!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Liberation Day - Δασμαγεδδών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Liberation Day - Δασμαγεδδών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Αρίστος έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:47 Ουσιαστικα ο Τραμπ ειπε οτι αν νομιζετε οτι παγκοσμιοποιηση ειναι να πληρωνουν οι ΗΠΑ τα τρελλα εμπορικα πλεονασματα των αλλων κι αυτες να καθονται στην μπανανα και να κινδυνευουν με χρεωκοπια τοτε ψαξτε αλλου για μαλακες.

.
Εχμ, η παγκοσμιοποίηση ήταν η ιδέα των ΗΠΑνως ολιγαρχών , για να εισπράττουν έσοδα από χρηματοπιστωτικά αντί για παραγωγή, και να διατηρούν τεχνηέντως υψηλό επίπεδο ζωής στον πληθυσμό. Ε, ας θερίσουν αυτά που έσπειραν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, το πάρτυ τελείωσε.
Z
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:52
plebsareneeded έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:48
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:43

Δε μπορούσε να πράξει αλλιώς η Κίνα.
Ειχε και αλλες επιλογες,όχι καλες, αλλα πιο τολμηρες και πιο οικονομικα ουσιαστικές απο αυτή που εκανε.
Μια επιλογη επισης (η καλυτερη) ηταν να μην κανει κατι. Να πει εμεις δεν θα αντιδρασουμε, θα συνεχισουμε αυτο που κανουμε και οταν θα ωριμασουν οι συνθηκες (i.e. θα εχει κλασει ο μεσος αμερικανος) τα ξαναλεμε. Δεν το εκανε... και κατα τη γνωμη μου λεει πολλα αυτο.
Αν δεν έκανε τίποτα θα ήταν σα να παραδίδεται στον Τραμπ.Ο Τραμπ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει υψηλούς δασμούς στα κινεζικα προϊόντα άσχετα αν οι Κινέζοι αντιδράσουν η αν κατσουν στην άκρη περιμένοντας τη μοίρα του;,παρ'το χαμπάρι.
Από πολλές απόψεις, το τί έκανε τον Μάρτιο του 2025 είναι ψιλοαδιάφορο. Αν έχουμε αλλαγή υποδείγματος στην παγκόσμια οικονομία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί ισορροπία. Θα έχουμε πολλές δοκιμές και λάθος.
Z
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Green Dragon έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:08
sharp έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:51
Green Dragon έγραψε: 10 Απρ 2025, 10:30 Το ζητούμενο για τους Αμερικάνους είναι να φτιάχνονται εκεί τα κατσαβίδια.
Πολύ καλή ιδέα να αφήσουν την υψηλή τεχνολογία σε άλλους και να αρχίσουν οι ίδιοι να φτιάχνουν κατσαβίδια. Να δούμε επί τέλους και την υπανάπτυξη στην πράξη, πώς δείχνει, τι επιπτώσεις έχει, όχι μόνον στην θεωρία.

Άσε που είμαι σίγουρος ότι φτιάχνουν κατσαβίδια ήδη, για τοπική χρήση τουλάχιστον. Δεν έχουν ανεργία οι ΗΠΑ, για να χρειάζονται τέτοιες λύσεις. Παρακμή και εκφυλισμό έχουν κι ο Τραμπ είναι το ζωντανό παράδειγμα αυτού του φαινομένου.
Α όχι, μην μου κάνεις εμένα τον Πόντιο :P
Όταν βρίσκεσαι σε τεταρτογενή τομέα και μάλιστα με τέτοιο τεχνολογικό προβάδισμα που όλος ο κόσμος να εξαρτάται από σένα, είναι καθαρή αυτοκτονία να θέλεις να επιβάλεις δευτερογενή τομέα, ειδικά όταν βλάπτεις αυτό που έχεις. Σαν να θελήσει η Ελλάδα να φτιάξει πρωτογενή τομέα, ενώ έχει ξεφύγει από αυτό το στάδιο. Κι εδώ φυσικά υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι πρέπει να αυξήσουμε τον αγροτικό τομέα, ώστε να είμαστε αυτάρκεις σε κρέας κι αυτό θα μας σώσει. Τι να κάνουμε, τόσα καταλαβαίνουν…

