!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο Ιωάννης Μεταξάς και οι Εβραίοι

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Ο Ιωάννης Μεταξάς και οι Εβραίοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

πατησιωτης έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:55
wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43 Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
Ήταν βασική θεωρία του εθνικοσοσιαλισμού από την ίδρυσή του μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο.Βασίσθηκε στο γεγονός ότι πολλοί μπολσεβίκοι ήσαν Εβραίοι.Η θεωρία έλεγε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ταυτοχρόνως τα επαναστατικά κινήματα και το μεγάλο κεφάλαιο και έτσι κατευθύνουν την πορεία του κόσμου σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των ευρωπαικών χριστιανικών κρατών.Φυσικά με τη θεωρία ότι οι Εβραίοι χρηματοδότησαν τη ρωσική επανάσταση την έβγαινε και στην αγγλοαμερικανική προπαγάνδα που τόνιζε το πολύ πραγματικό γεγονός ότι ο Κάιζερ της Γερμανίας έστειλε πεσκέσι τον Λένιν με το τραίνο στη Ρωσία και πήρε σαν αντάλλαγμα τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ.
Περίεργη θεωρία.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43
Αφού δεν έχουν μαλλιά όμως που να κρέμονται ;
Όσο για την ΕΣΣΔ δεν συζητείται. Τύποις επετρέπαν τα θρησκεύματα αλλά όποιο μέλος του κόμματος δεν δήλωνε άθεος πήγαινε Σιβηρία αν ήταν τυχερός ή τον ενέπλεκαν με χαλκευμένα στοιχεία σε μία από τις συνωμοσίες και τον εκτελούσαν.
Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
Η δε Μασονία δεν είναι Εβραϊκή. Είναι κονσόρτιουμ.
Αφού δεν είναι γενικά αποδεκτό πρέπει να συζητηθεί αλλού στην θρησκειολογία π.χ. Το μόνο που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι οι στενοί συγγενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά. Δεν θέλω να ζήσουν Λίβανο ή Συρία.
Για να καταλάβει κανείς πρέπει να μελετήσει προσεκτικά την ιστορία, όχι μέσω σχολικής εκπαίδευσης ή και πανεπιστημιακής, αλλά από πηγές.
Ούτε εγώ έχω κάτι που να με διακρίνει αλλά όπου και να θελήσω να πάω το διαβατήριό μου θα γράφει Ελληνίδα, ίσως μετά από δύο τρεις γενιές να αλλάξει.
Επίσης δεν θα μπορούσα να θεωρηθώ Αρία με την έννοια των νεοναζιστών. Αλλά θα μπορούσα να περάσω για οτιδήποτε άλλο, από Ιταλίδα, Ισπανίδα, Γαλλίδα, Βελγίδα κλπ.
Για μένα είναι περίεργο που μερικά ονόματα όπως Rotschild, Rockefeller κλπ. καθορίζουν την οικονομία ολόκληρων κρατών. Η Ιαπωνία που δεν έχει πάρε δώσε με τέτοια βλέπουμε πως χειρίζεται τις υποθέσεις της και σε τι επίπεδο έχει φτάσει τελικά.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

πατησιωτης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:45
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:39 Το πιο ενδιαφέρον πάντως σχετικά με τον Μεταξά ήταν ότι
δεν πείραξε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Γιατί να τους πειράξει;η ελληνοτουρκική φιλία ήταν απαραίτητη για να μπορέσει να στείλει όλο τον στρατό δυτικά.

https://www.kathimerini.gr/1049146/gall ... ioy-toy-40
Σίγουρα.Απλώς η παρούσα συζήτηση αφορά το ιδεολογικό αποτύπωμα
του Μεταξά και τη συνάφεια του καθεστώτος με σημερινά κόμματα.
Άβαταρ μέλους
Leon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leon »

Highlander έγραψε: 28 Οκτ 2019, 19:25 Ακολουθούσε φιλοεβραικη πολιτική και ελεγχόταν από τους Άγγλους αλλά κατά τ' άλλα ήταν ξεκάθαρα φασιστοειδης και μάλιστα με προσωπικό θαυμασμό στη ναζιστική Γερμανία (στη Γερμανία είχε σπουδάσει κιόλας).

