!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
sharp

Re: Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:52
alexandroso έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:39 Όχι χαρά μου, το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Το πρόβλημα μου είναι ότι αν ήταν μεγαλύτερη η Γκρέτα θα έπαιζε στο τοπφάιβ του Greece's next top model.
Τότε ποιό είναι βρε Γαλή μου; Για μένα το θέμα είναι εξαιρετικά απλό. Συμφωνώ με το μήνυμα; Στηρίζω. Δεν συμφωνώ; Βρίζω. Τέλος. :D

Το ερώτημα είναι που διαφωνούν αυτοί που τη βρίζουν.
Για μένα, αυτοί που ΤΗ βρίζουν πέφτουν στην ίδια λούμπα προσωποποίησης -και συνεπαγόμενα λύσης του όντως υπαρκτού προβλήματος- με αυτούς που ΤΗΝ υποστηρίζουν.

Με λίγα λόγια η Γκρέτα αποτελεί ένα βολικό άλλοθι και για τους μεν και για τους δε.

Η δική μου προσέγγιση είναι διαφορετική. Αν θες να στην αναφέρω, θα το κάνω.
Θέλω εγώ. :)
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:39 Όχι χαρά μου, το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Το πρόβλημα μου είναι ότι αν ήταν μεγαλύτερη η Γκρέτα θα έπαιζε στο τοπφάιβ του Greece's next top model.
Τότε ποιό είναι βρε Γαλή μου; Για μένα το θέμα είναι εξαιρετικά απλό. Συμφωνώ με το μήνυμα; Στηρίζω. Δεν συμφωνώ; Βρίζω. Τέλος. :D

Για μένα, αυτοί που ΤΗ βρίζουν πέφτουν στην ίδια λούμπα προσωποποίησης -και συνεπαγόμενα λύσης του όντως υπαρκτού προβλήματος- με αυτούς που ΤΗΝ υποστηρίζουν.

Με λίγα λόγια η Γκρέτα αποτελεί ένα βολικό άλλοθι και για τους μεν και για τους δε.

Φυσικά και θέλω. Και δεν υπάρχει καμία λούμπα προσωποποίησης. Ούτε καν την ήξερα την πιτσιρίκα πριν ένα μήνα. Ούτε καν ξέρω αν θα θέλω να τη δω στα μάτια μου σε δέκα χρόνια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι συμφωνώ με αυτά που λέει σήμερα.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Χθες διάβαζα ένα θρεντ στο οποίο ο χρήστης "πήζον bot" έβαλε αυτό το λινκ
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age

Eκει βρήκα και κάποια άλλα σχετικά
https://en.wikipedia.org/wiki/Medieval_Warm_Period
https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Warm_Period
https://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_climatic_optimum

Στα οποία φαίνεται ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει περάσει αρκετές αυξομειώσεις στην σύγχρονη ιστορία χωρίς αυτές να οφείλονται σε ανθρώπινη δραστηριότητα. :102:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

alexandroso έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:49
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:42 Είναι ΤΟ πρόβλημα. Μπράβο Αλεξ που το βάζεις πάνω κι από την ιδεολογία σου που έχει τάσεις αναβολής των πάντων στη Δευτέρα παρουσία.
Κοίτα, όλες οι ιδεολογίες που αναπτύχθηκαν μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένο τον πλανήτη και ακόρεστες τις πηγές του. Προφανώς αυτό δεν ισχύει πλέον. Χρεάζεται νέα προσέγγιση που θα βάζει σε δεύτερο πλάνο την οικονομία και σε πρώτο τον άνθρωπο και την προσπάθειά του να αναπνεύσει για λίγο ακόμα.
Προφανώς, αλλά υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι στα βασικά. Οπότε δεν το λέω ειρωνικά.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

