Στο 2 και 16 εχουμε κατι εντυπωσιακο στον αρβανιτοκοσμο της Ελλάδος...
Τις αρχαιοελληνικές Τρεις Μοίρες
Ντο βινι μοιρετε τε μοιρανε Νιταλινε...
Δηλαδη την τρίτη ημέρα θα πάνε οι τρεις μοιρες να μοιράνουν το παιδί
Τελικά ..εσλαβώθη πάσα η χώρα
2 ...ακραια φιλελληνεςGiorgos 574 έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 10:48 Ο Victor Bèrard, επισκεπτόμενος την χριστιανική κοινότητα του Ελμπασάν στα τέλη του 19ου αιώνα, έγραφε:

Για τους ορθοδοξους Αλβανους και τους Βλάχους θα το λέει. Γιατί να είναι υπερβολή; Ελληνική συνείδηση είχαν τότε.Ρουμ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 08:412 ...ακραια φιλελληνεςGiorgos 574 έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 10:48 Ο Victor Bèrard, επισκεπτόμενος την χριστιανική κοινότητα του Ελμπασάν στα τέλη του 19ου αιώνα, έγραφε:
Έγραφε δε ο Berard κατά το τέλος του 19ου αιώνος, ότι σε όλατα πανδοχεία της χώρας έως το Έλµπασάν και το Δυρράχιον, έβλεπε κρεµασµένες εικόνες των βασιλέων και του πρωθυπουργού της ‘Ελλάδος Χαριλάου Τρικούπη.
Του Κουτσονίκας δεν ειναι θεωρία....Giorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 11:14Για τους ορθοδοξους Αλβανους και τους Βλάχους θα το λέει. Γιατί να είναι υπερβολή; Ελληνική συνείδηση είχαν τότε.Ρουμ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 08:412 ...ακραια φιλελληνεςGiorgos 574 έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 10:48 Ο Victor Bèrard, επισκεπτόμενος την χριστιανική κοινότητα του Ελμπασάν στα τέλη του 19ου αιώνα, έγραφε:
Έγραφε δε ο Berard κατά το τέλος του 19ου αιώνος, ότι σε όλατα πανδοχεία της χώρας έως το Έλµπασάν και το Δυρράχιον, έβλεπε κρεµασµένες εικόνες των βασιλέων και του πρωθυπουργού της ‘Ελλάδος Χαριλάου Τρικούπη.
Οι άλλοι δυο υπερβάλλουν πράγματι αλλά θα ήταν επηρεασμένοι από ανάλογες θεωρίες της εποχής (Κουτσονικας κλπ).
Σοβαρα τώρα, σιγουρα ο συλλογος είναι ελληνικός; Στη σελίδα τους στο Facebook πάντως από όσα μετεφρασα μόνο αναφορές σε Αλβανους και Αλβανία υπάρχουν και πουθενά δε γίνεται λόγος για ελληνική συνείδηση.
Σου είπα δεν έχω θεμα, απλά μου φάνηκαν περίεργα ολα αυτα και είπα να το ψάξω λίγο.Ρουμ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:06Giorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 11:59Σοβαρα τώρα, σιγουρα ο συλλογος είναι ελληνικός; Στη σελίδα τους στο Facebook πάντως από όσα μετεφρασα μόνο αναφορές σε Αλβανους και Αλβανία υπάρχουν και πουθενά δε γίνεται λόγος για ελληνική συνείδηση.
https://m.facebook.com/shoqatalunxheria.degaathine
Ρίξε μια ματιά εσυ που ξερεις αλβανικα και θα καταλαβεις![]()
Γιατι τετοια καψα εσυ;;;![]()
![]()
Γιατι σου φανηκαν περιεργα;;;Giorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:08
Σου είπα δεν έχω θεμα, απλά μου φάνηκαν περίεργα ολα αυτα και είπα να το ψάξω λίγο.
Δεν ήξερα τίποταΡουμ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:09Γιατι σου φανηκαν περιεργα;;;Giorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:08
Σου είπα δεν έχω θεμα, απλά μου φάνηκαν περίεργα ολα αυτα και είπα να το ψάξω λίγο.
Τι διαφορετικο ηξερες εσυ για τη Λουντζη;;;;
Αλλο φιλελληνες αλλο ΕλληνεςGiorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:19Δεν ήξερα τίποταΡουμ έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:09Γιατι σου φανηκαν περιεργα;;;Giorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:08
Τι διαφορετικο ηξερες εσυ για τη Λουντζη;;;;![]()
Μου φάνηκαν περίεργα γιατί δε νομίζω να διέφεραν σε κάτι από τους ορθοδοξους αλβανόφωνους της Κορυτσάς, της Θράκης κλπ.
Το ότι σχεδόν ολοι οι αλβανόφωνοι ορθόδοξοι παλαιότερα είχαν ελληνική συνείδηση και ήταν/είναι φιλλέληνες είναι κάτι πολύ γνωστό.
Νταξει ρε..... ΑιτολοακαρνάναGiorgos 574 έγραψε: 15 Νοέμ 2019, 12:36 Ήδη από την πιο πρόσφατη ανάρτηση παραπέμπουν στην "ένωση αλβανικών συλλόγων Ελλάδας”:
https://m.facebook.com/federatashoqatav ... taregreqi/