!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
lyna

Re: Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:19
stergiosbik έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:17
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:04 Πολύ συντηρητική η αύξηση. Εγώ πλέον δεν κουβαλάω καν πορτοφόλι, έχω εκείνο που χωράει μόνο κάρτες. Είναι και πολύ πιο καλαίσθητο για την όψη του παντελονιού.
Εσυ ησουν προχθες στα διοδια που πληρωσες με καρτα;
Αμα σε ξαναπετυχω θα τις αρπαξεις αγρια!
:smt005:
Θα θελες μπάρμπα. Εγώ ήμουν αυτός που πέρασε από το epass γελώντας.
:lol:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:06 Μέγας Είσαι Σώϋμπλε και θαυμαστά τα Έργα Σου
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ = ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ = 1134
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:17 Παιδάκια, όταν έπρεπε δεν πληρώναμε τους φόρους μας.

Τώρα, είτε γίνεται για να βγάλουν προμήθειες οι τράπεζες είτε για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή (ή ένας συνδυασμός των δύο), θα το δεχτείτε, και μάλιστα χωρίς διαμαρτυρία. TINA.

Να ήσασταν άνθρωποι, να μην είχατε παραοικονομία και φοροδιαφυγή νοτίου ιταλίας-αλβανίας
Αυτή η καραμέλα με την φοροδιαφυγή δεν ισχύει. Έχω επιχειρηματολογήσει με στοιχεία πολλές φορές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
lyna

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 03:58
elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:17 Παιδάκια, όταν έπρεπε δεν πληρώναμε τους φόρους μας.

Τώρα, είτε γίνεται για να βγάλουν προμήθειες οι τράπεζες είτε για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή (ή ένας συνδυασμός των δύο), θα το δεχτείτε, και μάλιστα χωρίς διαμαρτυρία. TINA.

Να ήσασταν άνθρωποι, να μην είχατε παραοικονομία και φοροδιαφυγή νοτίου ιταλίας-αλβανίας
Αυτή η καραμέλα με την φοροδιαφυγή δεν ισχύει. Έχω επιχειρηματολογήσει με στοιχεία πολλές φορές.
Αφού για αυτό ξεκίνησε να εφαρμόζεται το πλαστικό χρήμα σε ευρεία βάση με τις χρεωστικές . Τι να επιχειρηματολογήσεις ;
Οι πιστωτικές οκ ξεκίνησαν για ευκολία πληρωμής, δανεισμός κτλ αλλά οι χρεωστικές ξεκάθαρα χρησιμοποιήθηκαν γ αυτο
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι κι εγώ αν αρχίσω να ψεκάζω αεροξόλ μπορεί να το κάνω γιατί νομίζω ότι έχω κατσαρίδες, αλλά το ότι ψεκάζω δεν αποδεικνύει ότι έχω κατσαρίδες.

Επίσης η αλήθεια είναι ότι η όλη ιστορία έχει να κάνει με την διάσωση των τραπεζών και όχι με την φοροδιαφυγή.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Σταϊκούρα, η φοροδιαφυγή έχει αυξηθεί σημαντικά. Αν οι χρεωστικές αντιμετώπιζαν την φοροδιαφυγή, θα έπρεπε να βλέπουμε μείωσή της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
lyna

Νόμιζα μιλάγαμε γενικά γ την ιστορία του πλαστικού χρήματος , όχι γ το 2015

Ναι συμφωνώ γ τη διάσωση των τραπεζών
~~¥~~
σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος »

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 03:58 Αυτή η καραμέλα με την φοροδιαφυγή δεν ισχύει. Έχω επιχειρηματολογήσει με στοιχεία πολλές φορές.
δεν έχουν σημασία τα στοιχεία και τα επιχειρήματα.είναι πιο κουλ να νομίζεις πως σώζεις την χώρα από την οικονομική καταστροφή ή να νιώθεις σαν χρονοταξιδιώτης απο το 2500 μχ όταν αγοράζεις τσίχλες με κάρτα από το να δεχτείς ότι απλά είσαι ο μαλάκας της υφηλίου
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 03:27 Όσο για την ασφάλεια των συναλλαγών, σήμερα είχα ακριβώς ένα τέτοιο κρούσμα που με έκανε έξω φρενών, γιατί ήρθε να μου την πει πελάτης μου -τώρα πρώην- που η τράπεζά του τον διπλοχρέωσε (φυσικά η τράπεζά του ισχυρίζεται ότι φταίω εγώ). Η δική μου τράπεζα (Εθνική) μού είπε ότι όχι μόνο δεν φταίω σε τίποτα, αλλά ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τέτοια κρούσματα και γι' αυτό ευθύνεται το σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, που είναι για τον πούτσο (δικό μου editorialize), και τρέχουν και δεν φτάνουν να διορθώνουν συναλλαγές.
Αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Θεωρούσα δεδομένο έως σήμερα ότι δεν μπορεί να μου διπλοχρεώσει κάτι η τράπεζα (!).

Στο τελευταίο μου ταξίδι χρησιμοποίησα κάρτα και μετρητά σε αναλογία περίπου 80/20. Κράτησα τα αποκόμματα της κάρτας (έξτρα πονοκέφαλος) και όταν γύρισα είπα να ελέγξω τι μου χρέωσαν καθώς έχει γίνει πλέον ανέπαφη και αισθάνομαι μια σχετική ανασφάλεια. Έφαγα καμιά ώρα να βγάλω άκρη γιατί οι συναλλαγές δεν αποστέλλονται από όλους την ίδια μέρα και προφανώς εμφανίζονται με τυχαία σειρά και όχι με αυτήν που τις πραγματοποίησα, κάποια αποκόμματα είναι δυσανάγνωστα και κάποιες επιχειρήσεις έχουν εμπορικό τίτλο και έδρα τελείως άσχετο με το μαγαζί που ψώνισα. Καθώς δεν είχαν αποστείλει όλοι τις χρεώσεις άμεσα αναγκάστηκα να επαναλάβω την διαδικασία και 10 μέρες μετά.
Αυτή η σπατάλη χρόνου καταντά κουραστική και γελοία. Επίσης θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να υπάρχει ένας τρόπος να ενεργοποιείται το ανέπαφο ή μη της κάρτας από τον χρήστη με κάτι σαν φυσικό κουμπί, διακόπτη κοκ.

Συμφωνώ ότι το πλαστικό χρήμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το τυπωμένο 100%. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν γίνεται και κάποιες που δεν θα ήθελα να γίνεται έτσι κι αλλιώς. Και δεν μιλώ για παράνομες δραστηριότητες ή φοροδιαφυγή.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Να σου πω με ποια μορφή εμφανίστηκε σε μένα. Η κάρτα του τύπου δεν ήταν ανέπαφη. Έβαλε το pin, το δέχτηκε και μετά έγραψε «πρόβλημα κάρτας» και ακυρώθηκε η συναλλαγή. Δεν βγήκε απόκομμα και δεν φάνηκε στο Ζ του POS στο τέλος της μέρας. Την βάλαμε δεύτερη φορά και λειτούργησε. Η τράπεζα τον χρέωσε και για τις δυο συναλλαγές.

Πριν λίγο καιρό συνέβη κάτι ανάλογο με άλλη πελάτισσα. Εκεί ήταν ακόμη χειρότερα γιατί περάσαμε την κάρτα ανέπαφα, έγινε η συναλλαγή και μετά η τράπεζά της την διπλοχρέωσε. Έτσι, στο ξεκούδουνο. Δεν θα το καταλάβαινε, δε, γιατί ήταν μικρό το ποσό. Όμως τής συνέβη και με άλλη συναλλαγή, σε Lidl, όπου το ποσό ήταν 100 και κάτι, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί κάποια στιγμή ότι η κάρτα της άδειασε πολύ γρήγορα και πήγε να ζητήσει αναλυτική κατάσταση.

Να σημειώσω ότι και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για την ίδια τράπεζα, αλλά δεν θα ήθελα να την αναφέρω δημόσια, για ευνόητους λόγους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

Χέλη δεν βλέπω πού θα είχες προβλημα να αναφέρεις την τράπεζα, νομίζω θα ενδιέφερε και πολύ κόσμο
ωραία πύτισσα η ζωή
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 03:27
vantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:11
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:05 ερώτηση: γιατί εγώ πχ που δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τράπεζες πρέπει με το ζόρι να έχω λογαριασμό και κάρτα;
από που και ως που σε μια ελεύθερη (κλαίω) πολιτεία, το κράτος με αναγκάζει να συνάψω σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες;
Στοιχειώδης εκσυγχρονισμός λέγεται βρε αλογομούρη, απλά η εξέλιξη των πραγμάτων ειναι. Προς 2020 βαδίζουμε, είναι ολίγον τι αναχρονιστικό να κανεις τις συναλλαγές σου με ενα ματσο χαρτάκια και κέρματα, με τον κίνδυνο ειτε να σε κλέψουν (κατα λάθος εστω) στα ρέστα, είτε να γίνεσαι φορέας μιας ντουζίνας μικροβίων με αυτο το πιάσε-δώσε-ξαναπιάσε χαρτιά που δεν ξερεις ποσα χερια εχουν περάσει,και απο ποια κωλότσεπη εχουν ξεκινησει το ταξίδι τους.
Δύο σημεία. Αφενός οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι πάντα τόσο ασφαλείς, από την άλλην το δώσε-πιάσε ισχύει και για τις κάρτες και τα κουμπάκια του POS. Αν δηλαδή το επιχείρημά σου είναι «μικρόβια», η κάρτα ίσως είναι «μικρόβια²». Οκέι, ίσως όχι εις το τετράγωνο, αλλά 2-3 φορές περισσότερα μικρόβια έχουν οι κάρτες από το χρήμα, όσο κι αν αυτό σε εκπλήσσει. Αυτό δείχνουν οι έρευνες.

Όσο για την ασφάλεια των συναλλαγών, σήμερα είχα ακριβώς ένα τέτοιο κρούσμα που με έκανε έξω φρενών, γιατί ήρθε να μου την πει πελάτης μου -τώρα πρώην- που η τράπεζά του τον διπλοχρέωσε (φυσικά η τράπεζά του ισχυρίζεται ότι φταίω εγώ). Η δική μου τράπεζα (Εθνική) μού είπε ότι όχι μόνο δεν φταίω σε τίποτα, αλλά ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τέτοια κρούσματα και γι' αυτό ευθύνεται το σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, που είναι για τον πούτσο (δικό μου editorialize), και τρέχουν και δεν φτάνουν να διορθώνουν συναλλαγές.

Άρα περίπατος και ο κίνδυνος της κλοπής (άλλωστε φυσική κλοπή γίνεται και σε κάρτα). Δυνητικά, μάλιστα, αν κάποιος σού κλέψει την κάρτα χωρίς να το αντιληφθείς, άνετα αδειάζει και τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Δεν είμαι ούτε κατά των ηλεκτρονικών συναλλαγών ούτε θεωρώ ότι δεν έχουν πλεονεκτήματα. Αλλά ακούω, ρε παιδιά, κάτι επιχειρήματα που είναι τελείως ουτοπικά.

Τέλος, πλήρως ηλεκτρονικό χρήμα είναι γελοίο και να το συζητάμε, τουλάχιστον με την τωρινή τεχνολογία.
Σας τα ελεγα και για τις τραπεζες και για τα μικροβια. Θελουν να ειμαστε αρρωστοι και υποδουλοι.
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 11:33 Να σου πω με ποια μορφή εμφανίστηκε σε μένα. Η κάρτα του τύπου δεν ήταν ανέπαφη. Έβαλε το pin, το δέχτηκε και μετά έγραψε «πρόβλημα κάρτας» και ακυρώθηκε η συναλλαγή. Δεν βγήκε απόκομμα και δεν φάνηκε στο Ζ του POS στο τέλος της μέρας. Την βάλαμε δεύτερη φορά και λειτούργησε. Η τράπεζα τον χρέωσε και για τις δυο συναλλαγές.
Αυτό μου συνέβη και μένα πριν κάτι μέρες αλλά ανέπαφα
Της Πειραιώς ήταν η καρτα
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 07:20
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2019, 03:58 Αυτή η καραμέλα με την φοροδιαφυγή δεν ισχύει. Έχω επιχειρηματολογήσει με στοιχεία πολλές φορές.
δεν έχουν σημασία τα στοιχεία και τα επιχειρήματα.είναι πιο κουλ να νομίζεις πως σώζεις την χώρα από την οικονομική καταστροφή ή να νιώθεις σαν χρονοταξιδιώτης απο το 2500 μχ όταν αγοράζεις τσίχλες με κάρτα από το να δεχτείς ότι απλά είσαι ο μαλάκας της υφηλίου
Επειδή δεν είσαι κακός τύπος, να σε ενημερώσω.
Όταν λέει "έχω επιχειρηματολογήσει με στοιχεία" εννοεί ότι θα πει "συνέβη αυτό στο μπακάλικο", και μετά εσύ πρέπει να το πιστέψεις. Δεν εννοεί αυτό που εννοούμε συνήθως.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος »

δεν περίμενα τον χέλη για να καταλήξω ότι δεν χτυπάνε την φοροδιαφυγή με τι κάρτες.λίγη κοινή λογική χρειάζεται.ακόμα και στο 80% να πάει η υποχρεωτική χρήση κάρτας,στα μέσα εισοδήματα είναι λεφτά που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κρύψεις
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”