!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω την υπομονή να κατανοήσω πως ακριβώς δουλεύει η εφεύρεση έχει και πολύ τεχνικό λεξιλόγιο μέσα και κανένα σχήμα και κουράζει.Αν κατάλαβα καλά το πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια(μικρότερες παραμορφώσεις).Γενικά το θέμα κόστους είναι το κρισιμότερο.Είναι πιο ακριβή η εφεύρεση σου?Πρακτικά μια κατασκευή σχεδιασμένη με τις προδιαγραφές του Ευρωκώδικα είναι απίθανο να πέσει οπότε το ζήτημα είναι η ίδια συμπεριφορά απέναντι στον σεισμό με μικρότερο κόστος.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 28 Σεπ 2019, 16:51 Να σου πω την αλήθεια δεν έχω την υπομονή να κατανοήσω πως ακριβώς δουλεύει η εφεύρεση έχει και πολύ τεχνικό λεξιλόγιο μέσα και κανένα σχήμα και κουράζει.Αν κατάλαβα καλά το πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια(μικρότερες παραμορφώσεις).Γενικά το θέμα κόστους είναι το κρισιμότερο.Είναι πιο ακριβή η εφεύρεση σου?Πρακτικά μια κατασκευή σχεδιασμένη με τις προδιαγραφές του Ευρωκώδικα είναι απίθανο να πέσει οπότε το ζήτημα είναι η ίδια συμπεριφορά απέναντι στον σεισμό με μικρότερο κόστος.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα κόστους. Μία ανεμογεννήτρια μεσαίου μεγέθους θέλει 1000 κυβικά σκυρόδεμα βάσης για να την στηρίξεις.
Κόστος οπλισμού, σκυροδέματος και εκσκαφών πάνω στο βουνό 400000 ευρώ.
Κόστος με την πατέντα μου 20000 ευρώ. 8 μηχανισμοί των 500kN καταργούν την βάση σκυροδέματος εντελώς.
Το κόστος κατεβαίνει ακόμα περισσότερο όταν έχουμε βράχο.
Δες πως δουλεύει στο τέλος του βίντεο. Βιδώνω τις παρειές των τοιχωμάτων από το ανώτατο σημείο τους με το έδαφος και σταματώ την στροφή των και την κάμψη τους που παραμορφώνει τους κόμβους. Συγχρόνως βελτιώνω την αντοχή του εδάφους θεμελίωσης καταργώντας τις μεγάλες βάσεις
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

1000 κυβικά σκυρόδεμα , το ένα κυβικό μέτρο είναι σε διάσταση ένα μέτρο ύψος επί ένα μέτρο πλάτος επί ένα μέτρο βάθος , τα χίλια είναι ένα χιλιόμετρο από τα παραπάνω. Εεεεε... το ένα κυβικό μέτρο σκυρόδεμα πάει περί τους δυο τρεις τόνους τα χίλια όσο. Ο μισότρελος είναι και εκτός κλίμακας, να σου λέει καλημέρα , Πρέπει να βλέπεις φως στον ουρανό , να τον πιστέψεις.
seismic

