!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Θυμάμαι μια εποχή που κάπνιζα. Και έβγαινα σε μέρη που το κάπνισμα επιτρεπόταν. Θυμάμαι τα μάτια μου από μια φάση και μετά να κλαίνε από τον καπνό, όχι δεν ήταν από τη συγκίνηση. Ευτυχώς αυτοί οι καιροί έχουν παρέλθει. Με ενοχλεί σε βαθμό που δεν μπορώ να το αντέξω για πάνω από μερικά λεπτά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

paul25 έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:36
Otto Weininger έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:15
paul25 έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:53 Ανοησιες! Εχω ξαναπει οτι ο καπνιστης σε δημοσιο χωρο ρυπαινει ενα κοινο δημοσιο πορο ( τον αερα), λειτουργει εις βαρος της υγειας των αλλων. Δεν μπορει να θελει να διατηρησει την ελευθερια του εις βαρος της δικης μου και πολυ σημαντικοτερο ολων της ιδιας της υγειας μου, εγω βγαινω ετσι δυο φορες χαμενος, που ειναι η δικαιοσυνη;
.
Ναι δεν θα καπνίζει ο άλλος στο πλοίο δίπλα σου γιατί ρυπαίνει τον αέρα πχ.
Αλλά το φουγάρο του πλοίου όχι.
Ατυχης συγκριση με το φουγαρο του πλοιου, νομιζω το καταλαβαινεις ετσι;
Υπερβολική ναι. Ατυχής οχι. Είπες ότι ρυπαίνει τον αέρα.
Έχεις την παραμικρή ιδέα τι αναπνέεις καθημερινά;

Εκτός και αν μιλάς για κλειστούς χώρους. Αλλά αν το λες γενικα, τότε το παράδειγμα μου ήταν μια χαρά μέσα στην υπερβολή του.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Gherschaagk έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:43 Θυμάμαι μια εποχή που κάπνιζα. Και έβγαινα σε μέρη που το κάπνισμα επιτρεπόταν. Θυμάμαι τα μάτια μου από μια φάση και μετά να κλαίνε από τον καπνό, όχι δεν ήταν από τη συγκίνηση. Ευτυχώς αυτοί οι καιροί έχουν παρέλθει. Με ενοχλεί σε βαθμό που δεν μπορώ να το αντέξω για πάνω από μερικά λεπτά.
Κι εγώ χαίρομαι που δεν καπνίζουν σε μαγαζιά. Έμπαινες μέσα και τσουζανε τα μάτια σου.

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ »

H χώρα διαλυμένη οικονομικά με ανύπαρκτη βιομηχανικη παραγωγή και την συντριπτική πλειονότητα της, ολοένα μειούμενης, νεολαίας να απασχολείται στην εστίαση. Οι ΕΔ σε παρακμή, η "ηγεσία" της χώρας να τραγουδάει για "διεθνές δίκαιο και νομιμότητα" μπροστά στις απειλητικές μπότες του Τούρκου. Τα δημογραφικά στοιχεία σε τραγική κατάσταση ενώ ταυτοχρόνως λαμβάνει χώρα εισβολή και αντικατάσταση πληθυσμού χρηματοδοτούμενη από το ίδιο το κράτος (!!!) αλλά ΟΧΙ, ως εδώ, ο νεοελ θα κάνει την επανάστασή του.
Θα συνεχίσει αντικοινωνικά να κερνάει καρκίνο όποιον έχει την ατυχία να βρεθεί στον ίδιο χώρο μαζί του, κανείς δεν θα τον σταματήσει
Ο τεκες ειναι μάλλον το φυσικό περιβάλλον του νεοελ, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Otto Weininger έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:46
Gherschaagk έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:43 Θυμάμαι μια εποχή που κάπνιζα. Και έβγαινα σε μέρη που το κάπνισμα επιτρεπόταν. Θυμάμαι τα μάτια μου από μια φάση και μετά να κλαίνε από τον καπνό, όχι δεν ήταν από τη συγκίνηση. Ευτυχώς αυτοί οι καιροί έχουν παρέλθει. Με ενοχλεί σε βαθμό που δεν μπορώ να το αντέξω για πάνω από μερικά λεπτά.
Κι εγώ χαίρομαι που δεν καπνίζουν σε μαγαζιά. Έμπαινες μέσα και τσουζανε τα μάτια σου.
Σκέψου έναν υπάλληλο σε ένα τέτοιο μαγαζί. Κάθε βράδυ τα ίδια.

Τα ρούχα στο μπαλκόνι το βράδυ. Βέβαια μύριζαν και τα μαλλιά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Πριν μερες - με τις βροχες- αραξα σε ενα Γρηγορη .
Ανετο καπνισμα χωρις ενοχληση απο τον καιρο - εξυπνη διαμορφωση του ''εξωτερικου χωρου '' με βαση τις εξαιρεσεις του νομου - το ιδιο συστημα πετυχα και σε τσιπουραδικο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Otto Weininger έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:45 Υπερβολική ναι. Ατυχής οχι. Είπες ότι ρυπαίνει τον αέρα.

Εκτός και αν μιλάς για κλειστούς χώρους. Αλλά αν το λες γενικα, τότε το παράδειγμα μου ήταν μια χαρά μέσα στην υπερβολή του.
Δυστυχως δεν μπορω να αποφυγω τελειως την αερια ρυπανση, γι'αυτο ειναι τακτικο θεμα μου στις συζητησεις στο φορουμ. Την θεωρω την πιο υπουλη ρυπανση απο ολες και την πιο δυσκολη. Επομενως αφου μπορουμε καποιους παραγοντες να τους περιορισουμε πχ τσιγαρο, πρεπει να το κανουμε δυο φορες περισσοτερο απο τη στιγμη που δεν μπορουμε (για την ωρα) να περιορισουμε καποιους αλλους που δεν περιοριζονται ευκολα (πχ καυσαερια συγκοινωνιων κλπ). Αν απο το 100% των ρυπων που ανσπνεω το τσιγαρο ειναι ακομα και το 5%, τοτε θελω περισσοτερο την απαγορευση για να κατεβω στο 95%. Φυσικα συνεχιζουμε με καθε μεσο να υποστηριζουμε πρασινες τεχνολογιες και να ακουμε το Γκρετακι.Την φιλοπεριβαλλοντικη ταση εδω την εχω υποστηριξει ουκ ολιγες φορες.Ιδανικο-στοχος, ο απολυτος καθαρος αερας και συνεχιζουμε οσο μας παιρνει.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 23:45 Υπερβολική ναι. Ατυχής οχι. Είπες ότι ρυπαίνει τον αέρα.
Επειδή αναπνέω κακής ποιότητας αέρα λόγω του πολιτισμού που έχουμε δημιουργήσει, με όλες του τις υποδομές, ας αναπνέω και καρκινογόνα αέρια απευθείας μέσα στην μάπα μου, επειδή κάποιος το επέλεξε ως τρόπο διασκέδασης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:40
Επειδή αναπνέω κακής ποιότητας αέρα λόγω του πολιτισμού που έχουμε δημιουργήσει, με όλες του τις υποδομές, ας αναπνέω και καρκινογόνα αέρια απευθείας μέσα στην μάπα μου, επειδή κάποιος το επέλεξε ως τρόπο διασκέδασης.
Κάπως έτσι.
Μου αρέσει που από την μια είναι απλά κακής ποιότητας αέρας και από την άλλη καρκινογόνα

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χημεία ξέρεις. Μην μιλήσουμε για συγκεντρώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:44 Χημεία ξέρεις. Μην μιλήσουμε για συγκεντρώσεις.
Να μην μιλήσουμε, γιατί είναι παγίδα. Αδερφέ δεν μπορεί να έρχεσαι σε μία πλατεία της Δραπετσώνας και να λες στο μπαρμπα να σβήσει το τσιγάρο γιατί σου μολύνει ο καπνός τον αέρα ή να του κόβεις προστιμα και ταυτόχρονα να έχεις τα καζάνια κλπ δίπλα που ως κράτος τους δίνεις και άδεια να συνεχίζουν.

