!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Με αφορμή ένα ντοκυμαντέρ από το VICE
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Με αφορμή ένα ντοκυμαντέρ από το VICE
Το ντοκυμαντέρ είναι αυτό.Προς το τέλος του,ο δημοσιογράφος του VICE πηγαίνει και ρωτάει σε διάφορα εστιατόρια εάν μπορεί να φάει ένα γεύμα δωρεάν,με αντάλλαγμα να πλύνει τα πιάτα (να κάνει την λάντζα + κάτι άλλες βοηθητικές δουλειές,π.χ. κόψιμο πατάτας αν κατάλαβα καλά).
Στα περισσότερα τρώει άκυρο,αλλά τελικά κάποιος τον δέχεται,κάνει τα συμφωνηθέντα και στο τέλος του δίνουν ένα πολύ μεγάλο χάμπουργκερ,πατάτες,αναψυκτικό,σως κλπ
Αυτό στις ΗΠΑ είναι νόμιμο ; Γνωρίζει κανείς ; Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνεται κάτι ανάλογο,τουλάχιστον για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν λεφτά και δεν μπορούν να σιτίσουν τον εαυτό τους ; Θεωρείται μαύρη εργασία ; Στις ΗΠΑ δεν θεωρείται μαύρη εργασία ;
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Με αφορμή ένα ντοκυμαντέρ από το VICE
Φυσικά και θεωρείται μαύρη εργασία, από αυτούς που εχει σημασία τι θεωρείται, τις ασφαλιστικές. Εάν π.χ. γινόταν μια στραβή και αυτός ο τύπος προκαλούσε ένα ατύχημα στον χώρο εργασίας, ο εργοδότης θα την είχε πουτσισει από όλες τις τρύπες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ζενίθεδρος την 02 Δεκ 2019, 01:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Λίνο Βεντούρα
Ποια μαύρη εργασία; κατ' αρχάς χρειάζεται πιστοποιητικό υγείας για να μπει κάποιος στην κουζίναPapa John έγραψε: 02 Δεκ 2019, 01:08
Το ντοκυμαντέρ είναι αυτό.Προς το τέλος του,ο δημοσιογράφος του VICE πηγαίνει και ρωτάει σε διάφορα εστιατόρια εάν μπορεί να φάει ένα γεύμα δωρεάν,με αντάλλαγμα να πλύνει τα πιάτα (να κάνει την λάντζα + κάτι άλλες βοηθητικές δουλειές,π.χ. κόψιμο πατάτας αν κατάλαβα καλά).
Στα περισσότερα τρώει άκυρο,αλλά τελικά κάποιος τον δέχεται,κάνει τα συμφωνηθέντα και στο τέλος του δίνουν ένα πολύ μεγάλο χάμπουργκερ,πατάτες,αναψυκτικό,σως κλπ
Αυτό στις ΗΠΑ είναι νόμιμο ; Γνωρίζει κανείς ; Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνεται κάτι ανάλογο,τουλάχιστον για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν λεφτά και δεν μπορούν να σιτίσουν τον εαυτό τους ; Θεωρείται μαύρη εργασία ; Στις ΗΠΑ δεν θεωρείται μαύρη εργασία ;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Δηλαδή αυτό που κάνουν οι εστιάτορες είναι παράνομο.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά το Βάις και τα «ντοκυ» του είναι του κώλου
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- Eθνικοκοινωνιστης
σχετικοποιουν και γραφικοποιουν-γελοιοποιουν την φτωχεια παλι οι φρι πρεζες?
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Όχι όλα,έχουν βγάλει και μερικά αξιόλογα.Μην γενικεύουμε.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Δεκ 2019, 01:25Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά το Βάις και τα «ντοκυ» του είναι του κώλου
- Λίνο Βεντούρα
Μπορεί όταν ξεκίνησαν να ήταν σε στυλ αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, αλλά το 99% των ρεπορτάζ τους που έχω δει είναι αυτό που γράφει ο έθνι από πάνω.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2019, 01:29Όχι όλα,έχουν βγάλει και μερικά αξιόλογα.Μην γενικεύουμε.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 02 Δεκ 2019, 01:25Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά το Βάις και τα «ντοκυ» του είναι του κώλου
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Αυτοί έκαναν σχεδόν διαφήμιση στο ISIS...
Ο Έθνι όλο το ίδιο γράφει
Δεν διαφωνώ μαζί σου πάντως.Απλά τα βλέπω γιατί το όλο κόνσεπτ είναι τόσο weird,ακόμη και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι,οπότε περιμένω κάθε φορά να δω τι θα μας δείξει.Τις περισσότερες φορές είναι μαλακίες,αλλά όπως είπα και πιο πάνω,έχω δει και μερικά πολύ καλά.
έντιτ - απαντώ στον Λίνο Βεντούρα
Δεν διαφωνώ μαζί σου πάντως.Απλά τα βλέπω γιατί το όλο κόνσεπτ είναι τόσο weird,ακόμη και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι,οπότε περιμένω κάθε φορά να δω τι θα μας δείξει.Τις περισσότερες φορές είναι μαλακίες,αλλά όπως είπα και πιο πάνω,έχω δει και μερικά πολύ καλά.
έντιτ - απαντώ στον Λίνο Βεντούρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Papa John την 02 Δεκ 2019, 01:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Νομικά μπορείς να το βγάλεις χαλαρά ως barter ή ανταλλαγή, το οποίο δεν είναι παράνομο, αρκεί να μην είναι συστηματικό. Δηλαδή αν πηγαίνεις κάθε μέρα στο ίδιο εστιατόριο και πλένεις πιάτα για να φας, ναι, θεωρείται μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2019, 01:08
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε φορά ;
- hellegennes
Barter. Καθόλου παράνομο. Αρκεί βέβαια να μην χρειάζεσαι ειδική άδεια για αυτό που θα κάνεις (π.χ. να μην χρειάζεται να κάνεις κάτι που χρειάζεται να έχεις περάσει υγειονομικές εξετάσεις).
Να πω βέβαια εδώ ότι ο τύπος απέτυχε από την πρώτη κιόλας μέρα, γιατί έμενε στο σπίτι του = ενοίκιο + ηλεκτρισμός + νερό + θέρμανση/κλιματισμός.
Να πω βέβαια εδώ ότι ο τύπος απέτυχε από την πρώτη κιόλας μέρα, γιατί έμενε στο σπίτι του = ενοίκιο + ηλεκτρισμός + νερό + θέρμανση/κλιματισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ΟΚ Χέλη,ευχαριστώ για το info.
Πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτραπεί και στην Ελλάδα,αφού πρώτα εξασφάλιζαν μία κάρτα για τον υγειονομικό έλεγχο.Θα ήταν μία καλή λύση για να τραφούν κάποιοι που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή καθημερινά.
Πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτραπεί και στην Ελλάδα,αφού πρώτα εξασφάλιζαν μία κάρτα για τον υγειονομικό έλεγχο.Θα ήταν μία καλή λύση για να τραφούν κάποιοι που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή καθημερινά.
- hellegennes
Βασικά, γι' αυτούς υπάρχει λύση. Λέγεται συσσίτιο εκκλησίας και κοινωνικά παντοπωλεία. Επίσης υπάρχουν διάφορες άλλες δομές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
-
- 9 Απαντήσεις