!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 06 Απρ 2018, 09:04Θεός είναι ο συνειδητός δημιουργός του σύμπαντος και της ζωής.
Είμαι σίγουρος πως υπάρχει. Τώρα τι ρόλο παίζουμε εμείς,τι ρόλο παίζει αυτός και αν έχει νόημα να τον λατρεύουμε,είναι κάτι στο οποίο δεν έχω απάντηση. Για να είμαι ειλικρινής δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα.
Θρησκευτικά είμαι φαν του Χριστιανισμού,χωρίς υπερβολές.Ακόμα και αν δεν έχει μεταφυσική διάσταση(νομίζω πως έχει), είναι η σοφότερη κοσμοθεωρία για να ζεις ευτυχισμένος και σε αρμονία με τον διπλανό σου, αυτή την ζωή.
Ο Βουδισμός είναι σκάλες ανώτερος!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

κάποτε αυτά, μετά εμείς φτιάξαμε το ασανσέρ και δεν υπάρχει σύγκριση.
έχουμε έννοιες σαν το λαχταριστό νηστίσιμο, απλά δεν παιζόμαστε πλέον.
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Απρ 2018, 14:21
chris έγραψε: 06 Απρ 2018, 09:52
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 04:41 Κοίτα, επειδή και η ώρα που γράφω δεν είναι κατάλληλη και το θέμα είναι ολόκληρη θεολογική ανάπτυξη θα πάρω αφορμή και από οπτικοακουστικό που ανέβασες και θα απαντήσω αναλόγως για όλα όσα παραθέτεις, επίσης αντιγράφω ,ελαφρώς τροποποιημένο, και μπολντάρω το ρεζουμέ :) )
Eλπίζω να καταλάβεις (έστω, κάπως), δώσε βάση :)
Το μακάριο και άφθαρτο Ον ούτε το ίδιο έχει προβλήματα ούτε και σε άλλους προκαλεί. Έτσι δεν οργίζεται με κανέναν αλλά και δεν χαρίζεται στο Κακό, καθώς αυτό αντιστρατεύεται την Θεία Τάξη . Γιατί αυτά είναι γνωρίσματα αδύναμων όντων
Μέρες που είναι είπα να το προσπεράσω αλλά... αυτή η φράση "μακάριο και άφθαρτο Ον" μου θύμισε ένα μυθιστόρημα το οποίο μιλούσε για το σύμπαν. Δώστε βάση παρακαλώ:
ο Θεός είναι άχρονος, πανταχού παρών, τέλειος αλλά και ΑΠΕΙΡΟΣ. Το άπειρο τώρα είναι μεγάλο μανίκι, περιλαμβάνει εξ' ορισμού τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις πιθανότητες, ότι μπορεί να υπάρξει υπάρχει μέσα στο άπειρο ήδη σε όλες τις εκφάνσεις του και μάλιστα άπειρες φορές, τα πάντα όλα είναι μέρος της τέλειας άπειρης ουσίας του Θεού.
Αν όμως ο Θεός καταλαμβάνει τα πάντα και τα πάντα είναι μέρος του Θεού, τότε τι παίζει με το σύμπαν;
πως δημιουργήθηκε; ο τέλειος Θεός μπορεί να δημιουργήσει κάτι ατελές;
από τι δημιουργήθηκε; όλα είναι η άπειρη, χωρίς να χρειάζεται τίποτα, τέλεια ουσία του Θεού,
που δημιουργήθηκε; που βρέθηκε ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, αφού είπαμε, τα πάντα ανήκουν στο άπειρο του Θεού και αυτό το άπειρο είναι τέλειο, δεν χρειάζεται τίποτα, δεν έχει ανάγκη τίποτα, τα έχει όλα, ΕΙΝΑΙ τα πάντα όλα!

Για σκεφτείτε το λίγο, είναι καλή ερώτηση, διαφωνείτε; κάποιος με φιλοσοφικές γνώσεις;

Προς Σουβλίτσα: Το Κακό δεν είναι και αυτό μέρος της περίφημης Θείας Τάξης; Εκτός και αν ζω σε παράλληλο σύμπαν και γω βλέπω άλλα... :)
Η Ορθόδοξη Θεολογία δίνει απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Δεν έχω χρόνο τώρα να τις παραθέσω. Μόλις βρω θα το κάνω, όμως. Αν ενδιαφέρεσαι διάβασε τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Ιωάννης Δαμασκηνός είναι μια καλή και περιεκτική εισαγωγή.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι πιστός για να τους διαβάσεις. Τόσο από άποψη ύφους όσο και από άποψη φιλοσοφική αποτελούν μνημεία πολιτισμού.
Θα μας πει κάποιος επίτέλους ΠΩΣ/ΠΟΤΕ/ΠΟΘΕΝ η ορθοδοξία ή οποιοδήποτε άλλο δόγμα, απέκτησε τις απαντήσεις στις αιώνιες ερωτήσεις;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
enaon