alamo έγραψε: 28 Σεπ 2019, 17:56 1000 κυβικά σκυρόδεμα , το ένα κυβικό μέτρο είναι σε διάσταση ένα μέτρο ύψος επί ένα μέτρο πλάτος επί ένα μέτρο βάθος , τα χίλια είναι ένα χιλιόμετρο από τα παραπάνω. Εεεεε... το ένα κυβικό μέτρο σκυρόδεμα πάει περί τους δυο τρεις τόνους τα χίλια όσο. Ο μισότρελος είναι και εκτός κλίμακας, να σου λέει καλημέρα , Πρέπει να βλέπεις φως στον ουρανό , να τον πιστέψεις.
1000 m3 σκυρόδεμα Χ 2450 kg το κυβικό = 2450 ton. Ναι έτσι είναι Οι 50 ton X 8 = 400 ton
Θα ήταν λάθος αν υπολογίσεις το βάρος των 1000 κυβικών με τους 400 τόνους.
Αλλά οι υπολογισμοί της ροπής ανατροπής εξαρτώνται και από το πόσο μακριά κάνεις τις πακτώσεις την μία από την άλλη.
Να πάτε πίσω στο δημοτικό να μάθετε για τους μοχλοβραχίονες.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Ας αρχίσουμε έναν διάλογο Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Και για να είμαστε σοβαροί οι μηχανικοί είναι επιστήμονες και δεν σηκώθηκαν ξαφνικά να τα βάλουν με τον seismic.
Θα ήταν ουτοπία να πιστεύω ότι αυτό γίνετε μόνο με εμένα. Αυτό γίνεται σε κάθε επιστήμη διότι η επιστήμη από την φύση της συγκρούεται με διαφορετικές απόψεις επιστημών. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Στην επιστήμη ποιος κάνει κουμάντο? Ποιος είναι αυτός που κρίνει το σωστό και το λάθος? Κάνει κουμάντο ένας μεγάλος επιστήμονας, κάνει κουμάντο ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, ή κάνουν κουμάντο οι αγορές?
Στην επιστήμη υπάρχουν λίγοι μεγάλοι επιστήμονες και πολύ σαβούρα. Εύκολα ένας επιστήμονας γίνετε σαβούρα όταν πάψει να υπηρετεί την αλήθεια της επιστήμης. Αυτό το κάνει ή για προσωπικό του συμφέρον, π.χ γιατί τον βολεύει η υπάρχουσα στάθμη της επιστήμης, ή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της υφισταμένης δικτυωμένης αγοράς τα οποία συγκρούονται με την νέα αληθή επιστημονική εφεύρεση ή ανακάλυψη.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις προσωπικού συμφέροντος ο δήθεν επιστήμονας ( σαβούρα ) συγκρούεται με την αλήθεια της νέας επιστημονικής ανακάλυψης.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Όταν λέμε ότι οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό δεν λέμε τίποτα άλλο, από το ότι απελευθερώθηκαν από την σαβούρα της Ελληνικής επιστημονικής ( κατευθυνόμενη από την αγορά ) πραγματικότητας.
Σε αυτό φταίει και η πολιτεία η οποία δεν δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναπτυχθεί μια καινοτομία και έξω από το εργαστήριο.
Φταίει γιατί δεν αναπτύσσει την αριστεία με μπόνους και χρηματική βοήθεια.
Ένας καινοτόμος κατά 99,9 % θα φάει τα μούτρα του αν προσπαθήσει να ανοίξει μια νέα εταιρεία η οποία θίγει συμφέροντα κάποιας παλιάς δικτυωμένης εταιρείας. Ξέρω και ξέρετε γιατί δεν πάει μπροστά η πατέντα μου. Γιατί ζω Ελλάδα. Και αυτό το πρόβλημα κρατά διαχρονικά σαν κανόνας και διώχνει τους Έλληνες εγκέφαλους στο εξωτερικό στο οποίο βρίσκουν ένα περιβάλλον δημιουργικό. Πολύ σαβούρα ρε παιδιά θα βουλιάξει η βάρκα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 29 Σεπ 2019, 18:46 Ας αρχίσουμε έναν διάλογο Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

επειδη ολοι οσοι μπηκαν στον κοπο να κατσουν να διαβασουν αυτα που σπαμαρεις, καταλαβαν οτι η εφευρεση ειναι μια κοτσανα και μιση, απο τις πρωτες 5 αραδες.

κατι λιγοι, εκατσαν και διαβασαν παραπανω, εκαναν και φιλοτιμες προσπαθειες να σε κανουν να καταλαβεις το πως και το γιατι ειναι κοτσανα, αλλα απετυχαν γιατι δεν εχεις το γνωστικο επιπεδο για να κατανοησεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 30 Σεπ 2019, 10:25
seismic έγραψε: 29 Σεπ 2019, 18:46 Ας αρχίσουμε έναν διάλογο Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

επειδη ολοι οσοι μπηκαν στον κοπο να κατσουν να διαβασουν αυτα που σπαμαρεις, καταλαβαν οτι η εφευρεση ειναι μια κοτσανα και μιση, απο τις πρωτες 5 αραδες.