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, που γκρινιάζει ο Τράμπας ότι δεν αγοράζουν οι Ευρωπαίοι, δεν θα το λύσει έτσι, γιατί δεν αγοράζουν επειδή δεν ξέρουν οι Αμερικανοί να τα πουλήσουν. Δεν κατανοούν ότι η Ευρώπη έχει άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα. Τόσες εξαγορές Ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έκαναν και όλες φαλήρισαν, δεν φταίνε τα αυτοκίνητα τους, οι μάνατζερς τους φταίνε. Το μοναδικό αυτοκίνητο που είχε επιτυχία στην Ευρώπη είναι το Τέσλα κι αυτό κατάφερε να το καταστρέψει σε λίγες εβδομάδες παρέα με τον "κολλητό" του. :lol:

Άσε που πλέον τα αυτοκίνητα δεν είναι θέμα κινητήρων και επιδόσεων, αλλά καλύτερης ψηφιακής τεχνολογίας, δηλ. πάλι γυρνάμε σε αυτό το οποίο ήδη κατέχουν και στο οποίο υπερέχουν οι Αμερικανοί, αλλά ο Τράμπας ήρθε για να το καταστρέψει.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Αρίστος έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:41
dna replication έγραψε: 10 Απρ 2025, 20:38 o Τραμπ αύξησε σε 145% τους δασμούς στην Κίνα,
κάπου καταντάει γελοίο(ς)

Απλα δεν θελει εμποριο με μια χωρα που ετησιως βαζει μεσα το εμπορικο ισοζυγιο των ΗΠΑ μισο τρις.

.
Και εσύ πανηγυρίζεις για ποιό λόγο;
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Δημοκράτης έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:35
mao mao έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:24
Δημοκράτης έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:21 Ok ξαναχωσα τα λεφτα μου στο χρηματιστήριο μετα απο 20 μερες που πήραν διακοπές
Ελπίζω ο ζαβος να μη τα ξεκωλιάσει παλι ολα το επόμενο 3μηνο
κακώς βγήκες πριν από 20 μέρες.
Lol
Αν δεν ειχα βγει τωρα θα ήμουν 20% κάτω
eylogison
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
plebsareneeded

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plebsareneeded »

κάτι για την EU για οποιον ενδιαφέρεται μέρες που είναι :lol:

https://www.iss.europa.eu/publications/ ... ind-energy

https://www.euronews.com/my-europe/2024 ... -subsidies
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Η Εβραιοπη θα κάνει ότι ακριβως ότι της πουν οι ΗΠΑ και θα το δείτε
plebsareneeded

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plebsareneeded »

Αυτο νυχτόβιε πιστευω κι εγω.

Εδω άλλη μια αναλυση για τον αντικτυπο των ταριφς. Η αναλυση εγινε πολυ πριν την επιβολη των δασμων και συζηταει τρια σεναρια

https://www.eiu.com/n/the-impact-of-us- ... scenarios/
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Καραμελίτσα έγραψε: 10 Απρ 2025, 21:14
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:52
plebsareneeded έγραψε: 10 Απρ 2025, 19:48

