!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κυριακος: τα προφυγοπουλα που αριστευουνε να σηκωνουνε την σημαια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Κυριακος: τα προφυγοπουλα που αριστευουνε να σηκωνουνε την σημαια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Juno έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:38 Ελπίζω να τα δει όλα αυτά ο πατησιωτης όταν ξαναμπεί και να απαντήσει.
Κυρίως στο ότι ο ΟΗΕ θεωρεί πρόσφυγες γενικώς όσους κινδυνεύουν και όχι όσους προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, άρα τι θα κάνει η ΝΔ;

Τα περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα απ όσο νομίζεις.Άλλο τώρα το τι θα κάνει η κάθε κυβέρνηση.

http://lastpoint.gr/sas-lene-psemata/
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Vivian Efthimiopoulou
·
Η δευτερολογία Μητσοτακη εχει ρίξει σε βαριά κατάθλιψη τους Λεπενιστες. Οι αναφορές στην πολυπολιτισμική κοινωνια στην οποια μετατρέπεται η ελληνική, σύμφωνα με τον ΠΘ πρεπει να τους τσάκισε σε βαθμό που να βλεπουν φανταστικούς Συριζαίους να την επικρίνουν
Στο δικό μου ταϊμλαιν, παντως οι Συριζαίοι δεν ειπαν κατι αρνητικό.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Aνυπογραφο αρθρο, η επιτομη της εγκυροτητας.

.
Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas »

Αρίστος έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:42 Στην εταιρεια που εργαζομαι και που μεταξυ αλλων κανει και διανομες φυλλαδιων, οι διανομεις αρνουνται πλεον να δουλεψουν σε συγκεκριμενες περιοχες της Αθηνας.

Καποτε αρνιοντουσαν μονο για περιοχες στην Πατησιων και Αχαρνων.

Περυσι ειπαν πως δεν πανε να μοιρασουν στο Κουκακι.

Να δουμε τελικα ποσες γειτονιες της Αθηνας θα ειναι ασφαλεις σε μια δεκαετια.

.
τελειώσαμε. δεν υπάρχει γυρισμός.
Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:19
Vivian Efthimiopoulou
·
Η δευτερολογία Μητσοτακη εχει ρίξει σε βαριά κατάθλιψη τους Λεπενιστες. Οι αναφορές στην πολυπολιτισμική κοινωνια στην οποια μετατρέπεται η ελληνική, σύμφωνα με τον ΠΘ πρεπει να τους τσάκισε σε βαθμό που να βλεπουν φανταστικούς Συριζαίους να την επικρίνουν
ο southern προεκλογικά μας πουλούσε παραμύθια ότι αυτή είναι μία απλή ακροφιλελεύθερη που δεν έχει καμιά σχέση με τις εθνικές θέσεις της νδ. :011:
που έχει εξαφανιστεί αυτός;
άντε, κομματικό σανό για μια ακόμα φορά στους ψηφοφόρους "να φύγει ο συριζα που θέλει να μας κάνει ντε και καλά πολυπολιτισμικούς" για να έρθει ο κυριακουλης.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Παιδιά υπομονή. Έχει πολύ ακόμη
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:26 Παιδιά υπομονή. Έχει πολύ ακόμη
τι υπομονή; αναμενόμενα είναι αυτά που συμβαίνουν. εγώ τα έχω πει/γράψει αρκετούς μήνες τώρα.
απλώς περιστοιχιζόμεθα από ηλίθιους που τρώνε σανό.
πατησιωτης

metaxoskolikas έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:23
Vivian Efthimiopoulou
·
ο southern προεκλογικά μας πουλούσε παραμύθια ότι αυτή είναι μία απλή ακροφιλελεύθερη που δεν έχει καμιά σχέση με τις εθνικές θέσεις της νδ. :011:
που έχει εξαφανιστεί αυτός;
άντε, κομματικό σανό για μια ακόμα φορά στους ψηφοφόρους "να φύγει ο συριζα που θέλει να μας κάνει ντε και καλά πολυπολιτισμικούς" για να έρθει ο κυριακουλης.

