!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Childfree Life

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά;

1) Ναι, έχω και δε θα το άλλαζα με τίποτα
29
39%
2) Ναι, έχω αλλά δεν είχα υπολογίσει το ζόρι, ίσως αν είχα τώρα επιλογή να μην έκανα
3
4%
3) Όχι δεν έχω αλλά θέλω να κάνω
20
27%
4) Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να κάνω
23
31%

Σύνολο ψήφων: 75

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Re: The Childfree Life

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

από σχόλιο στο protothema
στο άρθρο για τα γεγονότα της Λέρου
Δεν είναι μόνο θέμα μόρφωσης η τεκνοποίηση. Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το λέω κι ας μην ακούγεται. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξει νόμος ο οποίος δεν θα επιτρέπει γάμο, αν κατά πρώτον δεν έχει συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί. Στη συνέχεια να περνάνε από ψυχιατρική εκτίμηση και να ελέγχονται ταυτόχρονα οι συγγενείς του ζευγαριού -αδέρφια και γονείς-, για τυχόν κληρονομικές ψυχολογικές - αργανικές και λοιπές παθήσεις που είναι κληρονομικές.

Επίσης θα πρέπει το κράτος να πάψει να πληρώνει επιδόματα για παιδιά, μητρότητας, πολυτέκνους, γιατί πραγματικά το να κάνεις παιδιά δεν είναι κατόρθωμα, το κατόρθωμα είναι να είσαι σωστός γονιός. Έκανες παιδιά από επιλογή σου, άρα θα τα πληρώσεις, κόψε το λαιμό σου, αν δε τα βγάζεις πέρα ας μην τα έκανες, δώστα σε κανα ίδρυμα. Ξέρω πως ακούγονται σκληρά αυτά που λέω, αλλά στη φύση δεν υπάρχει ισότητα, πάντα υπάρχουν οι ισχυροί και οι ανίσχυροι ασχέτως τι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε με νομοσχέδια που περνάνε κατά καιρούς.

Πριν κάνεις παιδιά κάτσε και σκέψου λίγο, τι θέλεις να διαιωνίσεις, τη μιζέρια σου και την αποτυχία σου??? Τι θα προσφέρεις ρε καρμίρη των 500ευρώ, τι ποιότητα ζωής θα έχουν τα παιδιά αν δεν έχεις χρήμα?? Ξέρω θα μου πουν τώρα για εκείνα τα χρόνια που έκαναν 10 παιδιά, που δεν είχαν λεφτά και ήταν ποιο δύσκολες εποχές. Η απάντησή μου προς αυτούς είναι ότι εκείνα τα χρόνια έκαναν πολλά παιδιά για να έχουν ποιο πολλά εργατικά χέρια στο σπίτι τους. Το ένα στα γίδια, το άλλο στα πεύκα κ.ου.κ, χώρια πόσα πέθαιναν από την ελλειπή ιατρική φροντίδα αλλά και την αγραμματοσύνη των δήθεν γιατρών. Τη σήμερον ημέρα αν δεν έχεις χρήμα είσαι τελειωμένος, υγεία και χρήμα πάνε μαζί και όσοι νομίζουν ότι το χρήμα δεν είναι το σημαντικότερο εργαλείο της ζωής τους, τότε ας πάνε να ζήσουν σε καμιά σπηλιά και να τρώνε ότι τους δίνει η φύση.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Hope
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hope »

Τι γνώμη έχεις για το σχόλιο;
enterprise-psi έγραψε:Το κράτος, θα έπρεπε να ενθαρρύνει το σεξ, μπας και μειωθεί ο ενιαίος συντελεστής κομπλεξικότητας.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

ευγονική για τον 21ο αιώνα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Κλωνοποίηση να τελειώνεις :lol:

Aσε μας ρε Λούγκο ..
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Lugozzi έγραψε: 01 Ιουν 2018, 18:34 ευγονική για τον 21ο αιώνα
Πάλι δεν είναι ξεκάθαρο. Είσαι υπέρ ή κατά της ευγονικής για τον 21ο αιώνα;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Lugozzi έγραψε: 01 Ιουν 2018, 15:57 από σχόλιο στο protothema
στο άρθρο για τα γεγονότα της Λέρου
Δεν είναι μόνο θέμα μόρφωσης η τεκνοποίηση. Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το λέω κι ας μην ακούγεται. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξει νόμος ο οποίος δεν θα επιτρέπει γάμο, αν κατά πρώτον δεν έχει συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί. Στη συνέχεια να περνάνε από ψυχιατρική εκτίμηση και να ελέγχονται ταυτόχρονα οι συγγενείς του ζευγαριού -αδέρφια και γονείς-, για τυχόν κληρονομικές ψυχολογικές - αργανικές και λοιπές παθήσεις που είναι κληρονομικές.

