!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μνημεία που θα έπρεπε να γκρεμιστούν!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Μνημεία που θα έπρεπε να γκρεμιστούν!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

blackpaint έγραψε: 10 Δεκ 2019, 15:20 ...
Ακομα προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως θεωρεις τοσο εξωφρενικο σε αυτα.
Όχι ειδικά σε αυτά (αν ήταν μόνον αυτά θα ήταν απλώς πολύ παράξενο), αλλά σε όλο το παραλήρημα εκείνου το post.
Και δεν το βρήκα μόνον εγώ εξωφρενικό, το βρήκαν όλοι εκτός από 2-3 φίλους σου και τη Naida. Μπορείς να φέρεις link εκείνου του επικού σχολίου να το συζητήσουμε ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΜΑ ΠΛΙΖ;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Juno έγραψε: 10 Δεκ 2019, 15:25
Όχι ειδικά σε αυτά (αν ήταν μόνον αυτά θα ήταν απλώς πολύ παράξενο), αλλά σε όλο το παραλήρημα εκείνου το post.
Και δεν το βρήκα μόνον εγώ εξωφρενικό, το βρήκαν όλοι εκτός από 2-3 φίλους σου και τη Naida. Μπορείς να φέρεις link εκείνου του επικού σχολίου να το συζητήσουμε ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΜΑ ΠΛΙΖ;
λιγο αργα σε πιασαν οι ευαισθησιες για την εκτροπη των νηματων: υπενθυμιζω πως σε καθε νημα που με συναντας, αναφερεις εκεινο το νημα. Αν στο κανα εγω, θ ανοιγες νημα πως σου κανω σταλκινγκ.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

blackpaint έγραψε: 10 Δεκ 2019, 15:31
Juno έγραψε: 10 Δεκ 2019, 15:25
λιγο αργα σε πιασαν οι ευαισθησιες για την εκτροπη των νηματων: υπενθυμιζω πως σε καθε νημα που με συναντας, αναφερεις εκεινο το νημα. Αν στο κανα εγω, θ ανοιγες νημα πως σου κανω σταλκινγκ.
Παρεξήγησες το γεγονός πως σε αποκαλώ Μινχάουζεν όταν μιλάμε. Αυτό δεν είναι αναφορά εκείνου του νήματος, είναι νικ που σου ταιριάζει. Αν δεν ρωτήσεις γιατί σε λέω Μινχάουζεν, η συζήτηση προχωρά κανονικά και εντός νήματος.
Και τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν θα απαντώ σε τέτοια ερώτηση, θα σου λέω ξέρεις εσύ :wink
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Εικόνα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Υπ. Αριθ. 1
Έχοντας κοινή αισθητική και κοσμοθεωρητική άποψη, πως η καταστροφή κι η θνητότητα της μορφής των όντων περιλαμβάνονται στο περίγραμμα της ολοκλήρωσης της ζωής.
Έχοντας βάλει σκοπό μας την καταστροφή του Παρθενώνος, μ’ απώτερο σκοπό την παράδοσή του στην ουσιαστική αιωνιότητα, που δεν είναι παρά η χωρίς επίγνωση ροή κι η πλούσια σε πιθανότητες αυτόματη μετασκευή της ύλης, που κακώς ονομάζουμε ‘χαμό’.
Αντιπαθώντας τη χρονική και ιστορική κατοχύρωση της Ακρόπολης, σαν κάτι ανήκουστο και ξένο προς τη ζωή.
Νιώθοντας απαραίτητη την ανάγκη της αιωνιότητας στην τέχνη, μόνο κατά τη διάρκεια της ώρας της δημιουργίας.
Καταλαβαίνοντας τον Φειδία, που έδωσε μεν στο έργο χρονοϊστορική υπόσταση, χωρίς όμως να είναι τίποτα παραπάνω στα πλαίσια της υποστασιακής αιωνιότητας, για την οποία δεν υπάρχει χρονική διάρκεια και που γι’ αυτήν ένα δευτερόλεπτο δεν έχει διαφορά από τρία δισεκατομμύρια αιώνες, χάρη στις βουλητικές της ιδιότητες και στη δυναμική της χροιά, που μόνο στ’ άτομα νοούνται και κανέναν δε νοιάζει ο αριθμός των ατόμων αυτών.
Μισώντας τον Εθνικό Τουρισμό και τις εφιαλτικές- φολκλόρ αρθρογραφίες γι’ αυτόν.
Νομίζοντας πως κάνουμε μια ανώτερη καλλιτεχνικά πράξη, όντας σίγουροι πως όλη η γελοία και ψεύτικη επιβίωση όχι μόνο δε συγκρίνονται, έστω και μειονεκτώντας, μ’ ένα λεπτό ενεργητικής δράσης κι απόλαυσης, αλλά και καλλιτεχνικά είναι βλαβερή, προετοιμάζοντας ερασιτέχνες περιηγητές και ευνούχους.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Να θέσουμε ως σκοπό μας την ανατίναξη αρχαίων μνημείων και την προπαγάνδα κατά αυτών.
Πρώτη καταστροφή ορίζεται η ανατίναξη του Παρθενώνα, που μας έχει κυριολεκτικά πνίξει.