κατι λιγοι, εκατσαν και διαβασαν παραπανω, εκαναν και φιλοτιμες προσπαθειες να σε κανουν να καταλαβεις το πως και το γιατι ειναι κοτσανα, αλλα απετυχαν γιατι δεν εχεις το γνωστικο επιπεδο για να κατανοησεις.
ΟΚ! Οι προσομοιώσεις στο Μετσόβιο για την πατέντα έδειξαν ότι δουλεύει. Το ίδιο και τα πειράματα.
Αυτοί που προσπάθησαν να μου πουν ότι δεν δουλεύει είναι σαβούρα και αν έχουν λίγο φιλότιμο πρέπει να κάνουν χαρακίρι και να σκίσουν τα πτυχία τους.
seismic

1) Στον σεισμό τα τοιχώματα και οι κολόνες δέχονται εντάσεις θλίψης και εφελκυσμού όταν κάμπτονται.
2) Στον σεισμό τα τοιχώματα και οι κολόνες δέχονται εντάσεις ροπών στην συμβολή των κόμβων που συνδέονται με τα δοκάρια.
3) Στον σεισμό τα τοιχώματα και οι κολόνες δέχονται τέμνουσες εντάσεις, οι οποίες είναι μεγαλύτερες κοντά στην βάση.
4) Στον σεισμό το έδαφος κάτω από το πέλμα βάσης δέχεται αυξημένα φορτία λόγο της στροφής - ροπής του πέλματος βάσης που του επιβάλετε από το λίκνισμα του τοιχώματος και τις εντάσεις αδράνειας.
Η πατέντα ή αλλιώς ο νέος αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων με την μέθοδο της εφεύρεσης ο οποίος ενώνει τα ανώτατα άκρα των τοιχωμάτων με το έδαφος έχει την λύση για τις άνω 4 καταστροφικές εντάσεις που δημιουργεί ο σεισμός με αποτέλεσμα την κατάρρευση της κατασκευής.
1) Για να αντιμετωπίσει εξαλείφοντας την κάμψη του τοιχώματος ο μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας παραλαμβάνει την ανοδική ένταση από το ανώτατο άκρο του τοιχώματος ( δημιουργούμενη από την στροφή του κατά το λίκνισμα και είναι υπεύθυνη για τον εφελκυσμό που δημιουργείτε ) και την μεταβιβάζει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας αυτήν την ένταση από το σώμα του τοιχώματος.
2) Οι ροπές στους κόμβους δεν υφίστανται πια, αφού η πάκτωση των ανώτατων άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος κάτω από την βάση σταματά το λίκνισμα και την στροφή του αιτίες που δημιουργούν τις ροπές στους κόμβους.
3) Η ευρεσιτεχνία αυξάνει έως και 40% την αντοχή του τοιχώματος ως προς τις τέμνουσες όταν επιβάλει δια του μηχανισμού της από το δώμα θλιπτικές εντάσεις στις διατομές τους.
4) Ο μηχανισμός πάκτωσης της ευρεσιτεχνίας είναι σαν ένα μεγάλο ούπα με την βίδα. Όπως όταν βιδώσεις μία βίδα με ούπα μέσα σε μία τρύπα στον τοίχο μετά δεν μπορείς ούτε να την τραβήξεις έξω ούτε να την σπρώξεις μέσα, έτσι ακριβώς δουλεύει και ο μηχανισμός πάκτωσης, προστατεύοντας κατ αυτόν τον τρόπο την παραμόρφωση του εδάφους θεμελίωσης αφού το πέλμα βάσης πατάει επάνω στην πάκτωση του μηχανισμού.
Αν οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν αντίρρηση σε αυτά που λέω, ας μου το πουν εξηγώντας τον λόγο αντίρρησης.
Ακόμα ας μου πουν αν υφίσταται χωρίς την κάμψη και τις ροπές η κρίσιμη περιοχή αστοχίας.
και αν υπάρχει διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης ( στην διεπιφάνεια σκυροδέματος χάλυβα ) όταν ο τένοντας προέντασης διαπερνά τις παρειές άνευ συνάφειας.
seismic