Η όλη ρητορική του καθεστώτος για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό (πολιτιστικά αγνή-φυλετικά καθαρή-στρατοκρατική-αντικοινοβουλευτική κοινωνία) και η δομή της εον (βλέπε νεολαία χίτλερ και ιταλική νεολαία) σε συνδυασμό με τον εθνικο-σοσιαλιστικό δήθεν επαναστατικό χαρακτήρα της πολιτικής του και τον ... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό (που όλως τυχαίως είχε αναβιωθεί από τους φασιστοναζι την ίδια εποχή δεν αφήνουν αμφιβολίες.
Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Leon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:31 Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.
Στρακαστρουκας, προβλέπεται ο παραπάνω χρήστης να σου μοιράσει ανείπωτο
Εικόνα
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:44
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:32
Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:26

Ιδεολογικός σας πρόγονος είναι ο Τσολάκογλου,η κατοχική κυβέρνηση και οι συνεργάτες του Τρίτου Ράιχ.
Ο Τσολάκογλου έσωσε το άνθος του ελληνικού στρατού που πολεμούσε στα σύνορα , με την συνθηκολόγηση του , που εάν δεν συνθηκολογουσε θα σφαγιαζονταν
Η κατοχική κυβέρνηση , έσωσε την Ελλάδα από τον κίνδυνο να κυβερνούσαν απευθείας οι Γερμανοί στρατιωτικοί ..
Ο Τσολάκογλου ήταν ένας προδότης ένας σύγχρονος εφιάλτης που πούλησε το έθνος και την πατρίδα του και οι Γερμανοί τον αντάμειψαν φυσικά γι αυτό κάνοντας τον κατοχικό πρωθυπουργο.Η κατοχική κυβέρνηση δεν έσωσε τίποτα τουναντίον οι Γερμανοί με την συνδρομή της κατοχικής κυβέρνησης και των σπιουνων οπαδών της πολέμησε εναντίον της εθνικής αντίστασης εναντίον του κατακτητή.
Είσαι τέρμα άσχετος.Διαβασε κανένα βιβλίο και ξεστραβώσου λίγο.
Άβαταρ μέλους
Leon

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:49
Antares έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:46
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:02 Ο Μεταξάς,αυτό το ανθρωπάριο του Γλυξμπουργκ, δεν ήταν παρά ο τοποτηρητής της Αγγλικής κατοχής στην Ελλάδα. Η Βρετανία τότε ήταν η πιο φιλοσιωνιστική χώρα. Με τον λαό μας έμεινε πάντα ξένος,για αυτό και το καθεστώς του σκόρπισε στους πέντε ανέμους με την κατοχή και την απελευθερωση.
Η ναζιστική Γερμανία, χωρίς να εξετάζω την φυση του καθεστώτος με οποιαδήποτε χροιά,ήταν ένα προιόν του Γερμανικού Έθνους,γνήσια λαικό.
Τους Εβραίους εκείνη την περίοδο δεν του χώνευε ούτε ο Ελληνικός(τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη),ούτε ο Γερμανικός λαός
Γιατί άραγε; Αν ψάξει κανείς σε βιβλία ιστορικά από την αρχαιότητα έως σήμερα κάτι θα βρει.
Οι Εβραίοι είναι ένας από τους λαούς Γίγαντες της ανθρωπινης ιστορίας. Απλά λειτουργούσαν σαν ένας ενωμένος οργανισμός και δημιουργούνταν αντικρουόμενα συμφέροντα με τους ντόπιους. Ισραηλίτες τουρίστες που βλέπω πάντως στην Θεσσαλονίκη, θεωρώ πως είναι ο λαός που μας μοιάζει πιο πολύ από όλους, γλέτζεδες και μερακλίδες.
Υπάρχει μεταξύ των μη Εβραίων ο μύθος ότι οι Εβραίοι είναι όλοι ίδιοι και ενωμένοι.Δεν είναι έτσι. Και μεταξύ των Εβραίων υπάρχουν διάφορες υποομάδες (Σύγχρονοι Ορθόδοξοι, Υπερορθόδοξοι, Μεταρυθμισμένοι,Κονσερβατιβς,κοσμικοί,παραδοσιακοί Ορθόδοξοι κτλ).
Άβαταρ μέλους
Leon

