Ούτε στην ανατολή , μήτε στην Ευρώπη. Κάπου ανάμεσα, εκεί ανήκουμε.lyna έγραψε: 20 Νοέμ 2019, 15:44Ότι δεν ανήκουμε στη Ανατολή θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Έχουν περάσει 3 γενιές δαμασης συναισθημάτων για αυτό το πράγμα. Η Ανατολή ακόμα σκοτώνεται ή κάνει εξέγερση . Είναι 200 χρόνια ελληνικά πίσω.Οθωμανέλλην έγραψε: 20 Νοέμ 2019, 15:34 Είναι υποκειμενικό. Επειδη είμαι αγρότης έχω επαφές με πολύ κόσμο. Άραβες και γενικά μουσουλμάνοι ακόμη και από Αφγανιστάν μου λένε ότι αισθάνονται τους ελληνες ίδιο λαό. Είμαστε για αυτούς κάτι σαν αλεβιτες.
Αντίθετα οι λευκοί που ξέρω το μόνο που θέλουν με Έλληνες είναι μπίζνες. Πολλοί δεν αντέχουν τον οριενταλισμο μας. Διάφοροι μου λένε ότι δεν θα άντεχαν ούτε μια μέρα να τα βάλουν με Ελληνα δημόσιο υπάλληλο. Οι μουσουλμάνοι όμως είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες στο δημόσιο.
Από τη μεριά των Ελλήνων, οι πλειοψηφία ταυτίζεται με τους Ευρωπαίους. Δεν ξέρω, είναι μπερδεμένα τα πράματα
Το ότι δεν ανήκουμε εντελώς στην Ευρώπη το βλέπεις στην καθημερινή ομιλία του νεοελ. Όταν ψάχνει δουλειά σε άλλες χώρες της Ευρώπης, λέει «θελω να βρω δουλειά στην Ευρώπη». Εξαιρώντας έτσι την Ελλάδα. Δεν λέει «ψαχνω δουλειά στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα ».