Custom_F έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 20:18
under έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 20:13
Custom_F έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 19:54
Γιατι να δωσεις πουρπουαρ; Απλα ρωταω.
Για τον ιδιο λογο που αν θες αφηνεις πουρμπουαρ στο εστιατοριο ή στο καφε.
Ποιος ειναι αυτος;
Στον ταμια στο σουπερμαρκετ θα δωσεις πουρπουαρ;
Στην κοπελα στο φουρνο;
Στο ζαχαροπλαστειο;
Σε καταστημα ενδυματων;
Μην πω αλλα... καταλαβες τι εννοω. Και αυτοι σε εξυπηρετουν.
Γιατι δινουμε επιλεκτικα σε συγκεκριμενους εργαζομενους πουρπουαρ; Πραγματικη απορια.
Γιατί είναι μια παροχή υπηρεσίας μεταξύ του προϊόντος και της άμεσης παραλαβής του από τον πελάτη για τη διευκόλυνση του πελάτη. Το αντίστοιχο σε ένα σουπερμάρκετ θα ήταν να έδινες μια λίστα με παραγγελία σε έναν υπάλληλο και να μην τα έπαιρνες εσύ από το ράφι. Ή να παραλάβεις εσύ την πίτσα κλπ
Όταν γενικώς δεν υπάρχει η πρακτική του σελφσέρβις.
Σε περιπτώσεις καφέ, εστιατορίων, μπαρ κλπ παίζει μια πιο χαλαρή διάθεση, όπου θεωρητικώς τουλάχιστον υπάρχει και το ζητούμενο της οικειότητας με τους εργαζόμενους (ζεστό, φιλικό περιβάλλον κλπ) και το αντίστοιχο κόστος αυτής της πλασματικής ή πραγματικής προσωπικής επικοινωνίας.