Η προκήρυξη αυτή δεν αποσκοπεί παρά να δώσει ένα μέτρο απ’ το σκοπό μας. Είναι ένα βλήμα που ξεκινάει με λίγες πιθανότητες για στόχο τους πολλούς, μα δεν που επιζητάει παρά ελάχιστους.
Γιώργος Βασιλείου Μακρής

Γενικός Διοργανωτής της ΣΑΣΑ (Σύνδεσμος Αισθητικών Σαμποτέρ Αρχαιοτήτων).Νοέμβριος 1944
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2019, 13:12
Εμπεδοκλής έγραψε: 09 Δεκ 2019, 09:45
hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2019, 00:29

Οι γερμανόφωνοι όχι, αλλά οι αγγλόφωνοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν ταυτόχρονα λατινόφωνοι γιατί η αγγλική γλώσσα στην σύγχρονη μορφή της είναι σίγουρα γερμανολατινική και όχι απλώς γερμανική. Οι λατινόφωνοι με αυτό το κριτήριο είναι πάνω από 2,5 δις, πιθανότατα πιο κοντά στα 4 δις (εξαιτίας των αγγλικών και της αυξανόμενης επιρροής τους).
Καταλαβαίνεις ότι γράφεις βλακείες ή πρέπει να στο πουν;
Κουράζεις. Αν έχεις να πεις κάτι με επιχειρήματα -που δεν έχεις- πες το. Αλλιώς σιώπα.
Το ανάποδο που κάνεις εσύ είναι χειρότερο. Γράφεις συνεχώς μπούρδες χωρίς ουσία μόνο για να γράψεις. Κάποιος θα πρέπει να στο επισημάνει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μπράβο, κατάφερες να γράψεις άλλο ένα ποστ κενό νοήματος. Συμβαίνει αυτό με άτομα που δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να πουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist »

hellegennes έγραψε: 11 Δεκ 2019, 01:59 Μπράβο, κατάφερες να γράψεις άλλο ένα ποστ κενό νοήματος. Συμβαίνει αυτό με άτομα που δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να πουν.
Η αγγλική έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος του γαλλικού λεξιλογίου αλλά αυτό δεν την κάνει ρωμανική γλώσσα. Η γραμματική της και o πυρήνας του καθημερινού λεξιλογίου είναι τευτονικός. Εδώ σημειώνουμε ότι πολλές γαλλογενείς αγγλικές λέξεις είναι οι ίδιες γερμανικής προέλευσης πχ. ambush

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... prov=sfla1
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Antigeist έγραψε: 11 Δεκ 2019, 02:18
hellegennes έγραψε: 11 Δεκ 2019, 01:59 Μπράβο, κατάφερες να γράψεις άλλο ένα ποστ κενό νοήματος. Συμβαίνει αυτό με άτομα που δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να πουν.
Η αγγλική έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος του γαλλικού λεξιλογίου αλλά αυτό δεν την κάνει ρωμανική γλώσσα. Η γραμματική της και o πυρήνας του καθημερινού λεξιλογίου είναι τευτονικός. Εδώ σημειώνουμε ότι πολλές γαλλογενείς αγγλικές λέξεις είναι οι ίδιες γερμανικής προέλευσης πχ. ambush

