!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μέλι
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Μέλι
45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Eθνικοκοινωνιστης
ειναι και αφροδισιακο
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Είπε στους 45 αρχίζει η αλλοίωση, ήθελα να δω τι θερμοκρασιακή άνεση έχουμεGherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:04 45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.
-
don't speak
2 κουταλιές της σούπας πριν ανοίξεις το γνωστό μνήμα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Η ιταλική όπως και η μακεδονική είναι apis mellifera. Ανατολικά είναι άλλο είδος apis cerana. Η μακεδονική μέλισσα θεωρείται πιο ήρεμη σε σχέση με τις άλλες φυλές. Για ποιότητα μελιού δεν γνωρίζω. Αυτό που έχει σημασία στη μελισσοκομία είναι ο βαθμός ηπιότητάς τους, η ανθεκτικότητά τους σε ασθένειες και η παραγωγικότητά τους σε μέλι.fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2019, 17:42 https://www.sciencemag.org/news/2017/10 ... ound-world
Eδω λεει οτι βρεθηκαν ιχνη απο εντομοκτονα στο μελι αλλα οχι σε ποσοτητες ικανες να προκαλεσουν κακο στον ανθρωπο.
Το φαρμακο ειχε απορροφηθει απο το φυτο και ειχε μεταφερθει στη γυρη.
Το οτι δεν βρεθηκαν επικινδυνες ποσοτητες ειναι μαλλον λογω ,αυτου που αναφερθηκε παραπανω ,οτι αν η μελισσα ειναι λουσμενη στο φυτοφαρμακο τοτε δεν μπορει να μπει μεσα στην κυψελη.
Ταλιμπαν καπου ανεφερες για ιταλικες και μακεδονικες μελισσες.
Εχει σημασια στην ποιοτητα του μελιου απο που ειναι οι μελισσες;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ ξέρω πως αρχίζει στους 50.don't speak έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:22Είπε στους 45 αρχίζει η αλλοίωση, ήθελα να δω τι θερμοκρασιακή άνεση έχουμεGherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:04 45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.![]()
Μην αρχίσετε τώρα να τρέχετε με τα θερμόμετρα.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Έγραψα παραπάνω από 45.don't speak έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:22Είπε στους 45 αρχίζει η αλλοίωση, ήθελα να δω τι θερμοκρασιακή άνεση έχουμεGherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:04 45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.![]()
Αν βάλεις στους 50 το εσωτερικό θα έχει γύρω στους 40.
Είσαι οκ.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Όχι στην ποιότητα όσο στην ποσότητα.fagano3 έγραψε: 27 Σεπ 2019, 17:42 https://www.sciencemag.org/news/2017/10 ... ound-world
Eδω λεει οτι βρεθηκαν ιχνη απο εντομοκτονα στο μελι αλλα οχι σε ποσοτητες ικανες να προκαλεσουν κακο στον ανθρωπο.
Το φαρμακο ειχε απορροφηθει απο το φυτο και ειχε μεταφερθει στη γυρη.
Το οτι δεν βρεθηκαν επικινδυνες ποσοτητες ειναι μαλλον λογω ,αυτου που αναφερθηκε παραπανω ,οτι αν η μελισσα ειναι λουσμενη στο φυτοφαρμακο τοτε δεν μπορει να μπει μεσα στην κυψελη.
Ταλιμπαν καπου ανεφερες για ιταλικες και μακεδονικες μελισσες.
Εχει σημασια στην ποιοτητα του μελιου απο που ειναι οι μελισσες;
Κάποιες συλλέγουν περισσότερο από άλλες και κάποιες περισσότερη γύρη/πρόπολη.
Αλλά λόγω των αναμιξεων δεν είναι απόλυτο.
Μπορεί η πρώτη γενιά μελισσών να έχει αλλα χαρακτηριστικά από την δεύτερη στο ίδιο το μελίσσι τον επόμενο χρόνο.
Αναλόγως την σύζευξη με τους κηφήνες και τι dna είχαν.
