Και από μέναΕσθήρ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 13:04 Ο σκοπός του σχολείου δεν είναι να κάνει τα παιδιά γιατρούς,δικηγόρους,ξυλοκόπους,αστυνομικούς ή μπίζνεσμαν.
Ο σκοπός της σχολείου είναι καταρχήν να δώσει τις βάσεις στα παιδιά έτσι ώστε ΜΕΤΑ να πάνε παρακάτω,να τα μάθει να σκέφτονται ,με ότι αυτο συνεπάγεται ,να τα κάνει πιο έξυπνα και σαφώς αυτό συμβαίνει ακόμα και με μαθήματα που δεν φανταζεστε ότι μπορούν να το κάνουν,καθώς οι ασκήσεις,οι ερωτήσεις κρίσεως,κλπ, είναι γυμναστική μυαλού,αλλα και πολυ σημαντικό να τα κοινωνικοποιήσει και να τα μαθαινει ότι υπάρχουν και κανόνες στη ζωη και θα πρέπει να μάθουν να τους ακολουθούν,αλλιώς θα το πληρώσουν,και να μην είναι σαν ζούδια νεάντερνταλ με την μπανάνα στο χέρι.
Αυτά σαφώς και τα κανει στο σχολείο.
Εννοείται θέλουμε καλύτερα σχολείο και ΠΑΝΤΑ τα σχολεία θα μπορουν να γίνουν καλύτερα,αλλά ακομα και ένα κακό σχολείο(που δεν ειναι κακά τα δικά μας,απλά ειναι αναχρονιστικά,θέλουν σαφώς βελτίωση και αλλαγές) ,είναι καλύτερο απο το κανένα σχολείο.
Οπότε κακό και ηλίθιο τρόλλινγκ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το σχολείο είναι σκέτο χάσιμο χρόνου από τη ζωή ενός ανθρώπου
-
- Casper -
Re: Το σχολείο είναι σκέτο χάσιμο χρόνου από τη ζωή ενός ανθρώπου
-
Antigeist
Για σχολείο μιλάμε ρε βλακέντιε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σχολές για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τον τρόπο που είναι δομημένα τα πανεπιστήμια.σούπερ δημήτριος έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 08:42τα κολέγια τι είναι ρε τρολάκο?Antigeist έγραψε: 13 Νοέμ 2019, 22:05 Πολλά στελέχη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δεν υπέβαλαν αίτηση. Ήρθαν κάποια στελέχη στα κολέγια που σπούδαζαν, στάμπαραν ορισμένους και τους έκαναν πρόταση να μπουν. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και με τους γιατρούς για παράδειγμα. Θα μπορούσε το κράτος να βρίσκει κάποια ταλαντούχα 17χρονα να τα μπάζει σε μια σχολή με έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση και μέχρι τα 24 τους το πολύ να είναι εξειδικευμένοι και έτοιμοι για δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία.
-
User_601
...ειπε η ..................ρε βλακέντιε.
Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:46Δλδ εσύ υποστηρίζεις ότι οι Ράιτ δεν ήξεραν φυσική; Ότι ο Ντα Βίντσι δεν είχε καταλάβει τις αρχές της αεροδυναμικής μελετώντας τις πτέρυγες των πουλιών;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:42.
Γιά νά σέ πιστέψουμε.... μάλλον θά πρέπει νά μας αποδείξεις αν ήταν γνώστες φυσικής....
οι αδελφοί Ράιτ....καί οι πιλότοι τού Α' παγκοσμίου....μή πώ καί τού B' ......
Εκτός αν εννοείς οτι χρειαζόταν νά μάθουν 2--3 βασικά πραγματάκια....
Δηλαδή άντε 1 βδομάδα θεωρία.....
.
Ότι το γεγονός πως οι πιλότοι του ΑΠΠ έπεφταν σαν τις μύγες δεν είχε να κάνει με την έλλειψη γνώσεων;
.
Οπως δέν βλέπεις ....υποστηρίζω ότι χρειάζονται λίγα πράγματα.... γιά νά πετάξεις ένα μονοπλάνο....
καί οχι ενα συγχρονο φαντομά....
Καί όταν λές ότι επεφταν σάν τίς μύγες.... εννοείς ότι αυτοί πού έφτιαχναν τά μονο-διπλάνα
δέν μετέδιδαν τίς φυσικές τους γνώσεις στούς πιλότους ;;;
Οι Ράιτ νομίζω δέν έφτιαξαν πτερύγια αεροδυναμικής στύλ πουλιού όπως έχουν τά σημερινά....