Λευκός Λύκος έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:36
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:32

Ο Τσολάκογλου έσωσε το άνθος του ελληνικού στρατού που πολεμούσε στα σύνορα , με την συνθηκολόγηση του , που εάν δεν συνθηκολογουσε θα σφαγιαζονταν
Η κατοχική κυβέρνηση , έσωσε την Ελλάδα από τον κίνδυνο να κυβερνούσαν απευθείας οι Γερμανοί στρατιωτικοί ..
Ο Τσολάκογλου ήταν ένας προδότης ένας σύγχρονος εφιάλτης που πούλησε το έθνος και την πατρίδα του και οι Γερμανοί τον αντάμειψαν φυσικά γι αυτό κάνοντας τον κατοχικό πρωθυπουργο.Η κατοχική κυβέρνηση δεν έσωσε τίποτα τουναντίον οι Γερμανοί με την συνδρομή της κατοχικής κυβέρνησης και των σπιουνων οπαδών της πολέμησε εναντίον της εθνικής αντίστασης εναντίον του κατακτητή.
Βασικά με την ανοχή της κατοχικης κυβέρνησης οι Γερμανοί στην Ελλάδα διέπραξαν ολοκαύτωμα και σφαγές ελλήνων χριστιανών και εβραίων όπως επίσης και καταστροφές ολόκληρων χωριών που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.Η κατοχική κυβέρνηση με την αγωνία της να φανεί αρεστή στις Γερμανικές αρχές φάνηκε πολύ πρόθυμη. 100 άτομα ζητούσαν για εκτέλεση οι Γερμανοί και εκείνη έδινε 150.
Άβαταρ μέλους
Leon

wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:58
πατησιωτης έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:55
wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43 Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
Ήταν βασική θεωρία του εθνικοσοσιαλισμού από την ίδρυσή του μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο.Βασίσθηκε στο γεγονός ότι πολλοί μπολσεβίκοι ήσαν Εβραίοι.Η θεωρία έλεγε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ταυτοχρόνως τα επαναστατικά κινήματα και το μεγάλο κεφάλαιο και έτσι κατευθύνουν την πορεία του κόσμου σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των ευρωπαικών χριστιανικών κρατών.Φυσικά με τη θεωρία ότι οι Εβραίοι χρηματοδότησαν τη ρωσική επανάσταση την έβγαινε και στην αγγλοαμερικανική προπαγάνδα που τόνιζε το πολύ πραγματικό γεγονός ότι ο Κάιζερ της Γερμανίας έστειλε πεσκέσι τον Λένιν με το τραίνο στη Ρωσία και πήρε σαν αντάλλαγμα τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ.
Περίεργη θεωρία.
Ψευδής θεωρία. Κομμουνισμός και Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός/Εβραϊσμος δεν συμβαδίζουν.
Άβαταρ μέλους
Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos »

wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 09:59 Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν δήλωναν Τούρκοι πριν το 1985 αν δεν κάνω λάθος.
Δεν ξέρω από που το διάβασες ή που το άκουσες αυτό. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης (η πλειοψηφία των οποίων είναι Τουρκογενείς) και πιο πριν ένιωθαν Τούρκοι απλά τη δεκαετία του 1980 υπήρξε έξαρση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Giorgos έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:51
wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 09:59 Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν δήλωναν Τούρκοι πριν το 1985 αν δεν κάνω λάθος.
Δεν ξέρω από που το διάβασες ή που το άκουσες αυτό. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης (η πλειοψηφία των οποίων είναι Τουρκογενείς) και πιο πριν ένιωθαν Τούρκοι απλά τη δεκαετία του 1980 υπήρξε έξαρση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη.
Κάπως έτσι. Αυτά που λένε τώρα ότι "η ΜΙΤ ελέγχει τη Θράκη" κλπ, δεν τα άκουγες από κανέναν στις εποχές Καραμανλή παλιού, Παπανδρέου, συνταγματαρχών.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos »

wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:59
Giorgos έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:51
Κάπως έτσι. Αυτά που λένε τώρα ότι "η ΜΙΤ ελέγχει τη Θράκη" κλπ, δεν τα άκουγες από κανέναν στις εποχές Καραμανλή παλιού, Παπανδρέου, συνταγματαρχών.
Η ΜΙΤ στην Θράκη έγινε πολύ ισχυρή από την δεκαετία του 1990 και μετά.
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Leon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:42
Λευκός Λύκος έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:36
Βασικά με την ανοχή της κατοχικης κυβέρνησης οι Γερμανοί στην Ελλάδα διέπραξαν ολοκαύτωμα και σφαγές ελλήνων χριστιανών και εβραίων όπως επίσης και καταστροφές ολόκληρων χωριών που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.Η κατοχική κυβέρνηση με την αγωνία της να φανεί αρεστή στις Γερμανικές αρχές φάνηκε πολύ πρόθυμη. 100 άτομα ζητούσαν για εκτέλεση οι Γερμανοί και εκείνη έδινε 150.
Δεν νομίζω ο Τσολάκογλου που συνθηκολόγησε για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί να είχε το παραμικρό αγχος αν γινει αρεστός στους Γερμανούς.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

Leon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:31
Highlander έγραψε: 28 Οκτ 2019, 19:25 Ακολουθούσε φιλοεβραικη πολιτική και ελεγχόταν από τους Άγγλους αλλά κατά τ' άλλα ήταν ξεκάθαρα φασιστοειδης και μάλιστα με προσωπικό θαυμασμό στη ναζιστική Γερμανία (στη Γερμανία είχε σπουδάσει κιόλας).

Η όλη ρητορική του καθεστώτος για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό (πολιτιστικά αγνή-φυλετικά καθαρή-στρατοκρατική-αντικοινοβουλευτική κοινωνία) και η δομή της εον (βλέπε νεολαία χίτλερ και ιταλική νεολαία) σε συνδυασμό με τον εθνικο-σοσιαλιστικό δήθεν επαναστατικό χαρακτήρα της πολιτικής του και τον ... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό (που όλως τυχαίως είχε αναβιωθεί από τους φασιστοναζι την ίδια εποχή δεν αφήνουν αμφιβολίες.
Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.
Και πως αντιβαίνει αυτό με το ποστ μου;
Δεν ήταν απλά αντικομμουνιστής ο Μεταξάς, ήταν φασίστας για όλους τους λόγους που έγραψα. Υπάρχουν πολλά άλλα πρόσωπα που ήταν αντικομμουνιστές αλλά δεν ήταν φασίστες.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:05 Η οργάνωση ΕΕΕ διαλύθκε από τον Ι Μεταξά, ο οποίος επισκέφτηκε συναγωγές, έτσι ένα μηνά μετά την 4η Αυγούστου ο Ιωάννης Μεταξάς επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την οποία έκανε δηλώσεις: « Επιθυμώ με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω την μεγάλη μου συμπάθεια προς τους Έλληνες Εβραίους. Να είστε πεπεισμένοι ότι όσο ζω, οι Εβραίοι της ελλάδος θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα τέκνα της Ελλάδος».
πραγματικός ηγέτης
για ρίχτε μια ματιά κι εδώ, επιβεβαιώνομαι άλλη μια φορά
viewtopic.php?f=11&t=9442
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”