!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέχρι πότε θα γιορτάζεται το πολυτεχνείο ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μέχρι πότε θα γιορτάζεται το πολυτεχνείο ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Κάθε 17Ν έχουμε την πορεία στο πρεσβείος όπου φωνάζουμε τα συνθήματα μας.
Ανελλιπά από το 1974.
Κάποτε όμως δεν θα τελειώσει ;
Υπήρχαν τέτοιες πορείες πολλές στο παρελθόν.
Των Αυστριακών στη Γαλλική πρεσβεία της Βιέννης για τη μάχη του Αούστερλιτς.
Των Αμερικάνων στη Μεξικάνικη πρεσβεία της Ουάσιγκτων για το Άλαμο.
Και άλλες παρόμοιες.
Μην μου πείτε "άντε χου, δεν ήταν μάχες αυτές" γιατί θα είσαστε άκυροι.
Όμως σταμάτησαν.
Με αυτό το σκεπτικό η 17Ν πότε τελειώνει λέτε ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Re: Μέχρι πότε θα γιορτάζεται το πολυτεχνείο ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

Κάποτε θα τελειώσει αυτό είναι σίγουρο.Όλα κάποτε τελειώνουν,μέχρι και το σύμπαν.Το πότε ακριβώς το έχω και γω μεγάλη απορία.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Παππούδια, με αυτόν τον καημό θα πάτε.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

wooded glade έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 20:57 Των Αυστριακών στη Γαλλική πρεσβεία της Βιέννης για τη μάχη του Αούστερλιτς.
Οι Αυστριακοί εόρταζαν τις μάχες κατά του Ναπολέοντα μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έναν αιώνα.Μετά διαλύθηκε η αυτοκρατορία των Αψβούργων και είχαν άλλες έννοιες.Το πολυτεχνείο λοιπόν θα υπάρχει μέχρι ένα άλλο κατακλυσμικό γεγονός να το καταστήσει άσχετο.
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

μεχρι που θα πα στον κορακα η μεταπολιτευτικη ταξη
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Μέχρις ότου ο κόσμος σταματήσει να ψηφίζει τις πολιτικές δυνάμεις που το επιβάλλουν.
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

Golden Age έγραψε: 19 Νοέμ 2019, 11:28 Μέχρις ότου ο κόσμος σταματήσει να ψηφίζει τις πολιτικές δυνάμεις που το επιβάλλουν.
Μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Πήξτε.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Θα εορτάζεται διαρκώς διότι με αυτόν τον τρόπο ξορκιζεται το πραγματικό γεγονός.

Με την μετατροπή του σε εθνική εορτη το Πολυτεχνείο απο νεανική εξέγερση υποβαθμίζεται σε αντιπολιτευτικη σούπα.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Η εξαργύρωση "αγώνων" έχει μείνει στον κόσμο. Καθόλα μη ελληνικό στοιχείο.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τούτη τη γιορτή. Εξηγούμαι. Τα παιδιά μου φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Ο λόγος που τα έστειλα εκεί είναι για να ξεφύγουν από την μάκα και την μπίχλα της μεταπολίτευσης. Παρασκευή πρωί μας καλούν στο σχολείο για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού. Περιμένω μια συντηρητική προσέγγιση του θέματος όπως είναι το νορμάλ για ένα ιδιωτικό σχολείο. Αντ' αυτού αντικρίζω τον γιο μου στο ρόλο πατέρα να προτρέπει τα παιδιά του να συμμετάσχουν στην πορεία γιατί το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" λέει είναι πάντα επίκαιρο. Εκνευρισμένος μα και λίγο περήφανος για την άψογη ερμηνεία του πλησίασα τη δασκάλα του και τη ρώτησα ποιος έγραψε την παράσταση και ποιου ιδέα ήταν να ανέβει.
Μου απάντησε ότι την είχε γράψει η ίδια. Την κοίταξα καλά από πάνω μέχρι κάτω. Απόρησα. Ωραία κοπέλα, συντηρητική, ευφυέστατη, ευγενική. Πως μπορούσε να δηλητηριάζει τα μυαλά των παιδιών μας με αριστερές αρλούμπες; Μετά κάπως απολογητικά μου ψιθύρισε: Κύριε Εξαρχίδη, είναι μόνο μια φορά το χρόνο.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Νοέμ 2019, 11:40 Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τούτη τη γιορτή. Εξηγούμαι. Τα παιδιά μου φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Ο λόγος που τα έστειλα εκεί είναι για να ξεφύγουν από την μάκα και την μπίχλα της μεταπολίτευσης. Παρασκευή πρωί μας καλούν στο σχολείο για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού. Περιμένω μια συντηρητική προσέγγιση του θέματος όπως είναι το νορμάλ για ένα ιδιωτικό σχολείο. Αντ' αυτού αντικρίζω τον γιο μου στο ρόλο πατέρα να προτρέπει τα παιδιά του να συμμετάσχουν στην πορεία γιατί το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" λέει είναι πάντα επίκαιρο. Εκνευρισμένος μα και λίγο περήφανος για την άψογη ερμηνεία του πλησίασα τη δασκάλα του και τη ρώτησα ποιος έγραψε την παράσταση και ποιου ιδέα ήταν να ανέβει.
Μου απάντησε ότι την είχε γράψει η ίδια. Την κοίταξα καλά από πάνω μέχρι κάτω. Απόρησα. Ωραία κοπέλα, συντηρητική, ευφυέστατη, ευγενική. Πως μπορούσε να δηλητηριάζει τα μυαλά των παιδιών μας με αριστερές αρλούμπες; Μετά κάπως απολογητικά μου ψιθύρισε: Κύριε Εξαρχίδη, είναι μόνο μια φορά το χρόνο.
Θα μπορούσες να μην πας τα παιδιά σου στη γιορτή εάν ανησυχείς.Κατά τα λοιπά ξαναλέω ότι θα συνεχίσει μέχρι ένα άλλο κατακλυσμικό γεγονός να την σβήσει από τον χάρτη,π.χ. εάν ο Τσίπρας έκανε το 2015 το σάλτο μορτάλε και ακολουθούσε καταστροφή προκληθείσα από την αριστερά, θα έπαιρνε μαζί της και το πολυτεχνείο.Και μερικά άλλα πράγματα. :D
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Beria έγραψε: 19 Νοέμ 2019, 11:37 Θα εορτάζεται διαρκώς διότι με αυτόν τον τρόπο ξορκιζεται το πραγματικό γεγονός.

