Σιγά τα ωά. Η μπαταρία ενός αυτοκινήτου χρειάζεται 90.000 λίτρα για την εξαγωγή λιθίου. Για την ώρα τα παίρνουμε από κάτι φουκαράδες Ινδιάνους στην Ν. Αμερική.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:00Έχεις δίκιο, έκανα λάθος. Δεν είναι 350 λίτρα, είναι 370:
Almond milk requires more water to produce than soy or oat milk. A single glass requires 74 litres (130 pints of water) - more than a typical shower. Rice milk is also comparatively thirsty, requiring 54 litres of water per glass.
Πηγή: BBC
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος
Αν έχει κάποιος 1,5 KW φωτοβολταϊκά, 6 μπαταρίες 1000 AH (πρόσημο ζωής μπαταριών 10-15 χρόνια), φυσικό αέριο, ψυγείοκαταψύκτη, κουζίνα, θερμοσίφωνα, και κάμποσες άλλες συσκευές που λειτουργούν ή μπορούν να λειτουργήσουν με φυσικό αέριο λύνεται το πρόβλημα χωρίς τη χρήση ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ (ίσως λίγο τον χειμώνα κατά τις περιόδους συννεφιάς)
Αλλού είναι το πρόβλημα.
Η ανακάλυψη μιας πετρελαιοπηγής δεσμεύει την ανθρωπότητα χάριν των εκμεταλλευτών της να χρησιμοποιούν αυτή την πηγή ενέργειας για δεκάδες χρόνια από την ανακάλυψή της. Όλη η νυν βιομηχανία στηρίζεται πάνω σε αυτή την πηγή ενέργειας και είναι μεγάλα τα συμφέροντα για να μπορέσει να αλλάξει αυτό. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Ο.Ι.
Αλλού είναι το πρόβλημα.
Η ανακάλυψη μιας πετρελαιοπηγής δεσμεύει την ανθρωπότητα χάριν των εκμεταλλευτών της να χρησιμοποιούν αυτή την πηγή ενέργειας για δεκάδες χρόνια από την ανακάλυψή της. Όλη η νυν βιομηχανία στηρίζεται πάνω σε αυτή την πηγή ενέργειας και είναι μεγάλα τα συμφέροντα για να μπορέσει να αλλάξει αυτό. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Ο.Ι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 03 Οκτ 2019, 14:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- hellegennes
Αγαπητέ υποκριτή, το να χρησιμοποιείς λιγότερο ως καθόλου το αυτοκίνητό σου και γενικά να μην γαμάς το σύστημα ξοδεύοντας χωρίς πραγματικό λόγο άπειρη ενέργεια δεν είναι ερημιτισμός και είναι ο μοναδικός τρόπος να μαζέψεις λίγο την ζημιά που κάνεις. Την ζημιά την κάνεις εσύ κάθε μέρα, όχι οι διακοπές της Χάιντι στην Βαρκελώνη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:08Το αντίθετο λέω, νιώσε λίγο. Ο Χελις θέλει υποτίθεται να σε κάνει ερημίτη αλλά δεν του επιτίθεσαι γιατί καταλαβαίνεις ότι βοηθάει το σκοπό σου με όσα λέει.
Η υποκρισία είναι κάτι που σιχαίνομαι από τα βάθη της ψυχής μου. Η Γκρέτα είναι νιάνιαρο και δεν αντιλαμβάνεται πόσο ανακόλουθο είναι να κλαίγεται για τις πτήσεις και το κρέας και την ίδια στιγμή να κάνει περιοδεία που ισοδυναμεί με δεκάδες πτήσεις και να τρώει πρωινό που ισοδυναμεί με 3 γουρούνια σε εκπομπές CO2. Δεν την κρίνω για το πρωινό που τρώει αλλά για το ότι ταυτόχρονα κηρύττει το Α και πράττει το Β που είναι χειρότερο. Υπάρχουν δυο λογικοί δρόμοι που δεν οδηγούν στο κράξιμο: να κηρύσσεις το Α και να ζεις ζωή συμβατή με το Α ή να πράττεις το Β και να μην κηρύττεις τίποτα.
