Pedro έγραψε: 05 Οκτ 2019, 12:04
Αυτο που δυσκολευεσαι να καταλαβεις ειναι οτι στην συγχρονη εποχη που ζουμε εχει καθιερωθει στο μυαλο καθε συγχρονου πολιτη της δυσης η νομιμοτητα ή η μη για το που μπορει να ζει κανεις. Τι δεν καταλαβαινεις οτι οπου γουσταρει θα μενει,οποιος θελει και αυτο δεν μπορεις να το αλλαξεις ή να το αποφασισεις εσυ;
Οσο για την αυστραλια,ακομη και με τον τροπο δια της νομιμου οδου μπορεις καλλιστα να πας να ζησεις και ολα καλα.
Εγω απλα δεν καταλαβαινω γιατι σκουζουν καποιοι εαν αυτο επιθυμουν να το κανουν οι ανατολιτες εδω περα.
Δηλαδη,ενας αφγανος,εαν κανει αιτηση απο το χωριο του για να ερθει στην ελλαδα θα γινει αποδεκτος ή απλα το προβλημα τελικα ειναι ο ρατσισμος;
Ο αμπντουλ που ερχεται κυνηγημενος απο το αφγανισταν ή ο γιασιν απο το μαροκο και του στερειται το στοιχειωδες ανθρωπινο δικαιωμα να ανγνωριστει ειτε ως προσφυγας ειτε οπωσδηποτε με σκοπο να κατσει να εργαστει,πες μου εσυ,τι αλλο περαν απο τον «εγκληματικο» τροπο ζωης θα επιλεξει να κανει; Αφου και να θελει να πουλαει με αποδειξη τις τσαντες δεν του αναγμωριζουν το δικαιωμα να εχει αδεια εργασιας αφμ κλπ κλπ
Συνεπως ολη κατασταση αυτη ευθυνεται για την βιαιη συμπεριφορα τους (σιγουρα οπως ειπα υπαρχουν παντου εγκληματιες) και για πολλοστη φορα θα το πω οτι ειμαι κατα οσων το πραττουν,αλλα πχ εναν αφγανο που δεν εχει δει ασπρη μερα τον καταλαβαινω,οχι τον δικαιολογω,αλλα τον καταλαβαινω. Παραλληλα τους δεξιους μπραβους ,ναρκεμπορους πυτε τπυς καταλαβαινω ,ουτε τους δικαιολογω. Επισης,οπως θα τημωρηθει ενας πολιτης ας εχει τις ιδιες επιπτωσεις και για εναν αλλοδαπο. Τοσο δυσκολο ειναι;
Αλλα γιατι να μην εχει και τα ιδια δικαιωματα οπως ολοι οι αλλοι κι ενας ξενος; Πχ στην εργασια,στην παιδεια κοκ.;
Αυτα.καλη μου γαλη στα λεω,γιατι βλεπω με τα ιδια τα ματακια μου οτι σε μια χωρα που μπορει να χαρακτηριστει οργανωμενο κρατος λειτουργει και ουτε εγιναν μουσουλμανοι οι γερμανοι,ουτε καθημερινα δεν γινονται αλληλοσφαγμοι.
Τεσπα. Καλη καρδια. Ανθρωποι ειναι κ αυτοι...αυτο λεω μονο.