δηλαδή εσύ για να διαβάσεις κάτι πρέπει να είναι λυσάρι, εκδόσεις Πατάκη μόνο κλπ;
Ρε Νάνδρε που σου αρέσει η επιστήμη που τα ξέρει όλα, πώς νοιώθεις που γράφουμε απο υπολογιστές χρησιμοποιώντας δίκτυα που σε λίγα χρόνια θα θυμίζουν λίθινη εποχή, την παλιά φυσική, για τους νεάρντενταλ, εμάς δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:14 κάποτε αυτά, μετά εμείς φτιάξαμε το ασανσέρ και δεν υπάρχει σύγκριση.
έχουμε έννοιες σαν το λαχταριστό νηστίσιμο, απλά δεν παιζόμαστε πλέον.
τα χω πει κι εγώ αυτά στο παρελθόν πάντως, έχω προτείνει μέχρι και στον Δ (νάντ ακούς, απείλησε τον αν χρειαστεί) να κάνουμε μια καινούργια δικιά μας θρησκεία, μια σωστή, άσε που θα έχουμε χίλια δυό+ φοροαπαλλαγές κτλ, αλλά δεν με ακούει κανείς.
όπως και να χει τώρα θυμήθηκα μια φάση σε τμήμα εκμάθησης c, αυτός που δίδασκε την γλώσσα ήταν ιερέας, ε γράφει ένα παληκάρι μια παράγραφο κώδικα και πράγματι θα μπορούσε να τον κάνει πολύ πιο κομψό, πάει ο παπάς από πάνω του τον διαβάζει και του λέει..
αμαρτία τέκνον μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Nandros

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:23δηλαδή εσύ για να διαβάσεις κάτι πρέπει να είναι λυσάρι, εκδόσεις Πατάκη μόνο κλπ;
Ρε Νάνδρε που σου αρέσει η επιστήμη που τα ξέρει όλα, πώς νοιώθεις που γράφουμε απο υπολογιστές χρησιμοποιώντας δίκτυα που σε λίγα χρόνια θα θυμίζουν λίθινη εποχή, την παλιά φυσική, για τους νεάρντενταλ, εμάς δηλαδή;
1/ Η Επιστήμη ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκε πως τα γνωρίζει όλα! Γιατί γράφεις ψέματα;
2/ Μια χαρά νοιώθω με τον παρόντα υπολογιστή μου που είναι δημιούργημα της Επιστήμης και ελπίζω να ζήσω αρκετά, ώστε να γνωρίσω καινούργιες ανακαλύψεις της!

Την ερώτηση, ποιος από τους ένθεους θα την απαντήσει;
Θα μας πει κάποιος επίτέλους ΠΩΣ/ΠΟΤΕ/ΠΟΘΕΝ η ορθοδοξία ή οποιοδήποτε άλλο δόγμα, απέκτησε τις απαντήσεις στις αιώνιες ερωτήσεις;
.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Nandros έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:17
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Απρ 2018, 14:21
chris έγραψε: 06 Απρ 2018, 09:52 Μέρες που είναι είπα να το προσπεράσω αλλά... αυτή η φράση "μακάριο και άφθαρτο Ον" μου θύμισε ένα μυθιστόρημα το οποίο μιλούσε για το σύμπαν. Δώστε βάση παρακαλώ:
ο Θεός είναι άχρονος, πανταχού παρών, τέλειος αλλά και ΑΠΕΙΡΟΣ. Το άπειρο τώρα είναι μεγάλο μανίκι, περιλαμβάνει εξ' ορισμού τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις πιθανότητες, ότι μπορεί να υπάρξει υπάρχει μέσα στο άπειρο ήδη σε όλες τις εκφάνσεις του και μάλιστα άπειρες φορές, τα πάντα όλα είναι μέρος της τέλειας άπειρης ουσίας του Θεού.
Αν όμως ο Θεός καταλαμβάνει τα πάντα και τα πάντα είναι μέρος του Θεού, τότε τι παίζει με το σύμπαν;
πως δημιουργήθηκε; ο τέλειος Θεός μπορεί να δημιουργήσει κάτι ατελές;
από τι δημιουργήθηκε; όλα είναι η άπειρη, χωρίς να χρειάζεται τίποτα, τέλεια ουσία του Θεού,
που δημιουργήθηκε; που βρέθηκε ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, αφού είπαμε, τα πάντα ανήκουν στο άπειρο του Θεού και αυτό το άπειρο είναι τέλειο, δεν χρειάζεται τίποτα, δεν έχει ανάγκη τίποτα, τα έχει όλα, ΕΙΝΑΙ τα πάντα όλα!

