Κίνα
3) θέλουν να αφαιμάξουν την ΕΕ ακόμα παραπάνω (πρόσφατα μολογάνε ότι εκβιάζουν για αγορά υδρογονανθράκων)
ΕΕ
1) θέλουν να ολοκληρώσουν τη διάδοση του γκαιυσμού και του γουόκ στην Ευρωπαική ήπειρο πάσει θυσία, σκοντάφτουν στη Ρωσία προς το παρόν
Η χρυσή τομή είναι παροχή βοήθειας με τη μορφή όπλων στην Ουκρανία από ΗΠΑ, συνέχιση του πολέμου μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της Ρωσίας όπως ελπίζουν, οικονομικό εμπάργκο σε Κίνα από ΕΕ για αντάλλαγμα και παράλληλα συνέχιση της αφαίμαξης από ΗΠΑ, όπως εισαγωγές LNG κτλ
Αυτό θα γίνει και θα το δείτε.
Το θέμα είναι η απάντηση της Κίνας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 10 Απρ 2025, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nyxtovios έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:23 Η Εβραιοπη θα κάνει ότι ακριβως ότι της πουν οι ΗΠΑ και θα το δείτε
Αυτό που είχα ποστάρει, κάπου, είναι ότι θα ριχτεί χρήμα στην κινέζικη οικονομία, θα ανέβουν οι μισθοί και θα αυξηθεί η εσωτερική κατανάλωση....Είναι ο μόνος δρόμος...GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:33Εγώ πάντως από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει ξέρω πως έχεις τέτοιο τεράστιο οικονομικο πλεονασμα έναντι κάποιου, εσύ είσαι ο χαμένος όταν μπαίνεις στην διαδικασία να βάζεις ταρίφες ως αντίποινα. Οι Κινέζοι αυτό που θα έπρεπε να κάνουν είναι να ρίξουν χρήμα στην δική τους οικονομία ώστε το χτύπημα να απορροφηθεί εσωτερικά. Αυτή την στιγμή δεν βγαίνει νόημα σε αυτό που κάνουν οι Κινέζοι, αλλά θα μου πεις έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός.Cecily Anne έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:25 Πάντως, από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει, ο μέσος Αμερικανός ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι αυτός πληρώνει την ταρίφα και όχι οι Κινέζοι. Είναι αδιανόητο.![]()
Αυτό που οι περισσότεροι τραμπικοί βλάκες δεν κατανοούν είναι πως η Κίνα είναι το εργοστάσιο του πλανήτη, πως λέμε forge worlds στο W4k, αν αγοράζουν όλοι από εκεί είναι γιατί συμφέρει.
Αν ο Τράμπ εξαναγκάσει χώρες να μην εμπορεύονται από Κίνα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα φτιάχνουν/περνούν από αλλού de facto πολύ πιο ακριβά στη χονδρική...
Συνυπολογίστε ότι αυτό θα περάσει και σε όλα τα προϊόντα με κινέζικες πρώτες ύλες στην σύνθεσή τους, όπως πολύ σωστά γράφει ο Νάνος, κοινώς το retail θα φάει τέτοια πούτσα, που η τωρινή ακρίβεια θα φαντάζει παιχνιδάκι ή πιο σωστά βάλτε στην τωρινή ακρίβεια ένα 20-40% πάνω στις τιμές, αν του περάσει του Δονάλδου...
Αλλά ναι ας δούμε πως θα κάτσει why not, σιγά τι έχουμε να χάσουμε;
Δεν συμφωνώ. Αυτό που λες ισχύει για τον Ρώσο, ο Αμερικανός είναι πολύ καλομαθημένος.GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:40Ναι και στα παπάρια τους τα άδεια ράφια. Οι ΗΠΑ μπορούν να συντηρηθούν σε θέμα ενέργειας και τροφίμων. Το να μην έχει το Costco ανεμιστήρα από την Κίνα δεν θα τους στοιχήσει. Σίγουρα αρκετοί θα χάσουν δουλειές, αλλά το μακροπρόθεσμο οικονομικό χτύπημα στην Κίνα είναι πολύ μεγαλύτερο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:29125% δεν πρόκειται να πληρώσουν πάντως. Ή θα βρούν τρύπα οι Κινέζοι προμηθευτές να τα στέλνουν μέσω τρίτων και θα πληρώσουν οι Αμερικανοί ένα καπέλο 15%, ή απλά δεν θα υπάρχουν αυτά στα ράφια.Cecily Anne έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:25 Πάντως, από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει, ο μέσος Αμερικανός ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι αυτός πληρώνει την ταρίφα και όχι οι Κινέζοι. Είναι αδιανόητο.
Το άλλο που δεν πιάνουν πολλοί είναι ότι το 40% των εισαγωγών είναι ενδιάμεσες ύλες για κατασκευή προϊόντων. Εκεί θα γελάσουμε.