!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tai Chi Chuan

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Re: Tai Chi Chuan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Αγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 20:44 Λεστατ δες εδω ενα παραδειγμα μαχητικου σκληρου qi gong απο ιαπωνικο συστημα ( βασισμενο στο κινεζικο Ba bu Lian) - με δυναμικη ενταση .
Το ται τσι εχει εφαρμογη με σκοπο την υγεια και την μακροβιοτητα πλεον εδω και 120+ χρονια και σωστα κανει οταν δεν εχει το τριτο συνθετικο chuan . Για αυτο το λογο εκτελουνται διαφορετικα οι φορμες .

Αν σ'αυτα που δειχνει ο τυπος προσθεσεις τις μεγαλες και βαθυτερες στασεις,καταλαβαινεις τι προπονησεις καναμε και ποση δυναμη μπορει να βγει ως αποτελεσμα!
Μιλαμε για δραση-αντιδραση,οση δυναμη κατευθυνεις προς τα κατω,τοση δυναμη επιστρεφει κι εκτονωνεται σαν ελατηριο στο χτυπημα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Thor

Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:45
Αγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 15:14
darkness έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 15:07 τι θα προτεινατε να ξεκινησει ενας αρχαριος;
οτι εχει πραγματικη κοπιαστικη εντονη απαιτητικη γυμναστικη - σκληρυνση - αγωνες με πληρη επαφη .
% μονιμους τραυματισμους - κουτσαμαρα - χαζομαρα
αν δεν εχεις καλο δασκαλο,μπορει.
Αν κανεις σωστα,με καλη καθοδηγηση κι ο δασκαλος κανει μαζι κι αυτος και τον βλεπεις ως σημειο αναφορας μεσα στη προπονηση,τοτε δεν θα εχεις προβληματα.
Άβαταρ μέλους
Thor

παιδια ειναι ολα θεμα καλου-κακου δασκαλου κι οχι συστηματος.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Thor έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 13:22
Αγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 15:14

οτι εχει πραγματικη κοπιαστικη εντονη απαιτητικη γυμναστικη - σκληρυνση - αγωνες με πληρη επαφη .
Αν κανεις σωστα,με καλη καθοδηγηση κι ο δασκαλος κανει μαζι κι αυτος και τον βλεπεις ως σημειο αναφορας μεσα στη προπονηση,τοτε δεν θα εχεις προβληματα.
Αν κανεις σπαριγκ θα φας μπουνιες. Κανενας δασκαλος δε μπορει να εξαλειψει την επιπτωση της μπουνιας στο κεφαλι που ειναι ο εγκεφαλικος τραυματισμος.
Άβαταρ μέλους
Thor

Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 14:37
Thor έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 13:22

Αν κανεις σπαριγκ θα φας μπουνιες. Κανενας δασκαλος δε μπορει να εξαλειψει την επιπτωση της μπουνιας στο κεφαλι που ειναι ο εγκεφαλικος τραυματισμος.
Η επαφη στο κεφαλι επιτρεπεται μονο με κοντρολ,στο σωμα μπορεις να χτυπησεις.
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Thor έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 13:23 παιδια ειναι ολα θεμα καλου-κακου δασκαλου κι οχι συστηματος.
Αυτο λεω ουσιαστικά απο την αρχη της συζητησης.
Χθες προστεθηκε ακομα ενας μαθητης στην ομαδα που εκανε μεχρι πριν ενα χρονο Yoseikan Budo.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Lestat

Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 14:37
Εξαρταται. Για παραδειγμα στο κουνγκ φου ισχυε αυτο που λεει ο Θωρ. Μερικοι ομως πολυ πιο προχωρημενοι που κατεβαιναν σε αγωνες Sanda εριχναν πολυ ξυλο.
Winter is coming
Ορέστης 35

Εγω αν γυριζα το χρονο πισω δεν θα εχανα το χρονο μου με πολεμικες τεχνες και γυμναστηρια - δηλαδη με την ψωλαρια, αλλα θα γραφομουν σε σχολες χορου να γινω ανθρωπος.

Ο υπερκουλ θυμαμαι με ειχε συμβουλευσει να ασχοληθω με ΠΤ. Ειμαστε ολοι οι μπακουροι εδω μεσα παρε τον εναν βαρα τον αλλον.
Άβαταρ μέλους
Lestat

Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 18:59 Εγω αν γυριζα το χρονο πισω δεν θα εχανα το χρονο μου με πολεμικες τεχνες και γυμναστηρια - δηλαδη με την ψωλαρια, αλλα θα γραφομουν σε σχολες χορου να γινω ανθρωπος.

Ο υπερκουλ θυμαμαι με ειχε συμβουλευσει να ασχοληθω με ΠΤ. Ειμαστε ολοι οι μπακουροι εδω μεσα παρε τον εναν βαρα τον αλλον.
Ποια πολεμικη τεχνη εκανες;
Μην εισαι αφοριστικός και απολυτος. Ναι, υπαρχουν μπακουρια που χτυπιουνται στα γυμναστηρια, αλλά οι περισσοτεροι ειναι σοβαρα ατομα.
Επιπλεον, υπαρχει ηθικος κωδικας και πολλες φορες ειναι πολυ αυστηρος.
Και κατι άλλο... εδω που ειμαι το 1/3 ειναι γυναικες, μεγαλο ποσοστό αν σκεφτεις οτι μιλαμε για πολεμικες τεχνες.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Χαιρετίζω το νήμα. Το Τάι Τσι είναι ενδιαφέρον.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Lestat

Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 21:22 Χαιρετίζω το νήμα. Το Τάι Τσι είναι ενδιαφέρον.
Εχεις ασχοληθει με ται τσι;
Παρεμπιπτοντως, θενξ για τις προ διετιας συμβουλες για krav maga. Πηγα υποψιασμενος, εκανα καποια μαθηματα, δεν ηταν καθολου σαφες το βιογραφικο του εκπαιδευτη και arrivederci...
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Lestat έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 21:58
Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 21:22 Χαιρετίζω το νήμα. Το Τάι Τσι είναι ενδιαφέρον.
Εχεις ασχοληθει με ται τσι;
Παρεμπιπτοντως, θενξ για τις προ διετιας συμβουλες για krav maga. Πηγα υποψιασμενος, εκανα καποια μαθηματα, δεν ηταν καθολου σαφες το βιογραφικο του εκπαιδευτη και arrivederci...
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά πάντα το παρακολουθούσα και το έβρισκα ενδιαφέρον.

Όσο για το Krav Maga,πλέον το έχουν ξεφτιλίσει. Όλοι γίνανε insructor ή ακόμα χειρότερα έβγαλαν δικο τους σύστημα :smt005:

Αν ποτέ αποφάσεις να επιστρέψεις στην pure αυτοάμυνα, στείλε να σου πω μερικά πράγματα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Ορέστης 35

Lestat έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 21:19
Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 18:59 Εγω αν γυριζα το χρονο πισω δεν θα εχανα το χρονο μου με πολεμικες τεχνες και γυμναστηρια - δηλαδη με την ψωλαρια, αλλα θα γραφομουν σε σχολες χορου να γινω ανθρωπος.

Μην εισαι αφοριστικός και απολυτος. Ναι, υπαρχουν μπακουρια που χτυπιουνται στα γυμναστηρια, αλλά οι περισσοτεροι ειναι σοβαρα ατομα.
Και κατι άλλο... εδω που ειμαι το 1/3 ειναι γυναικες, μεγαλο ποσοστό αν σκεφτεις οτι μιλαμε για πολεμικες τεχνες.
Οντως. Αλλα θα ζουσες καλυτερα αν ηταν 2/3 γυναικες. Εχω φιλοσοφησει πολυ αυτα τα ζητηματα, εχω ξεφυγει αρκετα απο τις βλακειες της εφηβειας.

Εχω κανει 2 πολεμικες τεχνες. Κουνγκ Φου και τζουντο.
Άβαταρ μέλους
Lestat

Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 23:28

Οντως. Αλλα θα ζουσες καλυτερα αν ηταν 2/3 γυναικες. Εχω φιλοσοφησει πολυ αυτα τα ζητηματα, εχω ξεφυγει αρκετα απο τις βλακειες της εφηβειας.

Το περιβαλλον και τους συναγωνιστες μπορεις να τους διαλεξεις. Εννοω δηλαδη να κανεις ερευνα, να ψαξεις, να ρωτησεις. Πχ στη σχολη ται τσι πριν κανω εγγραφη πηγα δυο φορες δοκιμαστικά, μιλησα με τον δασκαλο, ενημερωθηκα για το βιογραφικο του και τελος μου εκανε εντυπωση οτι στο ''μαχητικο'' τμημα ερχονται σχεδον ολοι απο εμπειριες απο πολεμικες τεχνες και ο δασκαλος σε καποιες κινησεις ή ασκησεις κανει αναφορα στην πολεμικη τεχνη του καθενος προσπαθωντας να βρει ομοιοτητες και διαφορές.
Επισης εντοπιζει ξεχωριστά στον καθενα αδυναμιες στη σταση, στο πως χρησιμοποιει τα ποδια, το κεντρο βαρους, ακομη και την αναπνοη. Και για να μεινω στο θεμα που συζητιοταν στις προηγουμενες σελιδες, πειθομαι ολο και περισσοτερο οτι αυτο το συστημα, αν διδαχθει σωστα, μπορει να απογειωσει τις ικανοτητες του "εξωτερικου" κουνγκ φου (πιθανον και άλλων ΠΤ).
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Lestat έγραψε: 09 Νοέμ 2019, 01:18
Ορέστης 35 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 23:28

Το περιβαλλον και τους συναγωνιστες μπορεις να τους διαλεξεις. Εννοω δηλαδη να κανεις ερευνα, να ψαξεις, να ρωτησεις. Πχ στη σχολη ται τσι πριν κανω εγγραφη πηγα δυο φορες δοκιμαστικά, μιλησα με τον δασκαλο, ενημερωθηκα για το βιογραφικο του και τελος μου εκανε εντυπωση οτι στο ''μαχητικο'' τμημα ερχονται σχεδον ολοι απο εμπειριες απο πολεμικες τεχνες και ο δασκαλος σε καποιες κινησεις ή ασκησεις κανει αναφορα στην πολεμικη τεχνη του καθενος προσπαθωντας να βρει ομοιοτητες και διαφορές.
Επισης εντοπιζει ξεχωριστά στον καθενα αδυναμιες στη σταση, στο πως χρησιμοποιει τα ποδια, το κεντρο βαρους, ακομη και την αναπνοη. Και για να μεινω στο θεμα που συζητιοταν στις προηγουμενες σελιδες, πειθομαι ολο και περισσοτερο οτι αυτο το συστημα, αν διδαχθει σωστα, μπορει να απογειωσει τις ικανοτητες του "εξωτερικου" κουνγκ φου (πιθανον και άλλων ΠΤ).
ναι ολοι οι αλλοι κοιμουνται και περιμενουν απο το ται τσιτσι να μαθουν τα βασικα -
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”