Περίεργη θεωρία.πατησιωτης έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:55Ήταν βασική θεωρία του εθνικοσοσιαλισμού από την ίδρυσή του μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο.Βασίσθηκε στο γεγονός ότι πολλοί μπολσεβίκοι ήσαν Εβραίοι.Η θεωρία έλεγε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ταυτοχρόνως τα επαναστατικά κινήματα και το μεγάλο κεφάλαιο και έτσι κατευθύνουν την πορεία του κόσμου σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των ευρωπαικών χριστιανικών κρατών.Φυσικά με τη θεωρία ότι οι Εβραίοι χρηματοδότησαν τη ρωσική επανάσταση την έβγαινε και στην αγγλοαμερικανική προπαγάνδα που τόνιζε το πολύ πραγματικό γεγονός ότι ο Κάιζερ της Γερμανίας έστειλε πεσκέσι τον Λένιν με το τραίνο στη Ρωσία και πήρε σαν αντάλλαγμα τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43 Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Ιωάννης Μεταξάς και οι Εβραίοι
- wooded glade
Re: Ο Ιωάννης Μεταξάς και οι Εβραίοι
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Αφού δεν είναι γενικά αποδεκτό πρέπει να συζητηθεί αλλού στην θρησκειολογία π.χ. Το μόνο που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι οι στενοί συγγενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά. Δεν θέλω να ζήσουν Λίβανο ή Συρία.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43
Αφού δεν έχουν μαλλιά όμως που να κρέμονται ;
Όσο για την ΕΣΣΔ δεν συζητείται. Τύποις επετρέπαν τα θρησκεύματα αλλά όποιο μέλος του κόμματος δεν δήλωνε άθεος πήγαινε Σιβηρία αν ήταν τυχερός ή τον ενέπλεκαν με χαλκευμένα στοιχεία σε μία από τις συνωμοσίες και τον εκτελούσαν.
Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
Η δε Μασονία δεν είναι Εβραϊκή. Είναι κονσόρτιουμ.
Για να καταλάβει κανείς πρέπει να μελετήσει προσεκτικά την ιστορία, όχι μέσω σχολικής εκπαίδευσης ή και πανεπιστημιακής, αλλά από πηγές.
Ούτε εγώ έχω κάτι που να με διακρίνει αλλά όπου και να θελήσω να πάω το διαβατήριό μου θα γράφει Ελληνίδα, ίσως μετά από δύο τρεις γενιές να αλλάξει.
Επίσης δεν θα μπορούσα να θεωρηθώ Αρία με την έννοια των νεοναζιστών. Αλλά θα μπορούσα να περάσω για οτιδήποτε άλλο, από Ιταλίδα, Ισπανίδα, Γαλλίδα, Βελγίδα κλπ.
Για μένα είναι περίεργο που μερικά ονόματα όπως Rotschild, Rockefeller κλπ. καθορίζουν την οικονομία ολόκληρων κρατών. Η Ιαπωνία που δεν έχει πάρε δώσε με τέτοια βλέπουμε πως χειρίζεται τις υποθέσεις της και σε τι επίπεδο έχει φτάσει τελικά.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Σίγουρα.Απλώς η παρούσα συζήτηση αφορά το ιδεολογικό αποτύπωμαπατησιωτης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:45Γιατί να τους πειράξει;η ελληνοτουρκική φιλία ήταν απαραίτητη για να μπορέσει να στείλει όλο τον στρατό δυτικά.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:39 Το πιο ενδιαφέρον πάντως σχετικά με τον Μεταξά ήταν ότι
δεν πείραξε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
https://www.kathimerini.gr/1049146/gall ... ioy-toy-40
του Μεταξά και τη συνάφεια του καθεστώτος με σημερινά κόμματα.
Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.Highlander έγραψε: 28 Οκτ 2019, 19:25 Ακολουθούσε φιλοεβραικη πολιτική και ελεγχόταν από τους Άγγλους αλλά κατά τ' άλλα ήταν ξεκάθαρα φασιστοειδης και μάλιστα με προσωπικό θαυμασμό στη ναζιστική Γερμανία (στη Γερμανία είχε σπουδάσει κιόλας).
