Η πρώτη πρόταση ίσως ισχύει, τώρα ήρθε η ώρα να πεις πως προκύπτει η δέυτερη πρόταση. Τη στιγμή που όλοι έχουμε δει μαύρα να μετατρέπονται σε άσπρα μπροστά στα μάτια μας, θα χρειαστούν αποδείξεις με τεράστιο ειδικό βάρος.σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:18 ξέρω πόσα είναι τα μαύρα δεν είμαι τουρίστας,αυτό που λέω είναι πως ενα μεγάλο ποσοστό 60-70-80 % πάνε σε συναλλαγές που δεν κρύβονται.
οι υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτα ειναι μια παπαριά που ούτε πιάνει την φοροδιαφυγή,ούτε έχει αυτό τον σκοπό
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής
- Dwarven Blacksmith
Re: Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι όποιος θέλει να κλέψει, θα κλέψει αλλά οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα τον κάνουν να παίρνει σημαντικά μεγαλύτερο ρίσκο.
Το κράτος θα πρέπει να πάρει κάποια μέτρα ακόμη για να γίνουν ελκυστικότερες. Αυτό που βλέπω το τελευταίο διάστημα είναι μάλλον κινήσεις προς την αντίθετή κατεύθυνση. Όσο περισσότερες πληρωμές γίνονται υποχρεωτικές τόσο αυξάνονται και οι χρεώσεις.
ΥΓ. Έχει τύχει σε κανέναν σας ή σε γνωστό σας να κερδίσει ποσό από αυτά που κληρώνει το taxis κάθε μήνα;
Το κράτος θα πρέπει να πάρει κάποια μέτρα ακόμη για να γίνουν ελκυστικότερες. Αυτό που βλέπω το τελευταίο διάστημα είναι μάλλον κινήσεις προς την αντίθετή κατεύθυνση. Όσο περισσότερες πληρωμές γίνονται υποχρεωτικές τόσο αυξάνονται και οι χρεώσεις.
ΥΓ. Έχει τύχει σε κανέναν σας ή σε γνωστό σας να κερδίσει ποσό από αυτά που κληρώνει το taxis κάθε μήνα;
-
σούπερ δημήτριος
εντάξει μου κάνεις πλάκα.αν έχεις εισόδημα 10000 και οι συναλλαγές που δεν μπορείς να κρύψεις είναι 6-7-8 χιλιάδες,το 30% το έχεις σε αποδείξεις με μετρητά δυο τρεις φορέςDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:26 Η πρώτη πρόταση ίσως ισχύει, τώρα ήρθε η ώρα να πεις πως προκύπτει η δέυτερη πρόταση. Τη στιγμή που όλοι έχουμε δει μαύρα να μετατρέπονται σε άσπρα μπροστά στα μάτια μας, θα χρειαστούν αποδείξεις με τεράστιο ειδικό βάρος.
- Dwarven Blacksmith
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Ουδέποτε διαφώνησα με αυτό.σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:42εντάξει μου κάνεις πλάκα.αν έχεις εισόδημα 10000 και οι συναλλαγές που δεν μπορείς να κρύψεις είναι 6-7-8 χιλιάδες,το 30% το έχεις σε αποδείξεις με μετρητά δυο τρεις φορέςDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:26 Η πρώτη πρόταση ίσως ισχύει, τώρα ήρθε η ώρα να πεις πως προκύπτει η δέυτερη πρόταση. Τη στιγμή που όλοι έχουμε δει μαύρα να μετατρέπονται σε άσπρα μπροστά στα μάτια μας, θα χρειαστούν αποδείξεις με τεράστιο ειδικό βάρος.
-
σούπερ δημήτριος
αν δεν διαφωνείς σε τίποτα τότε που είμαι λάθος?
- Dwarven Blacksmith
Εγώ νόμιζα ότι αναφέρεσαι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικά, ότι δεν μειώνουν τη φοροδιαφυγή. Αν διαφωνείς στην τιμή του υποχρεωτικού ποσοστού, κι εγώ διαφωνώ.
Με την υποσημείωση ότι όταν κάποιος συνηθίζει τις ηλεκτρονικές, του κακοφαίνονται τα μετρητά έτσι κι αλλιώς και ανεβάζει μόνος του το ποσοστό.
-
σούπερ δημήτριος
μια χαρά είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.διαφωνώ με την υποχρεωτική χρήση της κάρτας και την σύνδεση της με το αφορολόγητο,που είπα για ποιο λόγο θεωρώ ότι είναι μια παπαριάDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:54 Εγώ νόμιζα ότι αναφέρεσαι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικά, ότι δεν μειώνουν τη φοροδιαφυγή. Αν διαφωνείς στην τιμή του υποχρεωτικού ποσοστού, κι εγώ διαφωνώ.
Με την υποσημείωση ότι όταν κάποιος συνηθίζει τις ηλεκτρονικές, του κακοφαίνονται τα μετρητά έτσι κι αλλιώς και ανεβάζει μόνος του το ποσοστό.
