!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ερώτηση προς άθεους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση προς άθεους
Οι γονείς μου, όπως έγραψε και κάποιος άλλος, έκαναν τα βασικά. Γιορτές, γάμους, κηδείες, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Σαν παιδί είχα επαφή με την εκκλησία, μου άρεσε.
Μετά υπήρξε μετανάστευση και στην Ελλάδα κάτι άλλαξε από ένα σημείο και μετά. Η κοινωνία έχει εκιουδαιστεί, δεν έχει γίνει άθεα και όποιος δεν το καταλαβαίνει να ψάξει καλύτερα. Δεν εννοώ βέβαια ότι αντί για την Εκκλησία, πηγαίνουν στην Συναγωγή.
Μετά υπήρξε μετανάστευση και στην Ελλάδα κάτι άλλαξε από ένα σημείο και μετά. Η κοινωνία έχει εκιουδαιστεί, δεν έχει γίνει άθεα και όποιος δεν το καταλαβαίνει να ψάξει καλύτερα. Δεν εννοώ βέβαια ότι αντί για την Εκκλησία, πηγαίνουν στην Συναγωγή.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Οχι, γιατι το συγκεκριμενο επιχειρημα εχει γινει σμπαραλια εδω και κάτι αιώνες. Όπως και τα υπολοιπα κλασσικα επιχειρηματα για υπαρξη του θεού, πχ οντολογικο, κοσμολογικο κτλ...stavmanr έγραψε: 23 Οκτ 2019, 19:02Έλεγε ο Χώκινγκ ότι οι ευφυείς κατασκευές δεν έχουν κατασκευαστή;alexandroso έγραψε: 23 Οκτ 2019, 12:45Ο Χώκινγκ διαφωνεί και προτιμώ να πιστέψω αυτόν παρά μερικούς παπάδες. Οσο και να ναι είναι (ήταν) σχετικότερος.stavmanr έγραψε: 23 Οκτ 2019, 12:11 Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι πίσω από κάθε ευφυή κατασκευή υπάρχει σχεδιαστής;![]()
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Teleological_argument
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα ξέρω καλά.
- Δεν έχουν βρεθεί "βασίλειο του Σολωμόντα" και ιουδαικά βασίλεια, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξαν.
- Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε μόλις το 800 π.Χ.
- Οι ιουδαίοι είναι παρίες των Αιγυπτίων.
- Οι ιουδαίοι πίστευαν ότι ο Θεός έχει και σύζυγο.
Επίσης να προσθέσω ότι δεν υπήρξε ιστορική Ναζαρέτ.
Είναι μια θεωρία που έχει πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να αναλυθεί σε κάποιο άλλο νήμα.
Πάντως αυτά τα έχω παρακολουθήσει.
- Δεν έχουν βρεθεί "βασίλειο του Σολωμόντα" και ιουδαικά βασίλεια, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξαν.
- Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε μόλις το 800 π.Χ.
- Οι ιουδαίοι είναι παρίες των Αιγυπτίων.
- Οι ιουδαίοι πίστευαν ότι ο Θεός έχει και σύζυγο.
Επίσης να προσθέσω ότι δεν υπήρξε ιστορική Ναζαρέτ.
Είναι μια θεωρία που έχει πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να αναλυθεί σε κάποιο άλλο νήμα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
την κοσμικότητα εννοείς;Antares έγραψε: 23 Οκτ 2019, 19:40 Η κοινωνία έχει εκιουδαιστεί, δεν έχει γίνει άθεα και όποιος δεν το καταλαβαίνει να ψάξει καλύτερα. Δεν εννοώ βέβαια ότι αντί για την Εκκλησία, πηγαίνουν στην Συναγωγή.
Όχι απλώς, εδώ γίνονται "έργα του Σατανά" και ο κόσμος τα θεωρεί μέρος της ζωής του, διαφορετικά δεν θα έχει μερίδιο στην καλοπέραση, ίσως να έχει και πόλεμο.
Επιπλέον αυτών, εισάγουν και μουσουλμάνους και διώχνουν τους Έλληνες που ασφυκτιούν.
