Φυσικά. Για την νεοναζιστική αργκό, για τη ρατσιστική λογοτεχνία, για τους στίχους του Γερμενή κλπ.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 14 Οκτ 2019, 08:43Αδόκιμος έγινε πρόσφατα κατά τον Άρειο Πάγο για νομική χρήση. Μέχρι τότε ήταν δόκιμος και εκεί. Και βέβαια είναι δόκιμος όρος για όλες τις άλλες χρήσεις.stavmanr έγραψε: 14 Οκτ 2019, 08:18Δόκιμος όρος που έχει αποκλειστεί από νομική χρήση και υπηρεσιακά έγγραφα;Λίνο Βεντούρα έγραψε: 13 Οκτ 2019, 11:25
Κατ’ αρχας δεν είναι αργκό.
Είναι λέξη με ευνόητη έννοια και ετυμολογία, ξεκάθαρη εννοιολογικά. Είναι λέξη της καθομιλουμένης με ευρεία χρήση, όπως και δόκιμος όρος στην τεχνική ορολογία του νομικού και κρατικού μηχανισμού (μέχρι πρότινος δηλαδή, όπου μια απόφαση του Αρείου Πάγου την θέτει έξω από τις νομικές χρήσεις ).![]()
Αδόκιμη η νομική μας επιστήμη δηλαδή;
Ναζιστικη προέλευση δεν έχει η λέξη, αλλά η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που κάνεις. Ναζιστικη προέλευση έχει η απαγόρευση λέξεων και εννοιών. Ναζιστικη προέλευση έχει το κράτος που υποδεικνύει στους πολίτες του πώς να σκέφτονται και ποιες λέξεις τους επιτρέπονται να χρησιμοποιούν.
Ναζιστάκο.Ναζιστής αυτός που είναι ενάντια στο εθνικιστικό μένος και στη ρατσιστική αντίληψη εναντίων άλλων ανθρώπων;
Γκεμπελίζεις ή μου φαίνεται ρε συ Λίνο;
Τελικά είμαι αντιναζιστής ναζιστής ; Το έχεις χάσει τελείως ρε Λίνο;Νομίζω όμως τα ξέρεις όλα αυτά και επιμένεις να συνεχίζεις το «αντιναζιστικό» σου μάντρα καθώς στραβόκαταπίνεις ιδρωμένος και ψάχνεις με αγωνία τα χάπια σου.![]()
Ο όρος "λαθρομετανάστης" είναι αδόκιμος, ρατσιστικός, και στερείται κάθε νοήματος. Είναι μία ρατσιστική και φιλοναζιστική αργκό που προσπαθεί να μειώσει την ύπαρξη συνανθρώπων μας. Πόρισμα με επίσημη βούλα του Αρείου Πάγου μας.
Η νομική μας επιστήμη έκρινε ότι ο όρος αυτός, όταν χρησιμοποιείται για νομικά έγγραφα, δίπλα σε νόμους κλπ. στερείται νοήματος, ακριβώς επειδή στρέφεται εναντίον των ανθρώπων.
Πρόσεξε τώρα ότι εσείς όλοι που υποστηρίζετε τη χρήση της λέξης αυτής, την χρησιμοποιείτε ΝΟΜΙΚΑ, δηλαδή προσπαθείτε να περιγράψετε ποινικές πράξεις με βάση εκείνη. Κι εκεί ακριβώς έρχεται ο Άρειος Πάγος να σας πει ότι δικονομικά ή αλλιώς νομικά, αυτή η λέξη στερείται νοήματος και σημασίας. Δεν μπορείς να περιγράψεις αξιόποινες πράξεις με αυτή τη λέξη. Αντίθετα, πιθανότατα υποπίπτεις σε παράβαση χρησιμοποιώντας την ως κατηγορία. Είναι μία ...λαθρογλωσσία.