SuperRogue έγραψε: 27 Σεπ 2019, 15:22
Chilloutbuddy έγραψε: 27 Σεπ 2019, 15:04
Xέλι διαφωνώ ρε φίλε, σε δύο πράγματα
Κατ'αρχάς απ'ότι φαίνεται το ξενοδοχείο δεν είχε παράσχει πίστωση στην TC. H πίστωση μετράει από τη στιγμή που πουλάς το προϊόν ή παρέχεις την υπηρεσία έτσι; εφόσον πετάει τους πελάτες έξω πάει να πει ότι περίμενε να έχει πληρωθεί πριν από (ή κατά τη διάρκεια) της παροχής της υπηρεσίας. Άρα, πίστωση ουσιαστικά μηδέν.
Ο πελάτης παρήσχε* πίστωση στην TC, εφόσον προκατέβαλλε τα λεφτά του χωρίς να έχει λάβει την υπηρεσία. Η προκαταβολή είναι κι αυτή μια μορφή πίστωσης. Επομένως ο πελάτης ανέλαβε ένα ρίσκο. Αλλά εφόσον είναι τελικός πελάτης και όχι εταιρία τεκμαίρεται ότι δεν έχει τεχνογνωσία και κανείς δεν έχει την απαίτηση να κάνει πιστωτικούς ελέγχους κάθε φορά που θέλει να αγοράσει κάτι. Γι'αυτό το λόγο μπορεί (μπορεί και όχι) να έχει κάποια προστασία σε τέτοιες περιπτώσεις απ'το κράτος του, εξαρτάται το κράτος. Αλλά επειδή η χρεωκοπία θεωρείται σε κανονικές συνθήκες σπάνιο φαινόμενο, μάλλον δε θα έχει προστασία και ίσως πάρει κάτι αργότερα όταν πάρει το δρόμο της η ρευστοποίηση της TC.
Σε κάθε περίπτωση δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει να φάει το αγγούρι ο ξενοδόχος. Αν θέλει να το παίξει καλός μπορεί να τους δώσει μια μέρα τζάμπα μέχρι να οργανωθούνε, αλλά το συνηθισμένο είναι απλά το "sorry gentlemen we have not been paid, please empty your room".
*σωστά το είπα ή το γάμησα;
Δεν ξέρω. Εμένα αυτή η συμπεριφορά μου φαίνεται τέρμα γύφτικη. Οι υπηρεσίες που καλείσαι να παρέχεις είναι ιδιαίτερες, είναι στέγαση και διατροφή. Δεν μπορείς να τους πετά έξω με αυτό το τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος σαν ξενοδόχος έχει μόνο αυτή σαν τακτική στο πολύ ρεαλιστικό σενάριο που ένα πρακτορείο θα τον πιστολιάσει. Ο πελάτης δεν είναι τσαμπατζής γιατί στην τελική δεν έχει εικόνα της αγοράς. Ο ξενοδόχος δεν πιστεύω πως δεν ήξερε με τι πρακτορείο είχε να κάνει και με τι ρίσκο δούλευε.
Δεν ειπα ποτε οτι καλα κανουν που πεταξαν εξω τους τουριστες( αν και την συγκεκριμενη πολυ καλα).
Βεβαια εδω εχουμε παει στο αλλο ακρο, να παριστανουν ολοι τους τιμητες των παντων.
Πριν καποια χρονια υπηρχε ενα ολλανδικο γραφειο, το NBBS το οποιο μαλιστα ηταν ενα πολυ παλιο γραφειο. Μια μερα στα μεσα του σεπτεμβρη, με παιρνει τηλ ο ντοπιος πρακτορας, και μου λεει "Παναγιωτη το γραφειο φαλιρησε, τελος. Ολοι οι ξενοδοχοι συμφωνησαν να αφησουν τους πελατες μεχρι τελος της εβδομαδας και να μην τους πεταξουν εξω. Ειναι ενταξει?" Εμεις καινουργοι, χρεωμενοι, αλλα ηταν τελος σεζον και οι πελατες του γραφειου ειχαν διαμονη χωρις φαγητο. Ενταξει του λεω και εγω. Εμειναν λοιπον οι ανθρωποι μεχρι τελος της εβδομαδας, ετρωγαν στο εστιατοριο που και που, μας ευχαριστησαν και εφυγαν. Χασαμε και μια δοση που περιλαμβανε διαμονες 30 ημερων.
Θα ειχα κανει το ιδιο εαν ηταν ιουλιος ή αν στην τιμη του πακετου περιλαμβανοταν φαγητο, και με τα προβληματα που ειχαμε τοτε? Δεν ξερω και για να ειμαι ειλικρινης δεν νομιζω. Τελος παντων ισχυει αυτο που λενε πως οποιος ειναι εξω απο τον χορο, πολλα τραγουδια ξερει.