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχει θεμα στην τελευταία σύνδεση που κάνεις. Πρώτον στο γιατί δεν είσαι υπέρ της αύξησης του ποσοστού, αφού στο ποσοστό εντοπίζεις το πρόβλημα. Δεύτερον, γιατί πιστεύεις ότι κάποιος που προσπαθεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα το επεκτείνει αυτό οπουδήποτε.σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 15:11μια χαρά είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.διαφωνώ με την υποχρεωτική χρήση της κάρτας και την σύνδεση της με το αφορολόγητο,που είπα για ποιο λόγο θεωρώ ότι είναι μια παπαριάDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 14:54 Εγώ νόμιζα ότι αναφέρεσαι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικά, ότι δεν μειώνουν τη φοροδιαφυγή. Αν διαφωνείς στην τιμή του υποχρεωτικού ποσοστού, κι εγώ διαφωνώ.
1. Γιατί δεν είναι παντού βολικό. Πχ τα διόδια που συζητάγαμε την άλλη φορά ή όταν έχεις 2-3 κάρτες με μικροποσά και δεν ξέρεις αν αρκούν για την αγορά. Να είσαι τώρα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και να του λες βάλε 20 Ευρώ σε αυτή την κάρτα και 20 στην άλλη κοκ και να έχει σχηματιστεί ουρά να σε βρίζουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 15:22 γιατί πιστεύεις ότι κάποιος που προσπαθεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα το επεκτείνει αυτό οπουδήποτε.
2. Γιατί συνηθίζεις να κυκλοφορείς χωρίς λεφτά και υπάρχουν στιγμές που τα χρειάζεσαι. Θες να δώσεις ψιλά στο παιδί που σου καθαρίζει το αμάξι και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις.
3. Γιατί κάνεις μικροαγορές και ξέρεις ότι ο ψιλικατζής μπαίνει μέσα αν τον πληρώσεις με κάρτα.
4. Γιατί θέλεις να κάνεις μια δωρεά ανώνυμα. Να μην ξέρει κανείς για αυτή.
Τι λογική είναι αυτή να πρέπει με το στανιό να τα κάνουμε όλα ηλεκτρονικά; Να γίνουν εκεί που χρειάζεται και στον βαθμό που περιορίζουν το μαύρο χρήμα. Πως μου εξασφαλίζεις ότι σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία θα λειτουργούν επαρκώς όλα τα συστήματα ώστε να αγοράζω τα απαραίτητα με πλαστικό χρήμα;
- Dwarven Blacksmith
Δεν είπα όλοι, είπα κάποιοι. Πολλοί άνθρωποι όταν έχουν ένα κίνητρο κάνουν παραπάνω από αυτό που αυστηρά "πρέπει".ST48410 έγραψε: 13 Οκτ 2019, 15:311. Γιατί δεν είναι παντού βολικό. Πχ τα διόδια που συζητάγαμε την άλλη φορά ή όταν έχεις 2-3 κάρτες με μικροποσά και δεν ξέρεις αν αρκούν για την αγορά. Να είσαι τώρα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και να του λες βάλε 20 Ευρώ σε αυτή την κάρτα και 20 στην άλλη κοκ και να έχει σχηματιστεί ουρά να σε βρίζουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 15:22 γιατί πιστεύεις ότι κάποιος που προσπαθεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα το επεκτείνει αυτό οπουδήποτε.
2. Γιατί συνηθίζεις να κυκλοφορείς χωρίς λεφτά και υπάρχουν στιγμές που τα χρειάζεσαι. Θες να δώσεις ψιλά στο παιδί που σου καθαρίζει το αμάξι και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις.
3. Γιατί κάνεις μικροαγορές και ξέρεις ότι ο ψιλικατζής μπαίνει μέσα αν τον πληρώσεις με κάρτα.
4. Γιατί θέλεις να κάνεις μια δωρεά ανώνυμα. Να μην ξέρει κανείς για αυτή.
Τι λογική είναι αυτή να πρέπει με το στανιό να τα κάνουμε όλα ηλεκτρονικά; Να γίνουν εκεί που χρειάζεται και στον βαθμό που περιορίζουν το μαύρο χρήμα. Πως μου εξασφαλίζεις ότι σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία θα λειτουργούν επαρκώς όλα τα συστήματα ώστε να αγοράζω τα απαραίτητα με πλαστικό χρήμα;
Λίγο κουλά μου φαίνονται τα παραδείγματα σου αλλά δεν θα τα κρίνω. Εγώ π.χ. έχω μια κάρτα πάντα γεμάτη, σιγά μην κουβαλάω τρεις.
Εδώ να πούμε ότι θεωρούμαι και λίγο βροντόσαυρος γιατί έχω φυσικές κάρτες και όχι κινητό/smartwatch με NFC.
