!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Πως θα μπορουσε να λυθει το προβλημα χωρις ακροτητες.

Του Κωνσταντίνου Μάρκου

Ο νόμος, ο οποιοσδήποτε νόμος δεν μπορεί να υπεισέρχεται στην σφαίρα της ιδιωτικότητας και να θέλει να επιβάλλει ατομικές επιλογές και να ρυθμίζει ως την τελευταία λεπτομέρεια τον τρόπο ζωής του πολίτη. Παρ’ εκτός φυσικά και περιορίζει αυτή η επιλογή τα νόμιμα δικαιώματα άλλων πολιτών. Ούτε η αντίληψη περί ορθού και κανονικότητας που μπορεί να έχει κάποιος να μετουσιώνεται σε ανελεύθερες, αντιδημοκρατικές πολιτικές και να θεσπίζει καταναγκαστικούς μηχανισμούς για κάποιο άλλο μέρος της κοινωνίας, που κάνει διαφορετικές επιλογές.

Ας σοβαρευτούμε όλοι κάποτε, και ας σεβόμαστε τις επιλογές του άλλου, όποιες και αν είναι αυτές, με τις οποίες μπορεί να διαφωνούμε μάλιστα έντονα, αρκεί αυτές να μη μας βλάπτουν άμεσα ή δημιουργούν υπέρμετρη βλάβη στο κοινωνικό σύνολο. Η Πολιτεία δικαιούται πιθανόν να θεσπίσει κίνητρα ή αντίστοιχα αντικίνητρα, αλλά πρέπει να αποφεύγει τις επιβολές.

Έτσι,μπορεί και θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ, πχ. μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες-στις αίθουσες αναμονής, κλπ. ΟΧΙ όμως ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ-ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, π.χ καφενείο, καφετέρια, μπαρ, κέντρο διασκέδασης, γραφεία που δεν έχουν συναλλαγές με το ευρύ κοινό, κλπ.

Αν θέλει το κράτος, μπορεί να θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα μόνο, όχι να επιβάλλει. Αυτό δείχνει ροπή προς αυταρχισμό και προετοιμάζει για αύριο πολίτες ανελεύθερους, με ευλύγιστη μέση μπροστά στον φορέα της εξουσίας!!!

Ας μη εκπαιδεύουμε έτσι τον κόσμο, ας μην τον εμποτίζουμε με αυτήν την νοοτροπία, γιατί-αν ο μή γένοιτο-μας «κατσικωθεί» ξανά καμιά δικτατορία, το πιο δύσκολο έργο της θα είναι να ξεδιαλέξει τους πιο πρόθυμους συνεργάτες της από τα εκατομμύρια προθύμων που θα συνωστίζονται στα αστυνομικά τμήματα. Και όλοι θα το κάνουν για «το καλό και σωτηρία της Πατρίδας και κοινωνίας«, εννοείται.!

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ένα μέρος της κοινωνίας, φανατισμένο και πεπεισμένο για την ορθότητα των απόψεων του και επιλογών του -που μπορεί να είναι και έτσι πραγματικά-, να εννοεί να επιβάλλει και στο υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας αυτές…. Αυτό λέγεται φονταμενταλισμός,»χομεϊινισμός«, και οδηγεί σε δυστυχισμένες ανελεύθερες κοινωνίες.