Ούτε η γραμματική της ούτε το συντακτικό της είναι πλέον γερμανικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Antigeist

hellegennes έγραψε: 11 Δεκ 2019, 10:07

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6055720414
ξέχασα ποιος ήμουν στο παλιό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ξέχασα ποιος ήμουν στο παλιό »

Υπέροχα μνημεία ήδη γκρεμίστηκαν. Ήταν παλαιά κτήρια των κέντρων αρκετών ελληνικών πόλεων. Τότε τον καιρό της επάρατης Αντιπαροχής γκρεμίστηκαν. Μετά τον Εμφύλιο. Αυτά πρέπει να αντικατασταθούν (με βάση φωτογραφίες κ.ά. πειστήρια) αφού γκρεμιστούν (ή μετασκευαστούν) οι απαίσιες μπάουχαουζ πολυκατοικίες που, ως επί το πλείστον, τα αντικατέστησαν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Antigeist έγραψε: 11 Δεκ 2019, 11:19

Μην μου βάζεις κείμενα που ο ίδιος δεν έχεις διαβάσει για να στηρίξεις μια θέση που δεν υποστηρίζεται στο κείμενο αυτού που δεν διάβασες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Antigeist

hellegennes έγραψε: 11 Δεκ 2019, 12:18
Antigeist έγραψε: 11 Δεκ 2019, 11:19

Μην μου βάζεις κείμενα που ο ίδιος δεν έχεις διαβάσει για να στηρίξεις μια θέση που δεν υποστηρίζεται στο κείμενο αυτού που δεν διάβασες.

Που είδες ότι δεν υποστηρίζεται; :smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εσύ πού το είδες; Πού λέει ότι η γραμματική της σύγχρονης αγγλικής γλώσσας είναι γερμανική; Και ποια είναι αυτά τα γερμανικά στοιχεία στην γραμματική της, για να ξέρουμε κι εμείς; Έχει ίδια συμπεριφορά ενικού-πληθυντικού; Είναι οι χρόνοι και οι εγκλίσεις; Είναι τα γραμματικά γένη; Τι ακριβώς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Antigeist

hellegennes έγραψε: 11 Δεκ 2019, 12:33 Εσύ πού το είδες; Πού λέει ότι η γραμματική της σύγχρονης αγγλικής γλώσσας είναι γερμανική; Και ποια είναι αυτά τα γερμανικά στοιχεία στην γραμματική της, για να ξέρουμε κι εμείς; Έχει ίδια συμπεριφορά ενικού-πληθυντικού; Είναι οι χρόνοι και οι εγκλίσεις; Είναι τα γραμματικά γένη; Τι ακριβώς;
I have argued that, although much of the lexicon of English originates from the

Romance languages, the extent to which the language, when applied in practice, relies on

Germanic derivations should not be discounted. I have shown that Modern English
demonstrates the consequences of the ‘First Germanic Consonant Shift’ and that it utilises a
strong stress on the root syllable of most words; it does, therefore, exhibit two critical
attributes of a Germanic language in terms of sound. I have explored how the decay of
inflections caused by the Germanic stress pattern has moved the language away from
distinctions between adjective forms and the use of OV syntactic structure in subordinate
clauses, both of which are typically Germanic. I have, lastly, argued that by maintaining the
distinction between the two types of verbs, the four grammatical cases and the two verbal
tense forms English has retained some of the most crucially Germanic grammatical elements.
I conclude, therefore, that though Modern English observes some noticeable behaviours and
features which differ from others in its linguistic category it adheres to the most significant
rules of its group and thus justifies its classification as a Germanic language.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Το μόνο που λέει για γραμματική σ' αυτό το σημείο είναι η διατήρηση τεσσάρων πτώσεων, που αφενός δεν υπάρχουν στα αγγλικά (μετά βίας μπορείς να πεις ότι έχουν 2) και αφετέρου υπάρχουν σε όλες τις ΙΕ γλώσσες.

Γενικά, κανένας σοβαρός γλωσσολόγος δεν θα έλεγε ποτέ ότι η σύγχρονη αγγλική μοιάζει στο ελάχιστο με τις άλλες γερμανικές γλώσσες από άποψη γραμματικής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”