!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γέροντες της εποχής μας - Εφραίμ Αριζόνας
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γέροντες της εποχής μας - Εφραίμ Αριζόνας
Ήταν αστείο, ηλίθιε. Πήγαινε στο νήμα που λέω για ευρωεκλογές. Αλλά η έλλειψη χιούμορ είναι χαρακτηριστικό των νοητικώς βλαμμένων. Βλαμμένε. Αλλά είμαι δω για να σας θυμίζω τι γίδια είστε, και γιατί θα πεθάνετε της πείνας. Κι όσο και να σας πειράζει, εδώ θα είμαι, και θα πέφτει τσιμπούκι.
Ordem e Progresso.
- ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
Αυτός είναι ο γέρων που μιλούσε με τις σαύρες (ή κάτι τέτοιο) εις τας ερήμους της Αριζόνας;
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ξέρω έναν άνθρωπο που πιστεύει πολύ. Πιστεύει αυτός, πιστεύει η γυναίκα του, πιστεύουν τα παιδιά του. Πολύτεκνη οικογένεια. Κάθε βράδυ κάνουν προσευχή. Πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε ο αδερφός του. Λίγο πριν το Πάσχα. Θεωρείς πως αν έχει πάει στον Παΐσιο ή στον Αριζόνας θα είχε αποφευχθεί ο χαμός του αδερφού του;bluerose έγραψε: 11 Απρ 2019, 01:53 Μηχανικός
Κέρδισε το τζόκερ και πάμε να τον δούμε
Επειδή είπες για την Αγία Θεοδώρα πέρσυ δλ με καλέσες:D
Πήγε της αδερφής μου ο μπατζανακης
Οκ
Είχε πάει και στον Παΐσιο και τον είπε με το όνομα του και όλα
Μετά την Αριζόνα....γύρισε και σε λίγο έγινε κάτι απρόβλεπτα καλό
Αλλά ο άνθρωπος είναι με πίστη,παραχώρησε κι ο Θεός κι οκ
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Τότε θα το παραθέσει εάν πιστεύει στο πνευματικό του,που θα έχει κι εκείνος θα του μιλήσειGherschaagk έγραψε: 16 Απρ 2019, 11:45Ξέρω έναν άνθρωπο που πιστεύει πολύ. Πιστεύει αυτός, πιστεύει η γυναίκα του, πιστεύουν τα παιδιά του. Πολύτεκνη οικογένεια. Κάθε βράδυ κάνουν προσευχή. Πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε ο αδερφός του. Λίγο πριν το Πάσχα. Θεωρείς πως αν έχει πάει στον Παΐσιο ή στον Αριζόνας θα είχε αποφευχθεί ο χαμός του αδερφού του;bluerose έγραψε: 11 Απρ 2019, 01:53 Μηχανικός
Κέρδισε το τζόκερ και πάμε να τον δούμε
Επειδή είπες για την Αγία Θεοδώρα πέρσυ δλ με καλέσες:D
Πήγε της αδερφής μου ο μπατζανακης
Οκ
Είχε πάει και στον Παΐσιο και τον είπε με το όνομα του και όλα
Μετά την Αριζόνα....γύρισε και σε λίγο έγινε κάτι απρόβλεπτα καλό
Αλλά ο άνθρωπος είναι με πίστη,παραχώρησε κι ο Θεός κι οκ
Να ξέρεις ότι προσευχή μπορούμε να κάνουμε μόνο για μας, αν ο άλλος δε θέλει και γενικά έρχεται η ώρα του καθένα να πιστέψει μέσα από κάποιο γεγονός. Ο ίδιος πρέπει να το καταλάβει
Μόνο οι φωτισμένοι έχουν παρρησία οι προσευχές τους τόσο πολύ ώστε να προσεύχονται για άλλους
Ο Άγιος Παΐσιος είναι ένας πολύ μεγάλος Άγιος, σε ένα βιβλίο της Σουρωτής γράφει: Κάποτε τον επισκέφθηκε ένας και τον ρώτησε, αφού όλα είναι γραμμένα δεν αλλάζει γνώμη ο Θεός
Κι ο Άγιος του απάντησε ότι, τότε ποιος ο λόγος να είμαστε εδώ εμείς οι μοναχοί και να προσευχόμαστε για τον κόσμο
Εκτός ελαχιστων περιπτώσεων που έπρεπε να φύγει ο αδερφός του γνωστού σου, νομίζω ο Άγιος Παΐσιος θα το προλαμβάνε κι ο κάθε φωτισμένος άνθρωπος όπως ο Αριζόνα Εφραίμ, αρκεί να πήγαινε
Σύμφωνα με μαρτυρίες έχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που τον επισκέφθηκαν κι είδε κι αποτρέψε ή συμβουλευε