Μια εντελώς άκαμπτη κατασκευή εμφανίζει μηδενική ιδιοπερίοδο και επομένως η επιτάχυνση που αναπτύσσει ισούται με την εδαφική επιτάχυνση του σεισμικού επεισοδίου. Ταυτόχρονα, η σχετική μετακίνηση μεταξύ του ορόφου και του εδάφους είναι μηδενική, και οποιαδήποτε κίνηση του εδάφους μεταβιβάζεται αυτούσια στην κατασκευή.
Ερώτηση προς πολιτικούς μηχανικούς.
Αν ένας πολιτικός μηχανικός θελήσει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εντελώς άκαμπτες κατασκευές με μηδενική ιδιοπερίοδο και να αντιμετωπίσει τον σεισμό δυναμικά του το απαγορεύει ο νόμος ή μπορεί να το κάνει νόμιμα ενισχύοντας την δυναμική της άκαμπτης κατασκευής τοποθετώντας την ευρεσιτεχνία μου συνεργαζόμενος μαζί μου?
Π.χ βρίσκω 10 πολιτικούς μηχανικούς που τους αρέσει η μέθοδος της ευρεσιτεχνίας και συνεργάζομαι πουλώντας τον μηχανισμό πάκτωσης και αναλαμβάνοντας την τεχνογνωσία τοποθέτησης.
Αυτό απαγορεύεται?
η επιτρέπετε?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 02 Οκτ 2019, 19:10, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Τοτε γιατι η εταιρεια που τοποθετει ανεμογεννητριες δεχτηκε να γινουν πειραματα αγκυρωσης με τον μηχανισμο;

Αν τα πειραματα πετυχουν θα αναγνωρισετε τη χρησιμοτητα της εφευρεσης;
seismic

Ορέστης 35 έγραψε: 02 Οκτ 2019, 17:35

Τοτε γιατι η εταιρεια που τοποθετει ανεμογεννητριες δεχτηκε να γινουν πειραματα αγκυρωσης με τον μηχανισμο;

Αν τα πειραματα πετυχουν θα αναγνωρισετε τη χρησιμοτητα της εφευρεσης;
Φίλε Ορέστη έχει αναγνωριστεί από επιστημονικά περιοδικά και από καθηγητές.
Σιγά μην ακούω τους μπαχαλάκιδες. Αφού τους κάνω ερωτήσεις και δεν απαντούν με στοιχεία αλλά με <μου τάπανε > λες και λένε τα κάλαντα :lol:
Το θέμα είναι να το κάνω στην πράξη. Οι μετρήσεις θα γίνουν σύντομα.
Ο μηχανισμός είναι σχεδόν έτοιμος.
seismic

Απόκριση κατασκευών στις οριζόντιες μετατοπίσεις
Υπάρχουν 3 μέθοδοι σχεδιασμού και 7 βασικοί παράγοντες μεταξύ σεισμού και κατασκευής που επηρεάζουν τις εντάσεις που θα δεχθεί η κατασκευή, καθώς και την συμπεριφορά της κατασκευής απέναντι στον σεισμό.
Αυτοί οι παράγοντες είναι...
1) Το πλάτος ταλάντωσης - μετατόπισης ανά πάσα κατεύθυνση
2) Η επιτάχυνση
3) Η μάζα - βάρος της κατασκευής
4) Το ύψος της κατασκευής
5) Ο χρόνος - διάρκεια του σεισμού.
6) Οι μηχανισμοί δυνάμεων απόσβεσης που διαθέτει κάθε κατασκευή.
7) Η ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης
Υπάρχουν και αναρίθμητοι μικρότερης σημασίας αστάθμητοι παράγοντες πιθανοτικού χαρακτήρα που επηρεάζουν την συμπεριφορά κάθε κατασκευής στον σεισμό.
Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης. Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.

Υπάρχουν και τρις μέθοδοι σχεδιασμού και κατασκευής για να αντιμετωπίσεις αυτούς τους παράγοντες.
1) Να σχεδιάσεις μια κατασκευή με ελαστική συμπεριφορά.
2) Να σχεδιάσεις μια κατασκευή με οριζόντια σεισμική μόνωση
3) Να σχεδιάσεις μια κατασκευή με δυναμική συμπεριφορά.
Αυτά για τον υφιστάμενο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Αν έστω και ένας παράγοντας των αναφερθέντων υπερβεί των σχεδιασμό των κατασκευών αυτές θα υποστούν ζημιές ή θα καταρρεύσουν.
Η μέθοδος μου δεν έχει περιορισμούς υπέρβασης και ανταποκρίνεται στους πάρα πάνω παράγοντες επιτυχώς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”