-
stergiosbik
Ρε κεφαλα ΠΟΥ ειδες να το παιζω εξυπνος και να μοστραρω τις γνωσεις μου;Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 15:45 Είπαμε. Υφαντίδης, Θρασυβούλου και λοιποί υποκλίνονται μπροστά στη λογική του Στέργιου. Κάνουν μόκο και μαζεύονται γιατί κάτι θείοι του είχαν μελίσσια. Όλα κι όλα!
Γιατι διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου;
Σε συμφερει μαλλον να κανεις κατι τετοιο γιατι πολυ απλα ο συλλογισμος μου ειναι απολυτα λογικος.
Οποτε μη πετας τη μπαλα στην εξεδρα.
Για πε τωρα.Να σου στειλω τα ραδικια για σαλατα;Θα τα φας αφου ειναι τοσο ασφαλη τα χημικα των βαμβακιων;
-
stergiosbik
Εμενα μου αρεσει να το τρωω κρυσταλλωμενο.
Ειναι εντελως αθλιο και αηδιαστικο να τρεχει παντου στα χερια σου οταν το βαζεις στο ψωμι ή στη φρυγανια.
Ειναι εντελως αθλιο και αηδιαστικο να τρεχει παντου στα χερια σου οταν το βαζεις στο ψωμι ή στη φρυγανια.
-
stergiosbik
Ξεχασες να γραψεις οτι το ζεσταινουμε με ανοιχτο το καπακι.Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:04 45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.
-
don't speak
Το είχε πει ο ταλιμπαν, δεν υπήρχε λόγος να το επαναλάβει.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τα λεγόμενα σου έχουν την ίδια βαρύτητα με όλων των καραμπαρμπάδων της επαρχίας που δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Όλα αυτά που γράφεις βασίζονται στην άρνησή σου να δεχτείς πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την λογική σου.stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:46Ρε κεφαλα ΠΟΥ ειδες να το παιζω εξυπνος και να μοστραρω τις γνωσεις μου;Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 15:45 Είπαμε. Υφαντίδης, Θρασυβούλου και λοιποί υποκλίνονται μπροστά στη λογική του Στέργιου. Κάνουν μόκο και μαζεύονται γιατί κάτι θείοι του είχαν μελίσσια. Όλα κι όλα!
Γιατι διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου;
Σε συμφερει μαλλον να κανεις κατι τετοιο γιατι πολυ απλα ο συλλογισμος μου ειναι απολυτα λογικος.
Οποτε μη πετας τη μπαλα στην εξεδρα.
Για πε τωρα.Να σου στειλω τα ραδικια για σαλατα;Θα τα φας αφου ειναι τοσο ασφαλη τα χημικα των βαμβακιων;
Εγώ πάντως όσα γράφω δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου. Λογικά σκεπτόμενη πάντα κεφάλας είσαι και φαίνεσαι.
Δεν έχω ζεστάνει ποτέ μέλι.stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 19:00Ξεχασες να γραψεις οτι το ζεσταινουμε με ανοιχτο το καπακι.Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 18:04 45 βαθμούς κελσίου. Πάνω από 50 βαθμούς κελσίου γίνεται σιρόπι.![]()
Αλλά, αν ποτέ καείς και δεν υπάρχει τίποτε άλλο να βάλεις στο κάψιμο, βάλε μέλι και θα γλυτώσεις τα χειρότερα. Συμβουλή Θρασυβούλου αυτή και να ξέρεις πιάνει. Δύο φορές έχω κάψει το χέρι από καυτό νερό και τις 2 έβαλα μέλι και σε λιγότερο από 24 ώρες είχα το χέρι λειτουργικό και πάλι. Να ξέρεις θα στάξει αλλά δεν πρέπει να το καλύψεις με τίποτα.
Νόμιζα δεν το είδες.
- Otto Weininger
Ρε συ stergiosbik τι ηλικία έχεις; Μόνο από παππούδες έχω ακούσει να λένε "κεφάλα" κάποιον.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
don't speak
Το είδα Gherschaagk το 45.
Έχω και θερμόμετρο, αν χρειαστεί θα κάνω δοκιμές
Έχω και θερμόμετρο, αν χρειαστεί θα κάνω δοκιμές
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση