!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Giorgos 574

Re: Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos 574 »

Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:33 Καταρχας ξεκαθαρισαμε οτι η Τσαμουρια δεν ηταν διγλωσση περιοχη;;;
Που θες να ξερω; Εσυ δεν έλεγες ότι οι Τσάμηδες ήταν δίγλωσσοι; Άλλαξες γνώμη τώρα; :smt017
Giorgos 574

Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:20
Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 19:47
Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 19:32

Ναι σε μερικα μερη το λεγανε χωρις περιεχομενο.... σε αυτα τα μερη δεν περιλαμβανοντε Σουλιωτες Χειμαραιοι κλπ
Λουντζιωτες και αργυροκαστριωτες γενικά περιλαμβάνονται; Έβγαλαν και αρκετούς Αλβανους εθνικιστές όποτε αν ακόμη διαφωνείς αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει...
Παντως οι Ζωτος Μολοσσος , Αραβαντινος το ονομα τους Σκιπεταρη το διδουν στους Λιαμπηδες αλλα οχι στους Λουντζιωτες
Πως το συμπέρανες αυτό;; Και οι δυο λένε ότι οι Αλβανοί αποκαλούν του εαυτούς τους Σκιπετάρους γενικά δε το αναλύουν ξεχωριστά για την κάθε ομάδα.
Ρουμ
Phorum.gr user: Πιτερ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ »

Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:39
Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 19:47

Λουντζιωτες και αργυροκαστριωτες γενικά περιλαμβάνονται; Έβγαλαν και αρκετούς Αλβανους εθνικιστές όποτε αν ακόμη διαφωνείς αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει...

Παντως οι Ζωτος Μολοσσος , Αραβαντινος το ονομα τους Σκιπεταρη το διδουν στους Λιαμπηδες αλλα οχι στους Λουντζιωτες
Πως το συμπέρανες αυτό;; Και οι δυο λένε ότι οι Αλβανοί αποκαλούν του εαυτούς τους Σκιπετάρους γενικά δε το αναλύουν ξεχωριστά για την κάθε ομάδα.
Βρε ο Αραβαντινος χωριζει τους κατοικους σε τρεις κατηγοριες
η πρωτη την ονομαζει Αλβανους η Σκιπεταρους
και τους Λουντζιωτες δεν τους εντασει σε αυτους....
Αρα τι συμπερασμα βγαζεις;;;
Ρουμ

Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:36
Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:33 Καταρχας ξεκαθαρισαμε οτι η Τσαμουρια δεν ηταν διγλωσση περιοχη;;;
Που θες να ξερω; Εσυ δεν έλεγες ότι οι Τσάμηδες ήταν δίγλωσσοι; Άλλαξες γνώμη τώρα; :smt017
Δεν ειπα αυτο το πραγμα.....
Ολοκληρη αναλυση εχω κανει παλιοτερα παλι τα ιδια....
Δες παρακάτω

viewtopic.php?f=11&t=5375&start=2400#p983079
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 04 Δεκ 2019, 20:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Giorgos 574

Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:41
Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:39
Βρε ο Αραβαντινος χωριζει τους κατοικους σε τρεις κατηγοριες
η πρωτη την ονομαζει Αλβανους η Σκιπεταρους
και τους Λουντζιωτες δεν τους εντασει σε αυτους....
Αρα τι συμπερασμα βγαζεις;;;
Θελω να το δω για να βγάλω συμπερασμα
Ρουμ

Ο Παναγιώτης Αραβαντινός με τη σειρά του, στα μέσα του 19ου
αιώνα, διακρίνει τους κατοίκους της περιοχής στις εξής κατηγορίες:
α) Έλληνες, ....
β) Αλβανούς ή Σκιπετάρους, τους οποίους επίσης θεωρεί «ως γηγενείς», απογόνους των αρχαίων Πελασγών και Ιλλυριών,....
γ) Γραικοαλβανούς ή Ημιέλληνες, απογόνους συγκατοίκησης και
επιμιξίας Ελλήνων και Αλβανών.....
Giorgos 574

Ε δείξε μου αυτή την πηγή τότε :102:
Ρουμ

Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:48 Ε δείξε μου αυτή την πηγή τότε :102:
Μονο το αποσπασμα εχω ... ειναι παντως βιβλια του Αραβαντινου ''Περιγραφη Ηπειρου''
Giorgos 574

Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:51
Μονο το αποσπασμα εχω ... ειναι παντως βιβλια του Αραβαντινου ''Περιγραφη Ηπειρου''
Θα έπρεπε να το δω γιατί οπως φάνηκε και σε προηγούμενες σελίδες ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει μια πηγή με διαφορετικό τρόπο...