Επίσης θα πρέπει το κράτος να πάψει να πληρώνει επιδόματα για παιδιά, μητρότητας, πολυτέκνους, γιατί πραγματικά το να κάνεις παιδιά δεν είναι κατόρθωμα, το κατόρθωμα είναι να είσαι σωστός γονιός. Έκανες παιδιά από επιλογή σου, άρα θα τα πληρώσεις, κόψε το λαιμό σου, αν δε τα βγάζεις πέρα ας μην τα έκανες, δώστα σε κανα ίδρυμα. Ξέρω πως ακούγονται σκληρά αυτά που λέω, αλλά στη φύση δεν υπάρχει ισότητα, πάντα υπάρχουν οι ισχυροί και οι ανίσχυροι ασχέτως τι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε με νομοσχέδια που περνάνε κατά καιρούς.

Πριν κάνεις παιδιά κάτσε και σκέψου λίγο, τι θέλεις να διαιωνίσεις, τη μιζέρια σου και την αποτυχία σου??? Τι θα προσφέρεις ρε καρμίρη των 500ευρώ, τι ποιότητα ζωής θα έχουν τα παιδιά αν δεν έχεις χρήμα?? Ξέρω θα μου πουν τώρα για εκείνα τα χρόνια που έκαναν 10 παιδιά, που δεν είχαν λεφτά και ήταν ποιο δύσκολες εποχές. Η απάντησή μου προς αυτούς είναι ότι εκείνα τα χρόνια έκαναν πολλά παιδιά για να έχουν ποιο πολλά εργατικά χέρια στο σπίτι τους. Το ένα στα γίδια, το άλλο στα πεύκα κ.ου.κ, χώρια πόσα πέθαιναν από την ελλειπή ιατρική φροντίδα αλλά και την αγραμματοσύνη των δήθεν γιατρών. Τη σήμερον ημέρα αν δεν έχεις χρήμα είσαι τελειωμένος, υγεία και χρήμα πάνε μαζί και όσοι νομίζουν ότι το χρήμα δεν είναι το σημαντικότερο εργαλείο της ζωής τους, τότε ας πάνε να ζήσουν σε καμιά σπηλιά και να τρώνε ότι τους δίνει η φύση.
Ο καρμίρης των 500 ευρώ μπορεί να είναι 100 φορές καλύτερος γονιός απ τον ξεφτίλα των 10.000 ευρώ. Ψιλά γράμματα αυτά για το κάθε ψωνιο που νομιζει ότι είναι άνθρωπος επειδή βγάζει καλά λεφτά
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Σιγα μην βγαζει 10000 αυτος που τα γραψε αυτα.Ενα με εναμισι χιλιαρικο στην καλυτερη.Το ολο γραψιμο του δειχνει οτι ειναι μικρομεσαιος.

Παντως στις σημερινες αστικες κοινωνιες πολυ δυσκολα να γινει καποιος καλος γονιος με 500 ευρω.Δεν ειμαστε στην εποχη που εμενες στα χωριουδακια. 500 ευρω σε μεγαλη πολη σημαινει ζεις σε γκετο και συναστρεφεσαι με γκετοποιημενους ανθρωπους.Στην Ελλαδα δεν ειναι ακομα τοσο εντονο το φαινομενο λογω των προηγουμενων δεκαετιων αλλα προς τα εκει παμε.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Καλός γονιός δεν είναι αυτός που παίρνει το καλύτερο δώρο στο παιδί του, αυτός που του αγοράζει το παντελονάκι και τα παπουτσάκια των 1000 γιούρο και το γράφει σε ιδιωτικο, αλλά αυτός που ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το παιδί του. Αυτός που παίζει μαζί του, που του διαβάζει, που το αγκαλιάζει.
Τα παιδιά μπορεί να παίζουν 10 ώρες με ένα κουτί ή μια μπάλα απο αλουμινόχαρτο και να ασχοληθούνε 10 λεπτά με το πιάνο των 100 γιούρο.
fagano3

Ίφιδα έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:25 Καλός γονιός δεν είναι αυτός που παίρνει το καλύτερο δώρο στο παιδί του, αυτός που του αγοράζει το παντελονάκι και τα παπουτσάκια των 1000 γιούρο και το γράφει σε ιδιωτικο, αλλά αυτός που ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το παιδί του. Αυτός που παίζει μαζί του, που του διαβάζει, που το αγκαλιάζει.
Τα παιδιά μπορεί να παίζουν 10 ώρες με ένα κουτί ή μια μπάλα απο αλουμινόχαρτο και να ασχοληθούνε 10 λεπτά με το πιάνο των 100 γιούρο.
Καλα ολα αυτα στην θεωρια αλλα η πραγματικοτητα αλλα λεει σημερα.