Αυτά που λες για τις κυβερνήσεις και την παραγωγή είναι γενικότητες χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Πες μας συγκεκριμένα τι πιστεύεις ας πούμε ότι θα σου επιτρέψει ταυτόχρονα να συνεχίσεις να ζεις ακριβώς την ενεργοβόρο ζωή που ζεις και να μειωθούν ταυτόχρονα οι εκπομπές σε βαθμό που δεν θα έχουν μελλοντική αρνητική επίδραση.
Αν όντως ενδιαφέρεσαι για το κλίμα, το ελάχιστο είναι να ξέρεις συγκεκριμένα τι και πώς πρέπει να γίνει, έχοντας διαβάσει. Το ελάχιστο που οφείλεις, αν υποστηρίζεις το κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής είναι να έχεις διαβάσει. Κείμενα. Όχι γραφήματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Κλίμακα. Η μπαταρία δεν θα ζήσει ένα χρόνο. Ένας χρόνος όμως με 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου την ημέρα = 135.000 λίτρα.sharp έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:14Σιγά τα ωά. Η μπαταρία ενός αυτοκινήτου χρειάζεται 90.000 λίτρα για την εξαγωγή λιθίου. Για την ώρα τα παίρνουμε από κάτι φουκαράδες Ινδιάνους στην Ν. Αμερική.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:00Έχεις δίκιο, έκανα λάθος. Δεν είναι 350 λίτρα, είναι 370:
Almond milk requires more water to produce than soy or oat milk. A single glass requires 74 litres (130 pints of water) - more than a typical shower. Rice milk is also comparatively thirsty, requiring 54 litres of water per glass.
Πηγή: BBC
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ειρωνικό ήταν. Φυσικά και δεν συγκρίνονται. Είναι ωστόσο από τις σκοτεινές πτυχές των "οικολογικών" νέων τεχνολογιών. Δεν υπάρχει τίποτε πιο μη οικολογικό από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εάν όλα τα αυτοκίνητα είναι τέτοια στο μέλλον επί 200 χρόνια, τότε η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από την σημερινή. Μόνη ελπίδα η άγνωστη εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον. Δεν έχω όμως ακούσει έρευνα προς κατάργηση της μπαταρίας, αντιθέτως όλος ο ανταγωνισμός επικεντρώνεται εκεί.
Dude ΣΤΑΝΤΑΡ είναι ορέστηδες. Έλεος μιλάμε για καμιά σαρανταπενταριά ντεσιμπέλ, λίγο πιο δυνατό από μια κλανιά στην ίδια απόσταση.sharp έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:11Η GE θέλει να σού πουλήσει όμως, ενώ εγώ δεν θέλω. Πάντως δεν κατάλαβες, κάνουν ένα τσικ περιοδικά επαναλαμβανόμενο που δεν σταματά ποτέ 365/24. Δεν είναι δυνατός ήχος, αλλά όταν δεν σταματά ποτέ σε τρελλαίνει. Και δεν είναι το δικό μου αυτί, αλλά κατοίκων στη φύση που τους χάλασε την ησυχία και αντιδρούν. Μπορεί να είναι Ορέστηδες όλοι αυτοί.elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:59 Εντάξει, θα εμπιστευτώ εσένα και όχι τη General Electric επειδή ξέρεις γερμανικά και ζεις στη Γερμανία και έχεις το ευαίσθητο αυτί του Oρεστη35
- hellegennes
Οι σκοτεινές πτυχές είναι όντως ένα πρόβλημα για τους ανενημέρωτους κλιματικούς επαναστάτες που διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να οδηγάνε το αυτοκινητάκι τους ακόμα και στο περίπτερο για να πάρουν τσιγάρα, πρόβλημα που ζητάνε να λυθεί με την απλή λύση που δεν σκέφτηκε κανείς: να αλλάξει η βιομηχανία.sharp έγραψε: 03 Οκτ 2019, 15:00 Ειρωνικό ήταν. Φυσικά και δεν συγκρίνονται. Είναι ωστόσο από τις σκοτεινές πτυχές των "οικολογικών" νέων τεχνολογιών. Δεν υπάρχει τίποτε πιο μη οικολογικό από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εάν όλα τα αυτοκίνητα είναι τέτοια στο μέλλον επί 200 χρόνια, τότε η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από την σημερινή. Μόνη ελπίδα η άγνωστη εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον. Δεν έχω όμως ακούσει έρευνα προς κατάργηση της μπαταρίας, αντιθέτως όλος ο ανταγωνισμός επικεντρώνεται εκεί.