Η όλη ρητορική του καθεστώτος για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό (πολιτιστικά αγνή-φυλετικά καθαρή-στρατοκρατική-αντικοινοβουλευτική κοινωνία) και η δομή της εον (βλέπε νεολαία χίτλερ και ιταλική νεολαία) σε συνδυασμό με τον εθνικο-σοσιαλιστικό δήθεν επαναστατικό χαρακτήρα της πολιτικής του και τον ... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό (που όλως τυχαίως είχε αναβιωθεί από τους φασιστοναζι την ίδια εποχή δεν αφήνουν αμφιβολίες.
Στρακαστρουκας, προβλέπεται ο παραπάνω χρήστης να σου μοιράσει ανείπωτοLeon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:31 Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.

Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Είσαι τέρμα άσχετος.Διαβασε κανένα βιβλίο και ξεστραβώσου λίγο.Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:44Ο Τσολάκογλου ήταν ένας προδότης ένας σύγχρονος εφιάλτης που πούλησε το έθνος και την πατρίδα του και οι Γερμανοί τον αντάμειψαν φυσικά γι αυτό κάνοντας τον κατοχικό πρωθυπουργο.Η κατοχική κυβέρνηση δεν έσωσε τίποτα τουναντίον οι Γερμανοί με την συνδρομή της κατοχικής κυβέρνησης και των σπιουνων οπαδών της πολέμησε εναντίον της εθνικής αντίστασης εναντίον του κατακτητή.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:32Ο Τσολάκογλου έσωσε το άνθος του ελληνικού στρατού που πολεμούσε στα σύνορα , με την συνθηκολόγηση του , που εάν δεν συνθηκολογουσε θα σφαγιαζοντανPam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:26
Ιδεολογικός σας πρόγονος είναι ο Τσολάκογλου,η κατοχική κυβέρνηση και οι συνεργάτες του Τρίτου Ράιχ.
Η κατοχική κυβέρνηση , έσωσε την Ελλάδα από τον κίνδυνο να κυβερνούσαν απευθείας οι Γερμανοί στρατιωτικοί ..
Υπάρχει μεταξύ των μη Εβραίων ο μύθος ότι οι Εβραίοι είναι όλοι ίδιοι και ενωμένοι.Δεν είναι έτσι. Και μεταξύ των Εβραίων υπάρχουν διάφορες υποομάδες (Σύγχρονοι Ορθόδοξοι, Υπερορθόδοξοι, Μεταρυθμισμένοι,Κονσερβατιβς,κοσμικοί,παραδοσιακοί Ορθόδοξοι κτλ).Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:49Οι Εβραίοι είναι ένας από τους λαούς Γίγαντες της ανθρωπινης ιστορίας. Απλά λειτουργούσαν σαν ένας ενωμένος οργανισμός και δημιουργούνταν αντικρουόμενα συμφέροντα με τους ντόπιους. Ισραηλίτες τουρίστες που βλέπω πάντως στην Θεσσαλονίκη, θεωρώ πως είναι ο λαός που μας μοιάζει πιο πολύ από όλους, γλέτζεδες και μερακλίδες.Antares έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:46Γιατί άραγε; Αν ψάξει κανείς σε βιβλία ιστορικά από την αρχαιότητα έως σήμερα κάτι θα βρει.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 28 Οκτ 2019, 18:02 Ο Μεταξάς,αυτό το ανθρωπάριο του Γλυξμπουργκ, δεν ήταν παρά ο τοποτηρητής της Αγγλικής κατοχής στην Ελλάδα. Η Βρετανία τότε ήταν η πιο φιλοσιωνιστική χώρα. Με τον λαό μας έμεινε πάντα ξένος,για αυτό και το καθεστώς του σκόρπισε στους πέντε ανέμους με την κατοχή και την απελευθερωση.
Η ναζιστική Γερμανία, χωρίς να εξετάζω την φυση του καθεστώτος με οποιαδήποτε χροιά,ήταν ένα προιόν του Γερμανικού Έθνους,γνήσια λαικό.
