!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ο Σαλίβερας μας δουλεύει για την θητεία του. Δεν μας λέει ότι έχει κάνει πάνω από μια θητεία. Αποκρύπτει εσκεμμένα το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε 2 σταυροφορίες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ερμής έγραψε: 04 Ιουν 2018, 11:21 Έχω ακούσει απο γνωστό που πήγε στρατό το 1982, κρέατα με σφραγίδα 1929, αλήθεια, ψέμματα δε ξέρω. Όταν το είχα ακούσει μου φάνηκε αδιανόητο.
:smt005:

Δεν είχαν ψυγεία με κατάψυξη τότε.
Σίγουρα δεν είχε ούτε καν απλά ψυγεία ο στρατός.

Πέρασε ο πόλεμος του 40, η κατοχή, ο εμφύλιος και δεν τα έφαγαν;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 04 Ιουν 2018, 11:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Otto Weininger έγραψε: 04 Ιουν 2018, 11:29 Ο Σαλίβερας μας δουλεύει για την θητεία του. Δεν μας λέει ότι έχει κάνει πάνω από μια θητεία. Αποκρύπτει εσκεμμένα το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε 2 σταυροφορίες.
Ψευτιές του Ριχάρδου.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

869363_Fagito-Stratou-2.8-660x495.jpg
    stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

869387_11264354_913332778726205_2087118178_n.jpg
    869390_11297841_913332798726203_493365579_n.jpg
    Άβαταρ μέλους
    hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ερμής έγραψε: 04 Ιουν 2018, 11:21 Και εγώ δε θυμάμαι αυτό το γκοτζίλα και τα κατεψυγμένα αλλά πήγα στρατό το 2008.
    Εγώ ήμουν καιρό σιτιστής των ΧΩΚ και ως εκ τούτου πήγαινα στα κεντρικά ψυγεία της Θεσσαλονίκης μια φορά την εβδομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να δεις τα κατεψυγμένα. Τουλάχιστον μέχρι το 2003, που υπηρέτησα, στις μεγάλες μονάδες που είχαν πρόσβαση στις αποθήκες, ο στρατός έδινε ένα μέρος των προμηθειών σιτισμού με δελτίο. Τα τρόφιμα αυτά ήταν κονσέρβες, ρύζι, φρέσκο ψωμί, μακαρόνια, λάδι και κρέας. Τα υπόλοιπα τα προμηθευόμασταν από την λαχαναγορά και από το στρατιωτικό πρατήριο (τότε ήταν στο στρατόπεδο Παύλου Μελά) ή από το στρατιωτικό σούπερ μάρκετ (απέναντι από το 424), για όσες μονάδες ήταν από εκείνην την πλευρά. Για τα τρόφιμα που αγοράζαμε, ο στρατός έδινε 1 ευρώ το άτομο/ημέρα.

Εννοείται ότι μικρότερες μονάδες που ήταν μακριά από τις κεντρικές αποθήκες είχαν διαφορετικό σύστημα. Κάποιες είχαν ακόμη και τότε κέιτερινγκ ή ψώνιζαν από τοπικά ΣΜ ή είχαν κάποιο σύνθετο σύστημα. Οπότε ο λεγόμενος Γκοντζίλα δεν κυκλοφορούσε παντού. Πάντως όλο το κρέας που καταναλώναμε εμείς στην Θεσσαλονίκη ήταν κατεψυγμένο. Το μοσχάρι δεν ήταν ποτέ ελληνικό και είχε τις παλιότερες σφραγίδες. Τα κοτόπουλα ήταν ή Πίνδος ή Μιμίκος, αδυνατώ να θυμηθώ, αλλά φυσικά ήταν κατεψυγμένα (note: δεν ήταν προϊόντα κατάψυξης, ο στρατός τα αγόραζε νωπά και τα έβαζε σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης, πράγμα που για το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά κακή ιδέα, γιατί δεν σκοτώνει την σαλμονέλα).
    Ξημέρωσε.
    Α, τι ωραία που είναι!
    Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
    Κι αν είμαι τυχερός,
    θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
    Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
    mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Μηχανικός έγραψε: 04 Ιουν 2018, 11:32
    Ερμής έγραψε: 04 Ιουν 2018, 11:21 Έχω ακούσει απο γνωστό που πήγε στρατό το 1982, κρέατα με σφραγίδα 1929, αλήθεια, ψέμματα δε ξέρω. Όταν το είχα ακούσει μου φάνηκε αδιανόητο.
    :smt005:

Δεν είχαν ψυγεία με κατάψυξη τότε.
    Σίγουρα δεν είχε ούτε καν απλά ψυγεία ο στρατός.

Πέρασε ο πόλεμος του 40, η κατοχή, ο εμφύλιος και δεν τα έφαγαν;
    Δεν πιστεύω ότι αυτά τα κρέατα συντηρούνταν στην Ελλάδα επί τόσες δεκαετίες. Θα πρέπει να έρχονταν από εξωτερικό κατευθείαν, από κράτη με μεγάλες υποδομές αποθήκευσης και λογικό κόστος συντήρησης. Πολύ πιθανόν υπερπαραγωγή της αμερικάνικης πολεμικής βιομηχανίας.
    Και δεν θα πρέπει να μοιράζονταν παντού. Κάτι πεζικάριοι τα έτρωγαν στην μάπα. Οι υλικοπόλεμοι πέρναγαν ζωή και κότα.
    Άβαταρ μέλους
    Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

bizeli έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:02

Πάντως καλή φάση ο στρατός. Σου μαθαίνει πώς να επιβιώνεις και άλλα τέτοια κόλπα.
    οχι.

