Χουργιατς έγραψε: 29 Σεπ 2019, 13:25
Ά ρε χάο.
Αναρωτιέμαι.
Αν ήταν το δικό σου μαγαζί, το δικό σου σπίτι.
Και πήγαινα να μπω μέσα κόκκαλο, να σηκώνω πυροσβεστήρες, να φοβάσαι για τη ζωή σου.
Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσες.
Εσύ, όχι οι άλλοι 4
Εσύ, είσαι ο γέρος, Χάο.
Όχι ο ζακ.
Αυτό δείχνει ότι δεν με διαβάζεις και να ξανάρθεις το Σεπτέμβριο (Δεν διαβάζεις Χάο ρε ξεφτίλα; Θες να σε πλακώσω στις σφαλιάρες

)
Λοιπόν άκου. Τα έλεγα και πέρσι. Δεν θέλω φυλακή για κανέναν. Είμαι υπέρ της μεταμέλειας πρώτον. Αλλά το σημαντικότερο, ξέρω πως περνάει μέσα του και ο Γέρος αλλά και ο Ρουπακιάς κι όποιος άλλος θέλεις. Είμαι αυτός που βρίζει τον καθένα που ζητάει βασανιστήρια και τιμωρίες και καταστροφές των ζωών επειδή γουστάρει από το σπίτι του ως θεατής της ζωής και όσων συμβαίνουν.
Αν ήμουν εγώ τώρα.
Έχω μιλήσει και γι αυτό. Αν μου δάγκωνε το παιδί ένας σκύλος, δεν θέλω πολύ να μου γυρίσει ώστε να την πέσω και να κομματιάσω και το σκύλο και το αφεντικό του και όποιον θα φώναζε εκείνη τη στιγμή εναντίον μου". Για παράδειγμα ο τύπος που πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι ήταν απόλυτα δικαιολογημένος από μένα. Αν κατέβαινε κάτω που άκουγε να τον βρίζουν και έστελνε δυο τρεις πάλι θα το κατανοούσα.
Πάμε τώρα σε αυτούς που έχουν αμυνθεί μέσα στο σπίτι τους μαχαιρώνοντας μπουκαδόρους. Ένας γέρος ήταν πάλι που την έχωσε στο μπούτι ενεός. Αλλά αυτός πέθανε μετά από δυο μέρες από επιπλοκή μετά τη μαχαιριά. Ο γέρος έβγαλε φυλακή (εντάξει είναι έξω τώρα). Δεν νομίζω να αντιδράσω αλλιώς αν μου συμβεί.
Πάμε τώρα στην ηθική; (αντέχεις μωρή βλαχούλα;

)
Πάμε. Καλά να πάθει ο μπουκαδόρος που έφαγε μαχαιριά; ΟΧΙ. λυπάμαι που πέθανε; ΝΑΙ. Τον υποστηρίζω που μπήκε ν κλέψει; ΟΧΙ βέβαια. Τον καταδικάζω; Την πράξη του μόνο. Τον ίδιον τον κατανοώ και λυπάμαι για το φαινόμενο.
Για τον παππού. Χάρηκα που μαχαίρωσε; ΟΧΙ Λυπήθηκα; ΝΑΙ. Τον καταδικάζω λοιπόν; ΟΧΙ κι με τίποτα δεν πρέπει να μπει φυλακή.
Πάμε τώρα να δεις αν όλα αυτά είναι σωστά ή περίεργα. Είναι σωστά φίλε. Είναι η υγιέστερη αντίδραση. Λέγεται
απόγνωση.
Ενδύεται από το συναίσθημα που λέγεται λύπη. Είναι αντίδραση που έχει ένα μικρό παιδί. Ούτε εκδίκηση ζητάει, ούτε θέλει να μπει σε διαδικασία σκέψης περί απόδοσης δίκιου. Ξέρει απλά να το βουλώνει με σφιγμένα χείλη και ίσως να μένει εμβρόντητο. Χάνει ώρες που θα μπορούσε να παίξει, να τρώει να απασχολεί συνέχεια το είναι του με θόρυβο. Αλλά δεν το έχει ανάγκη ρε συ. Προτιμάει να το βουλώσει. Γιατί αυτό είναι το φυσικό του. Δεν είναι ένα αλλοτριωμένο ζώο που θεωρεί ότι έχει λόγο για τα πάντα και ότι είναι υποχρεωμένο να παίρνει θέση και να αξιώνει να γαμήσει τη θέση του άλλου. Την αντίθετη.
Βγαίνει ο κάθε παπάρας και το παίζει δικαστής, μόνο και μόνο για να μη ζοριστεί ο κώλος του στο να πέσει σε περίσκεψη και προβληματισμό και να δει τα φαινόμενα με σύνεση. Γιατί το κάνει ρε; Έχεις αναρωτηθεί; μα γιατί δεν μπορεί τη γαμωζωή του και το πρώτο πράγμα που του βγαίνει είναι αυτό που έχει μάθει να κάνει. Να είναι μια κομπλεξάρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο του φταίνε οι άλλοι και γουστάρει τιμωρίες, και εκφράζει μαλακοαπόψεις και άγιος ο Θεός.
Τους λέω εδώ μην ασχολείστε μαλακισμένα με τα θέματα ρε κι εκεί ρε μαλάκα! Και καλά αναλύουν τα γεγονότα. Τους λέω τα σκατά σας προβάλετε και το μίσος που έχουμε όλοι μας και δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Γιατί το μίσος είναι η πρέζα τους. Δεν μπορούν χωρίς αυτό, νομίζουν ότι είναι το αναγκαίο χαρακτηριστικό. Να μάθουν να βλέπουν ότι δεν λιγότερο σκατένιοι από τον άλλον, όπως το παραδέχομαι εγώ για τον εαυτό μου. Ούτε από το Γέρο ούτε από τον πρεζάκια.
Αυτό ήταν το λάθος όπως το διατύπωσες. Δεν είμαι ο Ζακ είμαι ο Γέρος!
Και ο ένας είμαι και ο άλλος! Κι εσύ έτσι είσαι. Και άλλαξε αυτό που είπες, ότι αν μου την έπεφτε στο μαγαζί μου ένας, που ήταμν και μαστουρωμένος. Δεν χρειάζεται το μαστουρωμένος. Αρκεί να την έπεφτε.
Αυτά. Εσένα γούσταρα να στα πω έτσι. (Ας είσαι παπάρας

)
Σου είπα ήδη τι θα έκανα (μάλλον) σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα ίδια σκατά θα έκανα ρε, αλλά δεν ντρέπομαι να το παραδέχομαι. Μπορούν να το κάνουν όλοι;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.