Ίσως δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι σωστά. Έστω ότι ανοίγουν οι δικοί μου ή οι δικοί σου λογαριασμοί και βρίσκονται 2 μύρια το 2007 που δεν μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε με βάση τα δηλωμένα εισοδήματά μας. Δικαιούται το κράτος να έρθει μετά από τόσα χρόνια και να επιβάλει πρόστιμο; Νομίζω ότι αυτή η απόφαση λέει όχι. Σωστά;hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2019, 02:39 Δεν στέκει να φορολογηθεί κάποιος για έσοδα που δεν έχει δηλώσει; Ενδιαφέρον.
Εδώ δεν συζητάμε το δίκαιο ή το σωστό του νόμου. Γιατί προφανώς αν έχω φοροδιαφύγει ένα τεράστιο ποσό πριν 20 χρόνια καλό θα ήταν αν με τσακώσουν να πληρώσω. Εδώ συζητάμε το αν ο νόμος εφαρμόστηκε σωστά ή αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού του νόμου ώστε να πληρώσει ο Κοντομηνάς. Υπάρχει κάτι τέτοιο για να τους κατηγορήσουμε για ολιγωρία;
ΥΓ. Υποθέτω ότι το σκεπτικό της παραγραφής μετά από κάποια χρόνια είναι το να μην είσαι υποχρεωμένος να θυμάσαι, να τηρείς βιβλία και να δίνεις εξηγήσεις για άπειρο διάστημα προς τα πίσω.