Το τονίζω,εκτός κάποιων περιπτώσεων ελαχίστων άγνωστοι οι βουλαι
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το θλιβερό είναι πως κανένας δεν πρόλαβε τίποτα. Ο άνθρωπος είναι με τον σταυρό στο χέρι, με το κομποσχοίνι στον καρπό, με τη νηστεία, την προσεχή, τον πνευματικό. Κανένας δεν θα του εξηγήσει γιατί οι βουλές του Πανάγαθου είναι τόσο άγνωστες που έπρεπε να χαθεί ο αδερφός του λίγο πριν το Πάσχα. Ο πόνος είναι ανείπωτος κι άντε βρες μου εσύ προσευχή που να τον απαλύνει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Περίπτωση Ιώβ
Δε ξερω
Δε ξερω
Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα
8 Δεκεμβρίου 2019, 10:01

Ο μακαριστός Γέροντας, ο οποίος υπήρξε πνευματικός και ιδρυτής περί των είκοσι Μονών στην Αμερική και πνευματικός πολλών αγιορειτών πατέρων
Ο μακαριστός Γέροντας υπήρξε πνευματικός γόνος του Οσίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού και Σπηλαιώτου, κοντά στον οποίο ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ έλαβε σπουδαία πνευματική μόρφωση και άσκηση και συνασκητής των οσίων Γερόντων Εφραίμ Κατουνακιώτη, Χαραλάμπους του Διονυσιάτου και Ιωσήφ Βατοπαιδινού.
Μετά την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ δημιουργεί την δική του συνοδεία και σύντομα καλείται να αναλάβει την Ιερά Μονή του Φιλοθέου στο Άγιον Όρος. Το κοινόβιο επί των ημερών του γνωρίζει σπουδαία πνευματική άνθιση και σε ελάχιστα χρόνια και εξ αυτού επανδρώνονται άλλα τρία αγιορείτικα Κοινόβια και Σκήτες.
Ο Μακαριστός Γέροντας διακατεχόταν από το χάρισμα του λόγου και της ευχής. Αφήνοντας, χάρις τα σύγχρονα μέσα, πλήθος ομιλιών μεστών πνευματικών νοημάτων, οι οποίες αποτελούν ζώσα μαρτυρία της ορθοδόξου πνευματικότητος στον σύγχρονο κόσμο.
8 Δεκεμβρίου 2019, 10:01

Ο μακαριστός Γέροντας, ο οποίος υπήρξε πνευματικός και ιδρυτής περί των είκοσι Μονών στην Αμερική και πνευματικός πολλών αγιορειτών πατέρων
Ο μακαριστός Γέροντας υπήρξε πνευματικός γόνος του Οσίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού και Σπηλαιώτου, κοντά στον οποίο ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ έλαβε σπουδαία πνευματική μόρφωση και άσκηση και συνασκητής των οσίων Γερόντων Εφραίμ Κατουνακιώτη, Χαραλάμπους του Διονυσιάτου και Ιωσήφ Βατοπαιδινού.
Μετά την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ δημιουργεί την δική του συνοδεία και σύντομα καλείται να αναλάβει την Ιερά Μονή του Φιλοθέου στο Άγιον Όρος. Το κοινόβιο επί των ημερών του γνωρίζει σπουδαία πνευματική άνθιση και σε ελάχιστα χρόνια και εξ αυτού επανδρώνονται άλλα τρία αγιορείτικα Κοινόβια και Σκήτες.
Ο Μακαριστός Γέροντας διακατεχόταν από το χάρισμα του λόγου και της ευχής. Αφήνοντας, χάρις τα σύγχρονα μέσα, πλήθος ομιλιών μεστών πνευματικών νοημάτων, οι οποίες αποτελούν ζώσα μαρτυρία της ορθοδόξου πνευματικότητος στον σύγχρονο κόσμο.
Κρίμα,τον χρειαζόμασταν εδώ.
Ας πρεσβεύει και γιά τον χειρότερο από μας ...
Ας πρεσβεύει και γιά τον χειρότερο από μας ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Μόνο εγώ βρίσκω απίστευτα αστείο το Εφραίμ Αριζόνας;
Μου κάνει κάτι σε Kentucky Joe, Buffalo Bill και κάτι τέτοια ονόματα, ιδανικά για πωλήτη αυτοκινήτων σε κάποια πολιτεία των Η.Π.Α.
