Εγώ το επισήμανα ως μια σημαντική πιθανότητα (γιατί δεν ξέρουμε ποιο συμφέρον θα επικρατήσει στις επιλογές των ΗΠΑ) αλλά και για να διαχωρίσω τη θέση μου σε περίπτωση που η Βρετανία δει καλό από το Brexit και βγαίνουν οι δικοί μας να πουν "ας φύγουμε κι εμείς από την ΕΕ".Ασέβαστος έγραψε: 13 Δεκ 2019, 18:30θα στηριξουν εκει που εχουν συμφερον. δεν υπαρχουν συναισθηματισμοι.Alien666 έγραψε: 13 Δεκ 2019, 18:17
Το αγγλοσαξωνικό λόμπι είναι ισχυρό, αλλά επιπλέον σε σχέσεις συγγένειας, δεν τίθεται μόνο θέμα συμφέροντος. Πολλοί αμερικανοί, (μεταξύ των οποίων και γερουσιαστές) αντιμετωπίζουν τη Βρετανία όπως εμείς αντιμετωπίζουμε την Κύπρο.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αν επέλεγαν μεταξύ Βρετανίας και της υπόλοιπης ΕΕ, θα στήριζαν την υπόλοιπη ΕΕ. Ανεξάρτητα με το τι δηλώνουν δημόσια.
κι εμεις την κυπρο χεσμενη την εχουμε. αμα π.χ. οι τουρκοι μας δωσουνε τιποτα εδαφη της μικρας ασιας, η ξερογω την πολη η οτι αλλο κρινουμε συμφερον, με ανταλλαγμα να τους αφησουμε ανενοχλητους να γαμησουν την κυπρο, θα τος αφησουμε.
ετσι κι ο μαερικανος θα προσπαθησει να βαλει σε μια κοντρα αγγλους και ευρωπαιους για το ποιον θα στηριξει περισσοτερο. και αυτο ειναι το συμφερον του, να φαγωνωμαστε.
Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε αν το καλό που βλέπει η Βρετανία είναι γιατί αποχώρησε, ή μήπως έχει χρηματοδοτηθεί έξωθεν προκειμένου να περάσει εσφαλμένα μηνύματα στην ΕΕ; Ολα είναι πιθανά.
Σε περίπτωση που η Βρετανία δει καλό και με δεδομένο τον ευρωσκεπτικισμό, δεν θα αρχίσουν όλο και περισσότερες χώρες να θέλουν *exit; Δεν θα κινδυνέψει η συνοχή της ΕΕ;
Αυτά είναι σενάρια που καλό είναι να τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μακάρι να μην επαληθευτούν.