!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γαριδάκια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Ποια γαριδάκια προτιμάτε;

1.Τυρογαριδάκια (έξτρα, τεράστιο κλπ)
12
27%
2.Δρακουλίνια (βρυκόλες, πίτσα μεξικάνα κλπ)
8
18%
3.Πιτσίνια
8
18%
4.Φουντούνια
5
11%
5.Πακοτίνια
7
16%
6.Ντορίτος
2
4%
7.3 Ντι (κωνάκια κλπ)
2
4%
8.Άλλο -προσδιορίστε.
1
2%

Σύνολο ψήφων: 45

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: Γαριδάκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:15
dna replication έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:13 μια φορά έφτιαξα σπιτικά γαριδάκια κατά λάθος:
χτύπησα στο μπλέντερ ντομάτα με τυρί (ενταμ ή γκούντα, δε θυμάμαι) ώσπου να γίνει αφρός και έψησα σε πολύ δυνατό φούρνο με αέρα ώσπου ο αφρός να γίνει τραγανός και ήταν πεντανόστιμα
Το ερώτημα ειναι τι αλλο πίστευες οτι θα φτιάξεις και αυτο προέκυψε καταλαθος; αστακομακαροναδα;
:lol:
πειραματιζόμουν με τη γενική ιδέα να φτιάξω πίτσα σε έναν πολυφουρνάκι ρομπότ *, φοιτητικές εποχές...
αντί να κάθομαι να τρίβω το τυρί και να λιώνω ξεχωριστά τις ντομάτες, τα έριξα και τα δυο στο μουλτι,
από αυτόν τον αφρό που προέκυψε, λίγος έπεσε στην άκρη στο ταψί και όχι πάνω στη ζύμη και ψήθηκε μόνος του
ε, ήταν το τέλειο σπιτικό τυρογαριδάκι
η ιστορία μιας μεγάλης ανακάλυψης

* η απολυτως πιο αχρηστη συσκευή
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

Κάτσε ρε, τα ρομποτ ειναι νομιζω αυτα που ψήνουν στον ατμό. Αν δςν κανω λαθος, η πιτσα που κολλάει που θελει ή ξύλα ή γκριλ; ειχε η γιαγιά ενός φίλου, μας έφτιαχνε εξαιρετικό κοτοπουλο και λαχανικά εκει, αλλα δεν ξερω αν τα ευσημα πανε στο ρομποτ ή στην σούπερ γιαγιά. ΤΙ ΦΑΣΗ?
ωραία πύτισσα η ζωή
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 29 Οκτ 2019, 00:41
Gherschaagk έγραψε: 29 Οκτ 2019, 00:33 Δεν επιτρεπόταν ούτε τα πατατάκια.

Αυτο δεν ηταν ζωη, ηταν μαρτύριο....
Πλάκα κανω, τωρα πια εχουν χαλάσει ολα.

Αν θες να φας μια φορα για την φαση του πραγματος, νόστιμα πατατάκια, πήγαινε Μοναστηρακι στον Σάββα κεμπαπ, αυτο με τον δευτερο όροφο ταρατσα και πάρε πατατάκια ορεκτικό, δηλαδη κανονικές πατάτες λεπτοκομμενες στο τηγάνι. :vp12:
Μισαφιρ εχεις φαει;
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:33 Κάτσε ρε, τα ρομποτ ειναι νομιζω αυτα που ψήνουν στον ατμό. Αν δςν κανω λαθος, η πιτσα που κολλάει που θελει ή ξύλα ή γκριλ; ειχε η γιαγιά ενός φίλου, μας έφτιαχνε εξαιρετικό κοτοπουλο και λαχανικά εκει, αλλα δεν ξερω αν τα ευσημα πανε στο ρομποτ ή στην σούπερ γιαγιά. ΤΙ ΦΑΣΗ?
ψήνουν (υποτίθεται, τίποτα δεν ψήνουν καλά στην πραγματικότητα) με ζεστό αέρα. Πολύ περισσότερο δεν κάνουν για πίτσα. Αλλά είπαμε ήταν εποχή άφθονου χρόνου, περιορισμένων μέσων και πειραματισμών
αυτά εννοώ,

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Gherschaagk έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:23 Όχι ρε!!

:smt005: :smt005: :smt005:
αγαπημενα σνακ?
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Ίσως παιζει ρολο το μοντέλο. Θυμαμαι κιολας οτι ειχε μια ιδιοτυπη διαδικασία μαγειρεματος αλλα ποιά ηταν ακριβώς δεν εχω συγκρατήσει. Μου ειχε κανει εντυπωση ομως το "ελαφρυ" αποτελεσμα.Πάντως ειναι ωραίοι οι πειραματισμοι στην κουζινα!

Ορέστη, οχι, δεν μου γεμιζει το ματι και δεν εμπιστεύομαι και μαγαζιά σίτισης 24ωρα. Οταν θελω πενιρλι, φτιάχνω μονος μου και το πολυ πολυ να πάρω ετοιμη την βαση απο κάνα εργαστήριο στην νεα Ιωνία (εχουν χαλάσει βεβαια με τα χρονια). Αν εχεις κάποια πρόταση, ριξτη
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Gherschaagk έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:15 Μπζιτ, μετρούσαν τις μπουκιές μου. Το θέμα δεν ήταν να φάω γαριδάκια, που θα τα έτρωγα πολύ πιο εύκολα απ' το σπανακόρυζο, αλλά να φάω το μοσχάρι που το χρριαζόμουν για να μου ανέβει ο αιματοκρίτης πχ. Σκέψου δλδ ένα παιδί που είναι πολύ πιο κάτω από το κανονικό και αντί να τρώει οτιδήποτε έχει κάποια διατροφική αξία να τρώει γαριδάκια. Just eleos.
Πρώτη φορά ακούω να έχει πρόβλημα χαμηλού βάρους ένα παιδί και να του απαγορεύουν τροφές πλούσιες σε θερμίδες που δεν σε χορταίνουν. Πραγματικά, οι γιατροί που σε έβλεπαν πρέπει να πήραν νύχτα το πτυχίο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

dna replication έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:41
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:33 Κάτσε ρε, τα ρομποτ ειναι νομιζω αυτα που ψήνουν στον ατμό. Αν δςν κανω λαθος, η πιτσα που κολλάει που θελει ή ξύλα ή γκριλ; ειχε η γιαγιά ενός φίλου, μας έφτιαχνε εξαιρετικό κοτοπουλο και λαχανικά εκει, αλλα δεν ξερω αν τα ευσημα πανε στο ρομποτ ή στην σούπερ γιαγιά. ΤΙ ΦΑΣΗ?
ψήνουν (υποτίθεται, τίποτα δεν ψήνουν καλά στην πραγματικότητα) με ζεστό αέρα. Πολύ περισσότερο δεν κάνουν για πίτσα. Αλλά είπαμε ήταν εποχή άφθονου χρόνου, περιορισμένων μέσων και πειραματισμών
αυτά εννοώ,

Εικόνα
Συγγνώμη, είχε τέτοια όταν ήσουν φοιτητής;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2019, 02:49
Gherschaagk έγραψε: 29 Οκτ 2019, 01:15 Μπζιτ, μετρούσαν τις μπουκιές μου. Το θέμα δεν ήταν να φάω γαριδάκια, που θα τα έτρωγα πολύ πιο εύκολα απ' το σπανακόρυζο, αλλά να φάω το μοσχάρι που το χρριαζόμουν για να μου ανέβει ο αιματοκρίτης πχ. Σκέψου δλδ ένα παιδί που είναι πολύ πιο κάτω από το κανονικό και αντί να τρώει οτιδήποτε έχει κάποια διατροφική αξία να τρώει γαριδάκια. Just eleos.
Πρώτη φορά ακούω να έχει πρόβλημα χαμηλού βάρους ένα παιδί και να του απαγορεύουν τροφές πλούσιες σε θερμίδες που δεν σε χορταίνουν. Πραγματικά, οι γιατροί που σε έβλεπαν πρέπει να πήραν νύχτα το πτυχίο.
Ενώ ας πουμε εσύ το πτυχιο ιατρικής το πηρες καταμεσήμερο
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, πρωί ήταν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