Το ellines-albanoi για παράδειγμα παίρνοντας μια πηγή του Μολοσσου και γενικεύοντας ασύστολα βγαζει τους σημερινούς Βορειοηπειρώτες Αλβανους:

Εικόνα
Ρουμ

Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:56
Θα έπρεπε να το δω γιατί οπως φάνηκε και σε προηγούμενες σελίδες ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τις πηγές με διαφορετικό τρόπο...

Το ellines-albanoi για παράδειγμα παίρνοντας μια πηγή του Μολοσσου και γενικεύοντας ασύστολα βγαζει τους σημερινούς Βορειοηπειρώτες Αλβανους:

Εικόνα
E καλα το ελλινες αλβανοι ειχε βγαλει τα Ορλωφικα ....ως ταξικη επανασταση των Αλβανων :hammer: :hammer:

Οτι ο Ζωτος αποκαλουσε τον εαυτο του Αλβανο απο που το συμπερανε το εγκυρο :smt005: :smt005: αυτο σαιτ;;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 04 Δεκ 2019, 21:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Giorgos 574

Ρουμ έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:57
Giorgos 574 έγραψε: 04 Δεκ 2019, 20:56

Θα έπρεπε να το δω γιατί οπως φάνηκε και σε προηγούμενες σελίδες ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τις πηγές με διαφορετικό τρόπο...

Εικόνα
E καλα το ελλινες αλβανοι ειχε βγαλει τα Ορλωφικα ....ως ταξικη επανασταση των Αλβανων :hammer: :hammer:

Οτι ο Ζωτος αποκαλουσε τον εαυτο του Αρβανιτη απο που το συμπερανε το εγκυρο αυτο σαιτ;;;;
Ε για αυτό είπα "γενικεύει ασύστολα"
Ρουμ

Εγγραφα του ΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ

Ο Γεν.Αρχηγός

Ν.Ζέρβας

Επιχειρήσεις 4-11-Αυγούστου 1943

Κατά Τουρκαλβανών

Οι οπλισθέντες υπό των Γερμανών και συμπράττοντες μετά τούτων Τουρκαλβανοί εκράτουν θέσεις έναντι των δυνάμεων της Χ Μεραρχίας ΕΟΕΑ απειλούντες την επανακατάληψιν της Παραμυθιάς και Πάργας.

Παρά την ελεεινή ταύτην στάσιν των η Μεραρχία κατ’ επανάληψιν εκάλεσε τούτους να παραδώσουν τα όπλα εγγυομένης της ασφαλείας των.
........
Όχι μόνον τούτο, αλλά και η στάσις των εγένετο πλέον εχθρική.
Ενήργουν επιδρομάς κατά των χωρίων Δράγανη – Ψάκκα – Γκρίκα κειμένων μεταξύ των δυο παρατάξεων καθ’ ας έκαιον τα εις τα αλώνια συγκεντρωμένα δημητριακά και ήρπαζον τα αιγοπρόβατα.
Όσους δε εκ των κατοίκων κινούντο απομονωμένως εδολοφονούσαν, εξαναγκάζοντες ούτω αυτούς να εγκαταλείψουν τα χωρία των.

Οι αντάρτες του Συντάγματος
καταγόμενοι άπαντες εκ της περιοχής Τσαμουργιάς,
μένεα πνέοντες κατά των μισαρών τούτων σφαγέων του ελληνισμού της Τσαμουριάς και εμπρηστών των χωρίων των,

αλαλάζοντας και με φρενήρη ενθουσιασμόν καταδίωκον αυτούς.