Αυτή πανηγυρίζει όταν γίνεται κάτι που ευνοεί τις δικές της θέσεις και διαφωνεί όταν γίνεται το αντίθετο.Αν ψάξεις πίσω θα την δεις να σκούζει για τα θρησκευτικά της Κεραμέως.
πατησιωτης

metaxoskolikas έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:28
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:26 Παιδιά υπομονή. Έχει πολύ ακόμη
τι υπομονή; αναμενόμενα είναι αυτά που συμβαίνουν. εγώ τα έχω πει/γράψει αρκετούς μήνες τώρα.
απλώς περιστοιχιζόμεθα από ηλίθιους που τρώνε σανό.

Η υπομονή πάει για τις επόμενες εκλογές που δεν είναι σύντομα.Κοίταξε να δεις,τα όσα εξαγγέλθηκαν,αυτή τη στιγμή,μπορούν να ερμηνευθούν με πολλούς τρόπους.Κανείς δεν ξέρει τώρα πόσοι θα βγουν πρόσφυγες και πόσοι λαθρομετανάστες.Δεν έχουν εφαρμοσθεί,δεν ξέρεις.Αλλά στις επόμενες εκλογές όλος ο κόσμος θα ξέρει,όχι τους νόμους αλλά την άμεση εμπειρία του.
Εάν θυμάσαι ο ΛΑΟΣ το 2009 έφθασε το 7% από το λόγο αυτό,κανείς δεν ήξερε ακόμη ότι έρχεται μνημόνιο και όμως έφυγε ένα 7% παρ ότι αυτό θα σήμαινε ότι θα βγει ο ΓΑΠ επειδή είχε απαυδήσει από το σκισμένο κοράνι του Καραμανλή.Αντίθετα το 2015 κανείς δεν ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό καθώς ο Σαμαράς είχε μαντρώσει τους πάντες.Καταψηφίσθηκε για το μνημόνιο και τον ΕΝΦΙΑ.
Επομένως για τον Μητσοτάκη είναι απλά τα πράγματα : εάν η εμπειρία του κόσμου είναι όχι πολλοί μετανάστες θα έχει δεύτερη τετραετία,εάν όχι θα έχει διαρροές προς τα δεξιά.Σε ποιά δεξιά δεν ξέρουμε ακόμη.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Vivian Efthimiopoulou
·

Bίβιάν μου, στηρίζομε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο.

Εάν αυτός είναι το ένα δάκτυλο, εμείς θα γίνομε το δεύτερο που πιέζει το απόστημα του Εθνολαϊκισμού, ώστε επιτέλους να σπάσει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Pedro έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:27
Pedro έγραψε: 05 Οκτ 2019, 09:55 Λες και εσυ εισαι συμφωνη με την ενσωματωση αφομοιωση των προσφυγων κλπ..

Μιαου
Αν δεν βασίζονται μόνον στα επιδόματα και στα μαύρα ανασφάλιστα, σαφέστατα είμαι σύμφωνη.
Όλοι μας έχουμε γνωρίσει πρώην λαθρο ή νομότυπους μετανάστες και έχουμε δει την εξέλιξη τους. Κάποιων είναι εξαιρετική, κάποιων είναι κάκιστη. Γιατί να έχω πρόβλημα με κάποιον Αλβανό, Ιρανό κλπ που είτε έχει κάποια δική του επιχείρηση είτε είναι συνεπής υπάλληλος; Πρόβλημα έχω με όσους δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ανταποδοτικό ευρώ και απαιτούν ισότητα μόνον στα δικαιώματα. Ή είδατε πουθενά να έχουν κάποιοι πρόβλημα με την συμπεριφορά των Κινέζων;

Και σαφώς δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Πιάσατε μια καραμέλα και την κάνατε θεσμικό λάβαρο.