Αυτά δεν τα βλέπουμε γενικά, προσωπικά τα βλέπω στην οικογένειά μου.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
1/ To βασίλειο του Σολόμωντα είναι μυθολογία. Υπήρχε το βασίλειο του Ισραήλ στα πεδινά, το οποίο διέλυσαν οι Ασσύριοι, αιχμαλώτισαν και μετέφεραν αλλού όσους ήταν χρήσιμοι (τεχνίτες) και στην περιοχή έφεραν άλλες φυλές. Το "βασίλειο" (δεν ήταν βασίλειο με την καθιερωμένη έννοια) του Ιούδα στους λόφους, το αγνόησαν αφού ήταν ανάξιο λόγου. Εκεί κατέφυγαν πρόσφυγες από το Ισραήλ και άρχισαν να του δίνουν ζωή.Alien666 έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:06 Αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα ξέρω καλά.
1- Δεν έχουν βρεθεί "βασίλειο του Σολωμόντα" και ιουδαικά βασίλεια, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξαν.
2- Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε μόλις το 800 π.Χ.
3- Οι ιουδαίοι είναι παρίες των Αιγυπτίων.
4- Οι ιουδαίοι πίστευαν ότι ο Θεός έχει και σύζυγο.
5-Επίσης να προσθέσω ότι δεν υπήρξε ιστορική Ναζαρέτ.
2/ Σωστά.
3/ Την εποχή της υποτιθέμενης κατάκτησης της Χαναάν από τον Ιησού, η περιοχή ήταν υπό την απόλυτη κατοχή της Αιγύπτου. Οι Ιουδαίοι ήταν γηγενείς και δεν υπήρξε κατάκτηση.
4/ Για κάποιους από τους προ μονοθεϊσμου Εβραίους, ο Γιαχβέ είχε σύζυγο την Ασερά.
5/ Το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση. "Nazareth is not mentioned in ancient Jewish sources earlier than the third century CE. This likely reflects its lack of prominence both in Galilee and in Judaea."
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Ενδιαφέρον.Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:361/ To βασίλειο του Σολόμωντα είναι μυθολογία. Υπήρχε το βασίλειο του Ισραήλ στα πεδινά, το οποίο διέλυσαν οι Ασσύριοι, αιχμαλώτισαν και μετέφεραν αλλού όσους ήταν χρήσιμοι (τεχνίτες) και στην περιοχή έφεραν άλλες φυλές. Το "βασίλειο" (δεν ήταν βασίλειο με την καθιερωμένη έννοια) του Ιούδα στους λόφους, το αγνόησαν αφού ήταν ανάξιο λόγου. Εκεί κατέφυγαν πρόσφυγες από το Ισραήλ και άρχισαν να του δίνουν ζωή.Alien666 έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:06 Αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα ξέρω καλά.
1- Δεν έχουν βρεθεί "βασίλειο του Σολωμόντα" και ιουδαικά βασίλεια, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξαν.
2/ Σωστά.
3/ Την εποχή της υποτιθέμενης κατάκτησης της Χαναάν από τον Ιησού, η περιοχή ήταν υπό την απόλυτη κατοχή της Αιγύπτου. Οι Ιουδαίοι ήταν γηγενείς και δεν υπήρξε κατάκτηση.
4/ Για κάποιους από τους προ μονοθεϊσμου Εβραίους, ο Γιαχβέ είχε σύζυγο την Ασερά.
5/ Το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση. "Nazareth is not mentioned in ancient Jewish sources earlier than the third century CE. This likely reflects its lack of prominence both in Galilee and in Judaea."
.
Να ένα βιβλίο που λέει γι' αυτά που ανέφερα.
https://www.goodreads.com/book/show/119 ... es_Mystery
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Georg Von Balkanen
Είμαι άθεος. Μεγάλωσα σε βαθύτατα θρησκευομενη οικογένεια. Σήμερα πιστεύω οτι άσχετα με την πιστη του καθενός στην Ελλάδα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ συνδιοικηση Εκκλησίας-κράτους.
Θα το 'θελες να 'ταν τόσο εύκολο.
Μπορώ να υποθέσω εύκολα την ύπαρξη ενός ...κόκκινου βάζου πάνω σ' έναν πάγκο κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον ή στο παρελθόν, ακόμη κι αν επιχειρούσαν να με εξαπατήσουν κάποια στιγμή που το αντικείμενο δεν είναι παρόν.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- Nandros
Διαβάζω για τον συγγραφέα: Gary Greenberg is President of the Biblical Archaeology Society of New York and a Fellow of the Jesus Project, an organization of biblical scholars concerned with issues related to the "historical" Jesus.Alien666 έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:44Ενδιαφέρον.Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:361/ To βασίλειο του Σολόμωντα είναι μυθολογία. Υπήρχε το βασίλειο του Ισραήλ στα πεδινά, το οποίο διέλυσαν οι Ασσύριοι, αιχμαλώτισαν και μετέφεραν αλλού όσους ήταν χρήσιμοι (τεχνίτες) και στην περιοχή έφεραν άλλες φυλές. Το "βασίλειο" (δεν ήταν βασίλειο με την καθιερωμένη έννοια) του Ιούδα στους λόφους, το αγνόησαν αφού ήταν ανάξιο λόγου. Εκεί κατέφυγαν πρόσφυγες από το Ισραήλ και άρχισαν να του δίνουν ζωή.Alien666 έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:06 Αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα ξέρω καλά.