Για σκεφτείτε το λίγο, είναι καλή ερώτηση, διαφωνείτε; κάποιος με φιλοσοφικές γνώσεις;

Προς Σουβλίτσα: Το Κακό δεν είναι και αυτό μέρος της περίφημης Θείας Τάξης; Εκτός και αν ζω σε παράλληλο σύμπαν και γω βλέπω άλλα... :)
Η Ορθόδοξη Θεολογία δίνει απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Δεν έχω χρόνο τώρα να τις παραθέσω. Μόλις βρω θα το κάνω, όμως. Αν ενδιαφέρεσαι διάβασε τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Ιωάννης Δαμασκηνός είναι μια καλή και περιεκτική εισαγωγή.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι πιστός για να τους διαβάσεις. Τόσο από άποψη ύφους όσο και από άποψη φιλοσοφική αποτελούν μνημεία πολιτισμού.
.
Τις απαντήσεις τις έδωσε ο Ιησούς Χριστός και οι μαθητές του.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:53
Nandros έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:17Θα μας πει κάποιος επίτέλους ΠΩΣ/ΠΟΤΕ/ΠΟΘΕΝ η ορθοδοξία ή οποιοδήποτε άλλο δόγμα, απέκτησε τις απαντήσεις στις αιώνιες ερωτήσεις;
Τις απαντήσεις τις έδωσε ο Ιησούς Χριστός και οι μαθητές του.
Μπούρδες απάντηση! Η ιστορικότητα του προσώπου, ειδικά όπως τον παρουσιάζουν τα ιερά σας βιβλία, αμφισβητείται σφόδρα από τους ιστορικούς!
Next!
.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!

Νεξτ!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
enaon

Nandros έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:39 Την ερώτηση, ποιος από τους ένθεους θα την απαντήσει;
και εσύ μπορείς να απαντήσεις, τι σημασία έχει που νομίζεις οτι ο Θεός δεν υπάρχει; Ένθεος είσαι και εσύ, απλά δεν το ξέρεις.
Άβαταρ μέλους
Nandros

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 20:14
Nandros έγραψε: 06 Απρ 2018, 19:39Την ερώτηση, ποιος από τους ένθεους θα την απαντήσει;
και εσύ μπορείς να απαντήσεις, τι σημασία έχει που νομίζεις οτι ο Θεός δεν υπάρχει; Ένθεος είσαι και εσύ, απλά δεν το ξέρεις.
Είμαι άθεος και "νομίζω" ότι θεός δεν υπάρχει, άρα είμαι ένθεος; Το άκρον άωτον της διαστρέβλωσης!
Λίγο ακόμα και θα έκανε σεφτέ στο νήμα με τις παπαριές! :D
.
Άβαταρ μέλους
enaon

Τεσπα, τον Θεό δεν τον νοιάζει που νομίζεις οτι δεν υπάρχει, του αρκεί που όλη μέρα παλεύεις για Εκείνον, και καλά για να λες οτι δεν υπάρχει, αλλά οκ, καλός είσαι, δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση.
kalorifer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalorifer »

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 21:20 Τεσπα, τον Θεό δεν τον νοιάζει που νομίζεις οτι δεν υπάρχει, του αρκεί που όλη μέρα παλεύεις για Εκείνον, και καλά για να λες οτι δεν υπάρχει, αλλά οκ, καλός είσαι, δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση.

Ποιον Θεό από όλους; Γιατί τον θεό της χριστιανικής/εβραικής ΠΔ που κάνει σαν γκόμενα, τον νοιάζει και τον παρανοιάζει.
Άβαταρ μέλους
enaon

Κάνει σαν γκόμενα, άρα υπάρχει. Αλλάζουν οι εποχές, αλλά μένει το νόημα.
kalorifer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalorifer »

Σοβαρά τώρα; Εκεί έχετε φτάσει; Να παίρνετε ένα τυχαίο λεκτικό σχήμα ως απόδειξη για την ύπαρξη μιας μυθολογίας;

Όχι, κάνει σαν γκόμενα στα πλαίσια του λογοτεχνικού/μυθολογικού κειμένου της Βίβλου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”