Αμα εισαι αφραγκος και μεγαλωνεις το παιδι σου στο γκετο το πιο πιθανο ειναι το παιδι να εξελιχθει σε προβληματικο ενηλικα.

Περισσοτερες πιθανοτητες εχει να βγει νορμαλ το παιδι που παει στο ιδιωτικο παρα το παιδι που μεγαλωνει σε παραγκουπολεις.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Δε μιλάω στη θεωρία. Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που γεννήθηκαν φτωχαδάκια κι ειναι καλύτεροι κι έχουν προσφέρει περισσότερα απ όσα άλλοι που δε γεννηθηκαν φτωχαδάκια. Σοβαρά τώρα συζητάμε για τέτοια πράγματα και τα βρίσκετε λογικά;
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

το νήμα πήρε επικίνδυνη τροπή. απόψεις περί ευγονικής περασμένων αιώνων που απασχόλησαν την ανθρωπότητα, από τους βρετανούς και τους αμερικάνους, μέχρι τους ιάπωνες και τους ναζί, τώρα έχουν και ταξική διάσταση. :bored:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Εγώ πάντως ξέρω πάρα πολλούς που λένε ότι δε θέλουν να κάνουν παιδί όσο έχουν χαμηλό μισθό γιατί δε θα μπορούν να του προσφέρουν, και το λένε ως προσωπικό κριτήριο όχι επειδή πιστεύουν στην ευγονική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 01 Ιουν 2018, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
fagano3

Ενταξει τοτε πηγαινε να μεγαλωσεις το παιδι στο ζεφυρι αφου φτανει η αγαπη μονο.

Ειναι πολυ πιο πιθανον να βγει στις σημερινες μεγαλουπολεις το παιδι φυσιολογικο αν μεγαλωσει σε ευκαταστατη οικογενεια παρα σε γκετο.

Δεν ειμαστε στο 50 και 60 οπου ολοι σχεδον ηταν φτωχοι και μεγαλωναν σε χωρια ή σε πολεις που διατηρουνταν ακομα η εννοια της γειτονιας και της κοινοτητας.
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

καλά κάνουν όσοι δεν θέλουν παιδί γιατί δεν θα το αντέξουν οικονομικά. είναι επιλογή τους. η οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια είναι γεγονός και επηρεάζει οποιαδήποτε μακροπρόθεσμα σχέδια μπορεί να έχεις κανείς. επίσης είναι και ένας λόγος να το ρήξεις στα αντικαταθλιπτικά.

οπότε η λύση είναι αυτή;
->
Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το λέω κι ας μην ακούγεται. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξει νόμος ο οποίος δεν θα επιτρέπει γάμο, αν κατά πρώτον δεν έχει συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί. Στη συνέχεια να περνάνε από ψυχιατρική εκτίμηση
ή κάτι άλλο;!
fagano3

[42] έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:59 καλά κάνουν όσοι δεν θέλουν παιδί γιατί δεν θα το αντέξουν οικονομικά. είναι επιλογή τους. η οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια είναι γεγονός και επηρεάζει οποιαδήποτε μακροπρόθεσμα σχέδια μπορεί να έχεις κανείς. επίσης είναι και ένας λόγος να το ρήξεις στα αντικαταθλιπτικά.

οπότε η λύση είναι αυτή;
->
Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το λέω κι ας μην ακούγεται. Κανονικά θα πρέπει να υπάρξει νόμος ο οποίος δεν θα επιτρέπει γάμο, αν κατά πρώτον δεν έχει συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί. Στη συνέχεια να περνάνε από ψυχιατρική εκτίμηση
ή κάτι άλλο;!
Αυτο με το εισοδημα ειναι βλακεια.Τι θα κανεις θα βαλεις πλαφον;Και αν ο αλλος μετα πτωχευσει τι θα κανεις;Θα του παρεις τα παιδια;

Αυτο που μπορει να γινει και το εχω δει να το κανουν στην Ουγγαρια που εχουν σημαντικες κοινοτητες Ρομα ειναι ολοι οι μελλοντικοι γονεις να ελεγχονται απο κοινωνικους λειτουργους.Ερχεται ο κοινωνικος λειτουργος και ελεγχει το χωρο και τις συνθηκες που θα μεγαλωσει το παιδι.Αν δεν πιανονται συγκεκριμενα στανταρ δεν παιρνεις επιδοματα και πιθανον να σου παρουν το παιδι.

Ψυχιατρικη εκτιμηση θα μπορουσε να γινει μονο σε περιπτωσεις στυγερων εγκληματιων, αλλιως οι ψυχιατρικες εκτιμησεις θα μοιαζουν με δικες της Μοσχας.

Η μονη λυση ειναι να προστατευτει η μεσαια ταξη και η διευρυνση της αντι της τωρινης συρρικνωσης της.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”