Ο Νάνος, ας πούμε, σε νήμα για την πυρηνική ενέργεια είπε το απίθανο ότι είναι CO2 free, ενώ οι εκπομπές της είναι στην πραγματικότητα κοντά στο 1/4 των εκπομπών από φυσικό αέριο.
Αν ο Νάνος ήταν πρότζεκτ μάνατζερ στην ΝΑΣΑ, θα ζητούσε να πάνε στο Άλφα του Κενταύρου σε 10 χρόνια. Όταν θα του έλεγαν οι επιστήμονες ότι τα διαστημικά τους οχήματα δεν είναι τόσο γρήγορα, ο Νάνος θα έβρισκε την απλή λύση που δεν είχε σκεφτεί κανείς τους: «φτιάξτε ταχύτερα οχήματα».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτού του είδους οι υπολογισμοί κάνουν την εικασία ότι το νερό καταναλώνεται 100% από την αμυγδαλιά μετατρεπόμενο σε αμύγδαλα ή εξατμίζεται ενώ στην πραγματικότητα το πιο πολύ απλά ανακυκλώνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η ποσότητα που καταλήγει όντως σε αμύγδαλα είναι περίπου 1 λίτρο.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:24 Α, γάλα αμυγδάλου. Αυτό το πράγμα που για να παραχθεί ένα λίτρο του ξοδεύονται 350 λίτρα νερού (αληθινός αριθμός).
Το πότισμα δεν είναι πυρηνική αντίδραση να μετατρέπεται το νερό σε ενέργεια.
- Dwarven Blacksmith
Συγχώρεσε τους Γκρέτα, δεν ξέρουν τι λένε.
Και δε θέλουν να μαθ - you know what, γαμα τους Γκρέτα.
- hellegennes
Δεν εξαφανίζεται από το σύμπαν. Άλλωστε ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ μετά θα το κατουρήσει. Αλλά δεν μετράω ούτε τα κάτουρά του ούτε το νερό που χάνεται στο πότισμα ως νερό που ανακυκλώνεται, γιατί δεν ανακυκλώνεται άμεσα. Το 99% αυτού θα καταλήξει στο δέντρο και στην θάλασσα.foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2019, 15:13Αυτού του είδους οι υπολογισμοί κάνουν την εικασία ότι το νερό καταναλώνεται 100% από την αμυγδαλιά μετατρεπόμενο σε αμύγδαλα ή εξατμίζεται ενώ στην πραγματικότητα το πιο πολύ απλά ανακυκλώνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η ποσότητα που καταλήγει όντως σε αμύγδαλα είναι περίπου 1 λίτρο.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:24 Α, γάλα αμυγδάλου. Αυτό το πράγμα που για να παραχθεί ένα λίτρο του ξοδεύονται 350 λίτρα νερού (αληθινός αριθμός).
Το πότισμα δεν είναι πυρηνική αντίδραση να μετατρέπεται το νερό σε ενέργεια.
Υπόψη ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο είναι η Καλιφόρνια, ένα από τα πιο προβληματικά μέρη όσον αφορά το νερό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εσένα θα γαμούσε άνετα, γιατί λέει τα αντίθετα απ' αυτά που λες, πράγμα που θα ήξερες αν στην πραγματικότητα είχες ακούσει έστω και μία από τις ομιλίες της.Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 15:19 Συγχώρεσε τους Γκρέτα, δεν ξέρουν τι λένε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
well played
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Το κάθε ένα 45db. Στα αιολικά πάρκα έχεις πολλούς μύλους και ο θόρυβος είναι αθροιστικός.foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2019, 15:03Dude ΣΤΑΝΤΑΡ είναι ορέστηδες. Έλεος μιλάμε για καμιά σαρανταπενταριά ντεσιμπέλ, λίγο πιο δυνατό από μια κλανιά στην ίδια απόσταση.sharp έγραψε: 03 Οκτ 2019, 14:11Η GE θέλει να σού πουλήσει όμως, ενώ εγώ δεν θέλω. Πάντως δεν κατάλαβες, κάνουν ένα τσικ περιοδικά επαναλαμβανόμενο που δεν σταματά ποτέ 365/24. Δεν είναι δυνατός ήχος, αλλά όταν δεν σταματά ποτέ σε τρελλαίνει. Και δεν είναι το δικό μου αυτί, αλλά κατοίκων στη φύση που τους χάλασε την ησυχία και αντιδρούν. Μπορεί να είναι Ορέστηδες όλοι αυτοί.elchav έγραψε: 03 Οκτ 2019, 13:59 Εντάξει, θα εμπιστευτώ εσένα και όχι τη General Electric επειδή ξέρεις γερμανικά και ζεις στη Γερμανία και έχεις το ευαίσθητο αυτί του Oρεστη35
Με έκανες να το ψάξω ωστόσο και βρήκα κάτι παραπάνω, ότι ο υπόκωφος θόρυβος των αιολικών πάρκων μπορεί να προκαλέσει και εμφράγματα.
Από έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάιντς:
Ολόκληρο το άρθρο εδώAre There Harmful Effects Caused by the Silent Noise of Infrasound Produced by Windparks?
........................
Results: Imposed infrasound on isolated human myocardium caused a direct force inhibition
of the completely activated myocardial preparation. At 10 Hz and 5% TL (SA) force
inhibition was 18.8+2% while at 10% TL (SA) up to 23.3+2% (p < 0.05). At 20 Hz; force
inhibition was 23+2% at 5% TL and 32+4% at 10% TL (p < 0.01). After stopping infrasound;
force was recovered but not to the initial value. No sound was heard during the experiments.
Passive resting force was minimally affected (n.s.).
Conclusion: Infrasound can induce direct effects on human myocardium in the given
experimental setting. Although mono-frequency sounds are not present in nature, our
experimental data indicate, that direct effects on myocardial tissue are present. The infrasound
influence on human tissue requires further investigation because the increasing number of a)
wind turbines and b) human beings exposed by the neighborhood of windparks. Humans have
no chance to protect themselves from the silent noise of infrasound, as long as no scientific
data are present.
http://www.unimedizin-mainz.de/fileadmi ... g_2018.pdf
Και φυσικά με ένα απλό γκούγκλισμα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει και άλλα άρθρα σχετικά
https://www.google.com/search?client=fi ... arks+noise
- Μαυροβασίλης

Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Northern Spirit
χουντοδεξιος μπουμερ κατηγορει την γκρετα για θεατρο
:
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 33826.html
To ποιος απο τους δυο ειναι πιο σοβαρος και ωριμος για την ηλικια του ας το κρινουνε οι νοημονες.- President accuses Greta Thunberg of being an 'actress' after raging at journalists over impeachment
Follow the latest updates from Washington
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 33826.html
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 1033 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 0 Απαντήσεις