Δεν πάτε να αλλάξετε καμμιά πάνα, πριν αρχίσετε το διαφωτιστικό καραόκε; :P
Ποιος ισχυριστηκε οτι ολοι ειναι προσφυγες; :102:

Ολοι ομως εχουν δικαιωμα να πανε οπουθελουν. Το πρβλημα γατουλα ειναι οτι κωλυονται στην γραφειοκρατια και ακομη οσοι δικαιουνται δεν παιρνουν χαρτια,οποτε το κυριοτερο προβλεμα ειναι τουτο και οχι αν ειναι καλη η συμπεριφορα τους. Εννοειται πως ειναι αδυνατον να εχουν ολοι τους καλη συμπεριφορα,εδω μεταξυ μας οι ομοεθνεις δεν εχουμε :wink

Τεσπα,ειχα παρεξηγησει την αποψη σουγια το θεμα. Σορρυ.
Οκ, το θέμα δεν είναι προσωπικό ούτε με το αν παρεξήγησες εσύ εμένα ή εγώ εσένα. Αυτά λύνονται ή όχι, χωρίς κοινωνικές επεκτάσεις.

Ας πάρουμε λοιπόν με τη σειρά, τα θέματα που θέτεις. Τα έχω μπολντάρει.

Έστω ότι εγώ θέλω να πάω στην Αυστραλία, στη Φινλανδία ή στο Κουβέιτ. Εννοείς ότι με το που θα βρεθώ εκεί (το πως θα βρεθώ είναι ένα άλλο "δικαιωματικό" ζήτημα) έχω δικαίωμα να ζητήσω στέγη, τροφή, σίτιση, εκπαίδευση για μένα ή τα παιδιά μου, ιατρική κάλυψη και κάποια ψιλά για μικροέξοδα και ψυχαγωγία;

Πάμε στη γραφειοκρατία. Θα ήταν η ίδια αν δεν αντιμετώπιζαν όλους όσους μπαίνουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες; Ναι, οι ελληνικές δομές στα γραφειοκρατικά θέματα δεν είναι και η καλύτερη, ακόμη και σε ό,τι αφορά στα αμιγώς εσωτερικά θέματα. Και εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται επίσης από τη γραφειοκρατία για να πάρουν χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ελέφαντες. Όταν λοιπόν σ' αυτήν την πρακτική προσθέσεις και εντελώς ετερόκλητους ανθρώπους, που σίγουρα μπορεί να αναγνωρισθεί από την αρχή αν είναι Σομαλοί, Αφγανοί, Σύριοι ή Πακιστανοί (γιατί άλλο ο πρόσφυγας και άλλο ο αιτών άσυλο) σίγουρα μπορεί να διαχωρισθούν οι γονείς με τα παιδιά, τα ασυνόδευτα ανήλικα από τους ενήλικες ανήλικους, αυτοί που έχουν επίσημα χαρτιά κι αυτοί που τα έχασαν στη θάλασσα κλπ... και τους στοιβάξεις όλους μαζί σε όποιον προσωρινό χώρο υπάρχει, δίνοντας τους χαρτάκια προτεραιότητας, το λογικό είναι ότι αυτοί που είναι όντως πρόσφυγες, θα υποστούν τη μεγαλύτερη αδικία.

Το θέμα σύγκρισης και ισοπέδωσης φυσικά της ελληνικής (ή οποιασδήποτε άλλης χώρας) κακής συμπεριφοράς ή εγκληματικότητας, είναι ένα απολύτως έωλο άλλοθι, που αποδεικνύει απλώς το ότι οι... αντιρατσιστές είναι διχασμένες -και στην κακή περίπτωση- διαταραγμένες προσωπικότητας. Βγαίνει ο κάθε τσαβοτσέλιγκας και κάνει κήρυγμα για τη βλαχοδεξιά και τους ελ, ενώ ο ίδιος ακόμα βρωμάει ξυνισμένο τυρόγαλο και απωθημένα. Κι αυτή η μυρωδιά δεν φεύγει ούτε με φτηνή ούτε με ακριβή κολώνια. Αλλά έστω ότι είναι βλαχοδεξιοί οι Έλληνες. Και αμόρφωτοι και φασίστες και φοβικοί και ό,τι θένε. Από τη στιγμή που οι ίδιοι σιχαίνονται και απαξιώνουν όλους τους Έλληνες (αυτό κι αν είναι βλαχοτσάβικη νοοτροπία) γιατί δεν σιχαίνονται και όσους πρόσφυγες κάνουν τα ίδια και χειρότερα;

Αυτό είναι διαταραχή προσωπικότητας και όχι ανοιχτόμυαλη προσέγγιση των πραγμάτων.

Οπότε, ξεκαθαρίζω και πάλι τη θέση μου.

Μεταξύ ενός Έλληνα τσέλιγκα κι ενός τσαβοτσέλιγκα, θα στηρίξω τον Έλληνα.
Μεταξύ ενός Αλβανού που φορολογείται και ενός ρομά Έλληνα πολίτη, θα στηρίξω τον Αλβανό.
Μεταξύ μίας οικογένειας τυπικών και παράτυπων προσφύγων, θα υποστηρίξω την οικογένεια που ο πατέρας θα δουλέψει κανονικά και δεν θα ζει από τα επιδόματα των παιδιών του. Αν είναι ο παράτυπος, δεν έχω πρόβλημα. Θα έχω πρόβλημα όμως, αν ένας άνεργος ή εργαζόμενος Έλληνας πατέρας, δικαιούται λιγότερα και πληρώνει περισσότερα.
Μεταξύ ενός ξένου ή Έλληνα σημαιοφόρου, θα στηρίξω τον καλό μαθητή. Αρκεί να παίζει στα ίσα με τον Έλληνα, το επαναλαμβάνω αυτό.

Γιατί καλέ μου Πέντρο, εγώ συνεχίζω να έχω νοοτροπία πολίτη και πιστεύω στα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και όχι σε Παρθενώνες και βελανίδια. Για μένα Ελλάδα είναι η Πόλις και όχι ο Παρθενώνας.

Και βάσει αυτής της αντίληψης, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, θα στηρίξω τον Μητσοτάκη.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, εσείς τα κάνετε σύνθετα, για να δημιουργήσετε ένα θορυβώδες ιδεολογικό χάος, ένα μείγμα ετερόκλητων και καθαρά ασύμβατων στοιχείων, που θεωρείτε ή προβάλλετε ως ανάλυση των πραγμάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Κατ' αρχάς, ένα πολύ μικρό ποσοστό των λαθρομεταναστών θα καταγράφονται πλέον ως πρόσφυγες. Κατά δεύτερον, να είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα σαν χώρα με αρχίδια ακόμα και σε εποχή χρεοκοπίας αγκαλιάζει πρόσφυγες που θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία της. Αυτό μας ξεχωρίζει σαν χώρα αλλά και σαν άτομα τον καθένα από εμάς ξεχωριστά ως τύπους με φιλότιμο και ενσυναίσθηση. Σε αντίθεση με ευρωπαικές χώρες που σημειώνονται χιλιάδες επιθέσεις σε μετανάστες κάθε χρόνο εδώ δεν καταγράφεται τίποτα παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όταν ακούμε ένα αραπάκι να τραγουδά τον εθνικό ύμνο σε άπταιστα ελληνικά. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όταν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα Αλβανάκι από ένα ελληνάκι. Η ελληνικότητα είναι στάση ζωής και φιλοσοφία που ανέκαθεν υιοθετούσε το πάντρεμα πολιτισμών. Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Σε αυτή την κληρονομιά θα μείνουμε πιστοί. Ζήτω ο Μητσοτάκαρος. Ζήτω η ΝΔ. Είθε να κυβερνήσει πολλά πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Οκτ 2019, 21:50
Northern Spirit έγραψε: 04 Οκτ 2019, 18:46 Εικόνα
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς αλλάζει; Αυτό δεν ίσχυε και μέχρι τώρα;

