!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντιδημοκρατική Ευρώπη ;

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Αντιδημοκρατική Ευρώπη ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Μας έχουν ζαλίσει τον ανανία τα κουμούνια ειδικά αλλά και οι μπρεξιτάκηδες με την "αντιδημοκρατική Ευρώπη".
Προτού μου κάνει κάποια εξήγηση κάποιος, θα ήθελα να μου πει ποιά είναι η "δημοκρατική Ευρώπη". Θα πρέπει να μας πει ποιά είναι η "δημοκρατική Ευρώπη" ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση και να μας πει γιατί δεν είναι σήμερα "δημοκρατική'.

Μέχρι να γίνει αυτό, θα πω εγώ την δικιά μου ιδέα της "δημοκρατικής Ευρώπης".
Δεν είναι το ευρωκοινοβούλιο που υπάρχει, διότι αυτό δεν έχει νομοθετική εξουσία.
Θεωρώ λοιπόν σαν "δημοκρατική Ευρώπη" μία Ευρώπη με πρωτεύουσα το Βερολίνο και έναν εκλεγμένο φύρερ (το οποίον δεν ήταν ο Αδόλφος).
Θα ψηφίζουμε ούλοι από τη Λουζιτάνια μέχρι το Βιαλιστόκ της Πολωνίας τον φύρερ του ράϊχ κάθε τέσσερα χρόνια.
Αυτό είναι δημοκρατία.
Δεν είναι δημοκρατία η απαίτηση να βγαίνει συριζαίος φύρερ κάθε φορά. Για μερικούς είναι κι αυτό μία απαραίτητη συνθήκη αλλά έχω σημαντικές αντιρρήσεις, οπότε μάλλον δεν ισχύει.
Ποιός τώρα δεν θέλει αυτού του είδους την δημοκρατία ;
Μα, κατά κύριον λόγον είναι οι ίδιοι ευρωσκεπτικιστές που μας λένε ότι ... δεν υπάρχει δημοκρατία που δεν τη θέλουν.
Η Ευρωπαϊκή κυβέρνηση είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει ένας ευρωσκεπτικιστής (και όχι οπαδός του μπρέξιτ, γιατί αν είναι οπαδός του μπρέξιτ τότε δεν θέλει καθόλου Ευρωπαϊκή Ένωση βέβαια).
Ποιός έκανε τον Τσώρτσιλ να αλλάξει γνώμη για τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" ;
Μα ... οι ευρωσκεπτικιστές πάλι !

Περιμένω λοιπόν να ακούσω και άλλες απόψεις περί "δημοκρατικής Ευρώπης" στη θέση της σημερινής.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”