sport billy έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 22:12
...
Ρε Έκτορα...σοβαρά τώρα;
Δηλαδή εσύ δεν συμφωνούσες μαζί του και συμμετείχες από οίκτο και για παρηγοριά;
...
Θα πω πως από την αρχή δεν μου άρεσε αυτό που κάνατε. Ο Arisvilla είχε απόλυτα δίκιο όταν αρνιόταν να πιστέψει πως οι λύκαινες, οι θέαινες κ.τ.λ. δεν είχαν καμμία σχέση με τις Γιώργαινες, τις Μήτραινες και ότι μπορεί να παραχθεί από ένα όνομα αν του προσθέσουμε την κατάληξη "-αίνα" ή "-ινα". Και αυτό γιατί αυτό που υπονοείται στην δεύτερη περίπτωση είναι συγκεκριμένο και είναι ακριβώς το ίδιο κάθε φορά (=η σύζυγος του προσώπου που έχει το συγκεκριμένο όνομα).
Επιπλέον, αυτό που θέλησα να σχολιάσω στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως "επιτεθήκατε" στον συγκεκριμένο χρήστη ακριβώς γιατί δεν σας αρέσουν οι ιδέες του, είτε έχει δίκιο είτε άδικο. Η δική μου άποψη είναι πως, παρ' όλο που διαφωνώ με αρκετές ιδέες του, αυτός φροντίζει κάθε φορά να τις υποστηρίζει με δικά του επιχειρήματα και όχι με "φωνασκίες" και φωτογραφίες από το οικογενειακό άλμπουμ, όπως κάνουν άλλοι. Και αυτό μου αρέσει, ακόμη και όταν διαφωνώ κάθετα με αυτά που γράφει. Δεν έχουν πάντα δίκιο αυτοί που συμπαθούμε, η που "ενισχύουν" αυτά που πιστεύουμε. Μερικές φορές έχουν δίκιο και οι "άλλοι".
Ας δούμε και κάτι άλλο τώρα. Πριν από περίπου 10 μέρες είχαμε την παρακάτω ανταλλαγή "επιχειρημάτων".
sport billy έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 08:04
Hector Buas έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 01:11
sport billy έγραψε: 06 Νοέμ 2019, 00:46
Δράκαινᾰ, Θέαινᾰ, Λέαινᾰ, Τρίαινᾰ, Φλύκταινα, Λάκαινα, Σάμαινα
Δομβραίνα...
Επειδή δεν το βλέπεις δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...
Η Κλίση του είναι κατά το Γιωργένα, Πετρένα, Βασιλένα, Σωτηρένα και Λευτερένα;
Εγώ προσωπικά αν κάποιος μου έγραφε κάτι τέτοιο θα έψαχνα άμεσα να βρώ τι λέει μια αυθεντία για το συγκεκριμένο όνομα. Αν το έκανα αυτό θα επέλεγα τον M. Vasmer και το σχετικό λήμα για την
Δομβραίνα.
Και με λίγη παραπάνω αναζήτηση θα έβρισκα ακριβώς τι συμβαίνει. Και δεν θα συνέχιζα να ψάχνω για ζύγαινες, μέλαινες κτλ.
sport billy έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 22:12
...
Δεν ήταν επίθεση. Συζήτηση κάνουμε εδώ μέσα.
Αν αύριο βγω και πώ η Γη είναι επίπεδη, τι έχει να γίνει; Οι άλλοι φταίνε η εγώ και ή τι κρίμα που του την πέσανε όλοι...
Με ξενερώνουν τέτοιες απαλότητες.
...
Δεν είμαι σίγουρος πως όλοι έιναι εδώ για να κάνουν συζήτηση. Είμαστε σε μία δημόσια συζήτηση, κάτι σαν καφενείο, και ο καθένας είναι εδώ για τους δικούς του λόγου.
Leporello έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 22:46
...
Σωστή στάση, αφού η εναλλακτική θα ήταν να βρείς όντως κάτι που να στηρίζει την θέση σου, π.χ. κάποια σύζυγο ενός Ιβάν, που να την αποκαλούσαν Ιβάνοβα. Αφού αυτό είναι αδύνατο, κάνεις το καλύτερο δυνατόν.
Οσο γιά τον arisvilla, αυτός ξεκίνησε αντί επιχειρημάτων (όχι σε αυτό το νήμα αλλά σε άλλα) να λέει πως παρασύρομαι από τους εθνικιστικούς μύθους κ.λ.π. Και δεν κατάλαβα, τι έπρεπε να κάνω σε αυτό το νήμα; Να πώ: "μη του απαντάτε, είναι δικός μου;". Και φυσικά, καθόλου λογικά δεν είναι τα επιχειρήματά του. Εϊναι αποτέλεσμα αγνοίας.
Το θέμα τελείωσε για μένα. Προσωπικοα, δεν το θεωρώ σημαντικό για να διαθέσω χρόνο σε αυτό.