http://new-economy.gr/2019/11/01/mia-ai ... pLQIUT_HgQ

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Νοέμ 2019, 18:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Πολυ σωστη ειναι οχι αιρετικη
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Αρίστος έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:12
Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ένα μέρος της κοινωνίας, φανατισμένο και πεπεισμένο για την ορθότητα των απόψεων του και επιλογών του -που μπορεί να είναι και έτσι πραγματικά-, να εννοεί να επιβάλλει και στο υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας αυτές…. Αυτό λέγεται φονταμενταλισμός,»χομεϊινισμός«, και οδηγεί σε δυστυχισμένες ανελεύθερες κοινωνίες.
Πράγματι, αλλά ήδη υπάρχει αυτό: δεξιοί - αριστεροί.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Η άποψη είναι πολύ σωστή και ισχύει πολύ περισσότερο για τους ατμιστές (οι οποίοι κατατάσσονται μαζί με τους καπνιστές μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των καπνοβιομηχανιών). Είμαι ατμιστής και έχω κουραστεί να τρώω μπούλινγκ σε δημόσιους χώρους .
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Αρίστος έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:12 Πως θα μπορουσε να λυθει το προβλημα χωρις ακροτητες.
:lol:
Ακρότητες θεωρούνται μόνο στην ιδρωμένη μασχάλη της νοτίου βαλκανικής. Στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο είναι πέμπτη απόγευμα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Βαστά ΣΕ , 27 βαθμούς σήμερα , έκανα μπάνιο στην θάλασσα , αντέχεις; 😂
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Αρίστος έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:12
Αν θέλει το κράτος, μπορεί να θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα μόνο, όχι να επιβάλλει. Αυτό δείχνει ροπή προς αυταρχισμό και προετοιμάζει για αύριο πολίτες ανελεύθερους, με ευλύγιστη μέση μπροστά στον φορέα της εξουσίας!!!
αυτό ακριβώς ίσχυε και για το pos, το πλαστικό χρήμα και την υποχρεωτική -βάσει νόμου- συναλλαγή του πολίτη με τις τράπεζες αλλά εκεί δεν είδα κανέναν να θυμάται δικτατορίες και τα ρέστα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Η επιλογή είναι σχετική. Πολλες φορες μου κλείνουν επαγγελματικά ραντεβού σε καφετέριες. Πρακτικά δεν εχω επιλογή να μην πάω.
σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:27 :lol:
Ακρότητες θεωρούνται μόνο στην ιδρωμένη μασχάλη της νοτίου βαλκανικής. Στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο είναι πέμπτη απόγευμα
ο πολιτισμένος κόσμος σου μπορεί να κολλήσει την μούρη του και να σνιφάρει
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:27
Αρίστος έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:12 Πως θα μπορουσε να λυθει το προβλημα χωρις ακροτητες.
Και εσυ βαλκανιος εισαι με ιδρωμενη και βρωμερη μασχαλη.Σαμπως νομισες πως μυριζεις Ζιβενσυ τρουα?
Οι ιεροδουλες που ψωνιζεις απο τις βιτρινες του Αμστερνταμ θελουν δε θελουν θα πηδηχτουν μαζι σου
γιατι αλλιως ο νταβας τους θα τις σαπακιασει στο ξυλο.
Να ελεγα πως μιλαει πως μιλαει και κανενας Ολλανδος θα ελεγα να κοιτα τι ομορφα μιλαει αυτος ο νεωπας.
Αλλα αφου εισαι ελληνακι σαν κι εμας δεν βλεπω πως θα μπορεσις να γινεις εστω και μια τριχα απο τα @@
ενος ολλανδου.
Τις καλησπερες μου πατριωτακι. :wave:
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

όπερ έδει δείξαι
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Ανοησιες! Εχω ξαναπει οτι ο καπνιστης σε δημοσιο χωρο ρυπαινει ενα κοινο δημοσιο πορο ( τον αερα), λειτουργει εις βαρος της υγειας των αλλων. Δεν μπορει να θελει να διατηρησει την ελευθερια του εις βαρος της δικης μου και πολυ σημαντικοτερο ολων της ιδιας της υγειας μου, εγω βγαινω ετσι δυο φορες χαμενος, που ειναι η δικαιοσυνη;

Εκει που ειναι επιλογη δεν μας λεει ο σρθρογραφος, πως θα συμφιλιωσει δυο αντιθετες επιλογες; Μονο θεωρια, απο πρακτικες λυσεις τιποτα. Το θεμα θα επρεπε πλεον να ηταν ληξαν.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Μιλάει ο άλλος από την χώρα όπου ο αντικαπνιστικός απαγορεύει να καπνίσεις καπνό μέσα στον -παράνομο κατά τ’ αλλά εδώ και τριάντα χρόνια που λειτουργεί- τεκέ, ενώ δεν θα σε πειράξει άμα κάνεις τσιγαριλίκι σχετο :smt005:
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

paul25 έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 18:53 Ανοησιες! Εχω ξαναπει οτι ο καπνιστης σε δημοσιο χωρο ρυπαινει ενα κοινο δημοσιο πορο ( τον αερα), λειτουργει εις βαρος της υγειας των αλλων. Δεν μπορει να θελει να διατηρησει την ελευθερια του εις βαρος της δικης μου και πολυ σημαντικοτερο ολων της ιδιας της υγειας μου, εγω βγαινω ετσι δυο φορες χαμενος, που ειναι η δικαιοσυνη;

Εκει που ειναι επιλογη δεν μας λεει ο σρθρογραφος, πως θα συμφιλιωσει δυο αντιθετες επιλογες; Μονο θεωρια, απο πρακτικες λυσεις τιποτα. Το θεμα θα επρεπε πλεον να ηταν ληξαν.
Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν μπόρεσαν να συμφιλιώσει 2 αντίθετες επιλογές, είπαν: "στο καραΐσκάκη μόνο γαύροι, στην λεωφόρο μόνο βάζελοι, στο οάκα μόνο χανουμάκια, κτλ." Εσύ λες: "σε όλα τα γήπεδα μόνο γαύροι να διασκεδάζουν".
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 19:02
Μιλάει ο άλλος από την χώρα όπου ο αντικαπνιστικός απαγορεύει να καπνίσεις καπνό μέσα στον -παράνομο κατά τ’ αλλά εδώ και τριάντα χρόνια που λειτουργεί- τεκέ, ενώ δεν θα σε πειράξει άμα κάνεις τσιγαριλίκι σχετο :smt005:
Μόνο λετσοτουρίστες την πίνουν σε άκυρους χώρους, αλλά ευτυχώς είναι μαντρωμένοι στο ρεντ λάιτ ντίστρικτ. Η υπόλοιπη χώρα είναι άκαπνη με εξαίρεση κάτι κατσιβελοχώρια στο φρίζλαντ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”