Αγις έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 18:35
the_black_planet έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 18:03
Αγις έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 16:36
Γιατι να μην το δω ξεκομμενο ;
Τι σημαινει δεν ξεχνανε - τι θες να πεις ;
Θα σου πω για το 2ο ερώτημα μετά, το 1ο πραγματικά ο εννοείς;;; Σοβαρά;;;
Γιατι να με απασχολει ο τροπος (αν δεχτουμε πως ισχυει ) που συμφωνα με τα γραφομενα σου σου, παραδεχτηκες ο τι οδηγησε στην Δημοκρατία ;
Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο ;
Ο σκοπος δεν αγιαζει τα μέσα ; η τα αγιαζει επιλεκτικα και ολα επιτρεπονται αν βολευει το στοχο μας ;
Σόρρυ ρε Άγι αλλά μαζί μιλάμε και χωρια καταλαβαινομαστε, προφανώς και εγώ δεν έχω εκφράσει πότε την άποψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, σίγουρα σαν αντικαπιταλιστης ειδικά δεν θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο. Τελικά ίσως να είναι εκεί η αιτία της διαφωνίας μας, εσύ δηλαδή σαν υποστηρικτής του Καπιταλισμού να εγκρίνεις τετοιες φιλοσοφίες, εγώ προσωπικά ούτε Σταλινας είμαι, ούτε Νετσάγιεφ ούτε τίποτα τέτοιο, μπορεί να τους σέβομαι λίγο περισσότερο από τους Χίτλερ, Μουσολίνι, Μπους κλπ αλλά μας χωρίζουν έτη φωτός και πάλι. Για να σου απαντήσω και πιο συγκεκριμένα για το θέμα της Ελβετίας, εμένα η άποψη μου είναι ότι φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να το παίζει δημοκράτης κάποιος που τρώει από τα έτοιμα και δεν έχει κουραστεί ποτέ του, η Ελβετία όπως και όλες οι ισχυρές χώρες της Δύσης έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο απομυζώντας, ειδικά στο παρελθόν τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες. Η Ελβετία βέβαια συγκεκριμένα έχει πολύ βρώμικο παρελθόν συνεργασίας με τους ναζί και το ξέρουν όλοι. Αν έχεις διαβάσει Ηρόδοτο Άγι, που πιστεύω έχεις διαβάσει, θα έχεις πετύχει την ιστορία με τον Κροίσο και το μαντείο των Δελφών. Για μένα αυτή η ιστορία τα λέει όλα! Πχ, σήμερα μπορεί ο εγγονός του μαυραγορίτη να έχει κάποιες ευαισθησίες όντως, και να βοηθάει κάποιο κόσμο, δίνοντας ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, ταυτόχρονα βέβαια διατηρεί ένα ακριβό επίπεδο διαβίωσης γιατί έτσι έχει μάθει και δεν ξέρει άλλο τρόπο, εγώ προσωπικά δεν νιώθω κάποιον φθόνο γι'αυτό τον άνθρωπο, κάποια στιγμή είναι όμως δεδομένο για μένα ότι τις αμαρτίες του παππού του και τον πόνο που έχει προκαλέσει σε άλλους ανθρώπους θα τον βρει μπροστά του, αυτό είναι που λένε κάρμα για μένα. Και ειδικά αν ο ίδιος δεν είναι αδίστακτο άτομο για να υπερασπιστεί τα "κεκτημένα", θα έχει άσχημο τέλος. Αν ακολουθήσει τα λόγια του Χριστού και χρησιμοποιήσει όλη του την περιουσία για να βοηθήσει αδύναμους ανθρώπους, τότε θα βρει πιστεύω την ευτυχία. Και φυσικά μπορεί να υπερασπιστεί την περιουσία του αν είναι αδίστακτος σαν τον πρόγονο του.