Μου κάνει κάτι σε Kentucky Joe, Buffalo Bill και κάτι τέτοια ονόματα, ιδανικά για πωλήτη αυτοκινήτων σε κάποια πολιτεία των Η.Π.Α.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
τσου
αν και κανονικά η Αριζών, της ΑριζόνΟς
περ τε πύτε, από την Αριζόνα Ντριμ
In the Death Car - Iggy Pop
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Τη Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία
Επίσης αρκετός κόσμος και πνευματικοπαίδια του από όλη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ετοιμάζονται να μεταβούν στις Η.Π.Α. για το ύστατο χαίρε στη μεγάλη σύγχρονη ασκητική μορφή της Ορθοδοξίας.

Που τα αφήνεις...
Τι λέω, τώρα θα είσαι πιο γρήγορα κοντά στα παιδιά σου

Επίσης αρκετός κόσμος και πνευματικοπαίδια του από όλη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ετοιμάζονται να μεταβούν στις Η.Π.Α. για το ύστατο χαίρε στη μεγάλη σύγχρονη ασκητική μορφή της Ορθοδοξίας.

Που τα αφήνεις...
Τι λέω, τώρα θα είσαι πιο γρήγορα κοντά στα παιδιά σου

Ο Γέροντας είχε χάρισμα την ευχή
Άμα ξέρει κανένας,ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο του; Ποιον άφησε;
Αυτό με το τηλέφωνο το κάνει κι ο Άγιος Πορφύριος
Κάποιος Αμερικανός, είχε πάει στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα με την παρέα του. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ο γέροντα Εφραίμ να βγαίνει από το κελί όπου εξομολογεί τον κόσμο και να ρωτάει τον νεαρό Αμερικανό: - Έχεις παιδί μου καλό κινητό, μοντέρνο, σύγχρονο; - Γιατί ρωτάτε γέροντα, είπε με απορία ο νεαρός.
Να θέλω να πάρεις τηλέφωνο στο Άγιο Όρος σε μια μονή, για να μιλήσω εκεί με ένα μοναστήρι, του απάντησε ο γέροντας.
Ο γέροντας έδωσε τον αριθμό της μονής και είπε στον νεαρό:
– Παιδί μου, πάρε τηλέφωνο σε μία ώρα περίπου και μόλις βγάλεις γραμμή, να μου δώσεις το τηλέφωνο, για να μιλήσω.
Πράγματι ο νεαρός μετά από μία ώρα πήρε τηλέφωνο στην μονή του Αγίου Όρους και στα Αμερικάνικα είπε στον μοναχό που σήκωσε το τηλέφωνο, ότι ο γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα ήθελε να τους μιλήσει.
Καθώς τα έλεγε αυτά ο νεαρός Αμερικανός κατευθυνόταν στο κελλί του γέροντα Εφραίμ, που εξομολογούσε, για να του δώσει το τηλέφωνο.
Ο μοναχός από το Άγιο Όρος παραξενεύτηκε από το τηλέφωνο και είπε στον νεαρό, ότι ο γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στην μονή τους και μάλιστα ήθελε εκείνος, να του μιλήσει! Κόκκαλο ο νεαρός Αμερικανός!
Και ακούει από την άλλη γραμμή να του μιλάει ο γέροντας Εφραίμ και να του λέει:
– Έλα παιδί μου Τζον (έτσι έλεγαν τον νεαρό), γι’ αυτό σε είπα να πάρεις τηλέφωνο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε! Εγώ από το Άγιο Όρος και εσύ από την Αριζόνα! Για να δεις τι εστί Ορθοδοξία και τι είναι Χάρις Αγίου Πνεύματος! Θα τα πούμε σύντομα Τζον!…
Αυτά του είπε ο γέροντας Εφραίμ Αριζόνας και έκλεισε το τηλέφωνο
Ο νεαρός Τζον συγκλονίστηκε! Έμεινε στήλη άλατος!
Μόλις λίγο συνήλθε από το σοκ, πήγε και άνοιξε την πόρτα του εξομολογητηρίου και είδε ότι ο γέροντας Εφραίμ δεν ήταν μέσα….
Μετά πήγε στην παρέα του και άρχισε να εξιστορεί το βίωμά του στους φίλους του.
Και όταν τελείωσε την διήγηση, βγαίνει από την πόρτα του εξομολογητηρίου ο γέροντας Εφραίμ και του λέει:
– Τζον έλα να σε δω!
– ……..
Αυτό το γεγονός έγινε η αιτία ο νεαρός να παρατήσει τα εγκόσμια και να γίνει μοναχός στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/geron ... monastiri/
Άμα ξέρει κανένας,ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο του; Ποιον άφησε;
Αυτό με το τηλέφωνο το κάνει κι ο Άγιος Πορφύριος
Κάποιος Αμερικανός, είχε πάει στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα με την παρέα του. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ο γέροντα Εφραίμ να βγαίνει από το κελί όπου εξομολογεί τον κόσμο και να ρωτάει τον νεαρό Αμερικανό: - Έχεις παιδί μου καλό κινητό, μοντέρνο, σύγχρονο; - Γιατί ρωτάτε γέροντα, είπε με απορία ο νεαρός.
