!!! DEVELOPMENT MODE !!!

13χρονη νεκρη απο πυροβολισμους στην Αμφισσα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: 13χρονη νεκρη απο πυροβολισμους στην Αμφισσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:38
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:31
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:13
Τώρα όπως σε κάθε νήμα έτσι και εδώ τίθενται διάφορα θέματα και γίνονται συζητήσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.
ΥΓ. Μην αναζητάτε ρατσιστές εκεί που δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ και πάλι.
Ακριβώς αυτό έγραφα, με πρόλαβες!
πώς γίνεται ρε παιδιά αυτό όμως; Αν λέμε οτι γενικά οι γύφτοι επιδεικνύουν μία ροπή προς την αμέλεια των παιδιών τους, και το λέμε σαν κάτι ανεξήγητο που εμείς δεν θα πεθαίναμε μάλλον, τι είναι άν όχι ρατσισμός;
Μπορεί να έχουμε δίκιο, η ράτσα να το έχει αυτό, αλλά γιατί δεν είναι ρατσισμός όταν δεν το εξηγούμε με κάποιο άλλο κριτήριο;
Πολύ ωραία ερώτηση enaon. Θα επιχειρήσω μία απάντηση δεχόμενος ότι και εγώ μπορεί να είμαι αρνητικά προκατειλημμένος και όχι δίκαιος απέναντι στους ρομά ή και σε άλλες ομάδες ανθρώπων. Στο μυαλό μου ο ρατσισμός ως έννοια είναι κάτι διαφορετικό. Διαχωρίζει τους ανθρώπους με κάποιο φυλετικό χαρακτηριστικό σε ανώτερους και κατώτερους. Εγώ πάλι για συγκεκριμένες ομάδες διατηρώ μία επιφύλαξη που θα μπορούσα να στην αιτιολογήσω ως στατιστική ή συγκυριακή. Δηλαδή τα παιδιά ρομά που θα συναντήσω στο λεωφορείο είναι συχνότερα άπλυτα ή βρώμικα. Επίσης πιο συχνά φωνάζουν ή συμπεριφέρονται με τρόπο που δείχνει ότι αγνοούν τους γύρω. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες, "χούγια", συμπεριφορές που εμφανίζονται τακτικά και χαρακτηρίζουν καλώς ή κακώς την ομάδα. Δεν μίλησα πουθενά για ανωτερότητες και τα σχετικά. Κάποια εξ αυτών επιδεικνύουν ιδιαίτερες ικανότητες καθώς αναγκάζονται να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες από μικρή ηλικία. Κάποια άλλα ιδιαίτερες κλίσεις ή ταλέντα (πχ στην μουσική). Κάποιες ανάλογες γενικεύσεις είχαμε κάνει και στο νήμα με τους δικυκλιστές για τους ντελιβεράδες. Εκεί ας πούμε είναι προφανές και κανείς δεν θα έθετε θέμα ρατσισμού.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Απλά οι ρομά είναι πιο ικανοί στο να πολλαπλασιαζονται και να επιβιώνουν και κάποιοι τους ζηλεύουν γιαυτό.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

enaon έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:38
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:31
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:13
Τώρα όπως σε κάθε νήμα έτσι και εδώ τίθενται διάφορα θέματα και γίνονται συζητήσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.
ΥΓ. Μην αναζητάτε ρατσιστές εκεί που δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ και πάλι.
Ακριβώς αυτό έγραφα, με πρόλαβες!
πώς γίνεται ρε παιδιά αυτό όμως; Αν λέμε οτι γενικά οι γύφτοι επιδεικνύουν μία ροπή προς την αμέλεια των παιδιών τους, και το λέμε σαν κάτι ανεξήγητο που εμείς δεν θα πεθαίναμε μάλλον, τι είναι άν όχι ρατσισμός;
Μπορεί να έχουμε δίκιο, η ράτσα να το έχει αυτό, αλλά γιατί δεν είναι ρατσισμός όταν δεν το εξηγούμε με κάποιο άλλο κριτήριο;
(εντός ή εκτός θέματος κρίνε το εσύ)
Λοιπόν.