ισχυε, αλλα οταν το ελεγαν οι ΣΥριζαιοι οι δεξοι "πατριωτες" βγαζανε αφρους.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 11:44
Pedro έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Οκτ 2019, 10:27

Αν δεν βασίζονται μόνον στα επιδόματα και στα μαύρα ανασφάλιστα, σαφέστατα είμαι σύμφωνη.
Όλοι μας έχουμε γνωρίσει πρώην λαθρο ή νομότυπους μετανάστες και έχουμε δει την εξέλιξη τους. Κάποιων είναι εξαιρετική, κάποιων είναι κάκιστη. Γιατί να έχω πρόβλημα με κάποιον Αλβανό, Ιρανό κλπ που είτε έχει κάποια δική του επιχείρηση είτε είναι συνεπής υπάλληλος; Πρόβλημα έχω με όσους δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ανταποδοτικό ευρώ και απαιτούν ισότητα μόνον στα δικαιώματα. Ή είδατε πουθενά να έχουν κάποιοι πρόβλημα με την συμπεριφορά των Κινέζων;

Και σαφώς δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Πιάσατε μια καραμέλα και την κάνατε θεσμικό λάβαρο.

Δεν πάτε να αλλάξετε καμμιά πάνα, πριν αρχίσετε το διαφωτιστικό καραόκε; :P
Ποιος ισχυριστηκε οτι ολοι ειναι προσφυγες; :102:

Ολοι ομως εχουν δικαιωμα να πανε οπουθελουν. Το πρβλημα γατουλα ειναι οτι κωλυονται στην γραφειοκρατια και ακομη οσοι δικαιουνται δεν παιρνουν χαρτια,οποτε το κυριοτερο προβλεμα ειναι τουτο και οχι αν ειναι καλη η συμπεριφορα τους. Εννοειται πως ειναι αδυνατον να εχουν ολοι τους καλη συμπεριφορα,εδω μεταξυ μας οι ομοεθνεις δεν εχουμε :wink

Τεσπα,ειχα παρεξηγησει την αποψη σουγια το θεμα. Σορρυ.
Οκ, το θέμα δεν είναι προσωπικό ούτε με το αν παρεξήγησες εσύ εμένα ή εγώ εσένα. Αυτά λύνονται ή όχι, χωρίς κοινωνικές επεκτάσεις.

Ας πάρουμε λοιπόν με τη σειρά, τα θέματα που θέτεις. Τα έχω μπολντάρει.

Έστω ότι εγώ θέλω να πάω στην Αυστραλία, στη Φινλανδία ή στο Κουβέιτ. Εννοείς ότι με το που θα βρεθώ εκεί (το πως θα βρεθώ είναι ένα άλλο "δικαιωματικό" ζήτημα) έχω δικαίωμα να ζητήσω στέγη, τροφή, σίτιση, εκπαίδευση για μένα ή τα παιδιά μου, ιατρική κάλυψη και κάποια ψιλά για μικροέξοδα και ψυχαγωγία;

