!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έχω μια αδερφή/κουκλίτσα αληθινή/τη λένε Βόρειο Κύπρο/την αγαπώ πολύ (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ)

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
zteo

Re: Έχω μια αδερφή/κουκλίτσα αληθινή/τη λένε Βόρειο Κύπρο/την αγαπώ πολύ (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

πατησιωτης έγραψε: 03 Οκτ 2019, 09:53
zteo έγραψε: 03 Οκτ 2019, 09:33 Ξεχασατε ολοι οτι η Τουρκικη εισβολη δεν σχεδιαστηκε το 1974.Ηταν ετοιμη απο το 1964.Ξεχασατε επισης οτι η προδοσια της δεξιας δεν ξεκιναει με το πραξικοπημα του Σαμψων το 1974 αλλα με τις σφαγες των Τουρκοκυπριων απο τους παρακρατικους Γριβα-Ντερντιλη.Ξεχασατε επισης οτι την Τουρκικη εισβολη το 1964 την σταματησαν οι Σοβιετικοι που απειλησαν την Τουρκια με πολεμο.Τελος ξεχασατε οτι εκεινη την περιοδο μεγαλη πολιτικη δυναμη στο νησι ηταν το ΑΚΕΛ.Που μπορουσε να ενωσει Ελληνοκυπριους και Τουρκοκυπριους και ειχε καθαρα φιλοσοβιετικο προσανατολισμο.Συνεπως ναι οι Αμερικανοι δουλευαν ενα σχεδιο διχοτομησης και απλα ψαχναν να βρουν σε ποιον δεξιο ηγετη θα επεφτε ο κληρος της προδοσιας.
Η μονη λυση που θα μπορουσε να χαρακτιριστει δικαιη θα ηταν η Κυπρος να γινει ανεξαρτητη χωρα ως εννιαιο κρατος με μια εθνοτητα την Κυπριακη.Να αποχωρησουν οι Βρεττανικες βασεις και να παψει να υπαρχει η ομηρια των εγγυητριων δυναμεων.Φυσικα τραβεστι ομοσπονδιες τελειως δυσλειτουργικες οπως προβλεποντε στο σχεδιο Αναν θα χειροτερευαν το προβλημα.Για να γινει αυτο θα πρεπει να αποχωρησουν τα στρατευματα κατοχης της Τουρκιας. :8)
Σχέδια πολέμου υπάρχουν για κάθε ενδεχόμενο.Υλοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.Ποτέ το ΑΚΕΛ δεν είχε πλειοψηφία και φυσικά ελάχιστη επιρροή στους Τουρκοκύπριους.Τα περί κυπριακής εθνότητας ήταν χίμαιρα.Εάν το ΑΚΕΛ πίστευε ότι υπάρχει τέτοια εθνότητα θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτό αντάρτικο κατά της Αγγλίας - άλλωστε την τεχνογνωσία την είχαν από άλλους "συντρόφους" :D - και να μην αφήσει τα πάντα στην ΕΟΚΑ.Γνώριζε όμως ότι στην Κύπρο υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι όπως και σε όλη την τέως οθωμανική αυτοκρατορία.
Βεβαίως η αριστερά ειδικεύεται στη δημιουργία νέων εθνοτήτων.Κατόρθωσε και δημιούργησε εθνότητα "Μακεδόνων" με υλικό Βουλγάρους,γιατί να μη δημιουργήσει και εθνότητα Κυπρίων από Έλληνες;αλλά αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα. :D
Πιθανον τα περι Κυπριακης εθνοτητας να ειναι χιμαιρα.Η ουσια ειναι οτι η αποψη μου ειναι υπερ της εννιαιας διατηρησης της Κυπρου σαν ενα κρατος και στην εννοτητα μεταξυ Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων.Αυτο δεν μπορει να γινει με δικοινοτικες διζωνικες ((ομοσπονδιες)) που στην ουσια ειναι διχοτομικες συνομοσπονδιες.Η επιρροη του Ακελ στους Τουρκοκυπριους ηταν υπαρκτη το 60 γιαυτο οι Αγγλοι κυριως κατασκευασαν Τουρκοκυπριακες παραστρατιωτικες οργανωσεις για να σταματησουν την αυξανομενη επιρροη.

