axilmar έγραψε: 09 Οκτ 2019, 13:54
stavmanr έγραψε: 09 Οκτ 2019, 13:47
axilmar έγραψε: 09 Οκτ 2019, 13:42
Εαν καποιον τον σωζεις και παρολα αυτα θελει παλι να πεθανει, δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Δικαιωμα του ειναι στο κατω κατω της γραφης.
Όσο μπορώ κάνω.
Το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν θέλεις. Όχι "δεν μπορείς".
Σπιτι σου πηρες καποιον λαθρομεταναστη ή οχι; δεν μας λες.
Δεν απαντώ σε ανόητες ερωτήσεις αφενός διότι δεν καταλαβαίνω τον όρο "λαθρομετανάστης" κι αφετέρου επειδή δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.
Και σε σένα αναγνωρίζω δικαιώματα και δεν χρειάστηκε να σε πάρω στο σπίτι μου ή να σε βάλω στο κεφάλι μου για να επιχειρηματολογήσω για εκείνα.
Εννοειται οτι δεν θελω. Και δεν θελω γιατι εαν το κανω, μετα θα πρεπει να το ξανακανω, μεχρι πια να μην μπορω.
Όταν πια δεν θα μπορείς, απλά δεν θα μπορείς. Τώρα δεν θέλεις.
Κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου...
Λαθρομεταναστης ειναι αυτος που εισηλθε στην χωρα παρανομα, δλδ χωρις να ειναι προσφυγας και χωρις προσκληση.
Αυτός είναι "άνθρωπος που εισήλθε παράνομα στη χώρα".
Αν εσύ περάσεις κόκκινο φανάρι είσαι "λαθροδηγός";
Φυσικα και εχει σχεση. Δεν μπορεις να μας κουνας το δαχτυλο οτι δεν θελουμε τους λαθρομεταναστες ενω εσυ που λες οτι τους θες να μην κανεις τιποτε για αυτο.
Δεν σε ρώτησα ποτέ ποιον θέλεις και ποιον δεν θέλεις. Τα γούστα σου μου είναι αδιάφορα. Το ίδιο αδιάφορα είναι και στην ελληνική Πολιτεία.
Κάπου μπερδεύτηκες...
Εγω δεν μπηκα στο σπιτι σου με το ετσι θελω.
Μπήκε κάποιος στο δικό σου;
Γι'αυτο και ξαναρωτω: εχεις φιλοξενησει λαθρομεταναστη και οχι ακομα γιατι;
Φιλοξενώ μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών της χώρας μου.
Αν το ερώτημά σου είναι γιατί δεν τους φιλοξενώ στο σπίτι μου, ο λόγος είναι ο ίδιος που δεν φιλοξενώ κι εσένα.
Απαντησε μου εστω και θεωρητικα βρε παιδι μου. Ποιος ο λογος που δεν θα ηθελες να φιλοξενησεις εναν λαθρομεταναστη.
Ο λόγος είναι ίδιος με εκείνον που δεν θέλω να φιλοξενήσω στο σπίτι μου τυχαίους "λαθροέλληνες" ή και κάθε άλλη κατηγορία ανθρώπων.
Δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρώνεσαι σε μετανάστες στο ερώτημά σου. Εσένα σε φιλοξένησα, ας πούμε, και σου έμεινε καημός για τους μετανάστες;
Προσπαθείς να εκβιάσεις επιχειρήματα από την προσωπική/οικογενειακή ζωή, στην κοινή ζωή του τόπου. Είναι το πιο ...ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Αντίστοιχης ...εμβέλειας ερωτήματα είναι:
- γιατί υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες στα δημόσια στάδια; Στο σπίτι σου διοργανώνεις ποδοσφαιρικούς αγώνες;
- γιατί γίνονται μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις; Στο σπίτι σου γίνονται συναυλίες και παραστάσεις;
- γιατί κυνηγάς στα βουνά; Στο σπίτι σου κυνηγάς;
- γιατί ψαρεύεις στη θάλασσα; Να ψαρέψεις στο σπίτι σου!
Η φαιδρότητα του επιχειρήματος είναι μοναδική, όπως καταλαβαίνεις.