Καί νομίζω δέν ήξεραν φυσική....νομίζω οτι τότε δημιουργούσαν τίς πρώτες υποθέσεις....
Δέν υπήρχε ήδη η γνώση πτήσης γιά νά μάθουν....αυτά νομίζω.... .
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
σούπερ δημήτριος
στις σχολές αυτές πως θα ξεκινάνε τα μαθήματα,με γραφή και ανάγνωση ή θα τους τα λέει με το στόμα ο καθηγητής-μαστοράτζα?Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:07 Για σχολείο μιλάμε ρε βλακέντιε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σχολές για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τον τρόπο που είναι δομημένα τα πανεπιστήμια.
-
User_601
οχι,ρε...τι γραφες και αναγνωση τωρα,σοβαρος εισαι; Θα τα βαζουν κατευθειαν στο αεροπλανο και οποιον παρει ο χαρος.Ετσι θα μαθουν τα παιδια.Αντιστιχως και στα αλλα επαγγελματα.Ειναι η νεα μεθοδος αυτη.σούπερ δημήτριος έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:19στις σχολές αυτές πως θα ξεκινάνε τα μαθήματα,με γραφή και ανάγνωση ή θα τους τα λέει με το στόμα ο καθηγητής-μαστοράτζα?Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:07 Για σχολείο μιλάμε ρε βλακέντιε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σχολές για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τον τρόπο που είναι δομημένα τα πανεπιστήμια.
Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο φυσικής για να πετάξεις αεροπλάνο, ούτε αν είσαι δοκιμαστής αεροσκαφών.Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:51Δεν είσαι ο μόνος που έχει πετάξει όμως. Ο πιλότος στον οποίο παραπέμπω σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται να φας τα χρόνια σου στα θρανία για να πετάξεις. Είναι άλλο πράγμα να φτιάχνεις ένα αεροπλάνο και άλλο πράγμα να το χειρίζεσαι.Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:22Δεν έχω ανάγκη να διαβάσω κανέναν φίλε μου.Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 20:58
Για διάβασε εδώ και πες μου τι κατάλαβες. Βασική γεωμετρία θέλει το να πιλοτάρεις. Τίποτα τραγικό. Το design θέλει πιο προχωρημένα πράγματα.
Πετούσα F4E Phantom για πολλά χρόνια και έχω τη δική μου άποψη...
Χρειάζεσαι όμως την απαραίτητη παιδεία για να καταλάβεις αυτά που θα διδαχθείς στην πτητική εκπαίδευση.
Και αυτήν την λαμβάνεις στο σχολείο, όχι αν δουλεύεις από μικρός...
Yippie Kay Yay
Όλα τα αεροπλάνα έχουν πτέρυγες σχεδιασμένες με τις αρχές της αεροδυναμικής (φυσικό μοντέλο της οποίας είναι οι πτέρυγες των πουλιών). Οι Ράιτ μπόρεσαν να πετάξουν αυτόνομη πτητική μηχανή επειδή κατάφεραν να συνδυάσουν τις αρχές της αεροδυναμικής με κινητήρα.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:17Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:46Δλδ εσύ υποστηρίζεις ότι οι Ράιτ δεν ήξεραν φυσική; Ότι ο Ντα Βίντσι δεν είχε καταλάβει τις αρχές της αεροδυναμικής μελετώντας τις πτέρυγες των πουλιών;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:42
.
Γιά νά σέ πιστέψουμε.... μάλλον θά πρέπει νά μας αποδείξεις αν ήταν γνώστες φυσικής....
οι αδελφοί Ράιτ....καί οι πιλότοι τού Α' παγκοσμίου....μή πώ καί τού B' ......
Εκτός αν εννοείς οτι χρειαζόταν νά μάθουν 2--3 βασικά πραγματάκια....
Δηλαδή άντε 1 βδομάδα θεωρία.....
.
Ότι το γεγονός πως οι πιλότοι του ΑΠΠ έπεφταν σαν τις μύγες δεν είχε να κάνει με την έλλειψη γνώσεων;
.
Οπως δέν βλέπεις ....υποστηρίζω ότι χρειάζονται λίγα πράγματα.... γιά νά πετάξεις ένα μονοπλάνο....
καί οχι ενα συγχρονο φαντομά....
Καί όταν λές ότι επεφταν σάν τίς μύγες.... εννοείς ότι αυτοί πού έφτιαχναν τά μονο-διπλάνα
δέν μετέδιδαν τίς φυσικές τους γνώσεις στούς πιλότους ;;;
Οι Ράιτ νομίζω δέν έφτιαξαν πτερύγια αεροδυναμικής στύλ πουλιού όπως έχουν τά σημερινά....