Τους Εβραίους εκείνη την περίοδο δεν του χώνευε ούτε ο Ελληνικός(τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη),ούτε ο Γερμανικός λαός
Βασικά με την ανοχή της κατοχικης κυβέρνησης οι Γερμανοί στην Ελλάδα διέπραξαν ολοκαύτωμα και σφαγές ελλήνων χριστιανών και εβραίων όπως επίσης και καταστροφές ολόκληρων χωριών που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.Η κατοχική κυβέρνηση με την αγωνία της να φανεί αρεστή στις Γερμανικές αρχές φάνηκε πολύ πρόθυμη. 100 άτομα ζητούσαν για εκτέλεση οι Γερμανοί και εκείνη έδινε 150.Λευκός Λύκος έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:36Είσαι τέρμα άσχετος.Διαβασε κανένα βιβλίο και ξεστραβώσου λίγο.Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:44Ο Τσολάκογλου ήταν ένας προδότης ένας σύγχρονος εφιάλτης που πούλησε το έθνος και την πατρίδα του και οι Γερμανοί τον αντάμειψαν φυσικά γι αυτό κάνοντας τον κατοχικό πρωθυπουργο.Η κατοχική κυβέρνηση δεν έσωσε τίποτα τουναντίον οι Γερμανοί με την συνδρομή της κατοχικής κυβέρνησης και των σπιουνων οπαδών της πολέμησε εναντίον της εθνικής αντίστασης εναντίον του κατακτητή.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:32
Ο Τσολάκογλου έσωσε το άνθος του ελληνικού στρατού που πολεμούσε στα σύνορα , με την συνθηκολόγηση του , που εάν δεν συνθηκολογουσε θα σφαγιαζονταν
Η κατοχική κυβέρνηση , έσωσε την Ελλάδα από τον κίνδυνο να κυβερνούσαν απευθείας οι Γερμανοί στρατιωτικοί ..
Ψευδής θεωρία. Κομμουνισμός και Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός/Εβραϊσμος δεν συμβαδίζουν.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:58Περίεργη θεωρία.πατησιωτης έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:55Ήταν βασική θεωρία του εθνικοσοσιαλισμού από την ίδρυσή του μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο.Βασίσθηκε στο γεγονός ότι πολλοί μπολσεβίκοι ήσαν Εβραίοι.Η θεωρία έλεγε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ταυτοχρόνως τα επαναστατικά κινήματα και το μεγάλο κεφάλαιο και έτσι κατευθύνουν την πορεία του κόσμου σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των ευρωπαικών χριστιανικών κρατών.Φυσικά με τη θεωρία ότι οι Εβραίοι χρηματοδότησαν τη ρωσική επανάσταση την έβγαινε και στην αγγλοαμερικανική προπαγάνδα που τόνιζε το πολύ πραγματικό γεγονός ότι ο Κάιζερ της Γερμανίας έστειλε πεσκέσι τον Λένιν με το τραίνο στη Ρωσία και πήρε σαν αντάλλαγμα τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 10:43 Τη σύνδεση εβραϊσμού και ... κομμουνισμού την έκανε ο Χίτλερ στις τελευταίες μέρες του, όχι στα καλά του. Τα είχε χάσει και το είχε ρίξει στις χαρτορίχτρες πλέον, αλλά στην εποχή μας οι οπαδοί του "άκου αρχηγέ" το πιστεύουν κι αυτό.
Δεν ξέρω από που το διάβασες ή που το άκουσες αυτό. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης (η πλειοψηφία των οποίων είναι Τουρκογενείς) και πιο πριν ένιωθαν Τούρκοι απλά τη δεκαετία του 1980 υπήρξε έξαρση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 09:59 Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν δήλωναν Τούρκοι πριν το 1985 αν δεν κάνω λάθος.