Πάμε στη γραφειοκρατία. Θα ήταν η ίδια αν δεν αντιμετώπιζαν όλους όσους μπαίνουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες; Ναι, οι ελληνικές δομές στα γραφειοκρατικά θέματα δεν είναι και η καλύτερη, ακόμη και σε ό,τι αφορά στα αμιγώς εσωτερικά θέματα. Και εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται επίσης από τη γραφειοκρατία για να πάρουν χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ελέφαντες. Όταν λοιπόν σ' αυτήν την πρακτική προσθέσεις και εντελώς ετερόκλητους ανθρώπους, που σίγουρα μπορεί να αναγνωρισθεί από την αρχή αν είναι Σομαλοί, Αφγανοί, Σύριοι ή Πακιστανοί (γιατί άλλο ο πρόσφυγας και άλλο ο αιτών άσυλο) σίγουρα μπορεί να διαχωρισθούν οι γονείς με τα παιδιά, τα ασυνόδευτα ανήλικα από τους ενήλικες ανήλικους, αυτοί που έχουν επίσημα χαρτιά κι αυτοί που τα έχασαν στη θάλασσα κλπ... και τους στοιβάξεις όλους μαζί σε όποιον προσωρινό χώρο υπάρχει, δίνοντας τους χαρτάκια προτεραιότητας, το λογικό είναι ότι αυτοί που είναι όντως πρόσφυγες, θα υποστούν τη μεγαλύτερη αδικία.

Το θέμα σύγκρισης και ισοπέδωσης φυσικά της ελληνικής (ή οποιασδήποτε άλλης χώρας) κακής συμπεριφοράς ή εγκληματικότητας, είναι ένα απολύτως έωλο άλλοθι, που αποδεικνύει απλώς το ότι οι... αντιρατσιστές είναι διχασμένες -και στην κακή περίπτωση- διαταραγμένες προσωπικότητας. Βγαίνει ο κάθε τσαβοτσέλιγκας και κάνει κήρυγμα για τη βλαχοδεξιά και τους ελ, ενώ ο ίδιος ακόμα βρωμάει ξυνισμένο τυρόγαλο και απωθημένα. Κι αυτή η μυρωδιά δεν φεύγει ούτε με φτηνή ούτε με ακριβή κολώνια. Αλλά έστω ότι είναι βλαχοδεξιοί οι Έλληνες. Και αμόρφωτοι και φασίστες και φοβικοί και ό,τι θένε. Από τη στιγμή που οι ίδιοι σιχαίνονται και απαξιώνουν όλους τους Έλληνες (αυτό κι αν είναι βλαχοτσάβικη νοοτροπία) γιατί δεν σιχαίνονται και όσους πρόσφυγες κάνουν τα ίδια και χειρότερα;

Αυτό είναι διαταραχή προσωπικότητας και όχι ανοιχτόμυαλη προσέγγιση των πραγμάτων.

Οπότε, ξεκαθαρίζω και πάλι τη θέση μου.

Μεταξύ ενός Έλληνα τσέλιγκα κι ενός τσαβοτσέλιγκα, θα στηρίξω τον Έλληνα.
Μεταξύ ενός Αλβανού που φορολογείται και ενός ρομά Έλληνα πολίτη, θα στηρίξω τον Αλβανό.
Μεταξύ μίας οικογένειας τυπικών και παράτυπων προσφύγων, θα υποστηρίξω την οικογένεια που ο πατέρας θα δουλέψει κανονικά και δεν θα ζει από τα επιδόματα των παιδιών του. Αν είναι ο παράτυπος, δεν έχω πρόβλημα. Θα έχω πρόβλημα όμως, αν ένας άνεργος ή εργαζόμενος Έλληνας πατέρας, δικαιούται λιγότερα και πληρώνει περισσότερα.
Μεταξύ ενός ξένου ή Έλληνα σημαιοφόρου, θα στηρίξω τον καλό μαθητή. Αρκεί να παίζει στα ίσα με τον Έλληνα, το επαναλαμβάνω αυτό.

Γιατί καλέ μου Πέντρο, εγώ συνεχίζω να έχω νοοτροπία πολίτη και πιστεύω στα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και όχι σε Παρθενώνες και βελανίδια. Για μένα Ελλάδα είναι η Πόλις και όχι ο Παρθενώνας.