hellegennes έγραψε: 28 Οκτ 2019, 23:54
Beria έγραψε: 28 Οκτ 2019, 23:46 Εϊδα τον τίτλο και σκέφτηκα ότι μετράτε τα πουλάκια σας
Ναι, αλλά θα έπρεπε να καταλάβεις ότι ήταν λάθος η εντύπωσή σου. Δεν είδες ότι συμμετέχω κι εγώ;
Παιδιά παιδιά, μη μαλώνετε, όλοι μεγάλη την έχουμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Gherschaagk έγραψε: 29 Οκτ 2019, 00:17 Δεν έχω αγοράσει ποτέ γαριδάκια στο παιδί μου. Όταν περνάμε από τον διάδρομο στο σούπερ μάρκετ του λέω πως είναι βρωμιές.
Έτσι την πάτησε και ο θεούλης με τους πρωτόπλαστους.
Μια μερα στο διάλειμμα θα πει ο μικρός Ζαφείρης στο παιδί σου...θέλεις να δοκιμάσεις το γαριδάκι μου;
Και μόλις το βάλει στο στόμα του Ένας νεός Κόσμος θα προβάλλει στα μάτια του , ενώ μισός για σενα θα πλημμυρίσει την καρδούλα του γιατί του στερουσες την ευτυχία τόσο καιρό.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2019, 02:49
E ναι, οι παιδίατροι όταν ένα μωρό κάνει εισαγωγή στις στερεές τροφές λένε στους γονείς, να φάει φρούτα και κρεατόσουπες και λαχανικά και όσπρια αλλά αν δεν τρώει αυτά που λέει ο παιδίατρος να του δώσουν οι γονείς γαριδάκια, τούρτες, και ότι άλλο. Τα μεν τίγκα στο αλάτι και τα τρανς λιπαρά και τα δε τίγκα στη ζάχαρη και τα λίπη ζαχαροπλαστικής.

Μόνο μαλακές παιδίατροι θα πούνε να φάει παιδί τέρμα επεξεργασμένα τρόφιμα αν είναι μίζερο στο φαγητό και έχει λίγα κιλά.

Κούνα λίγο το κεφάλι σου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αφενός δεν μιλάμε για μωρά, αφετέρου σαφέστατα αν ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα βάρους ΔΕΝ του λένε ότι απαγορεύεται να φάει τροφές με υψηλό θερμιδικό δείκτη οι οποίες δεν αναστέλλουν την όρεξη. Και δεν έχουν τρανς λιπαρά τα γαριδάκια. Έλεος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2019, 08:24 Αφενός δεν μιλάμε για μωρά, αφετέρου σαφέστατα αν ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα βάρους ΔΕΝ του λένε ότι απαγορεύεται να φάει τροφές με υψηλό θερμιδικό δείκτη οι οποίες δεν αναστέλλουν την όρεξη. Και δεν έχουν τρανς λιπαρά τα γαριδάκια. Έλεος.
Θα δυσκολευτώ να βρω σακουλάκι για να σου πω τι έχουν και τι δεν έχουν τα γαριδάκια και ποσώς με ενδιαφέρει αν τα λιπαρά τους είναι τρανς ή όχι.

Σε λίγο θα μας πεις πως είναι γεμάτα καλούδια και βιταμίνες.

Λες και δεν υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες και μπορεί να τις φάει άφοβα ένα παιδί όπως το ταχίνι πχ.

Ξέρω γυναίκα η οποία μέχρι τα 12 της έτρωγε βρεφικές κρέμες κατ' εντολή παιδιάτρου. 35+ και το μπρόκολο μόνο στην όψη το ξέρει για να μην αναφέρω το βάρος της.

Που κάθεσαι και σχολιάζεις μια απόφαση η οποία πάρθηκε από υποδιευθυντή παιδιατρικής ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Ξέρεις καλύτερα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”