- wooded glade
Κάπως έτσι. Αυτά που λένε τώρα ότι "η ΜΙΤ ελέγχει τη Θράκη" κλπ, δεν τα άκουγες από κανέναν στις εποχές Καραμανλή παλιού, Παπανδρέου, συνταγματαρχών.Giorgos έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:51Δεν ξέρω από που το διάβασες ή που το άκουσες αυτό. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης (η πλειοψηφία των οποίων είναι Τουρκογενείς) και πιο πριν ένιωθαν Τούρκοι απλά τη δεκαετία του 1980 υπήρξε έξαρση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 09:59 Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν δήλωναν Τούρκοι πριν το 1985 αν δεν κάνω λάθος.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Η ΜΙΤ στην Θράκη έγινε πολύ ισχυρή από την δεκαετία του 1990 και μετά.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:59Κάπως έτσι. Αυτά που λένε τώρα ότι "η ΜΙΤ ελέγχει τη Θράκη" κλπ, δεν τα άκουγες από κανέναν στις εποχές Καραμανλή παλιού, Παπανδρέου, συνταγματαρχών.Giorgos έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:51Δεν ξέρω από που το διάβασες ή που το άκουσες αυτό. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης (η πλειοψηφία των οποίων είναι Τουρκογενείς) και πιο πριν ένιωθαν Τούρκοι απλά τη δεκαετία του 1980 υπήρξε έξαρση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη.wooded glade έγραψε: 29 Οκτ 2019, 09:59 Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν δήλωναν Τούρκοι πριν το 1985 αν δεν κάνω λάθος.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Δεν νομίζω ο Τσολάκογλου που συνθηκολόγησε για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί να είχε το παραμικρό αγχος αν γινει αρεστός στους Γερμανούς.Leon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:42Βασικά με την ανοχή της κατοχικης κυβέρνησης οι Γερμανοί στην Ελλάδα διέπραξαν ολοκαύτωμα και σφαγές ελλήνων χριστιανών και εβραίων όπως επίσης και καταστροφές ολόκληρων χωριών που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.Η κατοχική κυβέρνηση με την αγωνία της να φανεί αρεστή στις Γερμανικές αρχές φάνηκε πολύ πρόθυμη. 100 άτομα ζητούσαν για εκτέλεση οι Γερμανοί και εκείνη έδινε 150.Λευκός Λύκος έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:36Είσαι τέρμα άσχετος.Διαβασε κανένα βιβλίο και ξεστραβώσου λίγο.Pam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:44
Ο Τσολάκογλου ήταν ένας προδότης ένας σύγχρονος εφιάλτης που πούλησε το έθνος και την πατρίδα του και οι Γερμανοί τον αντάμειψαν φυσικά γι αυτό κάνοντας τον κατοχικό πρωθυπουργο.Η κατοχική κυβέρνηση δεν έσωσε τίποτα τουναντίον οι Γερμανοί με την συνδρομή της κατοχικής κυβέρνησης και των σπιουνων οπαδών της πολέμησε εναντίον της εθνικής αντίστασης εναντίον του κατακτητή.
- Highlander
Και πως αντιβαίνει αυτό με το ποστ μου;Leon έγραψε: 29 Οκτ 2019, 13:31Εμένα πάντως οι παππούδες μου και οι προπαππουδες μου(κατάγομαι από πολύ παλιά εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης) μόνο καλά λόγια μου έλεγαν για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν αντιαριστερός γι αυτό και σήμερα οι αριστεροί τον κατηγορούν ως φασίστα.Highlander έγραψε: 28 Οκτ 2019, 19:25 Ακολουθούσε φιλοεβραικη πολιτική και ελεγχόταν από τους Άγγλους αλλά κατά τ' άλλα ήταν ξεκάθαρα φασιστοειδης και μάλιστα με προσωπικό θαυμασμό στη ναζιστική Γερμανία (στη Γερμανία είχε σπουδάσει κιόλας).
Η όλη ρητορική του καθεστώτος για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό (πολιτιστικά αγνή-φυλετικά καθαρή-στρατοκρατική-αντικοινοβουλευτική κοινωνία) και η δομή της εον (βλέπε νεολαία χίτλερ και ιταλική νεολαία) σε συνδυασμό με τον εθνικο-σοσιαλιστικό δήθεν επαναστατικό χαρακτήρα της πολιτικής του και τον ... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό (που όλως τυχαίως είχε αναβιωθεί από τους φασιστοναζι την ίδια εποχή δεν αφήνουν αμφιβολίες.
Δεν ήταν απλά αντικομμουνιστής ο Μεταξάς, ήταν φασίστας για όλους τους λόγους που έγραψα. Υπάρχουν πολλά άλλα πρόσωπα που ήταν αντικομμουνιστές αλλά δεν ήταν φασίστες.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
πραγματικός ηγέτηςPam έγραψε: 28 Οκτ 2019, 17:05 Η οργάνωση ΕΕΕ διαλύθκε από τον Ι Μεταξά, ο οποίος επισκέφτηκε συναγωγές, έτσι ένα μηνά μετά την 4η Αυγούστου ο Ιωάννης Μεταξάς επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την οποία έκανε δηλώσεις: « Επιθυμώ με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω την μεγάλη μου συμπάθεια προς τους Έλληνες Εβραίους. Να είστε πεπεισμένοι ότι όσο ζω, οι Εβραίοι της ελλάδος θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα τέκνα της Ελλάδος».
για ρίχτε μια ματιά κι εδώ, επιβεβαιώνομαι άλλη μια φορά
viewtopic.php?f=11&t=9442
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 237 Απαντήσεις