Πριν δύο μήνες περίπου έξω στον δρόμο απέναντι από την δουλειά περνούσαν πεζοί μια οικογένεια ρομά. Μπαμπάς, μάνα ένα μικρό αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Στην μισή διαδρομή ο μπαμπάς το αγοράκι το πήγαινε με κλωτσιές και μπουνιές, έτσι όπως το γράφω κι η μαμά από πίσω έτρωγε τυρόπιτα κάτι τέτοιο. Σου μιλάω για ξύλο όχι μαλακίες και τα παιδάκια ήταν νομίζω γύρω στα 5 με 7 ετών. Η συνάδελφος μου ήταν έτοιμη να ουρλιάξει και μόλις πήρε φόρα την πρόλαβε μια κυρία της γειτονιάς και έκανε αυτό που πήγε να κάνει αυτή. Η κυρία λοιπόν (νεαρή κι αυτή) πλησίασε με ταχύτητα τον μπαμπά με το αγοράκι και άρχισε να φωνάζει στην αρχή σε παρακαλώ σταμάτα το έχεις διαλύσει το παιδάκι δεν βλέπεις; απάντησε πρώτα η μάνα του παιδιού, τι θες μωρή ξεσκισμενή ποτάνα που θα μας πεις πως τα τα μεγκαλώσω τα παιντιέ με, καριόλα γκαμώ τη φάρα την π την μάνα σου κτλ δεν το συνεχίζω είπε πολλά, ο μπαμπάς συνέχιζε να το κοπανάει το αγοράκι κανονικά. Η κυρία έχει φρικάρει κανονικά, βγάζει το κινητό της και φωνάζει τώρα καλώ την αστυνομία, δεν θέλω να γράψω τι άρχισε να της λέει ο πουστόγυφτος καθώς έτρεχε να απομακρυνθεί. Μην ρωτήσεις γιατί δεν έκανα εγώ τίποτα, δεν θα σου απαντήσω.

Πριν μερικά χρόνια κάποιες λευκές που λένε φυλές είχανε για σκλάβους κανονικά κάποιες έγχρωμες φυλές.

Γεγονότα και τα δύο. Ποιο από τα δύο με κάνει ρατσιστή και γιατί.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:59 Απλά οι ρομά είναι πιο ικανοί στο να πολλαπλασιαζονται και να επιβιώνουν και κάποιοι τους ζηλεύουν γιαυτό.
Φαντάζομαι θα εννοείς με τον ίδιο τρόπο που μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:03
Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:59 Απλά οι ρομά είναι πιο ικανοί στο να πολλαπλασιαζονται και να επιβιώνουν και κάποιοι τους ζηλεύουν γιαυτό.
με διαφορετικό.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:59
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:54
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:47 ST48410 προς τον Ομπι απευθυνόμουν, αλλά παρεμβλήθηκαν άλλα ποστ. Το διόρθωσα με τη σχετική παράθεση.
Ήταν ξεκάθαρο αλλά είπα να πάρω μέρος στην κουβέντα γιατί πολλές φορές έχει τύχει να συναντώ μικρά ασυνόδευτα παιδάκια να τρέχουν στον δρόμο ανάμεσα στα οχήματα. Και αυτόματα αναρωτιέμαι και εγώ για τους γονείς τους
Εντάξει ας τουφεκίσουμε κανα ρομάκι γιατί οι γονείς τους δεν είναι καλοί γονείς.
Αυτό το υποστηρίζεις μόνον εσύ, επίσης είσαι δηλωμένος ανθέλληνας, δηλαδή κανονικός αμετανόητος ρατσιστής. Εντός ολίγου θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες αναφορές διότι οι δημοσιεύσεις σου έχουν μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν και όχι τον διάλογο. Νομίζω ότι σε αυτό το φορουμάκι δεν θέλει κανένας ρατσιστές.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

μακάρι να υπήρχε λόγος να μας ζηλέψουν, αλλά δεν τα πάμε καλά εκεί, χειρότερα απο το μ.ο νομίζω της εε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:09
μακάρι να υπήρχε λόγος να μας ζηλέψουν, αλλά δεν τα πάμε καλά εκεί, χειρότερα απο το μ.ο νομίζω της εε.
Δεν φαντάζομαι να φαντάζεσαι ότι το έγραψα σοβαρά. Ήταν σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής του ότι οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Έλληνες ως ρομά.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Θα πω και γω μια ιστορία με ρομα. Κάποτε εκεί που δούλευα ήρθε και ζήτησε δουλειά μια κοπέλα ρομά.
Όλοι την έβλεπαν με μισό μάτι λόγω καταγωγής. Τελικά όμως προσλήφθηκε σαν καθαρίστρια γιατί κανένας
τεμπέλης έλληνας ή ελληνίδα δεν ήθελε να εργαστεί σε αυτό το αντικείμενο. Έμεινε αρκετό καιρό και θα
μπορούσα να πώ πως ήταν άψογη επαγγελματίας ίσως και υπάλληλος της χρονιάς.
Άβαταρ μέλους
enaon