Να θέλω να πάρεις τηλέφωνο στο Άγιο Όρος σε μια μονή, για να μιλήσω εκεί με ένα μοναστήρι, του απάντησε ο γέροντας.
Ο γέροντας έδωσε τον αριθμό της μονής και είπε στον νεαρό:
– Παιδί μου, πάρε τηλέφωνο σε μία ώρα περίπου και μόλις βγάλεις γραμμή, να μου δώσεις το τηλέφωνο, για να μιλήσω.
Πράγματι ο νεαρός μετά από μία ώρα πήρε τηλέφωνο στην μονή του Αγίου Όρους και στα Αμερικάνικα είπε στον μοναχό που σήκωσε το τηλέφωνο, ότι ο γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα ήθελε να τους μιλήσει.
Καθώς τα έλεγε αυτά ο νεαρός Αμερικανός κατευθυνόταν στο κελλί του γέροντα Εφραίμ, που εξομολογούσε, για να του δώσει το τηλέφωνο.
Ο μοναχός από το Άγιο Όρος παραξενεύτηκε από το τηλέφωνο και είπε στον νεαρό, ότι ο γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στην μονή τους και μάλιστα ήθελε εκείνος, να του μιλήσει! Κόκκαλο ο νεαρός Αμερικανός!
Και ακούει από την άλλη γραμμή να του μιλάει ο γέροντας Εφραίμ και να του λέει:
– Έλα παιδί μου Τζον (έτσι έλεγαν τον νεαρό), γι’ αυτό σε είπα να πάρεις τηλέφωνο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε! Εγώ από το Άγιο Όρος και εσύ από την Αριζόνα! Για να δεις τι εστί Ορθοδοξία και τι είναι Χάρις Αγίου Πνεύματος! Θα τα πούμε σύντομα Τζον!…
Αυτά του είπε ο γέροντας Εφραίμ Αριζόνας και έκλεισε το τηλέφωνο
Ο νεαρός Τζον συγκλονίστηκε! Έμεινε στήλη άλατος!
Μόλις λίγο συνήλθε από το σοκ, πήγε και άνοιξε την πόρτα του εξομολογητηρίου και είδε ότι ο γέροντας Εφραίμ δεν ήταν μέσα….
Μετά πήγε στην παρέα του και άρχισε να εξιστορεί το βίωμά του στους φίλους του.
Και όταν τελείωσε την διήγηση, βγαίνει από την πόρτα του εξομολογητηρίου ο γέροντας Εφραίμ και του λέει:
– Τζον έλα να σε δω!
– ……..
Αυτό το γεγονός έγινε η αιτία ο νεαρός να παρατήσει τα εγκόσμια και να γίνει μοναχός στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/geron ... monastiri/
θεία εκτροπή κλήσης υποθέτω
Έτσι κάνει κι ο Άγιος Πορφύριος
Σκέπτονταν κάτι ένα πνευματικό του παιδί και....τον πήρε τηλέφωνο
Ήτανε στο μοναστήρι και ήθελε να πει κάτι,έπαιρνε τηλέφωνα,και αριθμούς δεν είχε
Έναν εδώ τον πήρε τηλέφωνο. Και δεν είναι παλαβός,ιερέας είναι νέος. Μπορεί για αυτό έγινε ιερέας. Αυτό δε μας το είπε
Ψάξε ή καλύτερα διάβασε το πορτοκαλί βιβλίο με το βίο Του, εκεί τα γράφει μερικά με τα τηλέφωνα
Αυτό το πορτοκαλί βιβλίο έχει πάντα μαζί του αυτός ο ιερέας
Σκέπτονταν κάτι ένα πνευματικό του παιδί και....τον πήρε τηλέφωνο
Ήτανε στο μοναστήρι και ήθελε να πει κάτι,έπαιρνε τηλέφωνα,και αριθμούς δεν είχε
Έναν εδώ τον πήρε τηλέφωνο. Και δεν είναι παλαβός,ιερέας είναι νέος. Μπορεί για αυτό έγινε ιερέας. Αυτό δε μας το είπε
Ψάξε ή καλύτερα διάβασε το πορτοκαλί βιβλίο με το βίο Του, εκεί τα γράφει μερικά με τα τηλέφωνα
Αυτό το πορτοκαλί βιβλίο έχει πάντα μαζί του αυτός ο ιερέας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 59 Απαντήσεις
- 1223 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
-