-
σούπερ δημήτριος
δεν υπάρχει.είμαι υπέρ της διευκόλυνσης της κάρτας και του ποσοστού που της αξίζει ανάλογα με την χρησιμότητα της,όχι υπέρ της κατάργησης του χρήματος.δεν είναι και τόσο βολικό να μην υπάρχει κάποιο υλικό ανώνυμο μέσο συναλλαγήςDwarven Blacksmith έγραψε: 13 Οκτ 2019, 15:22 Υπάρχει θεμα στην τελευταία σύνδεση που κάνεις. Πρώτον στο γιατί δεν είσαι υπέρ της αύξησης του ποσοστού, αφού στο ποσοστό εντοπίζεις το πρόβλημα. Δεύτερον, γιατί πιστεύεις ότι κάποιος που προσπαθεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα το επεκτείνει αυτό οπουδήποτε.
Κι εγώ το ίδιο.
That said οι Έλληνες είναι υπόκοσμος οπότε οσο big brother και να τους ρίξεις λίγος θα είναι.
That said οι Έλληνες είναι υπόκοσμος οπότε οσο big brother και να τους ρίξεις λίγος θα είναι.
- Οργισμένος
Και για το ηλεκ ρεύμα τα ίδια παραμύθια λέγατε.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:22άκου μία απλή περίπτωση (ανάμεσα σε πολλές)vantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:11Στοιχειώδης εκσυγχρονισμός λέγεται βρε αλογομούρη, απλά η εξέλιξη των πραγμάτων ειναι. Προς 2020 βαδίζουμε, είναι ολίγον τι αναχρονιστικό να κανεις τις συναλλαγές σου με ενα ματσο χαρτάκια και κέρματα, με τον κίνδυνο ειτε να σε κλέψουν (κατα λάθος εστω) στα ρέστα, είτε να γίνεσαι φορέας μιας ντουζίνας μικροβίων με αυτο το πιάσε-δώσε-ξαναπιάσε χαρτιά που δεν ξερεις ποσα χερια εχουν περάσει,και απο ποια κωλότσεπη εχουν ξεκινησει το ταξίδι τους. Με την κάρτα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές γενικά ειναι πολύ πιο βολική η κάθε σου συναλλαγή. Ουτε εγω το καταλαβαινα μεχρι αρκετά παλιότερα, αλλα οταν ξεκινησα τις ηλ.συναλλαγές, τοτε το ειδα διαφορετικά.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:05 ερώτηση: γιατί εγώ πχ που δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τράπεζες πρέπει με το ζόρι να έχω λογαριασμό και κάρτα;
από που και ως που σε μια ελεύθερη (κλαίω) πολιτεία, το κράτος με αναγκάζει να συνάψω σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες;
γυναίκα φίλου πήγαινε στο χωριό
σταματάει να βάλει βενζίνη, δίνει κάρτα δεν τη δέχεται το σύστημα, δε μπορούσε να πληρώσει - πάλι καλά κουβαλούσε και τα καταραμμένα τα αληθινά τα χρήματα πέρα από τα ψηφιακά δεδομένα
τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών
αν λοιπόν δεν κουβαλούσε και τους φορείς των μικροβίων πάνω της θα είχε μείνει χωρίς βενζίνη
βλέπεις το πόσο εξαρτημένος είσαι από τρίτους όταν δεν κρατάς πραγματικό χρήμα πάνω σου;
αν το βενζινάδικο είχε πρόβλημα με το pos; τι θα γινόταν;
δεν γίνεται να καταργήσουν το χρήμα, είναι Λ Α Θ Ο Σ
και αυτό το λάθος είμαι 100% πεπεισμένος πως θα το βρουν μπροστά τους οι εξελιγμένες κοινωνίες, ίσως όχι σε 5 χρόνια ούτε σε 10, αλλά κάποια στιγμή θα αντιληφθούν το λάθος τους
όταν γίνεσαι πλήρως εξαρτημένος από κυβέρνηση και τράπεζα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να κάνεις καθημερινές συναλλαγές χωρίς αυτούς, τότε πραγματικά χάνεις την ελευθερία σου
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Είμαι Σουηδία και έχω να πιάσω χρήμα στα χέρια μου από τότε που έφυγα από το πασοκισταν
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Εμένα μου έχει τύχει να έχει πρόβλημα το τερματικό ή το σύστημα τέλος πάντων και να μη δέχεται τη μαστερκαρδ ενώ η βίζα που πατάει στον ίδιο λογαριασμό πέρασε.
Εκεί πράγματι αν δεν είχα και βιζα θα υπήρχε πρόβλημα.
Ωστόσο μου έχει τύχει απείρως περισσότερες φορές να πάρω ένα πενταευρω ρέστα, να μην προσέξω ότι είναι σαν κωλος πορνοστάρ μετά από δωδεκάωρο γύρισμα και μετα να μη μου το δέχεται κανένας.
Εκεί πράγματι αν δεν είχα και βιζα θα υπήρχε πρόβλημα.
Ωστόσο μου έχει τύχει απείρως περισσότερες φορές να πάρω ένα πενταευρω ρέστα, να μην προσέξω ότι είναι σαν κωλος πορνοστάρ μετά από δωδεκάωρο γύρισμα και μετα να μη μου το δέχεται κανένας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 4 Απαντήσεις