Ναι. Οχι τόσο από πατριωτισμό (που κι αυτός υπάρχει) αλλά κυρίως γιατί βρίσκομαι σε φάση που το να πολεμήσω είναι μια κάποια διέξοδος.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πατριωτες ή προδοτες
Re: Πατριωτες ή προδοτες
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Στην εποχή μου ήταν κάπως αλλιώς.
Το εγερτήριο στο στρατόπεδο στις 15 Νοεμβρίου 1983 χτύπησε στις 2 η ώρα αντί για τις 6.15 όπως συνήθως.Επίσης αμέσως σχεδόν εμφανίσθηκαν οι αξιωματικοί ενώ συνήθως αρχικά εμφανίζονταν οι λοχίες και δόθηκε διαταγή να πάρουμε εξοπλισμό και να πάμε σε "χωρους διασποράς".Κανείς δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται.Γύρω στο μεσημεράκι διέρρευσε (από αξιωματικό;από τρανζιστοράκι;) η είδηση ότι οι Τούρκοι ανακήρυξαν ανεξάρτητο κράτος στη Β.Κύπρο.Αρχισαν οι συζητήσεις για το εάν θα μας στείλουν για πόλεμο στην Κύπρο ή στον Έβρο.
Κατά το βραδάκι δόθηκε η διαταγή να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο, ο πόλεμος αναβάλλεται.Πηγαίνοντας στο ΚΨΜ είδα στις ειδήσεις τον Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κύπρου Κυπριανού να αλληλοκατηγορούνται για λάθος χειρισμούς.
Εάν εμείς αναβάλλαμε τις επιχειρήσεις,αυτό δεν συνέβη με τη 17Ν.Το ίδιο βράδυ δολοφόνησε έναν Αμερικανό στρατιωτικό στην Αθήνα για αντίποινα σε αυτό που έκαναν οι Τούρκοι.Ο θάλαμος πανηγύρισε και με ρώτησαν τι έχω να πω για την πατριωτική πράξη της 17Ν.Απάντησα ότι η δολοφονία απλώς ελαχιστοποίησε την πιθανότητα να επιβληθούν από το Κογκρέσσο κάποιες κυρώσεις στην Τουρκία.Οργίλοι οι προοδευτικοί μου απάντησαν ότι δεν περιμένουν τίποτα από την Αμερική έτσι κι αλλιώς αλλά θα παρέμβει η ΕΣΣΔ.Τους απάντησα τρία πουλάκια κάθονται και όταν επιβάλλει κυρώσεις η ΕΣΣΔ στην Τουρκία εγώ θα γίνω αστροναύτης.
Μετά δύο ημέρες όλοι πανηγύρισαν για τη μεγάλη πορεία της 17 Νοέμβρη προς την αμερικανική πρεσβεία και η διεθνής κρίση που έζησα στα δύο χρόνια της θητείας μου έληξε.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
ωραία η περιγραφή αλλά το 1987 όταν βγήκε το Χορα->Σισμικ-> Πιρι Ρεις (κάπου έχω μια φωτογραφία μπροστά του στο λιμάνι της Σμυρνης)πατησιωτης έγραψε: 06 Δεκ 2019, 12:58 Στην εποχή μου ήταν κάπως αλλιώς.
Το εγερτήριο στο στρατόπεδο στις 15 Νοεμβρίου 1983 χτύπησε στις 2 η ώρα αντί για τις 6.15 όπως συνήθως.Επίσης αμέσως σχεδόν εμφανίσθηκαν οι αξιωματικοί ενώ συνήθως αρχικά εμφανίζονταν οι λοχίες και δόθηκε διαταγή να πάρουμε εξοπλισμό και να πάμε σε "χωρους διασποράς".Κανείς δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται.Γύρω στο μεσημεράκι διέρρευσε (από αξιωματικό;από τρανζιστοράκι;) η είδηση ότι οι Τούρκοι ανακήρυξαν ανεξάρτητο κράτος στη Β.Κύπρο.Αρχισαν οι συζητήσεις για το εάν θα μας στείλουν για πόλεμο στην Κύπρο ή στον Έβρο.Στις συζητήσεις είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κανει τίποτα ο Παπανδρέου και όλοι οι λεονταρισμοί του ήταν για εσωτερική κατανάλωση.Ολοι οι πασοκοαριστεροί μου επιτέθηκαν και ήσαν σίγουροι ότι ο σοσιαλισμός θα αναχαιτίσει τα πάντα.Κατηγορήθηκα ως ηττοπαθής και ενδοτικός δεξιός αλλά αντέτεινα ότι εγώ θα εκτελέσω τις διαταγές που θα μας δώσει ο κατά φαντασίαν τουρκομάχος Ανδρέας, απλώς δεν πιστεύω ότι θα μας τις δώσει.
Κατά το βραδάκι δόθηκε η διαταγή να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο, ο πόλεμος αναβάλλεται.Πηγαίνοντας στο ΚΨΜ είδα στις ειδήσεις τον Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κύπρου Κυπριανού να αλληλοκατηγορούνται για λάθος χειρισμούς.
Εάν εμείς αναβάλλαμε τις επιχειρήσεις,αυτό δεν συνέβη με τη 17Ν.Το ίδιο βράδυ δολοφόνησε έναν Αμερικανό στρατιωτικό στην Αθήνα για αντίποινα σε αυτό που έκαναν οι Τούρκοι.Ο θάλαμος πανηγύρισε και με ρώτησαν τι έχω να πω για την πατριωτική πράξη της 17Ν.Απάντησα ότι η δολοφονία απλώς ελαχιστοποίησε την πιθανότητα να επιβληθούν από το Κογκρέσσο κάποιες κυρώσεις στην Τουρκία.Οργίλοι οι προοδευτικοί μου απάντησαν ότι δεν περιμένουν τίποτα από την Αμερική έτσι κι αλλιώς αλλά θα παρέμβει η ΕΣΣΔ.Τους απάντησα τρία πουλάκια κάθονται και όταν επιβάλλει κυρώσεις η ΕΣΣΔ στην Τουρκία εγώ θα γίνω αστροναύτης.
Μετά δύο ημέρες όλοι πανηγύρισαν για τη μεγάλη πορεία της 17 Νοέμβρη προς την αμερικανική πρεσβεία και η διεθνής κρίση που έζησα στα δύο χρόνια της θητείας μου έληξε.
ο Παπανδρέου έδωσε εντολή στο Α/Τ Θεμιστοκλής να το εμβολίσει και έκλεισε τα τηλέφωνα
Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία να πάρουν θέση μάχης. Στο διάγγελμά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι ευτυχής που έχω μια ηγεσία αντάξια των δύσκολων στιγμών που περνά η πατρίδα μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και η κυβέρνηση της χώρας μας, θα συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο σας και είναι βέβαιο ότι θα κάνετε κάθε τι δυνατό και να προασπίσετε την χώρα σας σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο»....
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-sismik ... et-vinteo/
μου αρέσει που σε όλα τα σχετικά νήματα των ημερών γράφουν λες και ο πόλεμος είναι πάντα επιλογή σου και έτσι και τελικά πεις ένα "ωπ αυτό με ακουμπάει και μένα,ας πολεμήσω" θα σε ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι.η ουφοσύνη των χίπιδων "γαμωτυπάδων" ξεπερνάει αυτη των στρατόκαυλων που παίρνουν την πόλη
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
dna replication έγραψε: 06 Δεκ 2019, 13:06 ωραία η περιγραφή αλλά το 1987 όταν βγήκε το Χορα->Σισμικ-> Πιρι Ρεις (κάπου έχω μια φωτογραφία μπροστά του στο λιμάνι της Σμυρνης)
ο Παπανδρέου έδωσε εντολή στο Α/Τ Θεμιστοκλής να το εμβολίσει και έκλεισε τα τηλέφωνα
Σύμφωνα με τον υπουργό του Καψή που έγραψε και βιβλίο πάντως όπου πανηγύριζε για τα γεγονότα επικοινώνησε με το λόρδο Κάρρινγκτον,γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και αποσοβήθηκε η κρίση.Δια τηλεφώνου φαντάζομαι.
Εν πάσει περιπτώσει είχα πλέον περάσει στη εφεδρεία.
Υπάρχει όμως και το πραγματικό γεγονός ότι τότε το ελληνικό ΑΕΠ ήταν το 80% του τουρκικού,όχι το 20% όπως τώρα,η θητεία δύο χρόνια και όχι 9 μήνες όπως τώρα και φυσικά κάθε χρονιά ενηλικιώνονταν σε στρατεύσιμη ηλικία πάνω από 150.000 άνδρες (γεννήσεις επί του κράτους της δεξιάς
Είχα βάλει στο παλιό αρκετές.
Εσύ δεν είχες βάλει καμία.
Ορέστης 35 έγραψε: 06 Δεκ 2019, 11:58 Ιπηδει οι υπουψιες ειν πουλλες, πιρσοτερες κι απου οταν ενας τυπους στην ουρα στο ικα μας λεει μπαινου λιγου μεσα να κανου μιαν ιρωτση, δηλωσατε τουωρα, ευθαρσως, εαν και που υπιρετηστι στουον στρατουο, πουοτε παρουσιαστικατ, πουοτε μιτατεθηκατ, κι ουωπους ιλεε κι ενς ικαβιτης, πουως ικρατουσατ τ ουοπλο!
να σημειώσουμε πάντως πως, άμα και γίνει το τσαφ, ο Ορέστης θα ζητήσει εισητήριο για το πρώτο αεροπλάνο σε άψογη Νεοελληνική
Θα ζητήσει να τον φυγαδεύσουν οι Κινέζοι γείτονές του.Χουργιατς έγραψε: 06 Δεκ 2019, 13:32
να σημειώσουμε πάντως πως, άμα και γίνει το τσαφ, ο Ορέστης θα ζητήσει εισητήριο για το πρώτο αεροπλάνο σε άψογη Νεοελληνική![]()
πηρες απαλλαγη τελειωσεςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Δεκ 2019, 12:01 Πήρα απαλλαγή ως τρανς.
Τζάμπα ρωτάς όλοι αστράτευτα εθνίκια του πληκτρολογίου είναι.
τα υπολοιπα αγορια θα παν στο στρατο
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Τίποτε από τα δύο.
Aπλώς τσατίστηκε που η περίπτωση θερμού επεισόδιου του χάλασε το σήριαλ "Ορεστειάδα-οι περιπέτειες ενός κατατρεγμένου" και ξύπνησε ο ελιτιστής μέσα του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
εντακσ παιδια θα παν στο μετωπο τα παππουδια
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Άρα εισαι ενα ατομο που ζει παρασιτικά,και επειδη δεν εχει το κουράγιο να τινάξει τα μυαλα του στον αέρα, θέλει να παει να σκοτωθεί στον πολεμο! Τέλεια, ας πάει! Οσοι δεν ειμαστε παράσιτα, και ζουμε μια ζωή με νόημα ομως,αφηστε μας στην ησυχια μαςAlien666 έγραψε: 06 Δεκ 2019, 12:53Ναι. Οχι τόσο από πατριωτισμό (που κι αυτός υπάρχει) αλλά κυρίως γιατί βρίσκομαι σε φάση που το να πολεμήσω είναι μια κάποια διέξοδος.
Δεν διαφωνώ στην πρώτη παράγραφο, η οπτική που περιγράφεις είναι η τζοκερική κοσμοθέαση, που θερίζει ως βαθύ και πλατύ μήνυμαvantono έγραψε: 06 Δεκ 2019, 13:44Άρα εισαι ενα ατομο που ζει παρασιτικά,και επειδη δεν εχει το κουράγιο να τινάξει τα μυαλα του στον αέρα, θέλει να παει να σκοτωθεί στον πολεμο! Τέλεια, ας πάει!Alien666 έγραψε: 06 Δεκ 2019, 12:53Ναι. Οχι τόσο από πατριωτισμό (που κι αυτός υπάρχει) αλλά κυρίως γιατί βρίσκομαι σε φάση που το να πολεμήσω είναι μια κάποια διέξοδος.
Οσοι δεν ειμαστε παράσιτα, και ζουμε μια ζωή με νόημα,αφηστε μας στην ησυχια μας![]()
Βρήκα όμως ενδιαφέρουσα τη δεύτερη παράγραφο. Θα ήθελα να δω να την επαναλαμβάνεις σε κάποιους συντρόφους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 340 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
-