vantono έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:31 Η Γκρέτα πέρασε το μήνυμα και τους συμβολισμούς που ήθελε, και εστω και ενα άτομο παραπάνω αν κατάφερε και ευαισθητοποίησε μετά απο ολο αυτο, επιτυχία είναι! Απο δω και πέρα, ας επιστρέψει στο σχολείο της, να μορφωθεί ακομα παραπάνω, να ενηλικιωθεί, να σπουδάσει, να εμπλουτίσει τη φαρέτρα της με περισσότερα, ουσιαστικότερα και ποιοτικότερα επιχειρήματα και πολύ λιγότερες συναισθηματικές επικλήσεις, και σε μόλις λίγα χρόνια απο σημερα εγώ εύχομαι να τη δω στην ευρωβουλή ειτε ως ανεξάρτητη είτε με δικό της κόμμα να μανιφεστάρει ξεχεστήρια απο τα έδρανα. Θα χαρώ να στηρίξω. Αλλά για σήμερα,για τώρα, απλά φτάνει. Πήραμε το μήνυμα και ευχαριστούμε.
Ποιο μηνυμα περασε ; Οτι η προοδος ειναι κακη για τον πλανητη και τους ανθρωπους ; Οτι ο καπιταλισμος κανει κακο ;
Αυτα που λεει ειναι προκλητικα ανιστορητα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Η Κίνα δεν είναι αναπτυσσόμενη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών είναι για βιομηχανική παραγωγή που απευθύνεται στη Δύση και τέλος είχε πολιτική ενός παιδιού μέχρι προπερσι. Παρ' όλα αυτά έχει τις μισές κατά κεφαλήν εκπομπές από τις ΗΠΑ.

Αν εφερνες πιο ακυρο παράδειγμα θα ήταν από τα θρησκευτικά Τετάρτης δημοτικού στην Πορτογαλία και θα είχε θέμα τα άμφια του καθολικού παπά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

under έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:05
vantono έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:31 Η Γκρέτα πέρασε το μήνυμα και τους συμβολισμούς που ήθελε, και εστω και ενα άτομο παραπάνω αν κατάφερε και ευαισθητοποίησε μετά απο ολο αυτο, επιτυχία είναι! Απο δω και πέρα, ας επιστρέψει στο σχολείο της, να μορφωθεί ακομα παραπάνω, να ενηλικιωθεί, να σπουδάσει, να εμπλουτίσει τη φαρέτρα της με περισσότερα, ουσιαστικότερα και ποιοτικότερα επιχειρήματα και πολύ λιγότερες συναισθηματικές επικλήσεις, και σε μόλις λίγα χρόνια απο σημερα εγώ εύχομαι να τη δω στην ευρωβουλή ειτε ως ανεξάρτητη είτε με δικό της κόμμα να μανιφεστάρει ξεχεστήρια απο τα έδρανα. Θα χαρώ να στηρίξω. Αλλά για σήμερα,για τώρα, απλά φτάνει. Πήραμε το μήνυμα και ευχαριστούμε.
Ποιο μηνυμα περασε ; Οτι η προοδος ειναι κακη για τον πλανητη και τους ανθρωπους ; Οτι ο καπιταλισμος κανει κακο ;
Αυτα που λεει ειναι προκλητικα ανιστορητα.
Όχι, ότι η πρόοδος επιβάλει τη χρήση νέων, βιώσιμων τεχνολογιών. Αυτά που λες είναι αχυράνθρωποι, δεν τα είπε η Γκρέτα και δεν τα είπαν οι 190+ χώρες που υπέγραψαν τα πρωτόκολλα του Κιότο και τη Συμφωνία των Παρισίων.
Άβαταρ μέλους
under

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:07 Όχι, ότι η πρόοδος επιβάλει τη χρήση νέων, βιώσιμων τεχνολογιών. Αυτά που λες είναι αχυράνθρωποι, δεν τα είπε η Γκρέτα και δεν τα είπαν οι 190+ χώρες που υπέγραψαν τα πρωτόκολλα του Κιότο και τη Συμφωνία των Παρισίων.
Εγω την ακουσα να λεει οτι οι πολιτικοι μιλανε για χρημα και λενε παραμυθια για συνεχη οικονομικη αναπτυξη ενω της κλεβουν το μελλον της.
Αυτες ειναι ανιστορητες αριστερες μπουρδες.
Άβαταρ μέλους
under

foscilis έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:05 Η Κίνα δεν είναι αναπτυσσόμενη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών είναι για βιομηχανική παραγωγή που απευθύνεται στη Δύση και τέλος είχε πολιτική ενός παιδιού μέχρι προπερσι. Παρ' όλα αυτά έχει τις μισές κατά κεφαλήν εκπομπές από τις ΗΠΑ.