το πολυ να σε μαθαινει οτι για να επιβιωσεις πρεπει να χωσεις καποιον αλλο να κανει τη δουλεια σου και να λουφαρεις.
    To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
    Άβαταρ μέλους
    enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Εγώ παιδιά διαφωνώ, ο Στρατός ήταν πράγματι μικρογραφία της ζωής. Μάθαμε ό,τι μάθημα θέλαμε να μάθουμε, αν πήγαμε για την λούφα μάθαμε οτι μαζί της είναι κρυμμένη και η ανία, η οποία δεν παλεύεται με τίποτα.
    Άβαταρ μέλους
    perseus
    Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

τελικα καταληγουμε οτι αυτοι που λενε για κρεας του 52 ηταν μαστουρες του κερατα?
    Άβαταρ μέλους
    ΟΥΤΙΣ
    Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 03 Ιουν 2018, 22:40 Δεν ξέρω αν βοηθάει την πρόοδο της συζήτησης αλλά πριν 12 χρόνια ως αξιωματικός εφοδιασμού προμηθευόμουν κρέατα από την ΒΙΚΗ. Δεν θυμάμαι να είδα κρέατα εικοσαετίας. Μάλιστα έκανα τυχαία δειγματολειψία στα κοτόπουλα και με θερμόμετρο μετρούσα την θερμοκρασία τους. Αν δυο στα τρία δεν είχαν την προβλεπόμενη επέστρεφα όλη την παλέτα!
    :wave:
    «Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
    Άβαταρ μέλους
    enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

εγώ μπλέχτηκα πολύ στην θητεία μου με τις προμήθειες γιατί και στις δύο μονάδες χρειάστηκε να κάνω μερικές πλάκες στον ΛΔ για να στρώσει ο Λοχαγός, σε μάχιμες μονάδες, μία με 7 και μία με 18 φυλάκια, αυτά για κρέας του 52 μου μοιάζουν αστεία. Κάνανε τρελές μαλακίες, αλλά όχι με κρέατα 20+ ετών, δεν τα είδα τουλάχιστον.

Πιο εύκολα το χρεώνω στο οτι όταν είσαι 18 και δεν έχεις ξαναδεί ποτέ παγωμένο κρέας, βλέπεις ό,τι θες.
    mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:11
    ΟΥΤΙΣ έγραψε: 03 Ιουν 2018, 22:40 Δεν ξέρω αν βοηθάει την πρόοδο της συζήτησης αλλά πριν 12 χρόνια ως αξιωματικός εφοδιασμού προμηθευόμουν κρέατα από την ΒΙΚΗ. Δεν θυμάμαι να είδα κρέατα εικοσαετίας. Μάλιστα έκανα τυχαία δειγματολειψία στα κοτόπουλα και με θερμόμετρο μετρούσα την θερμοκρασία τους. Αν δυο στα τρία δεν είχαν την προβλεπόμενη επέστρεφα όλη την παλέτα!
    :wave:
    Αυτά που λέμε για παμπάλαια κρέατα αφορουν τη δεκαετία του 80 και πριν. Ήδη είχε υπαρξει και σχετικό σκάνδαλο https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%BF%CF%82
    Άβαταρ μέλους
    Chainis
    Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:52 Μπα, πρόχειρη σκέψη είναι. Είναι δύσκολο να διαπιστωθεί πόσο ισχύει γιατί αν και από κάποιο σημείο και μετά αυξήθηκαν οι διαγνώσεις καρκίνων, ταυτόχρονα είχαν αυξηθεί και οι έγκυρες διαγνώσεις. Αλλά δεν είναι καθόλου άκυρο να πει κανείς ότι είναι πιθανό να πέθανε ή να έπαθε ζημιά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων αντρών από το φαγητό του στρατού.
    Θα είχε λογική αυτό αν ποσοστιαία κάποιοι καρκίνοι εμφανίζονται περισσότερο (ή μόνο) στους άντρες και λιγότερο ή καθόλου σε γυναίκες.

Ισχύει κάτι τέτοιο;
    Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
    Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Chainis έγραψε: 04 Ιουν 2018, 14:37
    hellegennes έγραψε: 04 Ιουν 2018, 00:52 Μπα, πρόχειρη σκέψη είναι. Είναι δύσκολο να διαπιστωθεί πόσο ισχύει γιατί αν και από κάποιο σημείο και μετά αυξήθηκαν οι διαγνώσεις καρκίνων, ταυτόχρονα είχαν αυξηθεί και οι έγκυρες διαγνώσεις. Αλλά δεν είναι καθόλου άκυρο να πει κανείς ότι είναι πιθανό να πέθανε ή να έπαθε ζημιά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων αντρών από το φαγητό του στρατού.
    Θα είχε λογική αυτό αν ποσοστιαία κάποιοι καρκίνοι εμφανίζονται περισσότερο (ή μόνο) στους άντρες και λιγότερο ή καθόλου σε γυναίκες.
    Ισχύει κάτι τέτοιο;
    Ναι.
    Πολλοί περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη σε άντρες Εικόνα
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Απάντηση
      • Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”