Καί νομίζω δέν ήξεραν φυσική....νομίζω οτι τότε δημιουργούσαν τίς πρώτες υποθέσεις....
Δέν υπήρχε ήδη η γνώση πτήσης γιά νά μάθουν....αυτά νομίζω.... .![]()
.
Ο Ντα Βίντσι είχε ήδη κάνει μελέτες επί αυτού αλλά δεν είχε κινητήρα.
Οι πιλότοι του ΑΠΠ δεν προλάβαιναν να εκπαιδευτούν πλήρως (μόνο λίγα πράγματα μάθαιναν) και για αυτό έπεφταν εύκολα.
Yippie Kay Yay
Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:27Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο φυσικής για να πετάξεις αεροπλάνο, ούτε αν είσαι δοκιμαστής αεροσκαφών.Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:51Δεν είσαι ο μόνος που έχει πετάξει όμως. Ο πιλότος στον οποίο παραπέμπω σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται να φας τα χρόνια σου στα θρανία για να πετάξεις. Είναι άλλο πράγμα να φτιάχνεις ένα αεροπλάνο και άλλο πράγμα να το χειρίζεσαι.Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:22
Δεν έχω ανάγκη να διαβάσω κανέναν φίλε μου.
Πετούσα F4E Phantom για πολλά χρόνια και έχω τη δική μου άποψη...
Χρειάζεσαι όμως την απαραίτητη παιδεία για να καταλάβεις αυτά που θα διδαχθείς στην πτητική εκπαίδευση.
.
Δηλαδή Αιρμαν.....
Αν είχες ένα παιδί δίπλα σου πού δέν τό είχες στείλει στό σχολείο.....
δέν θά μπορούσες νά του μεταφέρεις το χειρισμο καί τις γνώσεις ενός μονοπλάνου ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Χωρίς να του μάθω τα βασικά από την αρχή, όχι...ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:36Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:27Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο φυσικής για να πετάξεις αεροπλάνο, ούτε αν είσαι δοκιμαστής αεροσκαφών.Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 21:51
Δεν είσαι ο μόνος που έχει πετάξει όμως. Ο πιλότος στον οποίο παραπέμπω σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται να φας τα χρόνια σου στα θρανία για να πετάξεις. Είναι άλλο πράγμα να φτιάχνεις ένα αεροπλάνο και άλλο πράγμα να το χειρίζεσαι.
.
Δηλαδή Αιρμαν.....
δέν θά μπορούσες νά του μεταφέρεις το χειρισμο καί τις γνώσεις ενός μονοπλάνου ;;;
.
Yippie Kay Yay
-
Antigeist
Λοιπόν βλακέντιε, ο κόσμος μάθαινε να γράφει και να διαβάζει πριν εξαπλωθεί ο θεσμός του υποχρεωτικού σχολείου από την προτεσταντική Γερμανία αρχικά για θρησκευτικούς λόγους. Η αλφαβητική γραφή είναι το πιο απλό σύστημα γραφής του κόσμου, ειδικά αν αφήσεις στην απέξω την βλακώδη εμμονή με την ιστορική ορθογραφία. Δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα συστήματα γραφής που θέλουν εκατοντάδες ώρες εκμάθησης.σούπερ δημήτριος έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:19στις σχολές αυτές πως θα ξεκινάνε τα μαθήματα,με γραφή και ανάγνωση ή θα τους τα λέει με το στόμα ο καθηγητής-μαστοράτζα?Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:07 Για σχολείο μιλάμε ρε βλακέντιε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σχολές για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τον τρόπο που είναι δομημένα τα πανεπιστήμια.
Για εκείνα τα λίγα πολύ ευαίσθητα και πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα που απαιτούν υψηλή κατάρτιση τα παιδιά θα μπαίνουν από την εφηβεία σε μια σχολή και θα τελειώνουν εξειδικευμένοι μέχρι τα 23-24 το πολύ. Στα υπόλοιπα επαγγέλματα θα υπάρχει σχεδόν εξολοκλήρου μόνο πρακτική εκπαίδευση. Άλλα άχρηστα επαγγέλματα, κάτι ψυχολόγοι και κάτι κοινωνιολόγοι καταργούνται σε μια σοβαρή κοινωνία.
Ναι, όπως τα λες ακριβώς, προτεσταντικά κολλήματα. Όσον δε αφορά την βασική εκπαίδευση, υπάρχει και η εκπαίδευση κατ' οίκον, μετά οι μαθητές δίνουν εξετάσεις στο τέλος του χρόνου και τέλος.Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:57Λοιπόν βλακέντιε, ο κόσμος μάθαινε να γράφει και να διαβάζει πριν εξαπλωθεί ο θεσμός του υποχρεωτικού σχολείου από την προτεσταντική Γερμανία αρχικά για θρησκευτικούς λόγους. Η αλφαβητική γραφή είναι το πιο απλό σύστημα γραφής του κόσμου, ειδικά αν αφήσεις στην απέξω την βλακώδη εμμονή με την ιστορική ορθογραφία. Δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα συστήματα γραφής που θέλουν εκατοντάδες ώρες εκμάθησης.σούπερ δημήτριος έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:19στις σχολές αυτές πως θα ξεκινάνε τα μαθήματα,με γραφή και ανάγνωση ή θα τους τα λέει με το στόμα ο καθηγητής-μαστοράτζα?Antigeist έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:07 Για σχολείο μιλάμε ρε βλακέντιε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σχολές για συγκεκριμένα επαγγέλματα, όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τον τρόπο που είναι δομημένα τα πανεπιστήμια.
Για εκείνα τα λίγα πολύ ευαίσθητα και πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα που απαιτούν υψηλή κατάρτιση τα παιδιά θα μπαίνουν από την εφηβεία σε μια σχολή και θα τελειώνουν εξειδικευμένοι μέχρι τα 23-24 το πολύ. Στα υπόλοιπα επαγγέλματα θα υπάρχει σχεδόν εξολοκλήρου μόνο πρακτική εκπαίδευση. Άλλα άχρηστα επαγγέλματα, κάτι ψυχολόγοι και κάτι κοινωνιολόγοι καταργούνται σε μια σοβαρή κοινωνία.
Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:47Χωρίς να του μάθω τα βασικά από την αρχή, όχι...ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:36Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:27
Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο φυσικής για να πετάξεις αεροπλάνο, ούτε αν είσαι δοκιμαστής αεροσκαφών.
.
Δηλαδή Αιρμαν.....
.
.
Καί τι εννοείς βασικά ρέ Αιρμαν πού δέ θα τάχες μάθει στό παιδί σου ήδη
πρίν τού δώσεις τίς πτητικές γνώσεις ;;;
Καί πόσο χρόνο θά χρειαζόσουν γιά τά βασικά ;;;
Καί ποσο γιά τήν πτήση μέ τό μονοπλάνο ;;;
Καί βλέπεις οτι καί μείς πού έχουμε πάει σχολείο δέν απαντάμε κανονικά στίς ερωτήσεις πού μάς κάνουν....
Λέω καί για το παραπάνω καί γιά το προηγούμενο ποστ μου....γιά κοίτα λίγο....
σαν νά έκανες αυτές τις ερωτήσεις εσύ.... .
ΥΓ
Νομίζω καί ο Κωλοκοτρώνης καί τά άλλα παλληκάρια "αμόρφωτα" ήταν.....
Τί βασικά θά έπρεπε νά τούς μάθεις ;;;
Πρίν τούς μιλήσεις γιά τά πτητικά ;;;
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 14 Νοέμ 2019, 23:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μιλάμε πάντα στη βάση που έθεσε ο νηματοθετης. Το παιδί δεν έχει πάει σχολείο και βασίζεται στις γνώσεις και στην όρεξη του κάθε γονιού για να μάθει να μετράει και να γράφει.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 23:12Airman68 έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:47Χωρίς να του μάθω τα βασικά από την αρχή, όχι...ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 22:36
.
Δηλαδή Αιρμαν.....
.
.
Καί τι εννοείς βασικά ρέ Αιρμαν πού δέ θα τάχες μάθει στό παιδί σου ήδη
πρίν τού δώσεις τίς πτητικές γνώσεις ;;;
Καί πόσο χρόνο θά χρειαζόσουν γιά τά βασικά ;;;
Καί ποσο γιά τήν πτήση μέ τό μονοπλάνο ;;;
Καί βλέπεις οτι καί μείς πού έχουμε πάει σχολείο δέν απαντάμε κανονικά στίς ερωτήσεις πού μάς κάνουν....
Λέω καί γιαυτό καί γιά το προηγούμενο ποστ μου....γιά κοίτα λίγο....
σαν νά έκανες αυτές τις ερωτήσεις εσύ.... .![]()
.
Ε, δε γίνεται να του διδάξω αεροδυναμική αν δεν έχει γνώσεις μαθηματικών και φυσικής.
Αν υπονοείς να του τα μάθω και αυτά, καλύτερα να είχε πάει σχολείο...
Yippie Kay Yay
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 30 Απαντήσεις
- 687 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
-