παιδιά δεν λέω κάποιον ρατσιστή, εγώ δεν καταλαβαίνω καν καλά την έννοια, με εκνευρίζει που υπάρχει και την χρησιμοποιούμε.

Παρόλα αυτά, αν υπάρχει και την δεχόμαστε, τότε εδώ εγώ νομίζω οτι διαβάζω οτι λέμε οτι οι γύφτοι, αγαπάνε τα παιδιά τους λιγότερο από ο,τι εμείς.
Δεν λέω τίποτα για τα άλλα που λέμε, και εμένα δεν μου αρέσει να τους συναναστρέφομαι, νιώθω λίγο άβολα γιατί δεν μπορώ να μην κάνω ερωτήσεις και φοβάμαι μην μπλέξω, αλλά από εκεί μέχρι το οτι αγαπάνε τα παιδιά τους λιγότερο, έχει μεγάλη απόσταση νομίζω, νομίζω θέλει προσοχή λίγο.
Άβαταρ μέλους
sys3x

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:58
sys3x έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:43
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:25

Εγώ Σπύρο δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο άλλος και αν αγαπά και πόσο το παιδί του. Όμως οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν κατ'εξακολούθηση τα πολύ μικρά παιδιά που συναντώ συχνά είναι αδιανόητοι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ερμηνεύονται στα πλαίσια ενός διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και μιας διαφορετική κοσμοαντίληψης για την ζωή αλλά και πάλι όταν βλέπεις τρίχρονα και τετράχρονα να παίζουν σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς καμία επιτήρηση τι άλλο μπορείς να υποθέσεις εκτός από αδιαφορία;
Δεν παίζουν, δουλεύουν.
Η ακόμη μεγαλύτερη χοντράδα από το ότι τα βάζουν και "δουλεύουν" (ενώ οι μεγαλύτεροι ξύνουν τα παπάργια τους) είναι ότι τα λεφτά που βγάζουν τους τα παίρνουν κιόλας.
Δεν μιλάω ακριβώς για τα παιδάκια στα φανάρια ή αυτά που μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά από σκουπίδια. Αυτά είναι συνήθως μεγαλύτερα. Σου μιλάω για νήπια που τρέχουν πάνω κάτω μέσα στην κυκλοφορία. Ίσως βέβαια αυτό να είναι μια προετοιμασία για την μετέπειτα επαγγελματική κατάσταση που εννοείς. Εμένα μου φαίνεται ως καραμπινάτη αμέλεια, ασυνειδησία συν την εκμετάλλευση κλπ
Κατάλαβα ρε συ τι έγραψες και εγώ την ίδια εικόνα έχω και συμφωνώ με αυτά που γράφεις, απλά το έκανα μια μικρή προέκταση.

.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

sys3x έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:08
Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:59
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:54

Ήταν ξεκάθαρο αλλά είπα να πάρω μέρος στην κουβέντα γιατί πολλές φορές έχει τύχει να συναντώ μικρά ασυνόδευτα παιδάκια να τρέχουν στον δρόμο ανάμεσα στα οχήματα. Και αυτόματα αναρωτιέμαι και εγώ για τους γονείς τους
Εντάξει ας τουφεκίσουμε κανα ρομάκι γιατί οι γονείς τους δεν είναι καλοί γονείς.
Αυτό το υποστηρίζεις μόνον εσύ, επίσης είσαι δηλωμένος ανθέλληνας, δηλαδή κανονικός αμετανόητος ρατσιστής. Εντός ολίγου θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες αναφορές διότι οι δημοσιεύσεις σου έχουν μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν και όχι τον διάλογο. Νομίζω ότι σε αυτό το φορουμάκι δεν θέλει κανένας ρατσιστές.
Σχολιασμό της περιρρέουσας ατμόσφαιρας κάνω. Παρόλα αυτά be my guest αν νομίζεις.
Άβαταρ μέλους
sys3x

enaon έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:14 παιδιά δεν λέω κάποιον ρατσιστή, εγώ δεν καταλαβαίνω καν καλά την έννοια, με εκνευρίζει που υπάρχει και την χρησιμοποιούμε.