Αν εφερνες πιο ακυρο παράδειγμα θα ήταν από τα θρησκευτικά Τετάρτης δημοτικού στην Πορτογαλία και θα είχε θέμα τα άμφια του καθολικού παπά.
Αρα δικαιουνται οι ΗΠΑ να μην προσυπογραψουν καμια συμφωνια εφοσον οι εκπομπες τους ειναι για βιομηχανικη παραγωγη και απλως να πουν οτι θα δωσουν κινητρα για αγορα ηλεκτρικων αυτοκινητων στο μελλον ;
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

fagano3 έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:45
elchav έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:43
Ήδη οι ΑΠΕ, είναι πιο φτηνές από το λιγνίτη, καύσιμο με θερμογόνο δύναμη 1500 kcal/kg
Kαι τοτε στη Γερμανια γιατι καινε ακομα καρβουνο;
Δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα της σταθερής παροχής από τις ΑΠΕ ή ισοδύναμων μπαταριών.Δεν γίνεται να έχεις ρεύμα μόνο όταν φυσάει ή έχει ήλιο.Οι ΑΠΕ μπορούν να συμβάλλουν συμπληρωματικά αλλά θέλεις παραγωγή βάσης που γίνεται ή με άνθρακα (κάρβουνο,λιγνίτη κλπ) ή με φυσικό αέριο και πετρέλαιο (πιο ακριβό) ή με πυρηνική ενέργεια.Κανένα από αυτά δεν αρέσει στους οικολόγους αλλά κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι μπορεί να κόψουν το ρεύμα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

under έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:10
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:07 Όχι, ότι η πρόοδος επιβάλει τη χρήση νέων, βιώσιμων τεχνολογιών. Αυτά που λες είναι αχυράνθρωποι, δεν τα είπε η Γκρέτα και δεν τα είπαν οι 190+ χώρες που υπέγραψαν τα πρωτόκολλα του Κιότο και τη Συμφωνία των Παρισίων.
Εγω την ακουσα να λεει οτι οι πολιτικοι μιλανε για χρημα και λενε παραμυθια για συνεχη οικονομικη αναπτυξη ενω της κλεβουν το μελλον της.
Αυτες ειναι ανιστορητες αριστερες μπουρδες.
Σέβομαι ότι δεν έχεις ακούσει πολιτικό να μιλάει γι αυτά. Γεγονός είναι ότι για τους πολιτικούς μια μείωση στο τζίρο της αγοράς πριν τις εκλογές είναι πιο σημαντική από θέματα με μακροχρόνιες συνέπειες. Έτσι χρεοκοπησαμε άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
under

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:15 Σέβομαι ότι δεν έχεις ακούσει πολιτικό να μιλάει γι αυτά. Γεγονός είναι ότι για τους πολιτικούς μια μείωση στο τζίρο της αγοράς πριν τις εκλογές είναι πιο σημαντική από θέματα με μακροχρόνιες συνέπειες. Έτσι χρεοκοπησαμε άλλωστε.
Δεν σε καταλαβα.Δεν εχω ακουσει πολιτικο να λεει τι ακριβως ;
Σου λεω τι ακουσα να λεει η κοπελιτσα.Οτι της κλεβουν το μελλον.
Ας συγκρινει τη ζωη της με τη ζωη που εκανε ο μεσος ανθρωπος στη Δυση πριν 150 χρονια.
Καλα,για αφρικανικες χωρες δεν μιλαμε καν.
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

