!!! DEVELOPMENT MODE !!!

13χρονη νεκρη απο πυροβολισμους στην Αμφισσα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: 13χρονη νεκρη απο πυροβολισμους στην Αμφισσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Ομπι έγραψε: 06 Ιουν 2018, 23:55 παντως αμφιβαλλω αν η πλειοψηφια εδω μεσα εχει οχι χαιρετησει δια χειραψιας, εστω μιλησει σε γυφτο για πανω απο μισο λεπτο. επειδη στο σπιτι μου Ελλαδα εχω γειτονες, και συχνα επαφη με γυφτους, η ζωη του παιδιου μετραει πολυ περισσοτερο σε μας απο οτι στην μανα. η κλαψα δε ειναι απο τα αγαπημενα τους εργαλεια, οι θεατρινισμοι της μανας δεν μπορουν να πεισουν.
Τί εννοείς τώρα εσύ, ότι οι τσιγγάνοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Υδράργυρος έγραψε: 05 Ιουν 2018, 15:03
Δε λύνεται με αστυνόμευση το θέμα και για αυτο η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τα γκέτο πάντα είναι πηγή ανομίας. Τα τελευταία χρόνια το κράτος δεν τους δίνει άδειες για εμπόριο, στις καλλιέργειες δεν τους παίρνουνε γιατί έχουν μπει οι ινδοί και οι μπαγκλαντεσιανοί, η κλοπή είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλεις μεροκάματο. Αυτή είναι η αιτία.
Επειδή κάθε άλλη λύση έχει πολιτικό κόστος, η εύκολη λύση είναι τα γκέτο που όλοι αφελώς νομίζουν οτι θα κάθονται καλά μέσα και θα λιμοκτονούν με ησυχία.

Αν δε βρεθεί τρόπος να τους εντάξει το κράτος και η κοινωνία μέσα στην οικονομία όπως έκαναν τόσες και τόσες χώρες, η επόμενη ρεαλιστική λύση θα είναι κάποιο άουσβιτς.
Πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να γίνει μόνο με προνόμια/οικονομικά κίνητρα; Δεν πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι αν θέλουν ίση μεταχείριση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες πρέπει να κάνουν και κάποια βήματα από την μεριά τους; Πρέπει το κράτος να τους αντιμετωπίσει ως πολίτες με "κάποια ιδιαιτερότητα" και να είναι πιο γενναιόδωρο και λιγότερο αυστηρό απέναντί τους;
Για την γκετοποίηση ποιες οι δικές τους ευθύνες; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια έρευνα αλλά αν γνωρίζεις πες μου. Είναι πολλοί οι ρομά που επιθυμούν ενσωμάτωση στην κοινωνία και οι υπόλοιποι τους αποκλείουν;
Πολλοί έχουμε αντιμετωπίσει την ανεργία. Δεν έχουν πληγεί μόνο οι θέλεις εργασίας των ρομά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεις ότι αυτό θα μας δικαιολογούσε να στραφούμε στις παραβατικότητα;

Ανάφερε αν θέλεις ποιες είναι οι στρατηγικές ένταξης που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες να πούμε και κάτι εποικοδομητικό.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:09 Τί εννοείς τώρα εσύ, ότι οι τσιγγάνοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους;
Εγώ Σπύρο δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο άλλος και αν αγαπά και πόσο το παιδί του. Όμως οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν κατ'εξακολούθηση τα πολύ μικρά παιδιά που συναντώ συχνά είναι αδιανόητοι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ερμηνεύονται στα πλαίσια ενός διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και μιας διαφορετική κοσμοαντίληψης για την ζωή αλλά και πάλι όταν βλέπεις τρίχρονα και τετράχρονα να παίζουν σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς καμία επιτήρηση τι άλλο μπορείς να υποθέσεις εκτός από αδιαφορία;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:25
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:09 Τί εννοείς τώρα εσύ, ότι οι τσιγγάνοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους;
Εγώ Σπύρο δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο άλλος και αν αγαπά και πόσο το παιδί του. Όμως οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν κατ'εξακολούθηση τα πολύ μικρά παιδιά που συναντώ συχνά είναι αδιανόητοι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ερμηνεύονται στα πλαίσια ενός διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και μιας διαφορετική κοσμοαντίληψης για την ζωή αλλά και πάλι όταν βλέπεις τρίχρονα και τετράχρονα να παίζουν σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς καμία επιτήρηση τι άλλο μπορείς να υποθέσεις εκτός από αδιαφορία;
Δεν παίζουν, δουλεύουν.
Η ακόμη μεγαλύτερη χοντράδα από το ότι τα βάζουν και "δουλεύουν" (ενώ οι μεγαλύτεροι ξύνουν τα παπάργια τους) είναι ότι τα λεφτά που βγάζουν τους τα παίρνουν κιόλας.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Spiros252
Διαχειριστής

ST48410 προς τον Ομπι απευθυνόμουν, αλλά παρεμβλήθηκαν άλλα ποστ. Το διόρθωσα με τη σχετική παράθεση.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
ST48410

Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:47 ST48410 προς τον Ομπι απευθυνόμουν, αλλά παρεμβλήθηκαν άλλα ποστ. Το διόρθωσα με τη σχετική παράθεση.
Ήταν ξεκάθαρο αλλά είπα να πάρω μέρος στην κουβέντα γιατί πολλές φορές έχει τύχει να συναντώ μικρά ασυνόδευτα παιδάκια να τρέχουν στον δρόμο ανάμεσα στα οχήματα. Και αυτόματα αναρωτιέμαι και εγώ για τους γονείς τους
Άβαταρ μέλους
ST48410

sys3x έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:43
Δεν παίζουν, δουλεύουν.
Η ακόμη μεγαλύτερη χοντράδα από το ότι τα βάζουν και "δουλεύουν" (ενώ οι μεγαλύτεροι ξύνουν τα παπάργια τους) είναι ότι τα λεφτά που βγάζουν τους τα παίρνουν κιόλας.
Δεν μιλάω ακριβώς για τα παιδάκια στα φανάρια ή αυτά που μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά από σκουπίδια. Αυτά είναι συνήθως μεγαλύτερα. Σου μιλάω για νήπια που τρέχουν πάνω κάτω μέσα στην κυκλοφορία. Ίσως βέβαια αυτό να είναι μια προετοιμασία για την μετέπειτα επαγγελματική κατάσταση που εννοείς. Εμένα μου φαίνεται ως καραμπινάτη αμέλεια, ασυνειδησία συν την εκμετάλλευση κλπ
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:58
sys3x έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:43

Δεν παίζουν, δουλεύουν.
Δεν μιλάω ακριβώς για τα παιδάκια στα φανάρια ή αυτά που μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά από σκουπίδια. Αυτά είναι συνήθως μεγαλύτερα. Σου μιλάω για νήπια που τρέχουν πάνω κάτω μέσα στην κυκλοφορία. Ίσως βέβαια αυτό να είναι μια προετοιμασία για την μετέπειτα επαγγελματική κατάσταση που εννοείς. Εμένα μου φαίνεται ως καραμπινάτη αμέλεια, ασυνειδησία συν την εκμετάλλευση κλπ
Όταν κάποιος γονιός δεν είναι σωστός προς το παιδί του δεν τουφεκάμε το παιδάκι.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:59
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:54
Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 00:47 ST48410 προς τον Ομπι απευθυνόμουν, αλλά παρεμβλήθηκαν άλλα ποστ. Το διόρθωσα με τη σχετική παράθεση.
Ήταν ξεκάθαρο αλλά είπα να πάρω μέρος στην κουβέντα γιατί πολλές φορές έχει τύχει να συναντώ μικρά ασυνόδευτα παιδάκια να τρέχουν στον δρόμο ανάμεσα στα οχήματα. Και αυτόματα αναρωτιέμαι και εγώ για τους γονείς τους
Εντάξει ας τουφεκίσουμε κανα ρομάκι γιατί οι γονείς τους δεν είναι καλοί γονείς.
Ξαναδιάβασε τα παραπάνω γιατί κάτι δεν κατάλαβες και όπως έχεις βάλει την παράθεση μοιάζει να αναφέρεσαι σε μένα που πουθενά δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο σε αυτό ή άλλο νήμα. Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Είπα να επαναφέρω στη σωστή ροή τον νήμα. Σκοτώθηκε ένα ρομάκι και το γύρισαν όλοι να βγάλουν τις κακές εμπειρίες τους με ρομά:
«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι ρομά το ένα, το άλλο»
Άβαταρ μέλους
ST48410

Βινόσαυρος έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:09 Είπα να επαναφέρω στη σωστή ροή τον νήμα. Σκοτώθηκε ένα ρομάκι και το γύρισαν όλοι να βγάλουν τις κακές εμπειρίες τους με ρομά:
«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι ρομά το ένα, το άλλο»
Εμ, να το επαναφέρω και εγώ αν θέλεις. Σκοτώθηκε ένα παιδί. Τελεία. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ρομά, μαύρο, άσπρο, κίτρινο. Να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ο υπαίτιος όπως ορίζει ο νόμος, όχι σύμφωνα με το τι θέλω εγώ ή εσύ.

Τώρα όπως σε κάθε νήμα έτσι και εδώ τίθενται διάφορα θέματα και γίνονται συζητήσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.
ΥΓ. Μην αναζητάτε ρατσιστές εκεί που δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ και πάλι.
Spiros252
Διαχειριστής

ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:13
Τώρα όπως σε κάθε νήμα έτσι και εδώ τίθενται διάφορα θέματα και γίνονται συζητήσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.
Ακριβώς αυτό έγραφα, με πρόλαβες!
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής

Δεν νομίζω ότι δεν τα αγαπούν. Είχα βρεθεί σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε παιδί τσιγγάνων μετά από ατύχημα. Ήταν καμια 20αριά άτομα και έκλαιγαν, φώναζαν, εκλιπαρούσαν να το σώσουν κ.λπ.

Επίσης είναι γνωστό από πολύ παλιά πως οι τσιγγάνοι υιοθετούν με ευκολία παιδιά αν τα βρουν εγκαταλελειμμένα. Παλιά εννοώ σε εποχές που δεν υπήρχαν επιδόματα κ.λπ.
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Spiros252 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:31
ST48410 έγραψε: 07 Ιουν 2018, 01:13
Ακριβώς αυτό έγραφα, με πρόλαβες!
πώς γίνεται ρε παιδιά αυτό όμως; Αν λέμε οτι γενικά οι γύφτοι επιδεικνύουν μία ροπή προς την αμέλεια των παιδιών τους, και το λέμε σαν κάτι ανεξήγητο που εμείς δεν θα πεθαίναμε μάλλον, τι είναι άν όχι ρατσισμός;
Μπορεί να έχουμε δίκιο, η ράτσα να το έχει αυτό, αλλά γιατί δεν είναι ρατσισμός όταν δεν το εξηγούμε με κάποιο άλλο κριτήριο;
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Καλά μη νομίζετε. Και οι ευρωπαίοι σα ρομά τους βλέπουν τους έλληνες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”