Ειχε και αλλες επιλογες,όχι καλες, αλλα πιο τολμηρες και πιο οικονομικα ουσιαστικές απο αυτή που εκανε.
Μια επιλογη επισης (η καλυτερη) ηταν να μην κανει κατι. Να πει εμεις δεν θα αντιδρασουμε, θα συνεχισουμε αυτο που κανουμε και οταν θα ωριμασουν οι συνθηκες (i.e. θα εχει κλασει ο μεσος αμερικανος) τα ξαναλεμε. Δεν το εκανε... και κατα τη γνωμη μου λεει πολλα αυτο.
Αν δεν έκανε τίποτα θα ήταν σα να παραδίδεται στον Τραμπ.Ο Τραμπ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει υψηλούς δασμούς στα κινεζικα προϊόντα άσχετα αν οι Κινέζοι αντιδράσουν η αν κατσουν στην άκρη περιμένοντας τη μοίρα του;,παρ'το χαμπάρι.
Από πολλές απόψεις, το τί έκανε τον Μάρτιο του 2025 είναι ψιλοαδιάφορο. Αν έχουμε αλλαγή υποδείγματος στην παγκόσμια οικονομία, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί ισορροπία. Θα έχουμε πολλές δοκιμές και λάθος.
Δεν είναι καθόλου αδιάφορο γιατί μέχρι να βρεθεί αυτή η ισορροπία κάθε κίνηση μετράει.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Οργισμένος έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:19
Δημοκράτης έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:35
mao mao έγραψε: 09 Απρ 2025, 22:24

κακώς βγήκες πριν από 20 μέρες.
Lol
Αν δεν ειχα βγει τωρα θα ήμουν 20% κάτω
eylogison
Ευλογίαν γιατι το οτι ξαναγορασα τωρα μπορει να ειναι μαλακια και να συνεχιστιε η πτωση αλλα θα δούμε
sharp

GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 13:18
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 10 Απρ 2025, 12:20
Καραμελίτσα έγραψε: 10 Απρ 2025, 11:19

Ο στόχος πάντως είναι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τσιπάκια και γενικα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όχι κατσαβίδια και όχι ρουχισμός.

Ο εκβιασμός που θα επιχειρήσει να κάνει στις διαπραγματεύσεις είναι να μην αγοράζεις τεχνολογικά προϊόντα από Κίνα, αν θες να μας πουλάς ρούχα και κατσαβίδια.
Γενικά εικάζω πως στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τις διάφορες χώρες θα τεθεί το ζήτημα των σχέσεων αυτών με την Κίνα,έστω και παρασκήνια.Την ίδια στιγμή η Κίνα θα προσπαθεί να διατηρήσει η και να ενισχύσει τις σχέσεις της με αυτές τις χώρες.Θα δούμε ένα χοντρό παιχνίδι με γεωπολιτικές προεκτάσεις,πιθανόν κάποιες χώρες να εμπλακούν στη δίνη εσωτερικών η εξωτερικών συγκρούσεων.
:goodpost:

Εγώ πιστεύω αυτό θα παιχτεί ανοιχτά. "Η με την Κίνα και ταρίφες ή με εμάς χωρίς ταρίφες. Είδατε τι έπαθαν τα χρηματιστήρια σας μόνο στην ανακοίνωση των ταριφων.".
Τα δικά τους έπαθαν χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Δείτε τι θέλει η κάθε μεριά και το σενάριο είναι ξεκάθαρο
ΗΠΑ
1) θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα από Ουκρανία
2) θέλουν να χαντακώσουν την Κίνα
3) θέλουν να αφαιμάξουν την ΕΕ ακόμα παραπάνω (πρόσφατα μολογάνε ότι εκβιάζουν για αγορά υδρογονανθράκων)

ΕΕ
1) θέλουν να ολοκληρώσουν τη διάδοση του γκαιυσμού και του γουόκ στην Ευρωπαική ήπειρο πάσει θυσία, σκοντάφτουν στη Ρωσία προς το παρόν

Η χρυσή τομή είναι παροχή βοήθειας με τη μορφή όπλων στην Ουκρανία από ΗΠΑ, συνέχιση του πολέμου μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της Ρωσίας όπως ελπίζουν, οικονομικό εμπάργκο σε Κίνα από ΕΕ για αντάλλαγμα και παράλληλα συνέχιση της αφαίμαξης από ΗΠΑ, όπως εισαγωγές LNG κτλ

Αυτό θα γίνει και θα το δείτε.