πατησιωτης έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:13
Ήδη οι ΑΠΕ, είναι πιο φτηνές από το λιγνίτη, καύσιμο με θερμογόνο δύναμη 1500 kcal/kg
Δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα της σταθερής παροχής από τις ΑΠΕ ή ισοδύναμων μπαταριών.Δεν γίνεται να έχεις ρεύμα μόνο όταν φυσάει ή έχει ήλιο.Οι ΑΠΕ μπορούν να συμβάλλουν συμπληρωματικά αλλά θέλεις παραγωγή βάσης που γίνεται ή με άνθρακα (κάρβουνο,λιγνίτη κλπ) ή με φυσικό αέριο και πετρέλαιο (πιο ακριβό) ή με πυρηνική ενέργεια.Κανένα από αυτά δεν αρέσει στους οικολόγους αλλά κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι μπορεί να κόψουν το ρεύμα.
Nαι αλλα τα καλοπληρωμενα οικολογικα καθαρματα της Γερμανιας δρωντας για τα συμφεροντα των κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων ΑΠΕ πετυχαν να κλεισουν τα πυρηνικα και τωρα το ρευμα ειναι πολυ ακριβοτερο στη Γερμανια.

Αν ενδιαφεροντουσαν αυτα τα καθαρματα για τον πλανητη θα ζητουσαν μειωση των φορων στα κερδη στις ΑΠΕ ωστε να εχει κινητρο ο επενδυτης να επενδυσει μακροπροθεσμα στις ΑΠΕ.

Αλλα αυτοι οχι.Θελουν ουσιαστικα τις ΑΠΕ να τις εχουν σαν ΔΕΚΟ.Απο την πρωτη μερα να εχουν σιγουρο κερδος με τα δικα μου τα λεφτα και φορους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

πατησιωτης έγραψε: 25 Σεπ 2019, 13:13
Εμένα μου αρέσει η πυρηνική ως λύση έκτακτης ανάγκης αν και πανάκριβη πλέον (δες το φιασκο στο ΗΒ).

Επίσης μέχρι 40% του ηλεκτρικού μίγματος οι ΑΠΕ φτάνουν χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Προσοχή όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να αυξήσουν το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ποσοστό τους πάνω από αυτό γιατί με την ενέργεια που περισσεύει στις ώρες αιχμής μπορείς να φορτίσεις αυτοκίνητα, να φτιάξεις ατσάλι και τσιμέντο με λιγότερο CO2, να φτιάξεις υδρογόνο, όλα αυτά που θα χρειαστούν γιατί ενέργεια δεν είναι μόνο ο ηλεκτρισμός.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sharp έγραψε: 25 Σεπ 2019, 12:54

Θέλω εγώ. :)
Η βάση όλων των εύπεπτων -και φερόμενων ως ανθρωπιστικών τσιτάτων- είναι το ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Αυτό είναι μια απολύτως μεταφυσική θεώρηση, που παραβλέπει τελείως το ότι η ευημερία/ποιότητας ζωής των ανθρώπων βασίζεται κυρίως σε αριθμούς.

Το κατά πόσον αυτοί οι αριθμοί αφορούν σε ανθρώπους, δάση, ενεργειακές πηγές, θέσεις εργασίας, ύψος μισθών, κατά κεφαλήν εισόδημα στη χ ή ψ περιοχή κλπ κλπ κλπ, καθίσταται ένα απολύτως τυφλό σημείο, όταν αφορά στη γενική και θολή εικόνα.

Όταν όμως η όποια ενέργεια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παίρνει σάρκα και οστά ως απειλή προσωπικής απώλειας εισοδήματος ή απαιτεί μείωση της προσωπικής κατανάλωσης σε βενζίνη, κλιματισμό κλπ κλπ κλπ απλώς διαμαρτύρεσαι για την πτώση της ποιότητας ζωής που σου επιβάλλει ο καπιταλισμός, στηρίζεις Γκρέτα και τελειώνει το θέμα.

Προσπάθησα να κάνω μία τελείως περιληπτική περιγραφή, έτσι; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”