2/ Σωστά.
Να ένα βιβλίο που λέει γι' αυτά που ανέφερα.
https://www.goodreads.com/book/show/119 ... es_Mystery
Δεν μου γεμίζει το μάτι. ΔΕΝ είναι αρχαιολόγος κανονικός. Οι βιβλικοί, πάνε με την βίβλο και τσουπ βρίσκουν αυτά που θέλουν. Αντίθετα, οι Ισραηλινοί έχουν ανασκάψει το Ισραήλ για γεωπολιτικοστρατηγικούς λόγους, να συνδεθούν με την χώρα και όσα βρίσκουν ανατρέπουν την ΠΔ!
Γενετικά δεν νομίζω να βρεθεί άκρη, αφού είναι πανσπερμία οι Εβραίοι.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Jews
Αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_Unearthed είναι πραγματική ανασκαπτική αρχαιολογία. Αν ενδιαφέρεσαι, το έχω σε .pdf στα αγγλικά.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Nandros
Και γιατί όχι συνδιοίκηση και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο-κράτος ή μουσλίμια-κράτος;Οθωμανέλλην έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:53 Είμαι άθεος. Μεγάλωσα σε βαθύτατα θρησκευομενη οικογένεια. Σήμερα πιστεύω οτι άσχετα με την πιστη του καθενός στην Ελλάδα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ συνδιοικηση Εκκλησίας-κράτους.
Το κράτος πρέπει να είναι Α-ΘΡΗ-ΣΚΟ και να μην επηρεάζεται από θρησκείες.
.
- Nandros
Έχουμε τα βαριά κανόνια του χριστιανικού απολογητισμού, ήρθαν και τα νεροπίστολα!jey_pap έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:00Θα το 'θελες να 'ταν τόσο εύκολο.
Μπορώ να υποθέσω εύκολα την ύπαρξη ενός ...κόκκινου βάζου πάνω σ' έναν πάγκο κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον ή στο παρελθόν, ακόμη κι αν επιχειρούσαν να με εξαπατήσουν κάποια στιγμή που το αντικείμενο δεν είναι παρόν.
.
-
Georg Von Balkanen
Τότε θα επηρεάζεται απο την αγορά και τις πιο ισχυρές οικονομικά εταιρίες.Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:17Και γιατί όχι συνδιοίκηση και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο-κράτος ή μουσλίμια-κράτος;Οθωμανέλλην έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:53 Είμαι άθεος. Μεγάλωσα σε βαθύτατα θρησκευομενη οικογένεια. Σήμερα πιστεύω οτι άσχετα με την πιστη του καθενός στην Ελλάδα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ συνδιοικηση Εκκλησίας-κράτους.
.
- Nandros
Καλύτερα θα είναι από την εκκλησία ΑΕ!Οθωμανέλλην έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:20Τότε θα επηρεάζεται απο την αγορά και τις πιο ισχυρές οικονομικά εταιρίες.Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:17Και γιατί όχι συνδιοίκηση και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο-κράτος ή μουσλίμια-κράτος;Οθωμανέλλην έγραψε: 23 Οκτ 2019, 20:53 Είμαι άθεος. Μεγάλωσα σε βαθύτατα θρησκευομενη οικογένεια. Σήμερα πιστεύω οτι άσχετα με την πιστη του καθενός στην Ελλάδα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ συνδιοικηση Εκκλησίας-κράτους.
.
-
Georg Von Balkanen
Ναι πως... τα βλέπουμε τώραNandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:20Καλύτερα θα είναι από την εκκλησία ΑΕ!Οθωμανέλλην έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:20Τότε θα επηρεάζεται απο την αγορά και τις πιο ισχυρές οικονομικά εταιρίες.Nandros έγραψε: 23 Οκτ 2019, 21:17
Και γιατί όχι συνδιοίκηση και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο-κράτος ή μουσλίμια-κράτος;
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση