ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 15:30
vantono έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 13:15
Otto Weininger έγραψε: 22 Νοέμ 2019, 13:01
Δεν γυμνάζονται καθόλου. Ούτε αθλούνται. Και ταυτόχρονα ζούμε σε μια εποχή που σου περνάνε μηνύματα του στυλ "μείνε μποχλαδα, τιμή σου και καμάρι σου"
Την τελευταία
σκάρτη δεκαετία στη χώρα πάντως (εδω και 7-8 χρόνια περίπου), οπως εχω γράψει και σε μια κουβέντα σε άλλο νήμα, έχω παρατηρήσει ότι η γυμναστική γενικότερα έχει γίνει μέινστριμ. Όλο και περισσότεροι ανθρωποι απο νέους και έφηβους έως και μεσήλικες, όλο και με κάτι ασχολούνται. Αυτό φαίνεται και στην παραλία τα καλοκαίρια. Δεν βλέπεις τόσο ατσούμπαλα και πλαδαρά άτομα όπως θα έβλεπες πχ, πριν μια 15ετία. Αλλά για να βρισκόμαστε ακόμα σε τέτοια επίπεδα, οπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε που θέλω να φανταστώ πως θα ήμασταν παλιότερα, δηλαδή.
Και όμως σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερη πλαδαρότητα. Δεν είναι μόνον μορφολογικό το θέμα. Τα ανθρώπινα σώματα, εκπέμπουν όλο και λιγότερη ενέργεια.
Ίσως γιατί η γυμναστική έχει γίνει μέινστριμ ως δραστηριότητα ή υπηρεσία/καταναλωτικό προϊόν για κάποιο συγκεκριμένο στόχο και όχι τη γενική καλή φυσική κατάσταση, που μπορεί να επιτευχθεί και με πιο φυσικούς/καθημερινούς τρόπους, όπως το περπάτημα παραδείγματος χάριν (ή η οποιαδήποτε σωματική καταπόνηση εκτός γυμναστηρίου).
κοίτα, γενικά ο τρόπος προσέγγισης που επιχειρώ για να κρίνω το θέμα, τουτέστιν "καλοκαίρι στην παραλία", ειναι πέρα για πέρα μπακαλίστικος*, αλλά επιμένω ότι καμποσα χρόνια πριν, κοντά στα 20 μου πχ, έβλεπα κάθε καλοκαιρι στην παραλία πολύ περισσότερη πλαδαρότητα απ'ότι βλέπω τα τελευταία χρόνια. Και δεν μιλάω για χοντρούς, αλλά και για πάρα πολλά λεπτά άτομα, που ειχαν σωματότυπο ποκοπίκου. Ατομα που αν τα έβλεπες με ρούχα, έστω και με ενα φαρδύ κοντομάνικο, θα τα έλεγες νορμάλ. Και άντε, στον χοντρούλη πες ότι δικαιολογείται η πλαδαρότητα, αλλά στον λεπτό μου φαινόταν πολύ περιεργο (και πολύ πιο άσχημο οπτικά, μη σου πω).
*το κρίνω ηλιθιωδώς, γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παραγοντες σε αυτό. Πχ, μπορεί πλέον καποιοι πριν βγουν παραλία να μπαίνουν σε ενα τακτικό
φουλ κοντακτ πρόγραμμα απο αρχές άνοιξης, και να προλαβαίνουν να σουλουπωθούν μέχρι το καλοκαίρι. Κάμποσες φορές το έχω κάνει κι εγώ αυτό.
Με τη 2η παράγραφο συμφωνώ απόλυτα. Η γυμναστική έγινε μόδα ως στυλ, όχι ως διατήρηση φυσικής κατάστασης, δυστυχώς. Αλλά ακόμα κι έτσι, στηρίζουμε.