Απλό παράδειγμα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

paul25 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:02

Δυστυχως δεν μπορω να αποφυγω τελειως την αερια ρυπανση, γι'αυτο ειναι τακτικο θεμα μου στις συζητησεις στο φορουμ. Την θεωρω την πιο υπουλη ρυπανση απο ολες και την πιο δυσκολη. Επομενως αφου μπορουμε καποιους παραγοντες να τους περιορισουμε πχ τσιγαρο, πρεπει να το κανουμε δυο φορες περισσοτερο απο τη στιγμη που δεν μπορουμε (για την ωρα) να περιορισουμε καποιους αλλους που δεν περιοριζονται ευκολα (πχ καυσαερια συγκοινωνιων κλπ). Αν απο το 100% των ρυπων που ανσπνεω το τσιγαρο ειναι ακομα και το 5%, τοτε θελω περισσοτερο την απαγορευση για να κατεβω στο 95%. Φυσικα συνεχιζουμε με καθε μεσο να υποστηριζουμε πρασινες τεχνολογιες και να ακουμε το Γκρετακι.Την φιλοπεριβαλλοντικη ταση εδω την εχω υποστηριξει ουκ ολιγες φορες.Ιδανικο-στοχος, ο απολυτος καθαρος αερας και συνεχιζουμε οσο μας παιρνει.
Το 95++++ % δεν μπορεις αν το αγγιξεις και το ξερεις- ουτε θες γιατι θα εχεις προσωπικο κοστος (οικονομικο )και θα χασεις την βολεψη σου στην καθημερινοτητα σου.
Οποτε βρισκουμε ως συνηθως κατι που δεν μας νοιαζει- και επηρεαζει ελαχιστα - να απαγορευσουμε - πεταμε και μερικα ευχολογια και ολα ενταξει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:48
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:44 Χημεία ξέρεις. Μην μιλήσουμε για συγκεντρώσεις.
Να μην μιλήσουμε, γιατί είναι παγίδα. Αδερφέ δεν μπορεί να έρχεσαι σε μία πλατεία της Δραπετσώνας και να λες στο μπαρμπα να σβήσει το τσιγάρο γιατί σου μολύνει ο καπνός τον αέρα ή να του κόβεις προστιμα και ταυτόχρονα να έχεις τα καζάνια κλπ δίπλα που ως κράτος τους δίνεις και άδεια να συνεχίζουν.

Απλό παράδειγμα.
Δεν απαγορεύεται το κάπνισμα σε πλατείες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Αγις έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:51 Το 95++++ % δεν μπορεις αν το αγγιξεις και το ξερεις- ουτε θες γιατι θα εχεις προσωπικο κοστος (οικονομικο )και θα χασεις την βολεψη σου στην καθημερινοτητα σου.
Οποτε βρισκουμε ως συνηθως κατι που δεν μας νοιαζει- και επηρεαζει ελαχιστα - να απαγορευσουμε - πεταμε και μερικα ευχολογια και ολα ενταξει .
Αυτο λοιπον οπως ειπα, αφορα πιο πολυ τους καπνιζοντες, οσο δεν μειωνονται τα αλλα λογω αναγκης, τοσο περισσοτερο θα αυξανει η πιεση στους καπνιστες, ο δρομος γι'αυτους ειναι μονοδρομος η να το κοψουν η να κανουν join σε περιβαλλοντικα κινηματα. :lol:
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Αγις

paul25 έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:59
Αγις έγραψε: 08 Νοέμ 2019, 00:51 Το 95++++ % δεν μπορεις αν το αγγιξεις και το ξερεις- ουτε θες γιατι θα εχεις προσωπικο κοστος (οικονομικο )και θα χασεις την βολεψη σου στην καθημερινοτητα σου.
Αυτο λοιπον οπως ειπα, αφορα πιο πολυ τους καπνιζοντες, οσο δεν μειωνονται τα αλλα λογω αναγκης, τοσο περισσοτερο θα αυξανει η πιεση στους καπνιστες, ο δρομος γι'αυτους ειναι μονοδρομος η να το κοψουν η να κανουν join σε περιβαλλοντικα κινηματα. :lol:
Φοβερη απαντηση :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”