Άλεξλαμπ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 14:39
H επιστήμη ούτε επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει την ύπαρξη ψυχής. Το ρητό του Πλάτωνα δεν περιέχει κάτι μεμπτό για την επιστήμη καθαυτή. Κατακρίνει τη χρήση της όταν γίνεται εις βάρος της αρετής/δικαιοσύνης.
Κατακρίνει την χρήση της. Αυτό εννοώ. Οι πανούργοι μέσω της επιστήμης μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις πολλά πράγματα που δεν ισχύουν. Στον άθεο θα τα παρουσιάσουν σαν επιστημονικά, ενώ δεν είναι επιστημονικά.
Nandros έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 14:50
Αλλά όπως φαίνεται, κάποιοι με γνώσεις πριν 1.700 χρόνια, τα ήξεραν με το νι και με το σίγμα! Και αν γράψω fuck logic θα παρεξηγηθώ, οπότε δεν το γράφω.
.
Σ' αυτή την συζήτηση δεν θέλω να μπω, αλλά ούτε εμείς γνωρίζουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν, μπορεί να έχει συμβεί και πυρηνικός πόλεμος και να έχει καταστραφεί πολιτισμός ανώτερος του δικού μας. Οπότε όλα αυτά κάτι μεταφέρουν και δεν εννοώ μόνο τα βιβλία της ΠΔ και της ΚΔ, αλλά οι μύθοι, παραδόσεις, θρησκείες, γραπτά κείμενα, μνημεία, όλων των πολιτισμών.
Κακώς ή καλώς στον τόπο που μου έμελλε να γεννηθώ αυτά βρήκα, σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά όπως έγραφε μια Ιταλίδα σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο "μέσα σε αυτή την τέχνη γεννήθηκα και έζησα, δεν θέλω να την χάσω από το Ισλάμ". Το ίδιο και εγώ, δεν θέλω να την χάσω από κάτι κατώτερο, οπότε δεν την μάχομαι αδιακρίτως.