Υ.Γ.1 Η αριστερα μιλησε για Σλαβομακεδονες ποτε για Μακεδονικη εθνοτητα.
Υ.Γ.2 Ισως μια ομοσπονδια τυπου Βελγιου θα ηταν μια καλη λυση(αν και προσωπικα αυτο με τα ποσοστα συμμετοχης Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων δεν το βλεπω με καλο ματι).Δηλαδη μια ομοσπονδια που θα εξασφαλιζει μια ισχυρη κεντρικη διακυβερνηση χωρις να πειράζονται τα εθνικα χαρακτηριστικα του Κυπριακου λαου.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
elchav

Re: Έχω μια αδερφή/κουκλίτσα αληθινή/τη λένε Βόρειο Κύπρο/την αγαπώ πολύ (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Sid Vicious έγραψε: 03 Οκτ 2019, 16:03 Λογικά ο ελ τσαβ έφαγε καμια χυλοπιτα από Κύπρια ή καμια καρπαζά από Κύπριο
γιατί θεωρείς ότι συναναστρέφομαι με μεσανατολίτες;
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Sid Vicious έγραψε: 03 Οκτ 2019, 16:04
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:16 Δε χρειάζονται πολλά. Αρκεί να συναναστραφείτε με αρκετούς Κύπριους και αρκετούς Βορειοηπειρώτες. Θα καταλάβετε.
Μια χαρά και οι δύο. Οι χειρότεροι όλων είναι κάτι Αθηνέζοι συνήθως
Γκαγκαρους έχω γνωρίσει ελάχιστους. Σχετικα οκ, απλά είναι μεγάλη η πίκρα τους που δεν έχουν καταγωγή απο κάπου αλλού για να μπορούν να την ψιλοκάνουν. Και αυτη η πίκρα βγάζει κόμπλεξ, όπως και η κάθε πίκρα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Υπαρκτή μπορεί να ήταν η επιρροή του ΑΚΕΛ, σημαντική όμως δεν ήταν και δε μπορούσε να γίνει. Θεωρώ πως υπερεκτιμηθηκε όπως υπερεκτιμηθηκε και η πιθανότητα να πήγαινε η Κύπρος στο Ανατολικό μπλοκ. Τέτοια πιθανότητα, με ειρηνικό τρόπο, δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμυριο.
Άβαταρ μέλους
elchav

Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 16:17 Αναλογικά με τον πληθυσμό είναι πολύ πιο επιτυχημένοι από το ελλαδικο κρατος
Πράγματι.
Οι Άγγλοι τους έδωσαν ανεξαρτησία μετά από Ινδία, Ν. Αφρική, Σουδάν, Αίγυπτο, Ερυθραία, Σομαλία, μόλις το 1960.
Για καμιά δεκαπενταετία, όλος ο πλανήτης ασχολιοταν με τη μαλακία τους ενώ αποφάσισαν να εκλέξουν για Πρόεδρο της χώρας έναν παπά που την είχε δει Φιντέλ Κάστρο της Μ. Ανατολής. What could go wrong? Για το 1974 δε θα μιλήσω

Τέλος, οι ...επιτυχημένοι μπήκαν σε μίνι οικονομική κρίση γιατί αποθήκευσαν τα εκρηκτικά τους δίπλα στο θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

epic fail level: Cyprus
επίπεδο αντίληψης: Maspoli
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Για να προσπαθήσουν να την κρατήσουν μέχρι το 1960 και έχοντας νεκρούς, σήμαινε ότι τη θεωρούσαν κάτι απείρως σημαντικότερο πχ από ένα κωλονησο που το έδωσαν πεσκεσι σε έναν ανθυπομοναρχη της βαλκανικής.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Σαν γεωγραφικό σημείο, όχι σαν πολιτισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
elchav

Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 16:58 Για να προσπαθήσουν να την κρατήσουν μέχρι το 1960 και έχοντας νεκρούς, σήμαινε ότι τη θεωρούσαν κάτι απείρως σημαντικότερο πχ από ένα κωλονησο που το έδωσαν πεσκεσι σε έναν ανθυπομοναρχη της βαλκανικής.
Πέραν του ότι σου απάντησε ο hellegennes, σου υπενθυμίζω ότι το κωλόνησο εναλασσόταν μεταξύ Ρώσων, Άγγλων, Γάλλων και παλαιότερα Βενετών, συνεχώς. Σταμάτα να είσαι τόσο βλάκας, μου το κάνεις πολύ εύκολο
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Maspoli

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:11 Σαν γεωγραφικό σημείο, όχι σαν πολιτισμό.
Η Ελλάδα έχει βγάλει δύο νομπελίστες. Λογοτεχνίας.
Η Κύπρος με λιγότερο πληθυσμό από το 1/10 της Ελλάδας, έχει βγάλει έναν. Οικονομίας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:20
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:11 Σαν γεωγραφικό σημείο, όχι σαν πολιτισμό.
Η Κύπρος με λιγότερο πληθυσμό από το 1/10 της Ελλάδας, έχει βγάλει έναν. Οικονομίας.
Δεν υπάρχει νόμπελ οικονομίας. Κατ' ευφημισμό ονομάζεται νόμπελ. Άλλωστε η οικονομία δεν είναι ούτε τέχνη ούτε επιστήμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Maspoli

elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:16
Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 16:58 Για να προσπαθήσουν να την κρατήσουν μέχρι το 1960 και έχοντας νεκρούς, σήμαινε ότι τη θεωρούσαν κάτι απείρως σημαντικότερο πχ από ένα κωλονησο που το έδωσαν πεσκεσι σε έναν ανθυπομοναρχη της βαλκανικής.
Πέραν του ότι σου απάντησε ο hellegennes, σου υπενθυμίζω ότι το κωλόνησο εναλασσόταν μεταξύ Ρώσων, Άγγλων, Γάλλων και παλαιότερα Βενετών, συνεχώς. Σταμάτα να είσαι τόσο βλάκας, μου το κάνεις πολύ εύκολο
Εναλασσοταν γιατί κανείς δεν είχε εγκαταστήσει σοβαρές δυνάμεις σε αυτό και ως εκ τούτου η καταλήψις του ήταν διαχρονικά μια απλούστατη υπόθεση. Πράγμα παράδοξο για νησί που υποτίθεται ο αμυνόμενος έχει το πλεονέκτημα. Ασήμαντο εδώ και 5 αιώνες νησί για να σπαταλησεις δυνάμεις να το υπερασπιστείς και ουδεις λόγος υπάρχει για να έχεις πολλές δυνάμεις για να ελέγχεις τους ακαπνους τεμπέληδες λιμοκοντορους που το κατοικούν. Το πιο θαρραλέο πράγμα που μπορεί να έχουν κάνει είναι να πετάξουν κάνα σταμνι από κάνα μπαλκονι
Άβαταρ μέλους
Maspoli

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:23
Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:20
Δεν υπάρχει νόμπελ οικονομίας. Κατ' ευφημισμό ονομάζεται νόμπελ. Άλλωστε η οικονομία δεν είναι ούτε τέχνη ούτε επιστήμη.
ΟΚ. Ας σε κρίνει ο καθένας που θα διαβάσει αυτό το σχολιο
Άβαταρ μέλους
elchav

Maspoli έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:26
elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 17:16
Εναλασσοταν γιατί κανείς δεν είχε εγκαταστήσει σοβαρές δυνάμεις σε αυτό και ως εκ τούτου η καταλήψις του ήταν διαχρονικά μια απλούστατη υπόθεση. Πράγμα παράδοξο για νησί που υποτίθεται ο αμυνόμενος έχει το πλεονέκτημα. Ασήμαντο εδώ και 5 αιώνες νησί για να σπαταλησεις δυνάμεις να το υπερασπιστείς και ουδεις λόγος υπάρχει για να έχεις πολλές δυνάμεις για να ελέγχεις τους ακαπνους τεμπέληδες λιμοκοντορους που το κατοικούν. Το πιο θαρραλέο πράγμα που μπορεί να έχουν κάνει είναι να πετάξουν κάνα σταμνι από κάνα μπαλκονι
Ποστ που αναβλύζει πόνο μεταφρασμένο σε ανακρίβειες. Χαίρομαι :g094:
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Στο μεταξύ ο Παπανικολάου είχε προταθεί δύο φορές για νόμπελ αλλά δεν του το έδωσαν από φόβο μην αποδειχθεί η θεωρία του λάθος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

Kauldron έγραψε: 02 Οκτ 2019, 23:33 Αν κάθεσαι να υπολογίζεις τις αντιδράσεις του εχθρού, τότε ποτέ δε θα αποκτήσεις οπλικό σύστημα που να το φοβάται, και ποτέ δε θα μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις.
Αν τα φοβούνται, τότε ένας λόγος ακόμα να τα πάρουμε.
Το πρόβλημα είναι οτι η Τουρκία ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί μια ήττα. Πολύ απλά, θα διαλυθεί η χώρα, γιατί έχει ένα σωρό μειονότητες, με τους Κούρδους να έχουν ΗΔΗ πάρει τα όπλα.
Και στη Συρία λέγανε, όταν τους βομβάρδιζαν τα "σημεία παρατηρησης" οι του Ασσάντ, θ' αντιδράσουμε και θα δείτε τί θα σας κάνουμε, και οι άλλοι ξαναβομβάρδιζαν, και δεν έκαναν τίποτα οι Τούρκοι.
Πολλά λένε, λίγα κάνουν.
Το θέμα είναι η δική μας νοοτροπία. Εκεί που θα πρέπε να ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ τον πόλεμο, κοιτάμε να λειτουργήσουμε σαν Δημόσιοι Υπάλληλοι, και λέμε "από 'μενα να φύγει", "να έχουμε ειρήνη όσο ζώ εγώ", κλπ.
"Είναι καλύτερος ο πόλεμος από μια αισχρή ειρήνη"
Παπαριες λες. Σε περιπτωση πολεμου η Ελλαδα παιρνει τον πουλο. Αυτες οι νοοτροπιες μας οδηγησαν στις καταστροφες του 1922 και του 1974
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”