Περί την μεσημβρίαν ευρισκόμην εις Κορύτιανην (χωρίον κατοικημένον εξ ολοκλήρου υπό Χριστιανών) όπερ εύρον τελείως εγκαταλελειμμένον.
Οι Χριστιανοί φοβούμενοι τους τουρκαλβανούς εγκατέλειψαν τας οικίας των και περιπλανόντο νήστεις εντός των δασών καθ’ όλην την διάρκειαν των μαχών μας. Ούτοι αντιληφθέντες την παρουσίαν ημών, ανέκτησαν το θάρρος των και ήρξαντο ευθύς αμέσως να συγκεντρούνται εις το χωρίον των. Κλαίοντες ενηγκαλίζοντο τους αντάρτας ως σωτήρας των εκ του μαρτυρικού ζυγού των Τσάμηδων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 04 Δεκ 2019, 21:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ρουμ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΔΕΣ

Που αποδεικνύουν οτι δεν υπήρχε σχέδιο ''''Εθνοκαθαρσης κατα των Αλβανοτσάμηδων ''''' ,
αλλα δυστυχως συνέβησαν αντεκδικησεις για οσα ειχανε συμβει και περιττα εκτροπα....

Απόδειξη η παρακατω επιστολη του ιδιου του Ζερβα που καυτηριαζει τις βιαιοτητες και ομολογει οτι δεν μπορει να ελεγξει τις πραξεις αντεκδικησης
και προειδοποιεί για αυστηρά μέτρα ....

ΓΕΝΙΚΟΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ
ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙΙον Εξαιρετικώς επείγουσα
Αριθμ.Πρωτ.9415 ΔΙΑΤΑΓΗ

Εκ της μέχρι σήμερον εξελίξεως των επιχειρήσεων εις περιοχήν Παραμυθιάς και Τσαμουριάς
διεπίστωσα ότι οι αντάρται της Χης Μεραρχίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων
δεν ετήρησαν την εμπρέπουσαν στάσιν και συμπεριφοράν έναντι του Αλβανικού στοιχείου.

Εσημειώθησαν λεηλασίαι και διαρπαγαί μη ΑΡΜΟΖΟΥΣΑΙ εις αντάρτας μας.
Αι Κοινοποιηθείσαι διαταγαί μου δεν εισακούονται.

Γνωρίζω τα όσα έχουν υποστεί οι Ελληνικοί πληθυσμοί από τους Τουρκαλβανούς και τα αισθήματα της εκδικήσεως τούτων, κατά των Τουρκοαλβανών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλύση η πειθαρχία και να μη ακούονται αι διαταγαί μου.

Εγώ ο ίδιος βλέπω μακρύτερα καθώρισα την στάσιν που πρέπει να κρατήσωμεν προς τους Τουρκοαλβανούς. Έχω την αξίωσιν πάντες να πιστεύωσι εις όσα άλλωστε τους έλεγα και σε ΟΣΑ τώρα διατάσσω.
Αυτό επιτάσσει το Εθνικόν μας συμφέρον.
Το δίκαιον εκάστου θα αποδοθεί όταν έλθη η ώρα και καθένας θα τιμωρηθή ή θα αμειφθή σύμφωνα με τας πράξεις του.-

Εκείνο που τώρα ενδιαφέρει σας επαναλαμβάνω είναι όλοι να υπακούσωσι εις τας διαταγάς μου, άλλως είμαι υποχρεωμένος να λάβω σκληρά μέτρα κατά παντός όστις δεν ήθελε συμμορφωθή με τας διαταγάς μου.
Η παρούσα θα κοινοποιηθή
εις όλους τους αντάρτας και τους κατοίκους της περιοχής....

Γεν.Αρχηγείον.-
Σ.Δ.Γ.Α 10 Ιουλίου 1944
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
Ν.ΖΕΡΒΑΣ
Giorgos 574

run έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 18:28 το 1829 στο υψηλαντι όπως ονομαστηκε οι τουρκαλβανοι πηγαν να πουν πως μιλαν την ιδια γλωσσα με τους σουλιωτες και είναι αδερφια και οι σουλιωτες συγκινηθεντες τους έσφαξαν με μεγαλυτερο μενος
https://www.google.gr/amp/s/oikohouse.w ... %25BD/amp/
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

Giorgos 574 έγραψε: 07 Δεκ 2019, 12:01
run έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 18:28 το 1829 στο υψηλαντι όπως ονομαστηκε οι τουρκαλβανοι πηγαν να πουν πως μιλαν την ιδια γλωσσα με τους σουλιωτες και είναι αδερφια και οι σουλιωτες συγκινηθεντες τους έσφαξαν με μεγαλυτερο μενος
https://www.google.gr/amp/s/oikohouse.w ... %25BD/amp/
και κατασιγκινηθεντες οι σουλιωτες κατεσφαξαν τους τουραλβανους
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”