http://17thdivision.tripod.com/thepeace ... /id28.htmlΑγις έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:03Για τον ερυθρό στρατό - εκτός από βότκα - εχουμε πληροφορίες τι χορηγούσαν ;zteo έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:00Ναι αλλα ειδες τι δινουν στους αλλους στρατους.Ελαφια,σολωμους,παπιες μαρμελαδες κτλ.zoltan έγραψε: 03 Ιουν 2018, 19:55 θα δω το βίντεο αργότερα
να πω μόνο πως τη λέξη γκοτζίλας δεν την άκουσα στον στρατό. Είναι από αυτές τις λέξεις, όπως πχ το "γερμανικό", που τις ακούς εκτός στρατού αλλά μέσα κανείς (πλέον;) δεν τις χρησιμοποιεί
ΥΓ οι μερίδες ειδικών δυνάμεων του ΕΣ είναι μια χαρά για το σκοπό τους![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Re: Γκοτζιλάκι στρατού-unboxing
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
4-5 μηνες πηγα μετα με διωξαν.Το μονο που θυμαμαι ηταν εκεινο το υπεροχο τυρι κονσερβα που μας διναν στα γευματα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Τις κονσέρβες με αυτό το κίτρινο πράγμα που μας έλεγαν ότι είναι τυρί τις θυμάται κανείς;
Υ.Γ μαζί το σκεφτήκαμε
Υ.Γ μαζί το σκεφτήκαμε
the end
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Το κατεψυγμένο μόνο έτσι κόβεται.Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
χωρις ετικετα οι αμερικανικες?
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Θα ακουστεί λίγο αηδιαστικό για τους μη-μυημένους, αλλά ένα από τα καλά που είχε το τσεκούρι, ήταν οι... "σκλήθρες".Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:24Στα κέντρα και σε μεγάλες μονάδες είχαν πριονοκορδέλα στα μαγειριά αποκλειστικά για τον γκοτζίλα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μερικές φορές δε παίζαμε και μπάλα...όποιο έπεφτε κάτω πήγαινε με σουτ στη βρύση για πλύσιμο.shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:20Αυτό, έτσι.Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08 Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Ο γκοντζίλα ήταν κατεψυγμένο κρέας που το κόβαμε με πριονοκορδέλα ξυλουργείου σε μερίδες με μπλε σφραγίδα και ημερομηνία του 1950!
Και όταν πέρναμε την κομματάρα στη μονάδα από την αποθήκη που μας την είχαν κόψει με την κορδέλα, επειδή ήμασταν λίγοι και δεν δικαιολογούνταν πριονοκορδέλα (είχαμε ξυλουργείο βέβαια, αλλά δεν τα μπλέκαμε τα πράματα), είχαμε... τσεκούρι. Το 'βαζε ο μάγειρας στο πάτωμα, το πατούσε με την αρβύλα και το κομμάτιαζε με τσεκουριές. Στη συνέχεια έπρεπε να ξεπαγώσει καλά για να μπορεί να χωθεί μαχαίρι και να γίνει μερίδες (παγωμένο έκανε μόνο για χτίσιμο ή για ρίψη με καταπέλτη).
Ο ένας μάγειρας που είχαμε στη μονάδα (ο καλός, όχι αυτός που είχε εκπαιδευτεί στο στρατό), όποτε έκοβε γκοτζίλα και πεταγόντουσαν αναγκαστικά κομματάκια, τα κρατούσε, τα έπλενε και τα καβάντζωνε στο ψυγείο. Όταν μαζευόντουσαν αρκετά τέτοια, μαζί με ό,τι άλλο είχε μαζευτεί από περίσσευμα, έκανε τηγανιές και μπινελίκια. Τσοντάραμε όλοι μαζί και παίρναμε μπύρες, ρετσίνες ή τίποτα για βελτίωση (καμιά σαλάτα πχ) και κάναμε "μουσικές βραδιές" με 2 μπουζούκια, 2 ή 3 κιθάρες (ανάλογα) και μασαμπούκα. Δεν λέω, περνούσαμε καλά...
Τι λε ρε παππού; Εδώ υπήρχε στην δική μου ('87-'89).perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
πότε πήγατε στρατό;perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.
γιατί το 1987 ο γκοτζίλα είχε σφραγίδες '51-'52
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- shrike
Από γεύση ήταν παντελώς αδιάφορο. Το μόνο καλό που είχε ήταν ότι έλιωνε εύκολα.
Μισό καρβέλι ψωμί, αφαιρείς μεγάλο μέρος της ψίχας, χύνεις μέσα το τυρί που έλιωσες νωρίτερα στη σόμπα, ξαναβάζεις κομμάτι της ψίχας σαν πώμα και φεύγεις για σκοπιά.
Αυτά που γαμούσαν σε γεύση ήταν κονσέρβα μπιζέλια (και σκέτα, και με κρέας) και τα φασόλια.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
ΠΝ 1974-76 = 32 μήνες.perseus έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:37δεν υπηρχε τετοιο πραγμα στην εποχη μου ,σιγα μην υπηρχε στην δικια σου.Nandros έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:36Το κατεψυγμένο μόνο έτσι κόβεται.Πάνας έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:08Δεν ξέρετε τι σημαίνει γκοντζίλα στο στρατό.... αυτά τα πουλάνε στο Σ/Μ....
Δεν χρησιμοποιούσαμε την λέξη "Γκοτζίλα" στο ΠΝ, αλλά αργότερα μάθαμε ότι καταναλώσαμε τα μαύρα κρέατα του Μπαλόπουλου.
Ο χασάπης στην γειτονιά μου τότε είχε μικρή πριονοκορδέλα για τα κατεψυγμένα και - αν θυμάμαι καλά - υπήρχε και στα καράβια του ΕΝ.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Εγώ η πιο παλιά σφραγίδα που είχα δει ήταν του 1953.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Λογικό , αφού ήταν στο φούλ απο χημικό ελ - γλουταμινικό .shrike έγραψε: 03 Ιουν 2018, 20:41Από γεύση ήταν παντελώς αδιάφορο. Το μόνο καλό που είχε ήταν ότι έλιωνε εύκολα.
Μισό καρβέλι ψωμί, αφαιρείς μεγάλο μέρος της ψίχας, χύνεις μέσα το τυρί που έλιωσες νωρίτερα στη σόμπα, ξαναβάζεις κομμάτι της ψίχας σαν πώμα και φεύγεις για σκοπιά.
Αυτά που γαμούσαν σε γεύση ήταν κονσέρβα μπιζέλια (και σκέτα, και με κρέας) και τα φασόλια.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- shrike
Δεν θυμάμαι ακριβώς χρονιά, αλλά θυμάμαι που συζητούσαμε για σφραγίδες 30-35 χρονών το 87-88.
Επίσης, θυμάμαι στις γαλέτες που είχαν την χρονιά ανάγλυφη επάνω, ότι είχαμε πετύχει κάποιες άνω των 10 ετών, του 74 ή 75 ξέρω 'γω.
Επίσης, θυμάμαι στις γαλέτες που είχαν την χρονιά ανάγλυφη επάνω, ότι είχαμε πετύχει κάποιες άνω των 10 ετών, του 74 ή 75 ξέρω 'γω.
κανανε δουλειά εκείνα τα εμβόλια τελικά!
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 133 Απαντήσεις
- 3623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
-
- 28 Απαντήσεις