!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ρώμη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Ρώμη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

under έγραψε: 30 Μάιος 2018, 20:16
Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2018, 20:07 Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία δεν έχουν χαμηλές σεζόν. Μην διαβάζεις τις βλακείες κάποιων τουριστικών οδηγών. Ίσως, ίσως λέω τον Αύγουστο αλλά και πάλι 2 στα 3 καταστήματα θα τα βρεις κλειστά.

Την τελευταία σου πρόταση δε την κατάλαβα.
Ελα ρε συ,φυσικα και εχουν χαμηλες σεζον.Νοεμβριος-Φεβρουαριος ειναι χαμηλη σεζον.Ιουλιο-Αυγουστο επισης πεφτει η κινηση γιατι οι τουριστες προτιμουν θαλασσα.
Της πορνης στη Ρωμη γινεται Απριλιο-Μαιο-Ιουνιο-Σεπτεμβριο-Οκτωβριο.
Ίσως είναι ελαφρώς πιο μειωμένη κίνηση σε σχέση με άνοιξη αλλά δε το λες ότι είναι χαμηλή σεζόν με την πραγματική έννοια. Μια χαρά λαό έχει και τότε. Τουλάχιστον στα τουριστικά μέρη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2018, 20:20 Ίσως είναι ελαφρώς πιο μειωμένη κίνηση σε σχέση με άνοιξη αλλά δε το λες ότι είναι χαμηλή σεζόν με την πραγματική έννοια. Μια χαρά λαό έχει και τότε. Τουλάχιστον στα τουριστικά μέρη.
Κοσμο εχει παντα η Ρωμη.Απλα στην υψηλη σαιζον δεν μπορεις να προχωρησεις ουτε με τα ποδια.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Αυτό εννοω under.
Η Ναπολίτσα μας τελευταία μαζεύει πολλούς Ελ. Έχουν ανοίξει πτήσεις βλέπεις.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Ερμής έγραψε: 30 Μάιος 2018, 20:07 Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία δεν έχουν χαμηλές σεζόν. Μην διαβάζεις τις βλακείες κάποιων τουριστικών οδηγών. Ίσως, ίσως λέω τον Αύγουστο αλλά και πάλι 2 στα 3 καταστήματα θα τα βρεις κλειστά.

Την τελευταία σου πρόταση δε την κατάλαβα.

E, πώς. Από τις τιμές που βρήκαμε το διαμέρισμα, φαίνεται ότι δεν ήταν και η πιο υψηλή σεζόν, την άνοιξη που πήγαμε. Λίγο μετά το Πάσχα τους. Νομίζω κιόλας αν επιλέγαμε μη ΣΚ θα ήταν ακόμα καλύτερα, γιατί πάνε και οι Ιταλοί μονοήμερες στο ΣΚ.

Με την τελευταία πρόταση εννούσα, κάπου να χαλαρώσεις. Παράδειγμα. Στη Βενετία, δεν βρήκα τέτοιο μέρος ακριβώς, γιατί κάθε αποβάθρα που έχουν που έχει ωραία θέα, είτε την έχουν κάνει στάση λεωφορείου, είτε βλέπεις απέναντι στάση λεωφορείου (πλωτού) έχει κίνηση και πρόσθετες κατασκευές που χαλάνε τη θέα. Τέτοιο μέρος για άραγμα και θέα βρήκα στο Rialto σε δύο σημεία, στο πάνω νησάκι όπως βλέπεις το χάρτη αριστερά, εκατέρωθεν της γέφυρας στην πλατεία και στα μικρά παραλιακά καφέ νότια της γέφυρας. Αυτά βέβαια έπρεπε να ξυπνήσεις νωρίς σχετικά να τα πετύχεις χωρίς κόσμο. Στην πλατεία του Αγ. Μάρκου δεν το ευχαριστήθηκα, μερικά ήταν πανάκριβα και δεν ήθελε όλη η παρέα, αν και αν είσαι προετοιμασμένος, ΟΚ θα πεις θα δώσω τόσα για έναν καφέ μια φορά στη ζωή μου... Και στο ίδιο σημείο παραλικά είχε πολλή κίνηση. Άλλο σημείο ήταν σε έναν πεζόδρομο προς το πάρκο της Μπιενάλε και στο Μπουράνο, που επίσης ήθελε να κινηθείς συγκεκριμένες ώρες για να αποφύγεις τις ουρές στο βαπορέτο. Εκτός και αν έχεις μπάτζετ για θαλάσσιο ταξί, τι να πω πχια...

Τέτοια παραδείγματα θα ήθελα για Ρώμη. Κάποιο ευκολάκι, να κάτσεις λίγο και να κάνεις people watching.

Βενετία δεν καίγομαι να ξαναπάω μετά από αυτό, ίσως καταχείμωνο στο Hilton Stucky έτσι για την εμπειρία του Hilton ή σε κάποιο τέτοιο ξενοδοχείο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 30 Μάιος 2018, 20:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Δεν εχει σχεση η Βενετια με τη Ρωμη.
Η Ρωμη ειναι μεγαλη πολη.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Βενετία είναι από τα μέρη που δε με τραβάνε καθόλου.
Ρώμη έχω πάει άπειρες φορές, όμως ελάχιστες πάνω από 2 μέρες. Αυτό με τα δωμάτια που λες δε το έχω παρατηρήσει, μένω σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη μποργκεζε πάντα που οι τιμές είναι πάνω κατω ίδιες οπότε κ να παω.
Τωρα που είπα για βίλλα Μποργκεζε. Σε κάποια σημεία εντός των κήπων της έχω βρει μέρη ηρεμίας που ζητάς.

Σίγουρα τέτοια άπειρα σημεία έχω εντοπίσει από την περίοδο της μετεφηβειας μου στη γοητευτική πρωτεύουσα της Παρθενοπειας Δημοκρατίας.
Άβαταρ μέλους
xCandia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xCandia »

Εγώ πάντως που είχα πάει με την κοπέλα Ρώμη Σεπτέμβρη ήταν η ιδανική εποχή. Δεν μάζευε πολύ τουρίστες, τέλειος καιρός με αποτέλεσμα να νιώθεις πολύ φιλόξενα και ιδιαίτερα. Αυτό που είχα ακούσει για τρελό χαμό, ευτυχώς σε εμάς δεν είχε.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Δεν εχει τρελο χαμο η Ρωμη.
Ειναι μεγαλη πολη με ΑΠΕΙΡΑ αξιοθεατα και ο κοσμος μοιραζεται.
Ιδανικοι μηνες = Μαιος, Ιουνιος, Σεπτεμβριος
Μακρια τον Αυγουστο. Κλειστα μαγαζια και κακο κλιμα με υγρασια που κανει τους 30 βαθμους Αθηνας να φαινονται 40.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Daje την 31 Μάιος 2018, 08:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Από Via Veneto κάνα σουβενίρ ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”