!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Άσιμος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
-
the comet the course the tail
Re: Άσιμος
Δε μου `χει μείνει φωνή, δε μου `χει μείνει λαλιά
Και μου χρειάζεται καινούργια καρδιά.
Δε μου `χει μείνει παλμός και κάπου χάνει ο ρυθμός
Στην καθημερινή μιζέρια αραχτός.
Καλοκαιράκι γλυκό σε βαποράκι να μπω
Για ταξιδάκι παραθεριστικό.
Να γίνω έτσι κι εγώ φρικιό καλοκαιρινό
Να μοιάζω φρούτο εποχιακό.
Σε κυνηγάω ζωή και δε θα κάνω στροφή
Ποθώ την έκρηξή σου την πρωταρχική.
Μα όλα γύρω ταμπά, μπαχά και θανατερά
Με καθηλώνουνε καμιά φορά.
Και μου χρειάζεται καινούργια καρδιά.
Δε μου `χει μείνει παλμός και κάπου χάνει ο ρυθμός
Στην καθημερινή μιζέρια αραχτός.
Καλοκαιράκι γλυκό σε βαποράκι να μπω
Για ταξιδάκι παραθεριστικό.
Να γίνω έτσι κι εγώ φρικιό καλοκαιρινό
Να μοιάζω φρούτο εποχιακό.
Σε κυνηγάω ζωή και δε θα κάνω στροφή
Ποθώ την έκρηξή σου την πρωταρχική.
Μα όλα γύρω ταμπά, μπαχά και θανατερά
Με καθηλώνουνε καμιά φορά.
Τι έχει ρε το τραγούδι. Για το κόμμα μιλάει, το κρατικό οξυγόνο και για τη στειρότητα της μαμάς του μωρού.Πάνας έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:48Ναι και το 1980 τραγούδαγε το "ένα μωρό με δυό κεφάλια"... βάλε να το ακούσεις σε παρακαλώ και αποκρυπτογράφησε τους στοίχους....( το παιδί του σωλήνα)Cavaliere έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:46 Ο Πανούσης έλεγε ότι ψηφίζει ΚΚΕ μέχρι και στα 2000. Μετά κατάντησε αντικουκουές.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
υπάρχει κομμάτι που κριτικάρει τις ουσίεςΠάνας έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:23Πρέπει να έκανε και χρήση ντάτουρας όπως έγραψα προηγουμένως γιαυτό και ξέφυγε, με το να διαβάσεις μόνο δεν παθαίνεις τίποτα. Άλλωστε ο Κατανιένδα για αυτά γράφει στα βιβλία του.Nero έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:19απογοητεύτηκε πολύ πολιτικά. Ήταν ρομαντικός και ευγενική ψυχή. Ήταν κουμμουνιστής μέχρι περίπου μέχρι το πολυτεχνείο, οπου ήταν μέσα και έφαγε ξύλο απο τους κκεδες γιατί δε συμβάδιζε με τη γραμμή και είχε δικές του απόψεις, έγινε αναρχικός και μετά απο λίγο τους σιχάθηκε κι αυτούς και άρχισε να γράφει αυτά που έβαλε πάνω ο Βάτραχος. Κάπως έτσι ξεκίνησε να θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και φωτισμένο και μαζί με τον Καστανιεδα άρχισε να πιστεύει ότι είναι ο Ερμής κλπΛεγεών έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:13 Beria, τον γνώρισες; Ο Σκεπτικός σίγουρα.
Εγώ δεν τον είχα ακούσει συνειδητά αλλά είχα πιάσει τραγούδια του στο ραδιόφωνο ως πιτσιρικάς (γεννήθηκα λιγες εβδομάδες πριν την αυτοκτονία του) και μελωδίες που είχα ξεχάσει ή δεν ήξερα ότι ήταν δικές του. Είχα βρει πριν κάτι μήνες ένα torrent και έκατσα το σβκ να το βάλω σε μια σειρά στη μουσική μου και με έπιασα να ακούω την κασέτα από το ορίτζιναλ Φανάρι του Διογένη σήμερα το πρωί. Τα τραγούδια του έχουν μια βαθιά μελαγχολία (ειδικά αυτά απο τις κασέτες) ενώ ο στίχος του είναι έξυπνος αρκετές φορές.
Επίσης ήταν και η εποχή του LSD.
Αν καταφέρει να μπει στο κόμμαΧαοτικός έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:59Τι έχει ρε το τραγούδι. Για το κόμμα μιλάει, το κρατικό οξυγόνο και για τη στειρότητα της μαμάς του μωρού.Πάνας έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:48Ναι και το 1980 τραγούδαγε το "ένα μωρό με δυό κεφάλια"... βάλε να το ακούσεις σε παρακαλώ και αποκρυπτογράφησε τους στοίχους....( το παιδί του σωλήνα)Cavaliere έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:46 Ο Πανούσης έλεγε ότι ψηφίζει ΚΚΕ μέχρι και στα 2000. Μετά κατάντησε αντικουκουές.
θα 'ναι κι πρώτη κι ας είναι σε κώμα
Ναι μωρέ, δεν τραγουδάει ειρωνεία....
the end
Ο Άσιμος είναι το τοτέμ του ρακομελισμού. Δεν είχε καμία καλλιτεχνική αξία. Όσοι τον θαυμάζουν, το κάνουν από ιδεολογία.
Δεν υπήρχε τότε ρακομελισμός, αλλά πατσουλί, Ινδία...Bipsco έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 20:04 Ο Άσιμος είναι το τοτέμ του ρακομελισμού. Δεν είχε καμία καλλιτεχνική αξία. Όσοι τον θαυμάζουν, το κάνουν από ιδεολογία.
Ordem e Progresso.
Έχω ευρύτερη εικόνα από τον ταξιτζή γιατί τότε είχα ατελιέ και έχω γνωρίσει από την καλή και την ανάποδη όλον τον εξαρχειώτικο κόσμο και την αριστερή διανόηση.Cavaliere έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:49Τον Χρηστάκη τον είχε αγκαζάρει ένας γνωστός ταξιτζής από Νέα Σμύρνη, και τον πήγαινε στα αλογατάκια, έχω ακούσει τρομερά επεισόδια. Μιλώ για τον λαϊκό τραγουδιστή, εγώ είμαι λαϊκός, δεν ήμουν στη διανόηση των Εξαρχείων. Σύχναζα σε μπουζούκια.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 19:45 Αναρωτιέμαι για το πόσοι από τους μπαρουτοκαπνισμένους αναρχίζοντες είχαν γνωρίσει τον Χρηστάκη.
Έτσι, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.![]()
Τα φυλλάδια που τύπωνε ο Άσιμος ήταν δωρεάν, αν αυτό λέει κάτι για το βαθμό αξιολόγησης του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε 30 χρόνια κάνεις δε θα θυμάται τον Πανούση, τραγούδια του Ασιμου θα συνεχίζουν να τα ακούνε.Bipsco έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 20:04 Ο Άσιμος είναι το τοτέμ του ρακομελισμού. Δεν είχε καμία καλλιτεχνική αξία. Όσοι τον θαυμάζουν, το κάνουν από ιδεολογία.
Του Άσιμου;
Έχω κάπου το βιβλίο του. Το Αναζητώντας Κροκανθρωπους

δεν διαβάζεται
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Με το συμπάθιο, αλλά λες λίγο μαλακίες.
Ο Πανούσης θα συνεχίσει να ακούγεται. Μπορεί και ο Άσιμος, δεν ξέρω.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Έχει μουλαρώσειparafrwn έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 20:09Με το συμπάθιο, αλλά λες λίγο μαλακίες.
Ο Πανούσης θα συνεχίσει να ακούγεται. Μπορεί και ο Άσιμος, δεν ξέρω.
Σαν πεντάχρονο σε τσακωμό στις κούνιες
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.