!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εσύ θα τα έτρωγες όλα;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Εσύ θα τα έτρωγες όλα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:05 Αυτοί που έχουν ομόλογα προσφέρουν στην κοινωνία; Δεν πάει έτσι στο καπιταλιστικό σύστημα.
Όχι. Για να προσφέρεις κάτι στην κοινωνία, έστω και το ελάχιστο, θα πρέπει να είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξή σου.

Αυτό ισχύει ακόμη και στο καθαρά οικονομικό κομμάτι. Δηλαδή αν δω την ύπαρξη κεφαλαίου ως προσφορά στο σύνολο, δεν αλλάζει σε τίποτα η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου ανθρώπου το αποτέλεσμα, γιατί το κεφάλαιο υπάρχει ανεξάρτητα απ' αυτόν, υπήρχε πριν απ' αυτόν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά απ' αυτόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ερμής έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:08 Εγώ πάλι τους ζηλεύω. Μια χαρά χαίρονται
Γνωρίζεις κανέναν; Γιατί εγώ γνωρίζω. Αρκετούς, δυστυχώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:58 Με ό,τι κι αν ασχολείται ο Ζάκερμπεργκ, πάντως, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει επειδή είναι πλούσιος.

Γενικά, δεν έχω καλή άποψη για όσους δεν δουλεύουν επειδή έχουν λεφτά. Καταλήγουν το πιο άχρηστο κομμάτι της κοινωνίας. Πέρα από το κακό παράδειγμα του νήματος, έχω στο μυαλό μου τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν έμαθαν να κάνουν τίποτα στην ζωή τους και έχουν τρομερές απαιτήσεις από το κράτος, την κοινωνία και τους γύρω τους και γενικά είναι φύρα στην κοινωνία σαν άτομα γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Δεν τους ζηλεύω καθόλου, γιατί είναι μίζερα άτομα που δεν χαίρονται τίποτα στην ζωή τους.
Σόρρυ κιόλας, αλλά γιατί να μην ασχοληθώ με φιλανθρωπίες; Ή με την έρευνα αν ήμουν εκεί.

Γιατί να κάτσω σε μια δουλειά όταν δεν έχω ανάγκη τα λεφτά;
Σιγά την απώλεια για την ανθρωποτητα αν πάψω να την κάνω.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:12
Spiros252 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:05 Αυτοί που έχουν ομόλογα προσφέρουν στην κοινωνία; Δεν πάει έτσι στο καπιταλιστικό σύστημα.
Όχι. Για να προσφέρεις κάτι στην κοινωνία, έστω και το ελάχιστο, θα πρέπει να είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξή σου.
Υπερβολικός ο ισχυρισμός σου. Με αυτή τη λογική η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:12 Αυτό ισχύει ακόμη και στο καθαρά οικονομικό κομμάτι. Δηλαδή αν δω την ύπαρξη κεφαλαίου ως προσφορά στο σύνολο, δεν αλλάζει σε τίποτα η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου ανθρώπου το αποτέλεσμα, γιατί το κεφάλαιο υπάρχει ανεξάρτητα απ' αυτόν, υπήρχε πριν απ' αυτόν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά απ' αυτόν.
Το θέμα του νήματος διαψεύδει τον ισχυρισμό σου :lol: καθώς ο τύπος δεν μπόρεσε ούτε να διατηρήσει ούτε να διαχειριστεί παραγωγικά το κεφάλαιό του. Δεν ήταν καλός καπιταλιστής! :D Μπορείς να πεις ότι είναι κι αυτό ένα κάποιο ταλέντο.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Otto Weininger έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:14 Ή με την έρευνα αν ήμουν εκεί.
:romance-hearteyes:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:13
Ερμής έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:08 Εγώ πάλι τους ζηλεύω. Μια χαρά χαίρονται
Γνωρίζεις κανέναν; Γιατί εγώ γνωρίζω. Αρκετούς, δυστυχώς.
Ναι ξέρω. Όσοι Δεν δούλεψαν μια ώρα στη ζωή τους δε .μπορούν να το εκτιμήσουν, όσοι έχουν δουλέψει και κάποια στιγμή τους τα έφερε έτσι η ζωή να καβατζωθουν καλά, την περνάνε ζωή και κότα, ασχολούνται με τις δραστηριότητες τους και την οικογένειά τους
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth »

Κάτι τέτοιο δλδ
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Papa John έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:21 Συζητάτε τι θα κάνατε εάν πιάνατε 11 μύρια ;
Τίποτε απολύτως δεν θα έκανα,πέρα από ταξίδια και συλλογή δίσκων βινυλίου.
Και εννοείται τα λεφτά σε ασφαλές μέρος (κάτω από το μαξιλάρι...not) και επενδυμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μου εξασφαλίζουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Τι ψεμα θα ελεγες οταν σε ρωτουσαν τι δουλεια κανεις;
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Να ρωτήσω για να ξέρω όταν θα μου τύχουν τα 7 μύρια του τζόκερ. Πού επενδύεις τα λεφτά για να σου αποφέρουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα εφ' όρου ζωής;;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Gherschaagk έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:29 Να ρωτήσω για να ξέρω όταν θα μου τύχουν τα 7 μύρια του τζόκερ. Πού επενδύεις τα λεφτά για να σου αποφέρουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα εφ' όρου ζωής;;
Στείλτα εμένα και θα σου στέλνω 5000 ευρώ το μήνα :003:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

enterprise-psi έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:33
Gherschaagk έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:29 Να ρωτήσω για να ξέρω όταν θα μου τύχουν τα 7 μύρια του τζόκερ. Πού επενδύεις τα λεφτά για να σου αποφέρουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα εφ' όρου ζωής;;
Στείλτα εμένα και θα σου στέλνω 5000 ευρώ το μήνα :003:
Lol
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Ορέστης 35 έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:25
Papa John έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 22:21 Συζητάτε τι θα κάνατε εάν πιάνατε 11 μύρια ;
Και εννοείται τα λεφτά σε ασφαλές μέρος (κάτω από το μαξιλάρι...not) και επενδυμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μου εξασφαλίζουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Ότι είμαι κατά της εργασίας (που δεν είναι ψέμμα).
Η δουλειά είναι δουλεία.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Papa John έγραψε: 21 Νοέμ 2019, 23:39
Ότι είμαι κατά της εργασίας (που δεν είναι ψέμμα).
Η δουλειά είναι δουλεία.
Θα σε αποκαλουσαν τεμπελη, ανεπαγγελτο, θα σε σχολιαζαν πισω απ την πλατη σου, θα σε υποπτευονταν για κλεφτρονι/παρανομο, θα σε απομονωναν.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

χειρούργος μαιευτήρας ηλεκτρολόγος :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

Ρε χελη. Αμα εχεις τοσα λεφτα μπορεις να ανοιξεις ενα φιλανθρωπικο ψιλικατζιδικο και να ταϊζεις κοσμο που δεν εχει ..γιατι σωνει και καλα να κατσεις στην σαλονικα με τοσα καυσαερια (+ βαβουρα). Αλλωστε και στο εναλλακτικο ψιλικατζιδικο θα εχεις την ευκαιρια σου να κοινωνικοποιεισαι. Εκτος κι αν θες τα χαμογελα της σβετλανας :)

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην θελει κανεις να γυρισει ολο τον κοσμο κανοντας σχεδον σε καθημερινη βαση καινουρια και δημιουργηκα πραγματα,οπως πχ να επικεντρωθει στον εθελοντισμο ή να διδασκει αυτο που εχει μαθει αφιλοκερδως (αφου πλεον δεν εχειαναγκη την ανταμοιθη σε χρηματα).

Τεσπα,δικα σας ειναι φατε τα οπως θετε.

Υγ. Εγω παντως παραμενω στο αγαπημενο κρεας. :)
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”