Παρόλα αυτά, αν υπάρχει και την δεχόμαστε, τότε εδώ εγώ νομίζω οτι διαβάζω οτι λέμε οτι οι γύφτοι, αγαπάνε τα παιδιά τους λιγότερο από ο,τι εμείς.
Δεν λέω τίποτα για τα άλλα που λέμε, και εμένα δεν μου αρέσει να τους συναναστρέφομαι, νιώθω λίγο άβολα γιατί δεν μπορώ να μην κάνω ερωτήσεις και φοβάμαι μην μπλέξω, αλλά από εκεί μέχρι το οτι αγαπάνε τα παιδιά τους λιγότερο, έχει μεγάλη απόσταση νομίζω, νομίζω θέλει προσοχή λίγο.
Δεν ξέρω αν τα αγαπάνε λιγότερο ή περισσότερο ρε συ, εδώ δεν ξέρω ακριβώς πως ορίζεται η ίδια η αγάπη, δεν αμφιβάλλω επίσης ότι τα αγαπάνε ή όχι, έχω δει με τα μάτια μου όμως αρκετά σκηνικά σαν το προηγούμενο για να μένω απλά σε αυτό που γράφεις.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:11 Δεν φαντάζομαι να φαντάζεσαι ότι το έγραψα σοβαρά. Ήταν σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής του ότι οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Έλληνες ως ρομά.
και όμως στ, δεν έχει πολύ άδικο. Εγώ βλέπω σαν ρομά τις παιδικές μου αναμνήσεις. Ο παππούς μου με ανέβαζε στο μηχανάκι 3κάβαλο, ο πατέρας μου ειχε αυτοκίνητο χωρίς αερόσακο και μαξιλαράκια για τον αυχένα, έκανα ποδήλατο χωρίς κράνος και σκοτωνόμουνα κάθε 10 μέρες κλπ. Σήμερα οι μισοί θα ζητούσαμε να με πάρουν από τους γονείς μου, όπως τα λέμε δεν με αγαπούσαν.

Γενικά παιδιά, νομίζω αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα όταν πάμε να ζυγίσουμε τα αζύγιστα. Οι μισοί που δεν αφήνουν το παιδί να παίξει έξω, το αφήνουν να σκοτώνει ζόμπι στο πισι όλη μέρα, γενικά είναι μπέρδεμα νομίζω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 07 Ιουν 2018, 02:14 Παρόλα αυτά, αν υπάρχει και την δεχόμαστε, τότε εδώ εγώ νομίζω οτι διαβάζω οτι λέμε οτι οι γύφτοι, αγαπάνε τα παιδιά τους λιγότερο από ο,τι εμείς.
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:25
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:09 Τί εννοείς τώρα εσύ, ότι οι τσιγγάνοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους;
Εγώ Σπύρο δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο άλλος και αν αγαπά και πόσο το παιδί του. Όμως οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν κατ'εξακολούθηση τα πολύ μικρά παιδιά που συναντώ συχνά είναι αδιανόητοι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ερμηνεύονται στα πλαίσια ενός διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και μιας διαφορετική κοσμοαντίληψης για την ζωή αλλά και πάλι όταν βλέπεις τρίχρονα και τετράχρονα να παίζουν σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς καμία επιτήρηση τι άλλο μπορείς να υποθέσεις εκτός από αδιαφορία;
Εγώ φίλε enaon δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να διαβάσω την σκέψη του άλλου για να ξέρω. Συμπεριφορές βλέπω και κρίνω. Θυμήσου ότι σε άλλο νήμα συζητήθηκε αν πρέπει να παρθεί το παιδί από τον πατέρα που πλησίασε και χτύπησε τον Μπουτάρη έχοντάς το στην αγκαλιά του επειδή το εξέθεσε σε κίνδυνο. Ε τι να πω για τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά νηπιακής ηλικίας ασυνόδευτα ανάμεσα σε οχήματα; Ότι είναι επαρκείς κηδεμόνες;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”