Και βάσει αυτής της αντίληψης, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, θα στηρίξω τον Μητσοτάκη.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, εσείς τα κάνετε σύνθετα, για να δημιουργήσετε ένα θορυβώδες ιδεολογικό χάος, ένα μείγμα ετερόκλητων και καθαρά ασύμβατων στοιχείων, που θεωρείτε ή προβάλλετε ως ανάλυση των πραγμάτων.
Δεν διαφωνουμε στα σημεια θιγεις για εναν που εργαζεται να στηριξει την οικογενεια του κλπ.

Ποιος γαμει τον μητσοτακη και τον τσιπρα; Δεν βλεπεις οτι απλα αλλαζουν οψεις τα ανδρεικελα και ταυτοχρονα τα χερια που τα ελεγχουν παραμενουν ιδια;

Δεν ξερω πραγματικα σε ποιους απευθυνεσαι οταν λες οτι δημιουργησαμε χαος. :102:

Αυτο που δυσκολευεσαι να καταλαβεις ειναι οτι στην συγχρονη εποχη που ζουμε εχει καθιερωθει στο μυαλο καθε συγχρονου πολιτη της δυσης η νομιμοτητα ή η μη για το που μπορει να ζει κανεις. Τι δεν καταλαβαινεις οτι οπου γουσταρει θα μενει,οποιος θελει και αυτο δεν μπορεις να το αλλαξεις ή να το αποφασισεις εσυ;

Οσο για την αυστραλια,ακομη και με τον τροπο δια της νομιμου οδου μπορεις καλλιστα να πας να ζησεις και ολα καλα.

Εγω απλα δεν καταλαβαινω γιατι σκουζουν καποιοι εαν αυτο επιθυμουν να το κανουν οι ανατολιτες εδω περα. :p2:

Δηλαδη,ενας αφγανος,εαν κανει αιτηση απο το χωριο του για να ερθει στην ελλαδα θα γινει αποδεκτος ή απλα το προβλημα τελικα ειναι ο ρατσισμος;

Ο αμπντουλ που ερχεται κυνηγημενος απο το αφγανισταν ή ο γιασιν απο το μαροκο και του στερειται το στοιχειωδες ανθρωπινο δικαιωμα να ανγνωριστει ειτε ως προσφυγας ειτε οπωσδηποτε με σκοπο να κατσει να εργαστει,πες μου εσυ,τι αλλο περαν απο τον «εγκληματικο» τροπο ζωης θα επιλεξει να κανει; Αφου και να θελει να πουλαει με αποδειξη τις τσαντες δεν του αναγμωριζουν το δικαιωμα να εχει αδεια εργασιας αφμ κλπ κλπ

Συνεπως ολη κατασταση αυτη ευθυνεται για την βιαιη συμπεριφορα τους (σιγουρα οπως ειπα υπαρχουν παντου εγκληματιες) και για πολλοστη φορα θα το πω οτι ειμαι κατα οσων το πραττουν,αλλα πχ εναν αφγανο που δεν εχει δει ασπρη μερα τον καταλαβαινω,οχι τον δικαιολογω,αλλα τον καταλαβαινω. Παραλληλα τους δεξιους μπραβους ,ναρκεμπορους πυτε τπυς καταλαβαινω ,ουτε τους δικαιολογω. Επισης,οπως θα τημωρηθει ενας πολιτης ας εχει τις ιδιες επιπτωσεις και για εναν αλλοδαπο. Τοσο δυσκολο ειναι;

Αλλα γιατι να μην εχει και τα ιδια δικαιωματα οπως ολοι οι αλλοι κι ενας ξενος; Πχ στην εργασια,στην παιδεια κοκ.; :p2:

Αυτα.καλη μου γαλη στα λεω,γιατι βλεπω με τα ιδια τα ματακια μου οτι σε μια χωρα που μπορει να χαρακτηριστει οργανωμενο κρατος λειτουργει και ουτε εγιναν μουσουλμανοι οι γερμανοι,ουτε καθημερινα δεν γινονται αλληλοσφαγμοι.

Τεσπα. Καλη καρδια. Ανθρωποι ειναι κ αυτοι...αυτο λεω μονο.
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”