Το θέμα είναι η απάντηση της Κίνας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 10 Απρ 2025, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

nyxtovios έγραψε: 10 Απρ 2025, 22:23 Η Εβραιοπη θα κάνει ότι ακριβως ότι της πουν οι ΗΠΑ και θα το δείτε
:smt018
GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:18 ΝΑΙ, ΤΙ;
Εικόνα
https://www.naftemporiki.gr/paraskiniak ... -koymanto/
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:33
Cecily Anne έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:25 Πάντως, από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει, ο μέσος Αμερικανός ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι αυτός πληρώνει την ταρίφα και όχι οι Κινέζοι. Είναι αδιανόητο.
Εγώ πάντως από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει ξέρω πως έχεις τέτοιο τεράστιο οικονομικο πλεονασμα έναντι κάποιου, εσύ είσαι ο χαμένος όταν μπαίνεις στην διαδικασία να βάζεις ταρίφες ως αντίποινα. Οι Κινέζοι αυτό που θα έπρεπε να κάνουν είναι να ρίξουν χρήμα στην δική τους οικονομία ώστε το χτύπημα να απορροφηθεί εσωτερικά. Αυτή την στιγμή δεν βγαίνει νόημα σε αυτό που κάνουν οι Κινέζοι, αλλά θα μου πεις έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός. :102:
Αυτό που είχα ποστάρει, κάπου, είναι ότι θα ριχτεί χρήμα στην κινέζικη οικονομία, θα ανέβουν οι μισθοί και θα αυξηθεί η εσωτερική κατανάλωση....Είναι ο μόνος δρόμος...

Αυτό που οι περισσότεροι τραμπικοί βλάκες δεν κατανοούν είναι πως η Κίνα είναι το εργοστάσιο του πλανήτη, πως λέμε forge worlds στο W4k, αν αγοράζουν όλοι από εκεί είναι γιατί συμφέρει.

Αν ο Τράμπ εξαναγκάσει χώρες να μην εμπορεύονται από Κίνα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα φτιάχνουν/περνούν από αλλού de facto πολύ πιο ακριβά στη χονδρική...

Συνυπολογίστε ότι αυτό θα περάσει και σε όλα τα προϊόντα με κινέζικες πρώτες ύλες στην σύνθεσή τους, όπως πολύ σωστά γράφει ο Νάνος, κοινώς το retail θα φάει τέτοια πούτσα, που η τωρινή ακρίβεια θα φαντάζει παιχνιδάκι ή πιο σωστά βάλτε στην τωρινή ακρίβεια ένα 20-40% πάνω στις τιμές, αν του περάσει του Δονάλδου...

Αλλά ναι ας δούμε πως θα κάτσει why not, σιγά τι έχουμε να χάσουμε; :P
sharp

GoBzi έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:40
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:29
Cecily Anne έγραψε: 10 Απρ 2025, 16:25 Πάντως, από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει, ο μέσος Αμερικανός ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι αυτός πληρώνει την ταρίφα και όχι οι Κινέζοι. Είναι αδιανόητο.
125% δεν πρόκειται να πληρώσουν πάντως. Ή θα βρούν τρύπα οι Κινέζοι προμηθευτές να τα στέλνουν μέσω τρίτων και θα πληρώσουν οι Αμερικανοί ένα καπέλο 15%, ή απλά δεν θα υπάρχουν αυτά στα ράφια.

Το άλλο που δεν πιάνουν πολλοί είναι ότι το 40% των εισαγωγών είναι ενδιάμεσες ύλες για κατασκευή προϊόντων. Εκεί θα γελάσουμε.
Ναι και στα παπάρια τους τα άδεια ράφια. Οι ΗΠΑ μπορούν να συντηρηθούν σε θέμα ενέργειας και τροφίμων. Το να μην έχει το Costco ανεμιστήρα από την Κίνα δεν θα τους στοιχήσει. Σίγουρα αρκετοί θα χάσουν δουλειές, αλλά το μακροπρόθεσμο οικονομικό χτύπημα στην Κίνα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Δεν συμφωνώ. Αυτό που λες ισχύει για τον Ρώσο, ο Αμερικανός είναι πολύ καλομαθημένος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”