Με την μετατροπή του σε εθνική εορτη το Πολυτεχνείο απο νεανική εξέγερση υποβαθμίζεται σε αντιπολιτευτικη σούπα.
Σιγά, εαν ο Παπανδρέου δεν το 'χε κάνει επίσημη "εθνική εορτή", σταδιακά θα 'χε ξεθυμάνει.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Νοέμ 2019, 11:40 Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τούτη τη γιορτή. Εξηγούμαι. Τα παιδιά μου φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Ο λόγος που τα έστειλα εκεί είναι για να ξεφύγουν από την μάκα και την μπίχλα της μεταπολίτευσης. Παρασκευή πρωί μας καλούν στο σχολείο για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού. Περιμένω μια συντηρητική προσέγγιση του θέματος όπως είναι το νορμάλ για ένα ιδιωτικό σχολείο. Αντ' αυτού αντικρίζω τον γιο μου στο ρόλο πατέρα να προτρέπει τα παιδιά του να συμμετάσχουν στην πορεία γιατί το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" λέει είναι πάντα επίκαιρο. Εκνευρισμένος μα και λίγο περήφανος για την άψογη ερμηνεία του πλησίασα τη δασκάλα του και τη ρώτησα ποιος έγραψε την παράσταση και ποιου ιδέα ήταν να ανέβει.
Στην δική μου εποχή στο δημοτικό κλαίγανε. Έβγαζε λόγο η δασκάλα και πήγαινε το δάκρυ κορόμηλο. Αχ και βαχ. Εν τω μεταξύ αναρωτιόμουν για το πόσοι νεκροί υπήρξαν. Αυτή η δασκάλα είχα παρατηρήσει ότι με ζήλευε χωρίς λόγο. Με είχε βάλει να αλλάξω μια ποδιά (φορούσαμε έως την πρώτη δημοτικού) για άγνωστο λόγο. Η πρώτη είχε κουμπιά και μου πήγαινε καλύτερα, η άλλη είχε φερμουάρ. Επίσης και με τον άνδρα της που ήταν δάσκαλος στο ίδιο σχολείο παρουσιάστηκαν περίεργα φαινόμενα. Μου είχε δώσει το βραβείο για την έκθεση της αποταμίευσης ενώ εγώ δεν είχα προετοιμαστεί, δεν είχα διαβάσει κείμενα, άλλοι είχαν διαβάσει. Ήμουν η καλύτερη μαθήτρια αλλά άκουσα στο διάλειμμα κάτι κουβέντες "θα της το πω" κλπ. Σε τι cult μεγαλώσαμε; :lol: Αν μου το είχε πει η κοπελίτσα ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα, ίσως χειρότερα. Αλλά εγώ δεν θα μιλούσα. Θα το κρατούσα αυτό.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Θα αργήσει πολύ. Στο μυαλο του Ελ ιθαγενους η δυση συμβολίζει καθε καταπίεση και αδικια στον κόσμο. Ισως θα ηταν καλυτερα αν οι δυτικοι δεν είχαν σωσει την Ελλάδα μετα τον β ΠΠ. Ας την ειχαν αφησει στα χερια του Σταλιν ή αλλων δικτατόρων οπως ο Χοτζα. Οι Ελ συμπεριφερονται όπως οι αραβικές κατσαρίδες. Δινει πακετα Μαρσαλ η δύση-> evil evil. Δε βοηθαει στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης-> evil evil :roll:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου στο νηπιαγωγείο, χωρίς υπερβολή, να μας μιλάει η δασκάλα για τους φοιτητές που τους πάτησε το τανκ και μας έδειχνε φωτογραφία του άρματος μπροστά από τη πύλη του πολυτεχνείου
θυμάμαι χαρακτηρστικά πως δεν ήξερα τι σημαίνει "φοιτητής"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 19 Νοέμ 2019, 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”